mmikka 03.03.2016 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Sylwia, cudowny ten stroik, też podkradłam fotkę, postaram się zrobić taki. Miałam taką korę z połowy pnia brzozy i chyba spaliłam, ale może coś tam ułupię z tych kominkowych. Teraz w filiżance mam przebiśniegi z mchem, też fajnie całość wygląda. Tak cichutko zapytam, taki stroik jak Sylwii pasowałby na grobie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 03.03.2016 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 mmikka, wydaje mi się, że to, że stroik stałby na świeżym powietrzu, wyszłoby mu tylko na dobre. Jest zrobiony z naturalnych roślin: mchu i bukszpanu, którym niezbyt służy suchość domowych pomieszczeń. Dlatego pytanie do Sylwii: jaki masz patent na utrzymanie wilgoci w stroiku? Czy rośliny są umieszczone w gąbce florystycznej, którą należy nawadniać? Pieniek jest czymś wyłożony, żeby woda nie wyciekała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 03.03.2016 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Aniu, kiedyś gąbkę florystyczną umieszczoną w koszyku wiklinowym opatuliłam od dołu i po bokach folią aluminiową. powtykane były gałęzie świerkowe, kosz stał na kominku, podlewałam co jakiś czas, ale bardzo dobrze się to trzymało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 03.03.2016 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 mmikka, wydaje mi się, że to, że stroik stałby na świeżym powietrzu, wyszłoby mu tylko na dobre. Jest zrobiony z naturalnych roślin: mchu i bukszpanu, którym niezbyt służy suchość domowych pomieszczeń. Dlatego pytanie do Sylwii: jaki masz patent na utrzymanie wilgoci w stroiku? Czy rośliny są umieszczone w gąbce florystycznej, którą należy nawadniać? Pieniek jest czymś wyłożony, żeby woda nie wyciekała? Akurat u mnie była gąbka do mokrych bukietów, przyklejona klejem na gorąco. Całość stała na szklanym płaskim półmiseczku. Moim zdaniem można zabezpieczyć np. folią przystrzeloną zszywaczami i dopiero na to gąbka. Jeśli ktoś nie ma takiej gąbki to i bukszpan i mech bez wody wytrzyma, tylko się zasuszy. Jeśli chodzi o to czy pasuje na grób- to oczywiście, że TAK. Uwielbiam takie zabawy z kompozycjami. Te na zdjęciu robiłam na Święto Zmarłych ( jeszcze na terenie budowy) Chyba pomyliłam pory roku;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 03.03.2016 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Szukałam fotki z czarnymi piórkami, trafiłam na wianek, który sama kiedy uszyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 03.03.2016 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Sylwia, pokroić bym się dała za jeden taki stroik na grobie w listopadzie. Nie podoba mi się 10 doniczek chryzantem i 50 świeczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 03.03.2016 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 (edytowane) Sylwia, pokroić bym się dała za jeden taki stroik na grobie w listopadzie. Nie podoba mi się 10 doniczek chryzantem i 50 świeczek. Dzięki http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,001_Xq_orig.gif Edytowane 4 Marca 2016 przez SylwiaS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 04.03.2016 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 doczytałam i teraz rozumiem skąd ten nowy wizerunek w awatarze "magię sprzątania" najpierw dorwałam w pdf na czytnik, ale w końcu kilka dni temu kupiłam w empiku.... coś w tym jest, żeby większość wywalić, ale boję się, że za chwilę będę mieć ochotę kupić takie samo tylko nowe mam wrażenie, że my po prostu za dużo kupujemy mam nadzieję, że do świąt uda mi się coś uporządkować... też nie mam weny i mam nieodparte wrażenie, że wraz z wiosennym słońcem pojawi się i ona liczę na to, bo też przechodzę chyba przedwiosenne przesilenie.... przyszłam więc łączyć się w bólu fajne stroiki!!!! pozdrawiam was wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 04.03.2016 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Sylwia, Twoje stroiki Jesteś florystką? Catti!! Już się o Ciebie zaczęłam martwić Wenę to ja mam, tylko funduszy brak na jej ujście A od tego tylko milimetry od małej depresyjki Skoro piszesz, że boisz się, że po sprzątaniu według zaleceń Kondo będziesz miała ochotę kupić ponownie takie samo, tylko nowe, to znak, że powinnaś książkę przeczytać jeszcze raz Zasada, według której się sprząta, czyli zostaje tylko to, co "sparks joy" wyklucza sytuację, że coś wyrzucisz po to, żeby takie samo za chwilę kupić Bo jeżeli coś sprawia radość, to nie wyrzucisz U mnie zupełnie zmieniło się podejście do kupowania Wyobrażacie sobie, że po raz pierwszy wyszłam z TK z pustymi rękoma?? Bo po dokonaniu selekcji, wiem, co mam i wiem, co chciałabym mieć. I tylko to chcę kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 04.03.2016 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Sylwia, Twoje stroiki Jesteś florystką? Cieszę się, że się podobają. Wykonuję bardziej przyziemny zawód-jestem księgową, a kwiatami po prostu lubię się bawić. Zrobienie tych stroików zajęło mi 1,5 godziny, kwiaty kupione na giełdzie, więc i koszt znacznie niższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 04.03.2016 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 (edytowane) Catti!! Już się o Ciebie zaczęłam martwić Skoro piszesz, że boisz się, że po sprzątaniu według zaleceń Kondo będziesz miała ochotę kupić ponownie takie samo, tylko nowe, to znak, że powinnaś książkę przeczytać jeszcze raz ale ja dopiero przeczytałam kilka stron i to co wy pisałyście więc można rzec, że to obawy sprzed akcji nie mam ostatnio czasu na nic.... trochę się wybyczyłam, o ile urlop narciarski można nazwać wypoczynkiem albo jesteś obolała, albo nietrzeźwa po powrocie tyle spraw mi się zwaliło naraz, że nawet czasu nie miałam, żeby coś tu poczytać, nie mówiąc o pisaniu... ale dziś mam zaplanowany absolutny wieczór lenia nowy Coben czeka porządkowaniem zajmę się jak tylko słońce zdecyduje się załadować mi baterie U mnie zupełnie zmieniło się podejście do kupowania Wyobrażacie sobie, że po raz pierwszy wyszłam z TK z pustymi rękoma?? nie do uwierzenia pewnie nie było fajnego lustra Edytowane 4 Marca 2016 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 04.03.2016 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Dziewczyny przychodzę do Was, bo Wy wszystko wiecie. Potrzebuję zakupić dwa obrusy na dwa stoły, które będą stały obok siebie (impreza). Z racji, że ja po taniości i po prostocie, to wymyśliłam sobie, że kupię dwa duże obrusy 150 cm na 250 cm i do tego dwa bieżniki 40 cm na 150 cm, które położę na środku, ale w szerokość. Kolory jakie wybrałam to szary i srebrny. Tak wyglądają materiały A tak moja myśl I teraz pytanie: czy to w ogóle wygląda? A jeśli już to, które zestawienie? (Aniu przepraszam, że pożyczam wątek, ale mój to już na wymarciu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 04.03.2016 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 (edytowane) nie do uwierzenia pewnie nie było fajnego lustra Były!! Zestaw trzech kwadratowych dzielonych w podobie do tych heksagonalnych nad schodami oraz piękne okrągłe Ale ja mam za mało ścian Rozstawałam się z nimi z wielkim bólem, zwłaszcza tym okrągłym, ale mus, to mus Dziewczyny przychodzę do Was, bo Wy wszystko wiecie. Potrzebuję zakupić dwa obrusy na dwa stoły, które będą stały obok siebie (impreza). Z racji, że ja po taniości i po prostocie, to wymyśliłam sobie, że kupię dwa duże obrusy 150 cm na 250 cm i do tego dwa bieżniki 40 cm na 150 cm, które położę na środku, ale w szerokość. Kolory jakie wybrałam to szary i srebrny. Tak wyglądają materiały [ATTACH=CONFIG]348847[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]348848[/ATTACH] A tak moja myśl [ATTACH=CONFIG]348849[/ATTACH] Aga, jakiej szerokości masz stół? Bo bieżnik 150 cm położony po szerokości wydaje mi się za długi. Moja propozycja to zakup dwóch szarych obrusów (czemu nie białe?) i uszycie dwóch bieżników z tkaniny we wzór, choćby koniczynę marokańską. Ile obrus będzie zwisał bo bokach stołu? Nie powinien więcej niż 20 cm, bo będzie szurał po krzesłach O takie coś mi się u Ciebie widzi: A tkaninę na bieżnik kupisz TU Aha: przy takich długich stołach jeden bieżnik położony po szerokości trochę zginie, dlatego pomyśl, czy nie położyć po całej długości stołu, lub dwóch po szerokości Edytowane 4 Marca 2016 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 05.03.2016 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 (edytowane) Wydaje mi się, że Aga tym jednym bieżnikiem chciała zamaskować połączenie dwóch stołów. Jeśli tak, to chyba lepiej dwa bieżniki w tej samej odległości od brzegu. Szare-to zależy od rangi imprezy. Te bardziej oficjalne moim zdaniem białe z dodatkami, te mniej, czyli luźniejsze imprezy w gronie przyjaciół kolorowe i we wzory. Chociaż odcienie szarości + np. białe lub kryształowe nakrycia też wyglądają bardzo elegancko:yes: I chyba jaśniejsze obrusy i ciemniejsze bieżniki. Przy takiej długości stołu raczej podział poprzeczny, bo inaczej stół będzie nieskończenie długi. Edytowane 5 Marca 2016 przez SylwiaS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 05.03.2016 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Faktycznie coś pokręciłam z wielkością stołu. Stół 200 cm na 90 cm, czyli obrus 240 na 130 cm. Drugi stół jest nieco mniejszy, chyba 80 na 200, czyli obrus 240 na 120 cm. Aniu wzór piękny, ale u mnie dywan we wzory, obrus we wzory to o jeden wzór za dużo. Ja nie potrafie i nie widzę łączenia wzorów Obrusy wybrałam szare, bo białe mam i chciałam coś zmienić. Sylwia S z racji tego, że stoły są różniej szerokości nie ma możliwości zamaskowania łączenia. Ale masz rację z tym podziałem poprzecznym, jeśli dałabym za długością to chyba stoły będą wyglądały jak jamniki Zastawę mam białą, więc może obrus srebrny a bieżniki białe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 05.03.2016 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Faktycznie coś pokręciłam z wielkością stołu. Stół 200 cm na 90 cm, czyli obrus 240 na 130 cm. Drugi stół jest nieco mniejszy, chyba 80 na 200, czyli obrus 240 na 120 cm. Aniu wzór piękny, ale u mnie dywan we wzory, obrus we wzory to o jeden wzór za dużo. Ja nie potrafie i nie widzę łączenia wzorów Obrusy wybrałam szare, bo białe mam i chciałam coś zmienić. Sylwia S z racji tego, że stoły są różniej szerokości nie ma możliwości zamaskowania łączenia. Ale masz rację z tym podziałem poprzecznym, jeśli dałabym za długością to chyba stoły będą wyglądały jak jamniki Zastawę mam białą, więc może obrus srebrny a bieżniki białe? A ja niezmiennie uważam, że po długości stołu bieżnik, tym bardziej, że stoły będą się trochę różnić szerokością I wcale nie będą wyglądać jak jamniki Dywan masz ze wzorem zygzaka, więc możesz zrobić taki bieżnik. Skoro masz białe obrusy, to mógłby być szary zygzak na bieżniku, ale jeżeli chcesz obrus srebrny, to na nim szary zygzak na białym tle też będzie pięknie wyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 05.03.2016 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 (edytowane) Faktycznie coś pokręciłam z wielkością stołu. Stół 200 cm na 90 cm, czyli obrus 240 na 130 cm. Drugi stół jest nieco mniejszy, chyba 80 na 200, czyli obrus 240 na 120 cm. Aniu wzór piękny, ale u mnie dywan we wzory, obrus we wzory to o jeden wzór za dużo. Ja nie potrafie i nie widzę łączenia wzorów Obrusy wybrałam szare, bo białe mam i chciałam coś zmienić. Sylwia S z racji tego, że stoły są różniej szerokości nie ma możliwości zamaskowania łączenia. Ale masz rację z tym podziałem poprzecznym, jeśli dałabym za długością to chyba stoły będą wyglądały jak jamniki Zastawę mam białą, więc może obrus srebrny a bieżniki białe? Nie wiedziałam, ze stoły mają różną szerokość. A potrzebujesz koniecznie tych bieżników? Masz wydatki na imprezę to po wydawać jeszcze na obrusy (no chyba, że każdy powód dobry by coś kupić). Masz białe obrusy, czasami wystarczy jakiś drobiazg dekoracyjny. http://4.bp.blogspot.com/_UBj7OOQKqM8/TO-a-5bq7rI/AAAAAAAAAIA/zH5zkNGtPJM/s1600/Wigilia+nowoczesna+1.jpg jeśli jednak chcesz bieżniki to myślę, że zestawienie srebrno-białe jest OK. Sama stosuję takie tylko bez bieżników tzn. biały, szary lub czarny obrus, biała zastawa przejrzyste szkło, dodatki srebrne, czasem np. rozsypane akrylowe diamenty. Mnie się bieżniki jakoś kojarzą z restauracja i sztywną imprezą, ale to tylko moje zdanie. Musisz to sobie przemyśleć, w jakim stylu chcesz zdobić aranżację, łącznie z kwiatami, zastawą, świecami, serwetkami, np. mogą być w jednej tonacji. Tomkowa, Ty to jednak masz słabość do wzorków Edytowane 5 Marca 2016 przez SylwiaS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 05.03.2016 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Tomkowa, Ty to jednak masz słabość do wzorków I to jak! Wzór musi być, choćby to miał być tylko jeden pasek, jak na Twojej pięknej inspiracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 05.03.2016 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Mnie się bieżniki jakoś kojarzą z restauracja. A ja mam wielką słabość do bieżników I całkiem pokaźną ich kolekcję Uwielbiam bieżniki i już A żeby zrobiło się kolorowiej i weselej, to wrzucę kilka wiosennych stołów, obowiązkowo z bieżnikiem Pierwszy to mój faworyt na ten rok Jestem ciekawa Waszych inspiracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 05.03.2016 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Źle mnie zrozumiałaś, ja również lubię bieżniki, ale solo , nie takie nałożone na serwety. Wklejam dla porównania o co mi chodzi. Na pierwszym trochę " na baczność" , drugi to bardziej moje klimaty, elegancko ale przytulniej. http://www.slublog.pl/wp-content/uploads/2010/08/St%C3%B3%C5%82-weselny-400x225.jpghttp://img1.stylowi.pl//images/items/s/201301/stylowi_pl_design_3242367.jpg Na moim codziennym stole również królują bieżniki:wiggle:Inspiracje śliczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts