Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny, to ja się wycofuję :-) doła złapałam :-)

Wy jesteście na 10 stopniu wtajemniczenia, a na na 0+ (+ za pomysł na zakup obrusów), jakie Wy mi tu inspiracje pokazujecie!!! Przepiękne !!!

Tomkowa, leć do p. po białe patery, bardzo podobne do tych z inspiracji ;-)

Mmikka, podsunęłaś mi pomysł na moje szklane wazony, jutro lecę do sklepu po rzeżuchę.

To ja kupię srebrny obrus i do tego białą tasiemkę, a czy to jest taka tasiemka z pasmanterii?

Co roku obiecywałam sobie, że posieję owies i zawsze stanęło na braku ziarna. Rzeżucha jest ładna i zdrowa, ale ten jej zapaszek na cały dom się rozchodzi :mad:

Sylwia, obie są świetne :) Dzisiaj kupiłam 30 białych jajek, będę wydmuszki pozyskiwać :lol2:

W mojej miejscowości P jest dziadowskie, dział agd maleńki bardzo. Często o czymś piszecie, a u mnie nie ma.

Edytowane przez mmikka

Co roku obiecywałam sobie, że posieję owies i zawsze stanęło na braku ziarna. Rzeżucha jest ładna i zdrowa, ale ten jej zapaszek na cały dom się rozchodzi :mad:

Sylwia, obie są świetne :) Dzisiaj kupiłam 30 białych jajek, będę wydmuszki pozyskiwać :lol2:

W mojej miejscowości P jest dziadowskie, dział agd maleńki bardzo. Często o czymś piszecie, a u mnie nie ma.

Czyli będziesz dmuchać?http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,18_Nk_orig.gif

tasiemka 4 lub nawet 6 cm.

My, jak co roku, do Rodziców ;) Mam w planie donieść roladę z cukinii z jajami, pasztet warzywny i keks :D

Ale masz dobrze, ja przyjmuję gości u siebie. Rodziców i teściów niestety już brak. Z pewnością będzie ulubione danie mojego męża-zawijana szynka z sosem chrzanowo - śmietanowym w galarecie.

Znalazłam dla Ciebie jeszcze kilka inspiracji, a ostatnia myślę, że fajnie wyglądałaby w pokoju dziewczynki.

stylowi_pl_inne_42244774.jpg

stylowi_pl_inne_4650849.jpg

stylowi_pl_Slub-i-inne-wydarzenia_32344602.jpg

stylowi_pl_wnetrza_3585724.jpg

stylowi_pl_diy-zrob-to-sam_wielkanocny-stroik_3826668.jpg

W ubiegłym roku wkrętarką dziurki wierciłam i dymałam jak materac :rotfl::rotfl:

A próbowałaś wydmuchiwać strzykawką z igłą? Najlepsza jest duża strzykawka 20 ml i jak najgrubsza igła (najgrubsza, jaką mają w aptece ;) ). Jak już wywiercisz dziurki, to samą igłą "bełtasz" środek, zatykając palcami dziurki wstrząsasz jajkiem, żeby się wszystko w środku wymieszało i do dzieła. Strzykawka z igłą do dziurki od góry, a druga igła do dziurki na dole. I powolutku, żeby nie rozerwać skorupki, wtłaczasz powietrze do środka. Zawartość powinna spływać po igle na dole i warto od czasu, do czasu nią poruszyć, żeby odblokować gromadzące się tam "farfocle" :)

Ja potem jeszcze wstrzykuję do środka wodę z płynem do mycia naczyń i trzącham, żeby się dobrze w środku umyło :)

Co to za rolada? Pasztet pamiętam jak przepis podawałaś, ale roladka mnie ciekawi:rolleyes:

Rolada jest bardzo smaczna i pięknie kolorowo wygląda :) TUTAJ przepis :)

IMGP5619 kopia.jpg

Ale masz dobrze, ja przyjmuję gości u siebie. Rodziców i teściów niestety już brak. Z pewnością będzie ulubione danie mojego męża-zawijana szynka z sosem chrzanowo - śmietanowym w galarecie.

Znalazłam dla Ciebie jeszcze kilka inspiracji, a ostatnia myślę, że fajnie wyglądałaby w pokoju dziewczynki.

O, szyneczka z masą chrzanową też u nas będzie :yes: Próbowałaś ją robić z serkiem chrzanowym np. Turek, Almette itp.? Szybko i smacznie :)

Inspiracje śliczne, dziękuję :yes: