Tomkowa 05.03.2016 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Stronę zapisałam, nie znałam nawet ze słyszenia takiego przepisu. Dziękuję. Robiłaś go już kiedyś czy dopiero popełnisz na Święta? Szynka z masą chrzanową u nas też jest zawsze Robiłam dwa razy, bo od "zawsze" robiłam roladę szpinakową z masą chrzanową i z wędzonym łososiem Znacie? Jest wyjątkowo pyszna i też pięknie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 05.03.2016 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Nie znacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 05.03.2016 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Przepis na roladę szpinakową: - paczka mrożonego szpinaku (450g) - 2-3 ząbki czosnku - łyżka masła - 4 jajka - sól, pieprz - serek chrzanowy - łosoś wędzony w plastrach Szpinak rozmrażamy na patelni i rozdzielamy żółtka od białek. Trzeba pamiętać, żeby cała woda ze szpinaku dobrze odparowała, bo inaczej "ciasto" będzie zbyt wodniste, nie da się zawijać i całość się rozleci Jak już masa szpinakowa będzie gęsta i bez wody, dodajemy do niej masło, czosnek, sól i pieprz. Zdejmujemy z kuchni, żeby przestygła. Ubijamy na sztywno białka. Do przestudzonej masy dodajemy żółtka, mieszamy i na koniec ubite białka. Masę rozsmarowujemy na papierze do pieczenia (ok 1 cm) posmarowanym lekko oliwą na prostokątnej blasze (tak, jak roladę cukiniową) i pieczemy 15 minut w 180 st. Jak upieczony placek ostygnie, to smarujemy go serkiem chrzanowym dosyć grubo (zwykle kupuję trzy opakowania), a na serek kładziemy, jeden przy drugim, plastry wędzonego łososia. Całość zawijamy w roladę, roladę w folię i na kilka godzin do lodówki Pycha!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 05.03.2016 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 szpinak liście? czy ciapa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 05.03.2016 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 szpinak liście? czy ciapa? Ciapa TUTAJ bardzo zbliżony do mojego przepis, z trochę mniejszą ilością szpinaku (ale ja zawsze robię z całego opakowania) i jajek, i z serkiem ziołowym (ale ja uważam, że chrzanowy jest najlepszy). Autorka rozmraża w sitku i przez nie odciska nadmiar wody. Można i tak Najważniejsze, żeby tę wodę ze szpinaku usunąć. Zdjęcie z powyższego źródła, bo bardzo ładnie pokazuje, jak ta rolada wyglądać powinna Roladę szpinakową robiłam też z szynką i suszonymi pomidorami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 05.03.2016 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 O, taką roladę teściowa robi na różne okazje... Z domowego chrzanu ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 05.03.2016 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Podoba mi się, chętnie zrobię tę roladę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 05.03.2016 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 oooo brzmi to pysznie! Tomkowa, a jak robisz tę roladę cukiniową, to ile dodajesz dymki i natki do ciasta? (w przepisie nie ma ilości, jest tylko, żeby dodać) szpinakowo-chrzanowo-łososiowa to coś, co mogę sobie wyobrazić, jak smakuje, ale bardzo ta cukiniowa mnie zaintrygowała. Chyba spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 05.03.2016 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 roladę szpinakową też robiłam, Julka ją uwielbia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 05.03.2016 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 cholera, głodna zaczynam się robić ..........a sama zaczęłam się dopytywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 05.03.2016 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 oooo brzmi to pysznie! Tomkowa, a jak robisz tę roladę cukiniową, to ile dodajesz dymki i natki do ciasta? (w przepisie nie ma ilości, jest tylko, żeby dodać) Dodaję tylko trochę natki, a do masy nie dodaję papryczki chili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 05.03.2016 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 O kurczę, mi też ślinka leci a właśnie wsiamałam śledzie. http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,018_Ve_orig.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 05.03.2016 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 a u mnie w piekarniku bezy czekoladowe i kręcą się krówkowe lody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 05.03.2016 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 cholera, głodna zaczynam się robić ..........a sama zaczęłam się dopytywać O kurczę, mi też ślinka leci a właśnie wsiamałam śledzie. http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,018_Ve_orig.gif A mi jak burczy!! Wiecie, że nadal trwam w bezmięsiu? Obie z córką, a ona wręcz twierdzi, że tak już jej zostanie na resztę roku I pyta, czy planuję dania bezmięsne na Wielkanoc Chyba zamiast barszczu z białą kiełbaską, będę robić kotlety z kaszy Sylwia, Twoje emoty są bezbłędne a u mnie w piekarniku bezy czekoladowe i kręcą się krówkowe lody Na kolację o północy czy na śniadanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 05.03.2016 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 na śniadanko zrób jej jajka faszerowane na milion sposobów jakiś barszcz sie robi bezmięsny, przecież nie musisz jej tam kiełbasy wrzucać. ja barszczu nie lubię więc się nie orientuje, ale cos mi tam świta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 05.03.2016 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 i wrzucaj pomysły na bezmiesne dania, bo ja nigdy nie mam pomysłu, nie lubię gotować, za to mogę sie podzielić wypiekami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 05.03.2016 22:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 i wrzucaj pomysły na bezmiesne dania, bo ja nigdy nie mam pomysłu, nie lubię gotować, za to mogę sie podzielić wypiekami A ja miałam Ciebie prosić o przepisy wege Tośmy się dobrały Uwaga, test nowego emoji http://www.sherv.net/cm/emoticons/bye/late-night-moon-waving-goodbye-smiley-emoticon.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 06.03.2016 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 trochę się wybyczyłam, o ile urlop narciarski można nazwać wypoczynkiem albo jesteś obolała, albo nietrzeźwa Catti no boskie jeszcze takiego opisu narciarstwa nie słyszałam a u mnie w piekarniku bezy czekoladowe i kręcą się krówkowe lody A u mnie eksperymentalny sok "tłoczony z polskich jabłek" + żubrówka + cynamon = dupa, poszłam spać a tu takie rzeczy się działy I znowu zaległości muszę nadrabiać. i wrzucaj pomysły na bezmiesne dania, bo ja nigdy nie mam pomysłu, nie lubię gotować, za to mogę sie podzielić wypiekami Jak się dorwę do kompa męża to podam Wam link do fajnej strony z przepisami wege - moje dziecko ma kompletnego bzika na punkcie takich przepisów. Wczoraj robiłam gryfin z kalafiora mniam mniam. Emilka daj jakieś fajne wypieki na wielkanoc, bo mnie wena twórcza opuściła. A kilka Twoich przepisów na ciasta wcieliłam w życie i dobre było Ania - roladki zapisałam i będę robić - uwielbiam takie dania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 06.03.2016 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 zobaczcie sobie przepisy na stronie Jadlonomia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 06.03.2016 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Ivy, kobieto, gdzie byłaś jak Cię nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.