Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A tu już Wielkanoc :eek:

Znowu piękne rękodzieła pokazujecie :)

I znowu ciekawe przepisy, wyglądają bardzo apetycznie. U mnie niestety poza mną oczywiście nikt z domowników nie tknie takich dań :(, no może mąż z czystej miłości do mnie:lol2:, bo dzieci zjedzą wszystko, pod warunkiem, że to jest mięso :lol2:

Czy też tak macie, że przy smażeniu naleśników ciągle je liczycie?

Czy też tak macie, że przy smażeniu naleśników ciągle je liczycie?

Tak! :lol2: Kiedy już zmobilizuję wszystkie siły i pozytywnie się nastawię do tego, niezbyt przeze mnie lubianego zajęcia, to oczami wyobraźni widzę obok płyty kuchennej piękną wysoką stertę ślicznie wysmażonych naleśników :D I zazwyczaj jest tak, że zanim doliczę się ośmiu naleśników (liczę co chwila! :lol2:) naleśników zaczyna ubywać :lol2: Ganiam więc towarzystwo podkradające mi placki, ale to na nic się zdaje. Za kilka minut znów zaczynam liczenie od 1 :) Smażyłam naleśniki już tyle razy, ale jeszcze nigdy nie udało mi się doliczyć za jednym liczeniem choćby do 10 :rotfl:

:yes: też liczę naleśniki :rotfl:

Natomiast placki ziemniaczane zawsze smaży mąż i zawsze ja dostaję pierwsze trzy :p

Dzisiaj pozyskiwałam wydmuszki, z 5 wyszły mi 4. Żeby łatwiej było wiercić warto nakleić kawałek taśmy papierowej, wtedy wiertełko nie ślizga się po skorupce.

Po dzisiejszym dymaniu doszłam do wniosku, że chyba najłatwiej pomalować całe jajo, a po świętach wyrzucić. Nie zdąży się zepsuć i nie zacznie śmierdzieć.

Nie miałam strzykawki, tak jak Ania radziła i po tym dymaniu to głowa boli :mad:

Catti :rotfl: no boskie :rotfl: jeszcze takiego opisu narciarstwa nie słyszałam :rotfl:

cieszę się, że udało mi się cię rozbawić ;)

bo to ciężkie wczasy są :rotfl:

jakie piękne inspiracje pokazujecie!

i jakie fajne dania!

roladę szpinakową znam, szynkę zawijaną z almetką chrzanową też robię....

super jest też sałatka warstwowa z tuńczykiem...

ale musi być zrobiona dzień wcześniej, żeby się przegryzła w nocy w lodówce....

warstwowasalatkaztunczyka21.jpg?w=945

https://stoliczkunakryjsie.wordpress.com/2013/03/30/warstwowa-salatka-z-tunczykiem-i-jajkiem/

Nie miałam strzykawki, tak jak Ania radziła i po tym dymaniu to głowa boli :mad:

Ale jaja!! http://www.sherv.net/cm/emoticons/farm-animals/happy-sheep-smiley-emoticon.gif

8-) dziewczęta, jaja kurze były :lol2::lol2::lol2::lol2: :D

[ATTACH=CONFIG]349046[/ATTACH]

A świecą się jak nie kurze :lol2:

Coś Ty im zrobiła?? :rotfl:

super jest też sałatka warstwowa z tuńczykiem...

ale musi być zrobiona dzień wcześniej, żeby się przegryzła w nocy w lodówce....

https://stoliczkunakryjsie.wordpress.com/2013/03/30/warstwowa-salatka-z-tunczykiem-i-jajkiem/

Fajna, potwierdzam, ale ja ją zdecydowanie wolę ze śledziem :D

dzień dobry

przyszłam się przywitać i podziękować :) jakiś czas temu czytając dziennik znalazłam wpis o płytkach hexa argenta. marzyłam o heksagonach, ale cena mozaiki była dla mnie nieosiągalna. Zamówiłam próbkę Argenty, poprzymierzałam i teraz mam łazienkę z hexą :)

chciałam zobaczyć Twoją, ale w miedzyczasie dziennik rozszerzył się o jakieć 100 stron i nie mogę się odnaleźć :)

w każdym razie dziękuję! poraz kolejny forum okazało się nieocenione przy budowie domku.