Iscra 09.03.2016 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Dobra kumulacja to 4 bańki czy czekamy tak do 30? I bardzo dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 09.03.2016 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 4 bańki na pół to średnio starczą na dwór. tak na styk wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 09.03.2016 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Dobra kumulacja to 4 bańki czy czekamy tak do 30? 4 bańki na pół to średnio starczą na dwór. tak na styk wyjdzie Iscra, jak widzisz, a Emila to budowniczy porządnego dworu z piętrem, musimy poczekać na fest kumulację Umówmy się na 6 na głowę Resztę się napstryka z telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marecki60 09.03.2016 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Co do oglądania wyłączonej telewizji, to polecam nałożyć folię aluminiową na głowę z 2 prętami i wystawić tą konstrukcje za okno, Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.03.2016 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Tomkowa - cos sciemniasz komu zwinelas ten wianek Bardzo ladny! ja juz mam wiosne, biedronki, gasienice, muchy i ptaki wiosenne pierwsze wrocily , a dzis caly snieg stopnial na ogrodku. A w niedziele mam przestawienie czasu - kiedy jest w Polsce?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 10.03.2016 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 u nas chyba w święta zmieniają czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 10.03.2016 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Co do oglądania wyłączonej telewizji, to polecam nałożyć folię aluminiową na głowę z 2 prętami i wystawić tą konstrukcje za okno, Pzdr. widzę mamy najazd świrów na forum dzisiaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 10.03.2016 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 widzę mamy najazd świrów na forum dzisiaj... Emilka :rotfl: Za długo już Słoneczka nie ma, ludzie maja niedobory D3 :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 10.03.2016 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Iscra, jak widzisz, a Emila to budowniczy porządnego dworu z piętrem, musimy poczekać na fest kumulację Umówmy się na 6 na głowę Resztę się napstryka z telefonu Ok, to idziemy po kupon jak będzie kumulacja 12 baniek xD widzę mamy najazd świrów na forum dzisiaj... No, ludziom odbija, bo ani to jeszcze zima ani to już wiosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 10.03.2016 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Aniu te liczenie to sobie odpuść ja jem "wszystkie" dania, a w tych w których jest tradycyjnie mięso zastępuję go np. pieczarkami. robisz np gołąbki czy bigos to z pieczarkami zamiast mięsa, bez żadnej filozofii, wszystko inne się robi tak samo. wszystkie zupy na wywarach warzywnych ( mąż mówi, że smakują tak samo). Jem np. gotowaną soczewicę ze szpinakiem, można wbić jajko do szpinaku jeśli ktoś lubi, mnóstwo dań z kaszy, spaghetti, makarony np z pesto, zapiekanki z piekarnika ( tak na szybko: zagotowany makaron np. rurki+ pokrojone pieczarki+czerwona papryka +cebulka + cukinia + pomidorki+ oliwki jak ktoś lubi- doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, mozna sobie zetrzeć ser na górę, wrzucamy do piekarnika aż nam się fajnie składniki podpieką - rewelacyjny zmak, zdrowo, pysznie, kolorowo moje wyniki badań z krwi mam wzorowe, wszystko w widełkach, aż się Pani doktor dziwiła więc spokojnie z tym liczeniem, jemy to na co mamy ochotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 10.03.2016 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Nie wiem o co ta afera z tymi aminokwasami. Wiecie, że jedzenie białka powoduje starzenie się organizmu? jeżeli organizm dostaje więcej białka komórki zaczynają się dzielić. Nić DNA ma limit bezpiecznego powielania jej, a tym samym komórka ma limit podziałów. Dostarczając białko stymulujemy komórki do podziałów. Im więcej podziałów tym większe prawdopodobieństwo powstania nieprawidłowości przy ich podziałach. Po za tym z białkiem problemy mogą mieć jedynie weganie. Wegetarianie jedzący mleko i jajka dostarczają masę białka zwierzęcego. A aminokwasy te które nie występują u roślin można znaleźć np w konopii, i nie koniecznie tej indyjskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 10.03.2016 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Weganie też nie mają problemu z białkiem Aniu masz tu ściągę jeśli się obawiasz o braki białka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 10.03.2016 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 hmmmmmmm ciekawe czy to organizm mnie intuicyjnie ciągnie do brokułów i brukselki, czy to po prostu zbieg okoliczności? przypadek? Nie sądze jeżeli chodzi o gotowanie, to mąż też nie za bardzo nie odczuwa, że w obiedzie nie ma mięsa. Czasami robię mu niespodziankę i szykuję coś stylizowanego na dania mięsne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 10.03.2016 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Emilko a Ty też wege? mnie często cholernie ciągnie do zieleniny wiec może coś jest na rzeczy :rotfl: poza tym robię często takie pasty na kanapki z fasolki, grochu i jakieś sałatki na szybko więc nie ma źle ( a przyznam się, ze ciasta wegańskie są obłędnie pyszne i mega proste do zrobienia, np. to Składniki na biszkopt: • 2 szklanki mąki pszennej • 0,75 szklanki cukru • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • szczypta soli • 0,5 szklanki oleju roślinnego • 1,5 szklanki mleka sojowego • 1 łyżeczka sody • 0,5 szklanki borówek i troszkę mąki do ich obsypania Składniki na krem: • Pół szklanki suchej kaszy jaglanej (1 opakowanie w woreczku) • 6-7 łyżek gorzkiego, bardzo dobrej jakości kakao • 1 szklanki mleka sojowego • 0,5 szklanki wody • 0,5 szklanki cukru Pozostałe składniki: 0,5 szklanki borówek do posypania na wierzchu cukier puder Przygotowanie biszkoptu: 1. Do miski po kolei wrzucamy: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i pół szklanki mleka sojowego - mieszamy. 2. W szklance mleka sojowego rozpuszczamy sodę, dolewamy razem z olejem do masy. 3. Do masy wrzucamy obtoczone lekko w mące borówki. 4. Całość mieszamy łyżką i przekładamy do wysmarowanej olejem tortownicy. Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach - do momentu aż wierzch zacznie się brązowić, polecam sprawdzić też drewnianym patyczkiem, czy ciasto w środku nie jest surowe. Gdy biszkopt będzie się studził zaczynamy przygotowywać krem czekoladowy. Przygotowanie kremu: 1. Kaszę jaglaną płuczemy w zimnej wodzie, następnie oblewamy wrzątkiem - straci gorzki posmak. Znów płuczemy w zimnej wodzie. 2. Kaszę gotujemy w mleku i wodzie (pół szklanki mleka sojowego i pół szklanki wody, może być nieco więcej, płynów musi być 2 razy więcej niż kaszy). Gotujemy do momentu wchłonięcia się płynów - pilnujemy, mieszamy, by się nie spaliła. 3. Kaszę studzimy około 10 minut - nie może być supergorąca, ale też nie czekamy aż się ostudzi całkowicie. 4. Kaszę blenderujemy na gładką, budyniową masę, bez grudek - można to zrobić w malakserze. 5. Dodajemy cukier, mleko i kakao, dalej blenderujemy. Może to troszkę potrwać. W razie potrzeby można dodawać mleka - masa ma być zwarta, ale ma się też łatwo rozprowadzić. Ostudzony biszkopt kroimy na pół - przynajmniej się staramy:) Spód smarujemy obficie całością przygotowanej masy czekoladowej. Kładziemy drugą część "do góry nogami" - odwrotnie, by spieczony wierzch znalazł się na kremie. Ciasto obsypujemy cukrem pudrem, układamy pozostałe borówki. Chłodzimy w lodówce około 1 godziny. Można jeść wcześniej, ale ciasto nie będzie się idealnie kroić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 10.03.2016 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 jestem laktowegetarianką, też od 20 lat - od 8 roku życia ciasto muszę wypróbować. Na weganizm na razie nie przechodzę, bo ciężko byłoby mi gotować obiady. Jak Julka dorośnie to wtedy pomyśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 10.03.2016 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 JA nie jem mięsa od roku, co za tym idzie cała moja rodzina je go zdecydowanie mniej. Chętnie poczytam przepisy bardziej doświadczonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 11.03.2016 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Tomkowa biegaj na bajkowe wnętrza http://www.bajkowewnetrza.pl/wp-content/uploads/2016/02/font-b-Black-b-font-White-Plaid-Bedclothes-4pcs-Bedding-Set-Bed-Linens-Duvet-Quilt-360x360.jpghttp://www.bajkowewnetrza.pl/?post_type=product Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 12.03.2016 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Aniu te liczenie to sobie odpuść ja jem "wszystkie" dania, a w tych w których jest tradycyjnie mięso zastępuję go np. pieczarkami. robisz np gołąbki czy bigos to z pieczarkami zamiast mięsa, bez żadnej filozofii, wszystko inne się robi tak samo. wszystkie zupy na wywarach warzywnych ( mąż mówi, że smakują tak samo). Jem np. gotowaną soczewicę ze szpinakiem, można wbić jajko do szpinaku jeśli ktoś lubi, mnóstwo dań z kaszy, spaghetti, makarony np z pesto, zapiekanki z piekarnika ( tak na szybko: zagotowany makaron np. rurki+ pokrojone pieczarki+czerwona papryka +cebulka + cukinia + pomidorki+ oliwki jak ktoś lubi- doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, mozna sobie zetrzeć ser na górę, wrzucamy do piekarnika aż nam się fajnie składniki podpieką - rewelacyjny zmak, zdrowo, pysznie, kolorowo moje wyniki badań z krwi mam wzorowe, wszystko w widełkach, aż się Pani doktor dziwiła więc spokojnie z tym liczeniem, jemy to na co mamy ochotę Dzięki Kendra, tak robię właśnie. Jemy dużo strączkowych i zielonych, nabiał też, makarony i ryże, ale gdzieś wyczytałam ostrzeżenie, że to może być mało, stąd moje obawy. Moją znajomą, która od dzieciństwa nie je mięsa, lekarz opiekujący się jej pierwszą ciążą próbował ją zmusić do jedzenia mięsa. Straszył i groził A że wszystkie wyniki badań miała świetne, dzidziuś rozwijał się prawidłowo, to się nie ugięła Bobasek po urodzeniu w terminie miał 4 kg Skoro i Ty piszesz, że wszystko okej bez wariacji z liczeniem białka, to w porządku A aminokwasy te które nie występują u roślin można znaleźć np w konopii, i nie koniecznie tej indyjskiej Masz jakieś przepisy?? Emilko a Ty też wege? mnie często cholernie ciągnie do zieleniny wiec może coś jest na rzeczy :rotfl: poza tym robię często takie pasty na kanapki z fasolki, grochu i jakieś sałatki na szybko więc nie ma źle ( a przyznam się, ze ciasta wegańskie są obłędnie pyszne i mega proste do zrobienia, np. to O, muszę się zmobilizować do tego przepisu Borówki chyba ostatnio widziałam w P&P;) JA nie jem mięsa od roku, co za tym idzie cała moja rodzina je go zdecydowanie mniej. Chętnie poczytam przepisy bardziej doświadczonych O, a u mnie dziewczyny mięsa nie jedzą, a chłopaki przeciwnie - w większych ilościach Tomkowa biegaj na bajkowe wnętrza Byłam, kupiłam!! Wani, dziękuję! Mam nadzieję, że będzie tak ładna, jak na fotce Fajny ten sklepik (nie macie wrażenia, że część asortymentu jest bliźniaczo podobna do pewnego sklepu stacjonarnego? ) A właśnie, kupiłam jednak paterki "kwiatki", bo okazało się, że mają 15 cm średnicy, a to dokładnie tyle, ile moje wazony Będzie więc próba dekoracji stołu I zające też dziś wyciągam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 12.03.2016 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 przepisow nie mam, po prostu posypuję nasionami konopi wszystko co da sie posypać, kanapkę z humusem czy inną pastą, dosypuje do sałatki, czy posypuję zupę na talarzu. jak jesz nabiał, może ryby to masz tego białka wystarczająco. Wiesz, że człowiek powinien jeść malutki kawałek mięsa dziennie? łatwo to zastąpić czym kolwiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 12.03.2016 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 przepisow nie mam, po prostu posypuję nasionami konopi wszystko co da sie posypać, kanapkę z humusem czy inną pastą, dosypuje do sałatki, czy posypuję zupę na talarzu. To ja w ten sposób używam czarnuszki Mam ją w młynku do pieprzu, ale pieprzu w domu zero Czarnuszka całkowicie nam go zastępuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.