Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

Patera przepiękna, a jeszcze wypatrzyłam u Ciebie cudną tacę. Wszystko wygląda bardzo elegancko:wave:

Sylwia, bardzo dziękuję :) Tacę uwielbiam i bardzo polecam :) Kiedyś wspominałam skąd jest, ale chętnie podam ponownie namiar na Lucy :)

Aniu boskie te Twoje zające :yes:

Tomkowa ale u Ciebie już wiosennie i świątecznie. Pięknie, dom zaczyna żyć:) Ja zupełnie nie mam serca do ozdób ani Wielkanocnych ani na Boże Narodzenie. W tym roku też będę je podziwiała tylko na forum. Cudownie otworzyłaś szranki:yes:

ależ cudownie!!! przepięknie!!! chylę czoła :)

Ależ się cieszę, że Wam się podoba :hug:

Aga, mnie cieszą takie drobiazgi, bo dzięki nim mogę choć troszeczkę odmienić dom. A do grubszej zmiany kwalifikuje się dużo więcej, ale, póki co, musi być to, co jest ;) U Ciebie jest przepięknie i bez okazjonalnych ozdób :yes:

Właśnie na opakowaniu nie ma składu, a grafika na kartonie sugeruje, źe bawełna.

Troszkę odkleiłam folię i pomacałam:(

Dziś napisałam mejla do sklepu Bajkowe Wnętrza z pytaniem z czego jest ta pościel i otrzymałam informację, że to czysta satynowana bawełna.

Teraz czekam na przesyłkę :)

Tomkowa, zające superaśne, scenki rodzajowe jakby w oczekiwaniu na Wielkanoc, super:wave:

A pościel - czy ona wpasowuje się w potrzebę szczęśliwych, tzn dających szczęście rzeczy zgodnie z Kando?:lol2::lol2::lol2:

Mamik, jak ja kocham wiosnę! Dla mnie maj mógłby trwać cały rok :) Pamiętam, że w dzieciństwie chodziłam ze święconką w podkolanówkach i nowych bucikach, było cieplutko i słonecznie :) A teraz? Co to się porobiło ;)

A pościel, naturalnie!! Kocham połączenia bieli z czernią :) Jeżeli okaże się, że jest taka, jak oczekuję, to proces wymiany starych poszew na nowe uznam za zakończony. Na jakiś czas :D

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na przekór śniegowi, który tymczasowo wiosnę odstraszył mam, dla miłośniczek roślinnych motywów dekoracyjnych, stronkę z możliwością pobrania obrazków do druku. Te darmowe nie są może tak doskonałej jakości, jak proponowane wcześniej ptaki, ale do ramki z passepartout będą w sam raz :) Gdybym miała miejsce, wyczarowałabym z nich taką cudną galerię :)

hbz-house-sitting-room-botanical-prints-xln.jpg

Botaniczne obrazki do pobrania TU :) I cała masa innych motywów :)

Maniu, a wiesz, że ja takiej zieleni miałam kiedyś sporo? ;) Zielony dywan do brązowych mebli i.. oliwkowe ściany w kuchni :D Znalazłam nawet starusieńką fotkę lampy z salonu :) Została mi tylko mosiężna podstawa ;)

lampa.JPG

Miałam kiedyś pomysł na taką galerię, jak na "zielonej" inspiracji, ale z obrazkami przedstawiającymi pary w tangu :) Tango, moja miłość.. ;)

tango.jpg

Edytowane przez Tomkowa

Witaj Tomkowa :) Łazienki masz naprawdę cudne, podobnie jak i reszta wnętrz. Jestem pod wrażeniem Twojej dbałości o każdy maleńki szczegół :) Pozwolisz, że skopiuję sobie linka do paprociowej galerii i przepis na arbuzowego drinka :D

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc :)

mmikka, przyszła pościel! :wiggle: Jest bawełniana i satynowana :) Szkoda, że suwaki w poduszkach są wszyte na 2/3 wysokości poduszki, bo to oznacza, że można wygodnie spać tylko na jednej stronie ;) Wykonanie bez zarzutu. Ja jestem zadowolona. Jak chcesz, to wrzucę fotki :)

Aniu, poproszę o fotki:) Na duże łóżko mam 2 komplety, jeden piorę drugi zakładam :) Przypomniało mi się z majtkami za komuny - jedene na dupie, drugie na kaloryferze :rotfl:

Edytowane przez mmikka

Maciejka! Witaj! Bardzo mi przyjemnie czytać Twoje słowa :) Kopiuj cokolwiek zechcesz, bo to właśnie dla Was to wszystko :)

Jaka decyzja co do łazienki?

Chwalę bo jest naprawdę za co :)

Odnośnie łazienki, to właśnie dumam i kombinuję. Te 3 inspiracje białych łazienek które mi podsunęłaś są naprawdę świetne i już nie jestem taka pewna czy chciałabym mieć patchwork na ścianę, a tym bardziej patchwork do sufitu.

Tomkowa, a jakie Ty masz drzwi do kabiny?

Maciejka, wrzucam dla Ciebie jeszcze taką łazienkę, żebyś zerknęła na sposób zakończenia płytek za drzwiami prysznicowymi :)

łazienka2.jpg

Nie pisałaś nic o wc, a właściwie o systemie spłukiwania. Jaki planujesz? Jeżeli podścienny, to albo wkujesz go w ścianę (ja tak mam zrobione), albo wc wyjedzie Ci na łazienkę przynajmniej 15-20 cm przy wersji normalnej lub 10-15 cm przy wersji slim.

Moje drzwi prysznicowe to Radaway EOS DWB robione na wymiar szerokości łazienki. Ze względu na to, że łazienka jest bardzo mała i wąska chciałam mieć drzwi, które nie zabiorą powierzchni łazience, gdy nikt z prysznica nie korzysta. Są składane do środka i normalnie część prysznicowa jest powierzchnią łazienki nie oddzieloną od całej reszty pomieszczenia. Żebyś zobaczyła dokładnie o co chodzi, wrzucam plan pomieszczenia:

rzut.jpg

U Ciebie też tak można zrobić :yes:

U mnie, dodatkowo, ze względu na to, że jest bardzo wąsko, miska wc jest krótsza od standardowych, ma 47 cm.

A tak to wygląda na fotkach:

prysznic1.jpg

prysznic.jpg

Aniu, poproszę o fotki:) Na duże łóżko mam 2 komplety, jeden piorę drugi zakładam :) Przypomniało mi się z majtkami za komuny - jedene na dupie, drugie na kaloryferze :rotfl:

To ja mam trochę więcej, wystarczy na każdy dzień tygodnia :lol2:

Na tej fotce udało mi się trochę złapać tę satynowość ;) Materiał jest delikatny i bardzo miły

szachownica.jpg

Kołdra nie jest uszyta "normalnie", tak jak poduszki, ale jest ładnie obszyta podwójnym ściegiem

szachownica1.jpg

Poduszki po obu stronach są w szachownicę, zaś kołdra po drugiej stronie ma szachownicę drobniutką

szachownica2.jpg

A tak to wygląda w całości :)

szachownica3.jpg

Dziś wpadło w moje ręce lustro, które wyjęłam ubiegłego lata, gdy wykombinowałam wiszącą kompozycję na taras. Ktoś pamięta? ;) Metalowa ramka zawisła na łańcuszkach, a lustro zbunkrowałam i zapomniałam o nim ;) Musiała dziś zapaść decyzja, czy zostaje, czy wyrzucam :p Wpadłam więc na pomysł, że połączę swoją słabość do luster i do bieżników w jedno :D I stare lustro wylądowało na stole :) Pomysł okazał się bardzo fajny, lustro świetnie odbija światło z okna i lamp. No i podwaja rodzinę zająców :lol2:

bieżnik1.jpg

bieżnik.jpg

ooooo, daję lajka - i trzymam kciuki, że nikt na nie nic nie upuści ;)

muszę koniecznie wyjąć swoje wielkanocne dekoracje, czyli przede wszystkim zające od Diany :yes: póki co tylko delektuję się wiosennością tulipanów, a tu już prawie Niedziela Palmowa :)

Tomkowa, możesz proszę przypomnieć link do tej strony, z której pobierałaś biało-czarne szablony do swojej szafeczki na herbatę?

wiwik, a niech tylko ktoś spróbuje potłuc, to gwarantuję mu 7 lat nieszczęścia :lol2:

Herbatnik oklejałam wydrukami z TEJ strony. Bez znaku wodnego możesz pobrać za opłatą, chyba, ale ja poradziłam sobie za free ;) Wzorów jest tysiące :)

Jeżeli chcesz gotowe biało-czarne wydruki, to wrzucam bezpośrednio do wydrukowania: PEPITKA, ZYGZAK, ZEBRA, KROPKI, PASY, WZORKI, KOŁA, FALE, PŁOTEK, TRAPEZY, LITERY, HEKSAGONY