PusiaKssawery 06.04.2016 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 [ATTACH=CONFIG]352026[/ATTACH] Aniu a co to za mapa?? Masz zbliżenie?? Większe zdjęcie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 06.04.2016 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Nie będę się rozpisywać-Tomkowa, ŚLICZNIE!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 06.04.2016 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Aniu, cholero jedna, jak pokazałaś czarne butelki, to na swoją limonkową doniczkę patrzę złym okiem Na razie uratował ją brak czarnej błyszczącej farby, matową tylko mąż ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 06.04.2016 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Mmikka nie rób krzywdy limonkowej, na pewno jest śliczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.04.2016 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Mmikka kup drugą byle jakiego koloru i przemaluj. Postaw w parze z tą limonkową. Zobaczysz jak będzie ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 06.04.2016 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) Aniu a co to za mapa?? Masz zbliżenie?? Większe zdjęcie?? Pusiu, to mapa Austro-Węgier, pokazująca je z czasów sprzed I Wojny Światowej. To taki nasz domowy sentyment, malownicze tereny zjeżdżone na rowerze (z wyjątkiem gór rumuńskich), opite pysznymi winami, z bardzo ciekawą historią Nie będę się rozpisywać-Tomkowa, ŚLICZNIE!!!! Dziękuję Sylwia Aniu, cholero jedna, jak pokazałaś czarne butelki, to na swoją limonkową doniczkę patrzę złym okiem Na razie uratował ją brak czarnej błyszczącej farby, matową tylko mąż ma. Pokaż tę limonkę, jak się u Ciebie komponuje Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 06.04.2016 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Przepiekny ten kacik z bibloteczka Masz inny styl i te kolorowe ksiazki przepieknie pasuja u Ciebie Nie zauwazylam czy kiedykolwiek mape juz pokazywalas, ale widze ze tez mamy podobnie bo jak robilam biblioteke to szukalam map, zeby dac w ramke, starych jakichs. Bardzo mi sie podobaja. Twoja jest ekstra. A kto gra na pianinie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 06.04.2016 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Przepiekny ten kacik z bibloteczka Masz inny styl i te kolorowe ksiazki przepieknie pasuja u Ciebie Nie zauwazylam czy kiedykolwiek mape juz pokazywalas, ale widze ze tez mamy podobnie bo jak robilam biblioteke to szukalam map, zeby dac w ramke, starych jakichs. Bardzo mi sie podobaja. Twoja jest ekstra. A kto gra na pianinie???? Pokazywałam ją już Maniu, przewijała się na wielu fotkach Kącik bardzo dziękuje A na pianinie gra córka i ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 06.04.2016 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Dziewczyny, wyżalę się też na krzywe ściany w dzuplowym pokoju. Bardzo chciałam tak jak ma Wani dać po bokach listwy maskujące. Po postawieniu szaf po środku na górze się schodziły, dół miał z 10 cm dziurę. Krzywa podłoga, krzywe ściany. Dosunęliśmy do jednej ściany, wyrównaliśmy poziom listewkami od dołu i mamy dziurę szeroką od 10 do 13 cm. [ATTACH=CONFIG]352099[/ATTACH] Doniczki pozostałość sprzed kilku lat, stały w poprzednim mieszkaniu na oknie a na karniszu wisiały świeczniki ptaszki. Aniu, szklarz nie wywierci mi dziury w karafce, nie ma odpowiednich wierteł. Piaskując części do auta wyciągnęliśmy z piwnicy zardzewiałą wagę i z sentymentu odnowiliśmy ją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 06.04.2016 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Mapę pamiętam, już kiedyś wpadła mi w oko, a jeżeli wiążą się z nią wspomnienia, to jeszcze lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 06.04.2016 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Pusiu, to mapa Austro-Węgier, pokazująca je z czasów sprzed I Wojny Światowej. To taki nasz domowy sentyment, malownicze tereny zjeżdżone na rowerze (z wyjątkiem gór rumuńskich), opite pysznymi winami, z bardzo ciekawą historią [ATTACH=CONFIG]352084[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]352085[/ATTACH] No coś niesamowitego Obrazów nie trawię, ale coś tak oryginalnego od razu mnie rusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 06.04.2016 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Mmikka, moim zdaniem te listwy boczne przy szafie nie pasowałyby u Ciebie. Masz ładną sztukaterię pod sufitem, a szafa jest dużo niższa i wydaje mi się, że te boczne panele wyglądałyby dziwnie U Wani okalają szafę ze wszystkich stron i efekt jest zupełnie inny. Może pomyśl o postawieniu szafy centralnie i zamaskowaniu dziur listwami styrodurowymi. Do tego gzyms na górze szafy i będzie super. O, coś takiego: TUTAJ cały opis powstania tego cuda Co do doniczek, to ja miałam problem z pomalowaniem donic szkliwionych Farba złaziła drapana paznokciem, mimo zastosowania podkładu. Ale to była zwykła farba w sprayu. Możesz spróbować Rust-Oleum Universal, podobno jest super i nie złazi ze szkliwionych powierzchni. TU test Spinexu, u nich też można ją kupić. Moje gąsiory są szklane i normalna farba trzyma się super. Mam jeszcze do pomalowania jeden oraz trzy butle 5-litrowe po winie Nie wiem, jak to się stało, że ja ich wcześniej nie pokazałam, bo malowanie odbyło się już bardzo dawno temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 06.04.2016 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 No coś niesamowitego Obrazów nie trawię, ale coś tak oryginalnego od razu mnie rusza Pusiu, nawet nie wiesz jak się cieszę W tym roku znów ruszamy na Węgry Ach, jak tam jest pięknie! A mapa jest dla nas szczególna Ciekawe jest to całe historyczne nazewnictwo przedwojenne Zobacz, poniżej fragment mapy z Siedmiogrodem (Siebenburgen), którego władczynią, o czym nie wszyscy wiedzą, była córka Zygmunta Starego Izabela Jagiellonka Jest pochowana w miejscowości Alba Julia (na mojej mapie Karlsburg). A książę siedmiogrodzki, Stefan Batory, został królem Polski Ciekawe, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 06.04.2016 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Pusiu, nawet nie wiesz jak się cieszę Wiesz, że wole wnętrza surowe, minimalistyczne, ale Twoje lubię, bo zawsze coś fajnego wypatrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 06.04.2016 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Dziękuję za szafę. Prowizorki trwają długo, mam nadzieję, że nie wiecznie Od pół roku nie kupiliśmy listew przypodłogowych do kuchni, ale cały czas o nich pamiętam Po malowaniu okna dekoralem, obiecałam sobie, że jak będę kiedyś coś malowała, to zainwestuję w Rust-Oleum. Pamiętam peany Mani nad tą firmą. Mój dekoral po 24 godzinach dalej w niektórych miejscach był mokry:bash: W mojej mieścinie nigdzie nie było duluxa 4 godziny schnącego. W sypialni miałam chyba 30 litrowego gąsiora jako dekorację, jak jesienią pojechałam do koleżanki, to mąż zrobił w nim winogronowe wino. Mamciu, jakie dobre mu wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 06.04.2016 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Mika peany... Nie zwracalam uwagi, malowalam, opis farby sie zaczal jak bylo pytanie czym maluje. Wszystkie meble wlacznie z cala kuchnia i witryna w jadalni sa Rustoleum malowane. Oprocz szafki na tv i biblioteki. Nie malowalam inna , moge sie tylko o Rustoleum wypowiedziec. U mnie poprostu w kazdym sklepie jest, wiec sie odrazu ja bralo. Nie mam porownania z innymi ale skoro wiem ze ta dziala na wiecej niz 100% to nawet nie probuje zmieniac. Dzis lustro nia maluje. Szkla nie malowalam, ale malowalam ceramike i sie trzyma ze hej, nawet jak mylam kuchennym "drapakiem" nic nie zlazlo. Szklo tylko malowalam ta "zadymana" farba i nic nie zeszlo drapakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 06.04.2016 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Kochana, ale takie prawo jest! Każdemu przysługują w roku 4 dni urlopu na żądanie Czyli teoretycznie jest możliwe, żeby w tak piękny dzień, jak dziś, nie było ludzi w pracy I powiem Ci, że miałam podobną sytuację u siebie w fabryce Dwie chore, a trzy jednego dnia wymyśliły sobie urlop na żądanie. I zostałam samiuteńka. Obyło się bez przykrych konsekwencji, choć mogły być wobec nich wyciągnięte. U nas 24 stopnie!! no cóż, moja grupa zawodowa jest poza prawem w tej kwestii dlatego tak pozwoliłam sobie zażartować spodobał mi się pomysł .... faktycznie wczorajszy dzień był wyjątkowy dziś już normalna wiosna i jakoś tak zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.04.2016 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Tomkowa, patrz jakie lusterka trochę inne niż Twoje, ale niektóre niezłe http://www.remodelista.com/posts/trend-alert-11-tinted-mirrors-colored-wall-mirrors/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 07.04.2016 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Tomkowa, patrz jakie lusterka trochę inne niż Twoje, ale niektóre niezłe http://www.remodelista.com/posts/trend-alert-11-tinted-mirrors-colored-wall-mirrors/ Te są cudowne : http://www.remodelista.com/wp-content/uploads/2015/03/files/fields/maureen-fullam-mirrors-1.jpg MMikka uważam że pomysł Tomkowej na szafę jest naprawdę dobry. Ja rzeczywiście mam pełną zabudowę ze wszystkich stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 07.04.2016 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Tomkowa, patrz jakie lusterka trochę inne niż Twoje, ale niektóre niezłe http://www.remodelista.com/posts/trend-alert-11-tinted-mirrors-colored-wall-mirrors/ Te są cudowne : Cudne! Dla mnie każde lustro jest piękne A jak nie jest, to z pewnością można z niego piękne zrobić Przypomniałyście mi, że chyba powinnam pomalować te nad schodami na czarno No i wziąć się, wreszcie, za lustro Eagan. Tylko nadal nie wiem, gdzie by wisiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts