Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga, bardzo dziękuję :hug:Pamiętam, że na samym początku zwróciłaś uwagę, że strona telewizyjna jest za ciemna i za ciężka w porównaniu z resztą pomieszczenia. Także Mmeliska pytała, czy nie da się witryny z książkami przenieść w inne miejsce :) Byłam przekonana, że się nie da ;) A moje chęci malowania mebli, żeby wydawały się lżejsze, pamiętacie? ;) Cały czas chodziło mi po głowie, co zrobić, żeby było lżej, jaśniej i ładniej :)

Odwagi dodała mi Sylwia z Velourowego Domku :D Kiedyś pisałam tu o jej wątku, pięknych poduszkach w ofercie. Butik Sylwii rośnie i postanowiłam w nim zrobić zakupy :) Przy okazji nawiązałyśmy korespondencję i zaczęła się burza mózgów ;) Pomysł z czarnymi lampami nie zyskał Waszej akceptacji (z kilkoma wyjątkami), ale zapewniam, że fotki mojego autorstwa nie oddają całkowicie ich uroku ;) Tangowa galeria, którą zawsze chciałam mieć, wreszcie stała się faktem, a kącik biurowo-biblioteczny wygląda, jak trzeba :) Z butiku są piękne welurowe róże na stoliku :)

Bardzo dziękuję Sylwii za wsparcie i poświęcony czas. TUTAJ krótka opowieść o naszej przygodzie :)

Aniu, kupiłam dzisiaj te ramki w Ikea. Chłop nosił i dopiero w domu jak rozpakowałam zdziwiłam się, że zamiast szyby jest plastik :)

Opowieść o przygodzie przeczytałam z uśmiechem na buzi. Pamiętam jak w tamte wakacje namierzałam tkaninę o której pisała Sylwia. Ostatecznie wylądowałam w Fargotexie, który jest rzut kamieniem od polecanego przez Sylwię sklepu :)

Pomysł z czarnymi lampami nie zyskał Waszej akceptacji (z kilkoma wyjątkami), ale zapewniam, że fotki mojego autorstwa nie oddają całkowicie ich uroku ;)

I faktycznie :yes: Choć mnie od razu urzekły właśnie te czarne, to zdjęcia na forum nie oddają ich uroku. Dopiero gdy zajrzałam tu:

TUTAJ krótka opowieść o naszej przygodzie :)

utwierdziłam się w przekonaniu i potwierdzam co napisałam wcześniej - jak dla mnie te czarne - bomba :yes:

Aniu, kupiłam dzisiaj te ramki w Ikea. Chłop nosił i dopiero w domu jak rozpakowałam zdziwiłam się, że zamiast szyby jest plastik :)

Opowieść o przygodzie przeczytałam z uśmiechem na buzi. Pamiętam jak w tamte wakacje namierzałam tkaninę o której pisała Sylwia. Ostatecznie wylądowałam w Fargotexie, który jest rzut kamieniem od polecanego przez Sylwię sklepu :)

Ja też myślałam, że one szklane będą ;) Ale chyba całe szczęście, że nie są, bo to byłby prawdziwy ciężar do zawieszenia na ścianie. I takie nie są lekkie :)

Sylwia to świetna kobitka :)

A mnie się te czarne lampy bardzo podobają. Teraz współgrają z dywanem i dają lekkiego pazura. Twoja galeria wydaje się o wiele bardziej uporządkowana. Tak więc współpraca i rewolucja na wielki PLUS

http://pu.i.wp.pl/bloog/84069394/51194094/RCGTB_Wn_orig.gif

http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,033_dU_orig.gif

Dziękuję Sylwia!! :D

I faktycznie :yes: Choć mnie od razu urzekły właśnie te czarne, to zdjęcia na forum nie oddają ich uroku. Dopiero gdy zajrzałam tu:

utwierdziłam się w przekonaniu i potwierdzam co napisałam wcześniej - jak dla mnie te czarne - bomba :yes:

Pusia, dziękuję!! :hug:

Ja też jestem pod wrażeniem, że te same fotki, a jednak jaka różnica :)

14 dni i 100 wiadomości? Dobrze że się Wam sprzęt nie zagrzał :D Zgadzam się z autorką tekstu co do oceny stylu Twojego salonu : jest po prostu Twój i to chyba największy komplement :)

Nie pisałam chyba wcześniej że i mnie się mapy podobają?

A to zdjęcie rewelacyjne jest :

Clipboard15.jpg

Dasz mi zbliżenie na kwiaty? Nabrałam ochoty na coś podobnego ;)

Pamiętacie "walkę" z meblami z jadalni? Dzięki Wam pomocnik wylądował pod schodami, a nadstawka dostała nowe plecki :)

Wrzucam dla przypomnienia pomysł z obrazem w miejsce nadstawki, bo nie daje mi to spokoju (o, już wtedy gąsior był czarny :D) ;) Bardzo to były robocze przymiarki, ale chyba pożegnam się z nadstawką :)

jadalnia7.jpg

I kilka inspiracji :)

Mid-Century-Modern-Lighting-in-Dining-Room.jpg

Spectacular-Reupholster-Parsons-Dining-Room-Chairs-Decorating-Ideas-Gallery-in-Dining-Room-Eclec.jpg

042359fb755bb23d5a8f3891caa9a01d.jpg

08813986a0f9b2a44ce8c49302703428.jpg

Tomkowa, aleś narobiła zamieszania :lol2::lol2::lol2:

Jak zwykle po czasie, ale dołączę do recenzentów metamorfozy salonu :D

Sciana telewizyjna z galerią tangową i zegarem - SUPER

ja nie lubię, jak kolumna pełni rolę stolika, ale to moje "nie lubię" :)

Bardzo podobał mi sie dywan, który zlikwidowałaś, może mógłby zostać zamiast tego w zygzaki w części biurowej?

czesc biurowa z biblioteczką i mapa oczywiście - SUPER

Czy lustra na kominie z jednej strony są szare?

Nie do końca przekonują mnie dwukolorowe nogi lamp i szafka kolo fotela, niewiele ją widać, ale jakoś mi wzrok przyciąga

Generalnie Twoje wnętrza, zarówno przed jak i po mi się bardzo podobają, są przytulne, domowe, ciekawe, zupełnie nie przeszkadza mi ilośc wzorów, natomiast ja wole mniej na stolikach, ławach itp., to są bardzo indywidualne upodobania i chyba po trosze wynikają z rożnych charakterów ludzi:)

W ogole jestem pod wielkim wrażeniem ilości zmian, ogromu pracy i energii jaką masz, ja bym tak nie dała rady :eek:

Tomkowa... yes, yes, yes :D Będzie super, lekko i z kolorem mam nadzieję :)

Nadstawka już zdjęta!! :D

Tomkowa, aleś narobiła zamieszania :lol2::lol2::lol2:

Jak zwykle po czasie, ale dołączę do recenzentów metamorfozy salonu :D

Sciana telewizyjna z galerią tangową i zegarem - SUPER

ja nie lubię, jak kolumna pełni rolę stolika, ale to moje "nie lubię" :)

Bardzo podobał mi sie dywan, który zlikwidowałaś, może mógłby zostać zamiast tego w zygzaki w części biurowej?

czesc biurowa z biblioteczką i mapa oczywiście - SUPER

Czy lustra na kominie z jednej strony są szare?

Nie do końca przekonują mnie dwukolorowe nogi lamp i szafka kolo fotela, niewiele ją widać, ale jakoś mi wzrok przyciąga

Generalnie Twoje wnętrza, zarówno przed jak i po mi się bardzo podobają, są przytulne, domowe, ciekawe, zupełnie nie przeszkadza mi ilośc wzorów, natomiast ja wole mniej na stolikach, ławach itp., to są bardzo indywidualne upodobania i chyba po trosze wynikają z rożnych charakterów ludzi:)

W ogole jestem pod wielkim wrażeniem ilości zmian, ogromu pracy i energii jaką masz, ja bym tak nie dała rady :eek:

Mamik, bardzo Ci dziękuję!! :hug:

Nie wiem, o jaką kolumnę chodzi w roli stolika ;)

Szafka koło fotela jest, bo nie miałam gdzie jej postawić i wymyśliłam dla niej miejsce na boku fotela :) Mi się ona jakoś w oczy nie rzuca, a blacik baaardzo mi się przydał na ładne rameczki :)

Nogi lamp, jak tylko znajdę chwilę, przemaluję w całości na czarno. Ta dwukolorowość wynikła wyłącznie z mojej obawy o efekt końcowy i miażdżącej tu przewagi głosów, by zostawić je w kolorze dębu :D

A lustra na kominku wszystkie, z każdej strony, są czarne (wiem, wiem, robię mizerne foty) :)

Mamiku, dywanowi spod fotela bardzo dobrze teraz w sypialni :D

Masz rację z tymi charakterami ludzkimi, które widać także we wnętrzach :yes: Ja jestem raptus, gaduła i gorąca głowa, i wiem, że to znajduje odzwierciedlenie w wyglądzie mojego skromnego domku :lol2:

Sciana TV zyskała po przestawieniu mebli, dobrze ze ktoś Cie zmotywował ze zmieszczą się w innym miejscu jednak ;-)

zdecydowanie!!

zresztą cała metamorfoza, o ile można tak to nazwać, dobrze zrobiła salonowi :yes:

na żywo pewnie całkiem inaczej wyglądają te czarne lampy ;)

najważniejsze, że jesteś zadowolona, a wiadomo, że zmiany napędzają nam życie :D

Nadstawka już zdjęta!! :D

już wczoraj wiedziałam, że tak będzie.... :lol2:

i co? eagan?

To moze ja źle widzę, wydawało mi sie, że kwiatek koło szafki z tv stoi na kolumnie

Aaaaa.. :) Kolumna w sensie dosłownym :yes: Tak, niestety nie mam gdzie schować tej kolumny, drugą udało się skryć za zasłonką ;) Musi zostać, bo czasami lubimy z nich korzystać ;)

Mała przymiarka z obrazem na kredensie, z wykorzystaniem lamp z sypialni :) Co Wy na to?

obraz22.jpg