mamik 09.04.2016 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Lampy piekne ja bardzo lubię te kredensy w całości, moja babcia taki miała, więc mam do takich mebli trochę "skrzywione" podejście reasumujac - zostawiłabym klasycznie, ale ja jestem zachowawcza zapewne większość zagłosuje za wersją bez nadstawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.04.2016 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) Też zostawiłabym kompletny kredensik A skoro już postanowiłać okaleczyć mebel, to obraz może inny. Ten zbytnio zlewa się z tym w salonie. Poczułam się jakbym weszła do sklepu, gdzie sprzedaje się obrazy tego samego autora, który nic innego nigdy nie namalował. Mam kilkanaście obrazów jednego malarza, ale jest wśród nich spora różnorodność. I chociaż ich w większości nie lubię, to ta różnorodność podnosi ich wartość dla aranżacji wnętrz. Na Twoim zdjęciu, tak mnie zaskoczyła obecność bliźniaka, że aż przez chwilę pomyślałam „niemożliwe, żeby Tomkowa powiesiła plakaty (!)”. Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 09.04.2016 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Aniu, jadania wygląda rewelacyjnie. Jestem całkowicie za rozdzieleniem. To, że coś jest od kompletu nie znaczy, że tak ma zostać do końca. Lampy też pasują, a całość wygląda teraz niezwykle lekko. Jeśli chodzie o obraz to myślę, że to strzał w dziesiątkę. Masz z jadalni widok na salon, więc gdybyś dała coś innego mógłby powstać zbyt duży kontrast. Tak tworzy całość i łączy te dwa pomieszczenia. No chyba, że myśliwski widoczek:lol2: Nareszcie zrobiłaś dobre zdjęcie http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,19_Mb_orig.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 09.04.2016 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 podoba mi się :) , ale plizzz nie maluj nóg lamp całkiem na czarno, jak już są czarne abażury. Te dwukolorowe są fajne - i lekkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 09.04.2016 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 reasumujac - zostawiłabym klasycznie, ale ja jestem zachowawcza zapewne większość zagłosuje za wersją bez nadstawki Oj, nie wiem Też zostawiłabym kompletny kredensik ;0 A skoro już postanowiłać okaleczyć mebel, to obraz może inny. Ten zbytnio zlewa się z tym w salonie. Pestko, zastrzeliłaś mnie, serio I na "okaleczanie", i na "zlewanie się" obrazów nie wiem, co powiedzieć. A to mi się rzadko zdarza To może tylko dodam, że zdjęcie nadstawki spowodowało, że pomieszczenie jest o wiele większe. Jest przestronniej i jaśniej, a to przy tym niewielkim metrażu i północnym usytuowaniu jadalni, dosyć istotne. A ponieważ meble w salonie i jadalni są zupełnie różne, to chciałam te pomieszczenia połączyć czymś wspólnym. Obrazy są w podobnej kolorystyce, tego samego autora i wydaje mi się, że jakoś te pomieszczenia spajają. Ale mogę się mylić Aniu, jadania wygląda rewelacyjnie. Jestem całkowicie za rozdzieleniem. To, że coś jest od kompletu nie znaczy, że tak ma zostać do końca. Lampy też pasują, a całość wygląda teraz niezwykle lekko. Jeśli chodzie o obraz to myślę, że to strzał w dziesiątkę. Masz z jadalni widok na salon, więc gdybyś dała coś innego mógłby powstać zbyt duży kontrast. Tak tworzy całość i łączy te dwa pomieszczenia. No chyba, że myśliwski widoczek:lol2: Sylwia!! No właśnie o to chodziło Odczytałaś zamysł całej operacji Przyznam, że myślałam też o zegarze nad bufetem, ale on tak mi pasuje w tangowej galerii, że na razie go nie ruszam Nie miałabym wtedy znów gdzie powiesić obrazu Zobaczymy Sytuacja jest dynamiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 09.04.2016 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 podoba mi się :) , ale plizzz nie maluj nóg lamp całkiem na czarno, jak już są czarne abażury. Te dwukolorowe są fajne - i lekkie Nic na razie nie ruszam, bo od mojego też mam zakaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.04.2016 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 To argument, wielkość pomieszczenia. szkoda kredensu, ale cóż siła wyższa. Natomiast obrazek niech Ci Szocik machnie w innej kolorystyce. A te dwa mozesz powiesić razem na jednej ścianie. Wyjdzie dyptyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 09.04.2016 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Z obrazami mam to samo wrażenie jak Pestkaa moze nad komodą to lustro z kwadratów zamiast obrazu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 09.04.2016 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 To argument, wielkość pomieszczenia. szkoda kredensu, ale cóż siła wyższa. Natomiast obrazek niech Ci Szocik machnie w innej kolorystyce. A te dwa mozesz powiesić razem na jednej ścianie. Wyjdzie dyptyk. Z obrazami mam to samo wrażenie jak Pestka a moze nad komodą to lustro z kwadratów zamiast obrazu? Kochane, ja już daaawno temu próbowałam powiesić obrazy obok siebie, nad sofą Nie wyglądają razem dobrze, naprawdę Albo jeden, albo drugi, ale razem, to za dużo szczęścia naraz Co do kolorystyki, to oryginał "One more time" był trochę zmieniany właśnie po to, żeby oba były w podobnej tonacji Może to był błąd, może nie, są takie, jakie chciałam, żeby były Mamik, lustro cały czas mi chodzi po głowie i kocham je miłością wierną Kto wie, może będzie lustro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.04.2016 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Żeby nie były oba widoczne z jednego kata patrzenia, byłoby już okey. Jak Cię znam, to jeszcze będziesz kombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 09.04.2016 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Lustro:wiggle:obrazy "z jednej serii" w rożnych pomieszczeniach sprawiają na mnie wrażenie, jakby się nie zamieściły razem, a nie jak element łączący, ale to MOJE wrażenie tylko glosuję na lustro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.04.2016 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Cos w tym jest, Mamik Na pewno nie jest to element łączący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 09.04.2016 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Kombinuję dalej Jak patrzę na to lustro, to serce bije mi szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.04.2016 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Niech bije, byle skutecznie i byle nie słukło takiego pięknego lustra. Pospiesz się z nim i wieszaj nad komodą / stawiaj na komodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 09.04.2016 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Oj, nie będę dziś spała A gdyby obraz powiesić w tym miejscu? Ściana ma tam 80 cm, a obraz 70 Odbijałoby się w lustrze? Lustro ma fazy, więc odbicie byłoby ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.04.2016 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Ciut za ciasna ta ściana. Byłoby jak ugniecione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 09.04.2016 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Chyba za ciasno, jeszcze zasłona musi sie zmieścić ... a jakie masz masz jeszcze sciany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 09.04.2016 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Ciut za ciasna ta ściana. Byłoby jak ugniecione Chyba za ciasno, jeszcze zasłona musi sie zmieścić ... a jakie masz masz jeszcze sciany? Racja, chyba za ciasno. Z zasłonami nie ma problemu, bo one zaczynają się trochę dalej, widać na fotce. Ścian już innych w jadalni nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 09.04.2016 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Cos mi świta, że chciałaś w jadalni zmieniać ścianę przy kuchni, to zmień tak, żeby obraz wpasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 09.04.2016 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Mamik! Zmiana ściany przy kuchni wymaga sporej "rozpierduchy", więc to wizja przyszłości Trzeba by zamurować jedno wejście (widać je właśnie na wcześniejszym zdjęciu z miejscem na obraz) i wywalić obecny słup z lustrem. Dla powieszenia obrazu nie będę teraz tego robić Zrobię to, jeżeli wygram w kasynie na remont kuchni Ale: mam taki kawałeczek ściany, za winklem Wisi tam teraz szafeczka na klucze, więc dlatego obraz na próbę jest za nisko. Widoczny byłby tylko ze schodów, z salonu, dla siedzących po jednej stronie stołu. Hmmmm.. Nad grzejnikiem można by zrobić wąziutką konsolkę (10 cm, aby drzwi pod schody się otworzyły w miarę swobodnie) I jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts