pestka56 12.04.2016 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Białe bardzo ładnie odcinają kolory i faktury. Kiedyś miałam pomysł na białe listwy, białe framugi, a drzwi, okna i podłogi drewniane w jednym odcieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 12.04.2016 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Mamik, kolor drzwi wejściowych i okien to jedno, a drzwi wewnętrzne to drugie Ja zdecydowanie jestem za białą stolarką drzwiową i białymi listwami przypodłogowymi Wtedy cokolwiek zrobisz na podłodze, czy jakiekolwiek meble wymyślisz, wszystko zawsze będzie pasować A przy czarnej i dębowej podłodze będą wyglądać elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 12.04.2016 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Dziewczyny, dziękuję znaczy najbezpieczniej będzie pójść w biale listwy i biale drzwi Teraz mam biale, strasznie dziadowskie, wstawiane lata temu przez dewelopera, wyglądają fatalnie, wiec ma trochę uraz, choć na zdjęciach biale mi sie podobają jeszcze raz dziękuję, będę myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 12.04.2016 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Mamik, to myślące nad listwami jesteśmy już dwie. Będzie nam raźniej Z kuchennych już kasę przebimbałam, a teraz doszły jeszcze do małego pokoju Ania, trzymam kciuki za produkcję lustra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 12.04.2016 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 no ja sobie nie wyobrazam innych listew niz biale wszedzie, mam je w calym domu. Drzwi tez wszystkie biale.A wejsciowe mam czarne od zewnatrz a biale od srodka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 12.04.2016 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Mania, fotki od wczoraj nie mogłam u Ciebie dodać. Mieliło się, mieliło i kazało naciskać wstecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 12.04.2016 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Mika a co masz za fotki Ja lasa na fotki, wklejaj moze wlezie dzis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 12.04.2016 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Mania, fotki od wczoraj nie mogłam u Ciebie dodać. Mieliło się, mieliło i kazało naciskać wstecz Spróbuj trochę zmniejszyć rozmiar zdjęcia. Jak są za duże, to pojawia się dziwny komunikat o jakimś "tworzeniu grupy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 12.04.2016 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 O właśnie Aniu, o tej grupie pisali Nasz Bałtyk chciałam Mani wkleić. Ale o zmniejszaniu zdjęć, to ja nie mam pojęcia żadnego Zazwyczaj wklejałam z telefonu to szły, a te były z aparatu, to pewnie za duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.04.2016 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Każdy program do przeglądania zdjęć na komputerze ma możliwość zmnieszenia. Żeby wesz.lo zdjęcia na forum, nie może być większe niż 2 MB/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 16.04.2016 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 Czesc dziewczyny, już się do listew przymierzyłam, a tu kolejny kafelkarz nas wystawił Oni są z jakiejś innej planety mam nadzieję, że ONI, a nie JA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 16.04.2016 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 Cześć mamik Muszę przyznać, że w bezpośrednich kontaktach z ludźmi mam coraz częściej wrażenie, że jestem zupełnie nieprzystosowana Lubię sytuacje proste, przejrzyste i uczciwe. Przekonuję się na co dzień, że to jednak ja jestem z innej planety, bo większość niestety preferuje sytuacje przeciwne do tych, które cenię ja.. Nie wiem, co się z ludźmi porobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.04.2016 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 temu sie ciesze ze 95% moj M moze zrobic. Mniej nerwow, na naszych warunkach. Tomkowa ja bym chciala w koncu uslyszec cos na temat tego tajemniczego stolika, czy to ma byc niespodzianka??? No sorry, ale uczepilo sie mnie to i lazi za mna i meczy i MUSIALAM zapytac bo ciaglam jak sie dalo ale ..nic to nie dalo...a raczej guzik dalo...:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 16.04.2016 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 Tomkowa ja bym chciala w koncu uslyszec cos na temat tego tajemniczego stolika, czy to ma byc niespodzianka??? No sorry, ale uczepilo sie mnie to i lazi za mna i meczy i MUSIALAM zapytac bo ciaglam jak sie dalo ale ..nic to nie dalo...a raczej guzik dalo...:yes: Maniu, to nie będzie stolik I ja sama jeszcze nie wiem, co to finalnie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 17.04.2016 05:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Mam lusterka!! Oczywiście nie obyło się bez przygód Po telefonicznej gonitwie po wszystkich warszawskich marketach, okazało się, że są tylko w jednym (!). I tylko jedno opakowanie. Ale trafiłam na miłego pana z działu sanitarnego, który wszystko dokładnie sprawdził i okazało się, że są w sklepie dwa pudełka, czyli tyle, ile potrzebuję O mało go nie uściskałam przez telefon Nie za bardzo chciał je dla mnie odłożyć, ale uprosiłam, obiecał, że przekaże kolegom z kolejnych zmian, że ich nie wolno sprzedać, zdjął ze stanu i sympatycznie się pożegnaliśmy Wczoraj pojechałam po nie, a że to dla mnie wyprawa 30 km w jedną stronę, to nic się nie martwiłam, bo przecież miały leżeć i czekać na mnie W sklepie trafiłam na zupełnie innego pana, który oczywiście nic nie wiedział NIKT nic nie wiedział! Pół godziny trwało dzwonienie do wszystkich, którzy coś mogliby pomóc. NIC! Prosiłam i prosiłam pana, który się mną zajął i nic nie wiedział, żeby sprawdził, gdzie tylko może To były dwie małe paczuszki z 6 lusterkami w środku, więc poszukiwania były utrudnione gabarytami W końcu trafiliśmy do magazynu, czyli do miejsca, gdzie moich lusterek trzeba by szukać, jak igły w stogu siana. Usiadłam, ręce załamałam i czekałam.. Trochę to trwało, aż nagle, zza magazynowej kotary, wypada "mój" pan z triumfalnym uśmiechem na ustach i moich lusterkach w rękach Poderwałam się uradowana, że jednak nie jechałam na darmo Tego pana uściskałam naprawdę Mam więc 12 lusterek o wymiarach 30x30 cm Uznałam, że lustro najładniejsze będzie z największych A po co mi chrom? Bo Eagan, oprócz wersji najlepiej znanej, czyli czarnej, występuje też w wersji silver, która, moim zdaniem, jest równie piękna, jak nie piękniejsza od ciemnej I zdecydowanie bardziej znalazłaby się w mojej jadalni, bo nie przytłacza, jest delikatne i lekkie w odbiorze. Oto Eagan silver: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.04.2016 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Piękne, fakt, ale z czego tę lustrzaną srebrną ramę zrobisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 17.04.2016 05:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) A dlaczego napisałam Mani, że jeszcze nie wiem, co będzie "chromowane"? Bo licząc rozmiar lustra srebrnego, po dodaniu ramy i listewek, ciągle wychodziły mi rozmiary, które nie bardzo mi pasowały Liczyłam dla lusterek 20x25 i 20x30 (te to dopiero trudno zdobyć!), koniecznie fazowanych I tak dumając, co z tym fantem zrobić, przypomniałam sobie o jeszcze jednym lustrze Pottery Barn, które też uwielbiam (btw, czy jest jakieś ich lustro, którego nie da się kochać?) To Brinkley Mirror Zaczęłam więc kombinować, jak zrobić właśnie takie Aż natrafiłam na TEN blog i samodzielnie wykonane lustro Brinkley w wersji bez ramki I takie właśnie będzie moje!! I teraz pytanie za 100 punktów Czy robić je zupełnie bez ramki, czy zrobić cieniutką czarną ramkę, jak w oryginale, czy też zrobić tę rameczkę chromowaną Co myślicie? Edytowane 17 Kwietnia 2016 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 17.04.2016 05:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Piękne, fakt, ale z czego tę lustrzaną srebrną ramę zrobisz ? Są dwie możliwości: albo drewnianą i pomalować farbą chrom (stąd moje poszukiwania z Manią farby, która jest najbliższa chromowi) plus bezbarwny mega błyszczący lakier. Albo wyspawać metalową i też wychromować Istnieje jednak spore ryzyko, że nie da się uzyskać tego lustrzanego chromowego efektu i całość może nie prezentować się tak cudnie, jak oryginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.04.2016 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Tak sobie właśnie pomyślałam - lustereczka na styk bez podziałów ramkowych, ale fajniej wyglądają wtedy z szerszą fazką i cieniutka ramka wokół całości. Nie ważny kolor jak Ci akurat będzie pasować, to nawet w kolorze agresywnej czerwieni. Bezramowego bym nie robiła, nie podoba mi się jak spód-podkład widać, gdy patrzy się z boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 17.04.2016 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Tak sobie właśnie pomyślałam - lustereczka na styk bez podziałów ramkowych, ale fajniej wyglądają wtedy z szerszą fazką i cieniutka ramka wokół całości. Nie ważny kolor jak Ci akurat będzie pasować, to nawet w kolorze agresywnej czerwieni. Bezramowego bym nie robiła, nie podoba mi się jak spód-podkład widać, gdy patrzy się z boku. Pestko, szersza fazka to tylko na zamówienie u szklarza, a wtedy nie wyjdzie tak tanio, jak ma wyjść Przy bezramowym wystarczy zrobić spód trochę mniejszy od luster i nie będzie go z boku widać Albo zrobić ten sam wymiar, co lustra i jakąś szpachlą wygładzić bok, aby nie było widać dwóch warstw, czyli płyty i luster i pomalować (chromem lub czernią). Żeby nie bawić się w odrębną, przyklejaną ramę, można płytę zrobić kilka mm większą od luster i to, co będzie wystawać, będzie tworzyło ramkę, ale z boku będzie widać, że lustra wystają 4 mm ponad powierzchnię spodu. Będę kombinować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts