Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mamik, kolor drzwi wejściowych i okien to jedno, a drzwi wewnętrzne to drugie ;) Ja zdecydowanie jestem za białą stolarką drzwiową i białymi listwami przypodłogowymi :) Wtedy cokolwiek zrobisz na podłodze, czy jakiekolwiek meble wymyślisz, wszystko zawsze będzie pasować :yes: A przy czarnej i dębowej podłodze będą wyglądać elegancko :)

Dziewczyny, dziękuję :hug:

znaczy najbezpieczniej będzie pójść w biale listwy i biale drzwi :o

Teraz mam biale, strasznie dziadowskie, wstawiane lata temu przez dewelopera, wyglądają fatalnie, wiec ma trochę uraz, choć na zdjęciach biale mi sie podobają

jeszcze raz dziękuję, będę myśleć:rolleyes:

Cześć mamik :)

Muszę przyznać, że w bezpośrednich kontaktach z ludźmi mam coraz częściej wrażenie, że jestem zupełnie nieprzystosowana :( Lubię sytuacje proste, przejrzyste i uczciwe. Przekonuję się na co dzień, że to jednak ja jestem z innej planety, bo większość niestety preferuje sytuacje przeciwne do tych, które cenię ja.. Nie wiem, co się z ludźmi porobiło :eek:

temu sie ciesze ze 95% moj M moze zrobic. Mniej nerwow, na naszych warunkach.

Tomkowa ja bym chciala w koncu uslyszec cos na temat tego tajemniczego stolika, czy to ma byc niespodzianka???

No sorry, ale uczepilo sie mnie to i lazi za mna i meczy i MUSIALAM zapytac bo ciaglam jak sie dalo ale ..nic to nie dalo...a raczej guzik dalo...:yes::yes:

Tomkowa ja bym chciala w koncu uslyszec cos na temat tego tajemniczego stolika, czy to ma byc niespodzianka???

No sorry, ale uczepilo sie mnie to i lazi za mna i meczy i MUSIALAM zapytac bo ciaglam jak sie dalo ale ..nic to nie dalo...a raczej guzik dalo...:yes::yes:

Maniu, to nie będzie stolik :lol2: I ja sama jeszcze nie wiem, co to finalnie będzie :D

Mam lusterka!! Oczywiście nie obyło się bez przygód ;) Po telefonicznej gonitwie po wszystkich warszawskich marketach, okazało się, że są tylko w jednym (!). I tylko jedno opakowanie. Ale trafiłam na miłego pana z działu sanitarnego, który wszystko dokładnie sprawdził i okazało się, że są w sklepie dwa pudełka, czyli tyle, ile potrzebuję :) O mało go nie uściskałam przez telefon :lol2: Nie za bardzo chciał je dla mnie odłożyć, ale uprosiłam, obiecał, że przekaże kolegom z kolejnych zmian, że ich nie wolno sprzedać, zdjął ze stanu i sympatycznie się pożegnaliśmy :)

Wczoraj pojechałam po nie, a że to dla mnie wyprawa 30 km w jedną stronę, to nic się nie martwiłam, bo przecież miały leżeć i czekać na mnie ;) W sklepie trafiłam na zupełnie innego pana, który oczywiście nic nie wiedział :) NIKT nic nie wiedział! Pół godziny trwało dzwonienie do wszystkich, którzy coś mogliby pomóc. NIC! Prosiłam i prosiłam pana, który się mną zajął i nic nie wiedział, żeby sprawdził, gdzie tylko może ;) To były dwie małe paczuszki z 6 lusterkami w środku, więc poszukiwania były utrudnione gabarytami :D W końcu trafiliśmy do magazynu, czyli do miejsca, gdzie moich lusterek trzeba by szukać, jak igły w stogu siana. Usiadłam, ręce załamałam i czekałam.. Trochę to trwało, aż nagle, zza magazynowej kotary, wypada "mój" pan z triumfalnym uśmiechem na ustach i moich lusterkach w rękach :) Poderwałam się uradowana, że jednak nie jechałam na darmo :) Tego pana uściskałam naprawdę :lol2:

Mam więc 12 lusterek o wymiarach 30x30 cm :wiggle: Uznałam, że lustro najładniejsze będzie z największych :) A po co mi chrom? Bo Eagan, oprócz wersji najlepiej znanej, czyli czarnej, występuje też w wersji silver, która, moim zdaniem, jest równie piękna, jak nie piękniejsza od ciemnej :) I zdecydowanie bardziej znalazłaby się w mojej jadalni, bo nie przytłacza, jest delikatne i lekkie w odbiorze. Oto Eagan silver:

eagan-multipanel-large-mirror-o.jpg

A dlaczego napisałam Mani, że jeszcze nie wiem, co będzie "chromowane"? Bo licząc rozmiar lustra srebrnego, po dodaniu ramy i listewek, ciągle wychodziły mi rozmiary, które nie bardzo mi pasowały ;) Liczyłam dla lusterek 20x25 i 20x30 (te to dopiero trudno zdobyć!), koniecznie fazowanych :)

I tak dumając, co z tym fantem zrobić, przypomniałam sobie o jeszcze jednym lustrze Pottery Barn, które też uwielbiam (btw, czy jest jakieś ich lustro, którego nie da się kochać?) :) To Brinkley Mirror :)

brinkley-mirrors-o.jpg

brinkley-mirror-o.jpg

Zaczęłam więc kombinować, jak zrobić właśnie takie :) Aż natrafiłam na TEN blog i samodzielnie wykonane lustro Brinkley w wersji bez ramki :)

buffet-table.jpg

whole-dining-room.jpg

I takie właśnie będzie moje!! :D I teraz pytanie za 100 punktów :) Czy robić je zupełnie bez ramki, czy zrobić cieniutką czarną ramkę, jak w oryginale, czy też zrobić tę rameczkę chromowaną :) Co myślicie? :)

Edytowane przez Tomkowa

Piękne, fakt, ale z czego tę lustrzaną srebrną ramę zrobisz ?

Są dwie możliwości: albo drewnianą i pomalować farbą chrom (stąd moje poszukiwania z Manią farby, która jest najbliższa chromowi) plus bezbarwny mega błyszczący lakier. Albo wyspawać metalową i też wychromować :) Istnieje jednak spore ryzyko, że nie da się uzyskać tego lustrzanego chromowego efektu i całość może nie prezentować się tak cudnie, jak oryginał ;)

Tak sobie właśnie pomyślałam - lustereczka na styk bez podziałów ramkowych, ale fajniej wyglądają wtedy z szerszą fazką i cieniutka ramka wokół całości. Nie ważny kolor :) jak Ci akurat będzie pasować, to nawet w kolorze agresywnej czerwieni.

Bezramowego bym nie robiła, nie podoba mi się jak spód-podkład widać, gdy patrzy się z boku.

Tak sobie właśnie pomyślałam - lustereczka na styk bez podziałów ramkowych, ale fajniej wyglądają wtedy z szerszą fazką i cieniutka ramka wokół całości. Nie ważny kolor :) jak Ci akurat będzie pasować, to nawet w kolorze agresywnej czerwieni.

Bezramowego bym nie robiła, nie podoba mi się jak spód-podkład widać, gdy patrzy się z boku.

Pestko, szersza fazka to tylko na zamówienie u szklarza, a wtedy nie wyjdzie tak tanio, jak ma wyjść ;)

Przy bezramowym wystarczy zrobić spód trochę mniejszy od luster i nie będzie go z boku widać :) Albo zrobić ten sam wymiar, co lustra i jakąś szpachlą wygładzić bok, aby nie było widać dwóch warstw, czyli płyty i luster i pomalować (chromem lub czernią). Żeby nie bawić się w odrębną, przyklejaną ramę, można płytę zrobić kilka mm większą od luster i to, co będzie wystawać, będzie tworzyło ramkę, ale z boku będzie widać, że lustra wystają 4 mm ponad powierzchnię spodu.

Będę kombinować! :)