Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

Tomkowa :hug: no naprawdę nie jest najgorzej, ale z tym docelowym lustrem będzie lepiej :yes:

Mmamik a wiesz, że moja mama miała podobną sytuację? :rolleyes: i też się woziła, facet nawet korektę do faktury wystawił....tylko nigdy przelewu zwrotnego nie zrobił. Zgłosiła się na Policję, a oni umorzyli :mad: Mama zrezygnowana, zadzwoniła do rodzinnego policjanta. Ten poradził napisać do Prokuratury, oni też umorzyli, więc namówił, żeby zgłosić się do Sądu - wiadomo że nie ma się na to czasu ani chęci, ale tłumaczył że jak już tak daleko się zaszło to szkoda odpuścić....efekt taki, że sprawę wygrała, facet pieniądze zwrócił, a mama dostała przeprosiny z Prokuratury że zbyt pobieżnie przyjrzeli się sprawie i faktycznie zostało tu popełnione oszustwo ;)

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tomkowa lustro jest bardzo ładne, mnie się podoba, ale rozumiem, że sprzedająca wprowadziła Cię w błąd.

Też byłabym zła, że nie jest takie, jakie sobie wymarzyłam.

Na zdjęciu prezentuje się naprawdę dobrze i myślę, że z czasem je polubisz :)

a wystawienie komentarza nie zaszkodzi, jak i napisanie maila.

Odsyłanie nie ma sensu, bo nikt Ci nie zwróci za przesyłkę w obie strony, a jeśli jeszcze wróciłoby uszkodzone to już w ogołe problem. Nie będziesz miała ani lustra, ani kasy.

a co to za magiczna gąbka i do czego jej można używać ? podrzuć namiary i więcej info :)

Coś mi się zdaje, że masz chyba gorączkę :D A broń Boże Mamie, że pogrzebowy!! Mamie duży doniczkowy, żeby było źródło liści do wazonów :) Ona ma znakomitą rękę do kwiatów. Mama moja najdroższa niech żyje 200 lat. Oj, Mmeliska, Mmeliska ;)

fakt, choruje :(

ale nie moja wina, ze tak to zrozumialam :D

Dla mamy samych serdecznosci :hug:

Miałaś rację Iwonka. Lustro ma lustrzaną ramę w tej samej płaszczyźnie, co tafla. Niestety, smuteczek, bo sprzedający zapewniał mnie w rozmowie telefonicznej, że rama jest wklejana pod kątem :( Nie jest brzydkie, ale nie o takie mi chodziło.. I jak tu wierzyć w opisy przedmiotów robiąc zakupy na odległość?? Nie mieści mi się to w głowie. Przecież mogła powiedzieć, że rama jest prosta i nie brałabym udziału w licytacji :(

Aniu nie chciałam mieć racji ale wiem ze takie lustra sa wlasnie na All w dobrej cenie, sama mam takie jestem zadowolona bo wygląda bardzo fajnie :-) Z amoje zaplacilam jeszcze mniej wiec jestem super zadowolona :cool:

Tomkowa :hug::hug::hug:

ale to dlatego, że spodziewałaś się czegoś innego, bo lustro ładne, dobrze wygląda i nie było drogie, może sprzedający źle Cię zrozumiał, rama pod kątem, bo naroża łączone pod kątem

szkoda Twojego cennego zdrowia na nerwy :hug:

Myślę ze to o to chodziło niestety :-( Chociaż rozumiem Twoje rozczarowanie :yes:

A jakie były foki na aukcji ?

Na allegro kupowałaś? To zgłoś, że cię oszukała i na dodatek wystaw super negatywną opinię

Na zdjęciu wygląda nie najgorzej

Tomkowa :hug::hug::hug:

ale to dlatego, że spodziewałaś się czegoś innego, bo lustro ładne, dobrze wygląda i nie było drogie, może sprzedający źle Cię zrozumiał, rama pod kątem, bo naroża łączone podzatem

szkoda Twojego cennego zdrowia na nerwy :hug:

a obraz moim zdanem w tym miejscu super :yes: z niczym nie konkuruje, ożywia i "udomawia" tą część przestrzeni, bardzo mi się podoba :yes:

Rozmawiałam z panią i rzeczywiście przyznała, że źle mnie zrozumiała.. Przeprosiła, była miła i jakoś w rozmowie złość mi na nią przeszła ;)

To zdjecie mi sie podoba!!! szczegolnie paluszki gospodyni :lol2: (kroliczek czy five? :D )

Uwazam ze lustro wyglada lepiej jak sobie wyobrazilam to we wczorajszym opisie :yes:

Obraz Love!

Paluszki specjalnie dla Was :hug: Swoimi dobrymi słowami wsparłyscie mnie i pokazalyscie, że w każdej sytuacji można znaleźć jej dobre strony :)

Tomkowa zgadzam się z mamik że szkoda nerwów a lustro wygląda zupełnie dobrze :yes: I że to miejsce dla obrazu jest jak najbardziej właściwe. Na zdjęciu widać że trochę za wysoko ale na żywo już pewnie nikt nie zwróci na to uwagi :)

Tomkowa Ty masz doświadczenie z tapicerami ;) Przytargałam fotel do domu, taki prl typowy ale fajny i za free :p Ma iść na taras (za który się właśnie mąż zabiera). Rozebrałam ten fotel i okazało się że chyba nie dam rady sama go zrobić. Ile może kosztować tapicer? Nie mam ochoty inwestować zbyt dużo w fotel tarasowy więc nie wiem czy nie spasować ;)

13000350_1816433988577816_2300897898390091089_n.jpg?oh=4b549d2c688772cc32036f358d31aab6&oe=57B81CF8

Wani, tak, obraz za wysoko, może poprawię, jak ochłone ;)

Ceny tapicerow są przeróżne, ale przy normalnym podejściu nie powinno być więcej niż 3 stowki ;)

Spodziewaj się przesyłki :)

Tomkowa :hug: no naprawdę nie jest najgorzej, ale z tym docelowym lustrem będzie lepiej :yes:

Mmamik a wiesz, że moja mama miała podobną sytuację? :rolleyes: i też się woziła, facet nawet korektę do faktury wystawił....tylko nigdy przelewu zwrotnego nie zrobił. Zgłosiła się na Policję, a oni umorzyli :mad: Mama zrezygnowana, zadzwoniła do rodzinnego policjanta. Ten poradził napisać do Prokuratury, oni też umorzyli, więc namówił, żeby zgłosić się do Sądu - wiadomo że nie ma się na to czasu ani chęci, ale tłumaczył że jak już tak daleko się zaszło to szkoda odpuścić....efekt taki, że sprawę wygrała, facet pieniądze zwrócił, a mama dostała przeprosiny z Prokuratury że zbyt pobieżnie przyjrzeli się sprawie i faktycznie zostało tu popełnione oszustwo ;)

Ja też jestem z tych, co wolą odpuścić.. Ale to prawda, żejednak warto walczyć o swoje.

Tomkowa lustro jest bardzo ładne, mnie się podoba, ale rozumiem, że sprzedająca wprowadziła Cię w błąd.

Też byłabym zła, że nie jest takie, jakie sobie wymarzyłam.

Na zdjęciu prezentuje się naprawdę dobrze i myślę, że z czasem je polubisz :)

a wystawienie komentarza nie zaszkodzi, jak i napisanie maila.

Odsyłanie nie ma sensu, bo nikt Ci nie zwróci za przesyłkę w obie strony, a jeśli jeszcze wróciłoby uszkodzone to już w ogołe problem. Nie będziesz miała ani lustra, ani kasy.

a co to za magiczna gąbka i do czego jej można używać ? podrzuć namiary i więcej info :)

Dziękuję slonko :hug:

Magiczna gąbka kupiona w rossmanie, znajdziesz ją tam bez problemu. Często jest ostatnim ratunkiem. Wystarczy ją zmoczyc i likwiduje zabrudzenia. Na wyczyszczenie skórzanej sofy i fotela w salonie zuzylam ich sześć, ale meble są jak z salonu :)

Tomkowa, lustro wygląda dobrze. Najlepiej odbierać osobiście ale nie zawsze się da. Słonko ma rację, nie odsyłaj bo może wrócić w kawałkach.

Aniu nie chciałam mieć racji ale wiem ze takie lustra sa wlasnie na All w dobrej cenie, sama mam takie jestem zadowolona bo wygląda bardzo fajnie :-) Z amoje zaplacilam jeszcze mniej wiec jestem super zadowolona :cool:

Myślę ze to o to chodziło niestety :-( Chociaż rozumiem Twoje rozczarowanie :yes:

A jakie były foki na aukcji ?

Dzięki, kochane jesteście :hug:

Na aukcji nie było fotek, stąd mój telefon do sprzedającego o stan i tę lustrzana ramę.

lustro ładne naprawdę jest, a cała jadalniana aranżacja z butlą i tym lustrem wygląda baaaardzo obiecująco :yes:

Wiwik, mam nadzieję, że jakoś ogarnę wyrób docelowego lustra. To pójdzie do wiatrołapu.

Dziś mają przyjść lampy, oj żeby były takie, jakie myślę, że są ;)

Dzięki, kochane jesteście :hug:

Na aukcji nie było fotek, stąd mój telefon do sprzedającego o stan i tę lustrzana ramę.

Lustro samo w sobie jest fajne, za taką cenę jest jeszcze fajniejsze wiec jak masz gdzie wstawić to będzie sie super prezentowało :yes:

Nie smutaj się bo taki dzisiaj ładny dzień ze szkoda :D

Lustro nie jest zle, w koncu dalas mala cene.

Sluchaj no, tak sie zastanawiam - ta kratka to tylko na zime ma byc odslonieta???? A nowe lustro bedzie wieksze???

Wiec da sie go zamiast w pionie na zime dac horyzontalnie? Tak jak moje - wtedy kratka na zime bedzie odslonieta a lustra nie wieszasz.

Da sie?

Tomkowa listonosz był :D

Tkanina jest trochę cieńsza niż ta poprzednia ale idealnie pasuje do kanapy :yes: Trochę jest kitowo przycięta, tylko w jednym miejscu da się duże koło wyciąć na plecy fotela i to oznacza popsucie całego kawałka tkaniny. Ale najważniejsze że się da :D Teraz musze znaleźć pasujący materiał na resztę fotela. CZekam na prv od Ciebie :cool:

Jak mi tapicer zaśpiewa 300 zł za ten fotel to go wywalę .....

Tomkowa listonosz był :D

Tkanina jest trochę cieńsza niż ta poprzednia ale idealnie pasuje do kanapy :yes: Trochę jest kitowo przycięta, tylko w jednym miejscu da się duże koło wyciąć na plecy fotela i to oznacza popsucie całego kawałka tkaniny. Ale najważniejsze że się da :D Teraz musze znaleźć pasujący materiał na resztę fotela. CZekam na prv od Ciebie :cool:

Jak mi tapicer zaśpiewa 300 zł za ten fotel to go wywalę .....

O, widzisz, wcale nie zwróciłam uwagi na ucięcie tkaniny :eek: Ale na to się nie ma wpływu, kroją tak, jak akurat mają. A może to największe kółko nie musi być centralnie? Pomyśl, żeby jak najefektywniej wykorzystać ten kawałek ;) Jak widziałam ten materiał na krzesłach, to wcale ten największy element nie był na środku. Kombinuj! :D

A fotela nie wyrzucaj!! Przecież taki, jak jest teraz może spokojnie stać na tarasie. Niech sobie czeka na Twój lepszy moment ;) Jest bardzo fajny i pozbycie się go to nie najlepszy pomysł :no:

Płyta pod lustro przycięta. Wzięłam 6 mm, ale wydaje mi się trochę za cienka. Muszę się z płytą i lustrem zmieścić w 1 cm, bo taką szerokość ma ramka, do tego musi być trochę luzu, żeby wsadzić wkładki amortyzujące. No nie wiem, nie wiem..

Lampy przyszły i.. jestem bardzo zadowolona :yes: Oczywiście nie umiem zrobić ładnych zdjęć, ale pokażę, co mam ;)

lampy.jpg

Płyta pod lustro przycięta. Wzięłam 6 mm, ale wydaje mi się trochę za cienka. Muszę się z płytą i lustrem zmieścić w 1 cm, bo taką szerokość ma ramka, do tego musi być trochę luzu, żeby wsadzić wkładki amortyzujące. No nie wiem, nie wiem..

Lampy przyszły i.. jestem bardzo zadowolona :yes: Oczywiście nie umiem zrobić ładnych zdjęć, ale pokażę, co mam ;)

[ATTACH=CONFIG]353741[/ATTACH]

Lampy bardzo ładne, ale dla mnie poprzednie były super. Właśnie takich szklanych baniek tylko czarnych za rozsądną cenę szukam. Śliczna była też jedna z tych co pokazywało Słonko, ta z VOX-u, ale też nie mogę jej namierzyć:mad: Pasowałaby u mnie jak ulał...

Zrób zdjęcie z szerszej perspektywy, bo tak ciężko ocenić.