waniliana 22.04.2016 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Na fotel psioczę ale szlifuję Porozkręcałam go, wymierzyłam gąbki i myślę nad tkaniną - pasuje mi do niego cos jasnego. Tomkowa wiem ze na cięcie nie ma sie wpływu, jest jak jest i na pewno cos wymyslę. - tkanina pasuje mi do salonu ( tzn jego wizji) idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 22.04.2016 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 A lampy noim zdaniem wygrywaja z tymi co odeslalaś Jezt super - mnie tylko to krzesło z boku średnio pasuje ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.04.2016 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 ulala <3 paniusiu luxior Dojdzie docelowe lustro i mniut! Oj, tak się bałam, ale się udało Cycuś glancuś, mucha nie siada. Od razu lepiej widać Bardzo się cieszę Aż coolera wypucowałam, ale postawię jutro, bo dobrych kwiatków nie mam A lampy noim zdaniem wygrywaja z tymi co odeslalaś Jezt super - mnie tylko to krzesło z boku średnio pasuje ... ? Wani, próbowałam zrobić dziesiątki fotek, żeby pokazać, jak są ładne, ale w końcu się poddałam. Łamaga, to łamaga Muszę do Venuski na nauki pójść Mi też krzesło nie pasuje. Ono ma być czarne, ale to oparcie w tym specyficznym kształcie drażni mi oczy Przydałyby się całe tapicerowane w wyższym oparciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.04.2016 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Powiesiłam pas kontuszowy. Czegoś mi w tym miejscu brakowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.04.2016 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Pestko, ale fajnie!! Myślałam o tych bokach nad krzesłami. Przymierzałam ramki, ale mam wrażenie, że robi się za gęsto. Taka była moja inspiracja: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.04.2016 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Zależy co powiesisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.04.2016 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Dziewczęta, ponieważ zaczęły kwitnąć mniszki, popularnie zwane mleczami i czytam, że wiele osób ich nie lubi, bo psują wizualnie wypielęgnowany trawnik, a z dmuchawcami to są same problemy, chciałabym zaproponować Wam wykorzystanie tej niedocenianej roślinki Robiłyście kiedyś syrop z mniszka? Niektórzy nazywają go miodem i tak nazywam go ja Wielokrotnie przekonałam się sama, a moje dzieci zwłaszcza, że znakomicie działa na górne drogi oddechowe, likwiduje ból gardła, pomaga przy kaszlu, jest pyszny i jest znakomity jako dodatek do deserów, owsianek, naleśników, herbaty itd. Szczerze polecam, bo warto go mieć w domowej spiżarce. Moje pociechy, jak tylko coś zaczyna drapać w gardle, same miodku szukają Oto przepis: - 500 sztuk kwiatów mniszka - 1 litr wody - 1 kg cukru - 2 cytryny Zbieramy same główki kwiatów, bez łodyg, najlepiej w okolicach południa, bo są wtedy najbardziej rozwinięte i "słoneczne" Główki kwiatów rozkładamy na stole, aby opuściła je większość żyjątek, które w nich zamieszkują Kwiaty zalewamy litrem wody i odstawiamy na godzinę. Możliwe, że jeszcze coś z nich wypłynie, jeśli tak, usuwamy z powierzchni wody. Całość zagotowujemy i od momentu wrzenia gotujemy 20 minut bez przykrywki. Wywar odstawiamy na 24 godziny. Po tym czasie odcedzamy płyn przez sitko, gazę lub pieluchę do czystego garnka. Do odcedzonego płynu dodajemy cukier, sok z cytryn (też odcedzony) i dokładnie mieszamy. Znów gotujemy bez przykrywki ok. 2 godzin, aż syrop zgęstnieje i będzie miał miodowy kolor Gorący miodek przelewamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i odstawiamy do góry dnem. Jak ktoś chce mieć więcej słoiczków, można zwielokrotnić proporcje. 500 kwiatków mniszka to ok. 0,5 kg kwiecia Jeżeli tego nie robiłyście, to namawiam, żeby spróbować Naprawdę warto, a na łąkach teraz pełno tych słonecznych kwiatuszków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.04.2016 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Zależy co powiesisz Myślałam o takiej zawartości Alfama w Lizbonie. Z różnych powodów.. Tylko czy pasują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.04.2016 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Mniszka mam na kilogramy na łące obok Oba jeden nad drugim, żeby nie było za szeroko ? piękne foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.04.2016 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Mniszka mam na kilogramy na łące obok Oba jeden nad drugim, żeby nie było za szeroko ? piękne foty I nie robisz miodku?? Fotki mają rozmiar A2 i myślałam, żeby je dać po obu stronach lustra, bo komoda stoi w miarę na środku ściany. Jeden nad drugim by było dobrze, gdyby przesunąć ją w kierunku okna i zrezygnować wtedy z krzeseł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.04.2016 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Duże są. To świetnie A co z oprawą. Ciężko będzie dobrać taką, żeby pasowała i do zdjęć i do lustra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.04.2016 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Czarne cienkie ramki nie będą dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.04.2016 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Ale daj paspartu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.04.2016 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Ale daj paspartu. Tak, obowiązkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 23.04.2016 01:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 No i super ze sie posluchalas i odeslalas te opiumowate lampy Czarne sa BOMBA ! A co do krzeselka - ile ich masz? jedno czy dwa? I to sa ekstra siedzenia? Na siedziska idzie Iman - oparcia szkoda niszczyc - kup czarny aksamit w odcieniu co jest na Imanie (zeby nie byl blyszczacy) i uszyj czarne pokrowce na oparcia - bo szkoda niszczyc wikliny. Pod material daj gabke. I bedzie czarne oparcie z Imanem na siedzeniu. Wkladajac gabke pod spod mozesz swobodnie podwyzszyc oparcie o kilka cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 23.04.2016 05:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 Maniu, dobrze, że mówisz, że te czarne są w porządku Mi też bardzo się podobają A krzesła mam dwa. Te oparcia są mocne wygięte/wklęsłe pod plecy i chyba nie będę umiała zrobić na takie coś obszycia To oparcie nie dość, że jest porządnie wklęsłe, to jeszcze ma to widoczne na fotkach zagłębienie od góry, które powoduje, że sprawiają wrażenie za niskich. I są za niskie Mam jeszcze komplet starych dębowych krzeseł z wysokimi oparciami. Wrzucam fotkę pokazującą je od tyłu. Też byłyby do przemalowania na czarno Lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 23.04.2016 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 Tomkowa, nowe lampki wg mnie też ładniejsze i lepiej pasują u Ciebie Nie mogę się doczekać lustra z luster Co do krzeseł obok komody, to ... mnie takie umiejscowienie krzeseł nie przekonuje co do zasady, bo ja jestem do bólu funkcjonalna niestety, więc dla mnie jeśli jest krzesło, to po to, żeby na nim usiąść, a siadać kolo komody jakoś nie miałabym potrzeby;) Jeśli krzesło ma stać w charakterze ozdoby, to powinno byc to krzesło wyjątkowe, ozdobne, takie nienadające się do siedzenia Inaczej jest z fotelem, fotel sam w sobie jest funkcją, tzn. można w nim wygodnie zasiąść, zatopić się, nawet jak stoi samotnie, krzesło stojące samotnie mi nie pasuje to krzesło samo w sobie natomiast bardzo mi się podoba, przy czym ja bym je chyba widziała przy małym okrągłym stoliku kawowym, a najlepiej dwa takie krzesełka przy małym stoliku Reasumując - nagadałam się bezproduktywnie, bo pomysłu na ścianę nie zapodałam, tylko samo bal bla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 23.04.2016 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 mamik, a my siadamy na tym krześle przy komodzie Jak nie ma do czego, to po co siadać przy stole? Szurać krzesłami nie trzeba, a można przysiąść A jakie to świetne miejsce na odstawienie torebki Ono najbardziej przydaje się, gdy mamy, spodziewanego lub nie, gościa, a my wtedy posiłkujemy Gdy gość jest głodny, to nie ma problemu, siada do stołu, ale jeśli nie ma ochoty na jedzenie i krępuje go dosiadanie się do stołu, to takie krzesło obok jest idealnym rozwiązaniem. No i oczywiście, masz rację, musi być ozdobą jednocześnie A na stolik kawowy z tymi dwoma krzesełkami nie mam, niestety, miejsca w tym moim "ogromnym" domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 23.04.2016 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 No to jeśli krzesło dla najedzonych gości, to zupełnie inna sprawa A taki tyci stoliczek koło niego, to chyba bez sensu, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 23.04.2016 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 A taki tyci stoliczek koło niego, to chyba bez sensu, co? Stał wcześniej, może nie taki tyci, jak komoda była przesunięta bardziej w stronę okna i nie stała na środku ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts