wiwik 26.04.2016 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 to z doświadczenia dodam, że z pomidorami można na pewno posadzić bazylię - a bazylii też jest kilka odmian, w tym fioletowa (dla zmyłki nazywana czerwoną), więc nawet czysto utylitarna donica może być również dekoracyjna - kilka kolorów pomidorów i różnokolorowe liście bazylii. I ponoć pomidory słodsze są, jak się z bazylią posadzi (oprócz tego warto dodać cebulę lub czosnek, pomaga zapobiegać chorobom i odstrasza szkodniki) tylko z pomidorkami koktajlowymi to jest tak, że te krzaczki bardzo szybko i bardzo gęsto się rozrastają, więc trzeba uważać Tomkowa, a ten postument świdrowy może na jakiś kolor przemalować, np wykorzystując paletę z obrazu salonowego? Nie mam pomysłu, jaki, ale można by się zastanowić - żółty czy pomarańczowy na pewno już nie wyglądałby tak zabytkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 26.04.2016 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Mmeliska, a jak będzie stał we wiatrołapie to może zostać?? Koło bufetu nie ma nic, świder stoi, na razie, w przeciwnym kącie Cały czas myślę czym "złamać" jego "zabytkowy"charakter I widzę, że słabo mi idzie Nie co bedziesz na nim klasc? klucze,torebke, kapelusz? nie podoba mi sie i juz, taki zawalidroga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.04.2016 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Szczypiorek wieloletni pięknie kwitnie niebiesko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 26.04.2016 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 to z doświadczenia dodam, że z pomidorami można na pewno posadzić bazylię - a bazylii też jest kilka odmian, w tym fioletowa (dla zmyłki nazywana czerwoną), więc nawet czysto utylitarna donica może być również dekoracyjna - kilka kolorów pomidorów i różnokolorowe liście bazylii. I ponoć pomidory słodsze są, jak się z bazylią posadzi (oprócz tego warto dodać cebulę lub czosnek, pomaga zapobiegać chorobom i odstrasza szkodniki) tylko z pomidorkami koktajlowymi to jest tak, że te krzaczki bardzo szybko i bardzo gęsto się rozrastają, więc trzeba uważać Tomkowa, a ten postument świdrowy może na jakiś kolor przemalować, np wykorzystując paletę z obrazu salonowego? Nie mam pomysłu, jaki, ale można by się zastanowić - żółty czy pomarańczowy na pewno już nie wyglądałby tak zabytkowo Dzięki wiwik, pomyślę o tych pomidorach, choć raczej w ogródku wolę łatwiznę i wieloletnie gatunki A z kolorem na świdrze to jest myśl!! Tylko że ona jest chyba pokryta politurą, czy lakierem i widać ładne słoje drewna. Jak ją psiknę farbą kryjącą, to będzie wyglądała, jak z plastiku Musiałabym zedrzeć wierzch i pomalować barwną bejcą, aby wyglądała na drewnianą. Ale ja nie wiem, czy mi się chce i czy umiem Nie co bedziesz na nim klasc? klucze,torebke, kapelusz? nie podoba mi sie i juz, taki zawalidroga Jak w kącie stoi, to nie zawala:lol2: Nie upieram się Meliska, może będzie, może nie Chyba się ucieszyła ta kolumienka, że ją wywlokłam z garażowych pajęczyn Dziś na niej stoi moja waza Mac Kenzi Szczypiorek wieloletni pięknie kwitnie niebiesko Muszę popatrzeć na te pomidory, szczypiorki i czosnek Wyszłaby z tego pyszna sałatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 26.04.2016 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Stanowczo jestem za popiersiem :lol2: Co do donic, to w życiu Pestki nie pokonam, ale od kilku lat zamiast kwiatów sadzę w nich pomidorki koktajlowe różnych kolorów i kształtów - i powiem Wam, że żadne kwiaty nie wzbudzają takiego zachwytu u moich gości jak te kolorowe koraliki wiszące na roślinach Pusiu z tymi pomidorkami spadłaś mi z nieba, mam dwie donice, kupione do kuchni, ale okazały się za wielkie i myślę, co w nie posadzić. Chciałam właśnie jakieś warzywka. Powiedz mi proszę, jak to się sadzi w każdej donicy inna odmiana? Czy to z nasion, czy z sadzonek? Kurcze na zieleninie to ja się totalnie nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.04.2016 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Czosnki ozdobne raczej nie są jadalne, ale można posadzić czosnek niedźwiedzi i dodawać do potraw liście. Podobno jest bardziej wartościowy niż czosnek tradycyjny.http://m.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/medycyna-niekonwencjonalna/czosnek-niedzwiedzi-wlasciwosci-przepisy-na-dania-z-czosnku-niedzwiedz_34371.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 27.04.2016 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Pusiu z tymi pomidorkami spadłaś mi z nieba, mam dwie donice, kupione do kuchni, ale okazały się za wielkie i myślę, co w nie posadzić. Chciałam właśnie jakieś warzywka. Powiedz mi proszę, jak to się sadzi w każdej donicy inna odmiana? Czy to z nasion, czy z sadzonek? Kurcze na zieleninie to ja się totalnie nie znam Pusiu z tymi pomidorkami spadłaś mi z nieba, mam dwie donice, kupione do kuchni, ale okazały się za wielkie i myślę, co w nie posadzić. Chciałam właśnie jakieś warzywka. Powiedz mi proszę, jak to się sadzi w każdej donicy inna odmiana? Czy to z nasion, czy z sadzonek? Kurcze na zieleninie to ja się totalnie nie znam Do donicy wsadza się sadzonki (własnoręcznie uhodowane lub kupione), zależy jaka duża donica - do swoich wsadzam po 3 krzaczki pomidorów do każdej. Trzeba zapewnić podpory, bo rosną dość wysokie, ale można je przyciąć. Można mieszać odmiany. Koktajlówki zwykle nie chorują na zarazę ziemniaczaną. Najważniejszy zabieg to podlewanie, no i zasilanie, gdyż doniczka nie zapewni tak obficie owocującej roślinie potrzebnych składników pokarmowych (używam "Magiczną Siłę do pomidorów"). Cała reszta jak przy zwykłych pomidorach - usuwanie "wilków". Roślina jest bardzo dekoracyjna i bezproblemowa. W tym roku do doniczek dosadzę cebulkę dymkę i posieję koperek, bo na warzywniak sadzę dynie w ogromnych ilościach (grządka musi odpocząć od pomidorów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 27.04.2016 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 ja sie nie znam na ogrodkowaniu ale w zeszlym roku zasadzilam pomidory w donicach duze i koktajlowe i pieknie mi wyrosly. Ale zasadzilam je bardzo pozno, juz wysokie rosliny z podporkami ze sklepu przywiozlam, mozecie mi powiedziec kiedy zasadzic z sadzonek teraz na wiosne? To samo z truskawkami - kiedy sie je sadzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 27.04.2016 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 (edytowane) ja sie nie znam na ogrodkowaniu ale w zeszlym roku zasadzilam pomidory w donicach duze i koktajlowe i pieknie mi wyrosly. Ale zasadzilam je bardzo pozno, juz wysokie rosliny z podporkami ze sklepu przywiozlam, mozecie mi powiedziec kiedy zasadzic z sadzonek teraz na wiosne? To samo z truskawkami - kiedy sie je sadzi? Po zimnych ogrodnikach i po zimnej Zośce, czyli po 15 maja, czyli jak już nie ma przymrozków. Wtedy też można wysadzać rośliny balkonowe, tarasowe Edytowane 27 Kwietnia 2016 przez Pusia&Kssawery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 27.04.2016 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Po zimnych ogrodnikach i po zimnej Zośce, czyli po 15 marca, czyli jak już nie ma przymrozków. Wtedy też można wysadzać rośliny balkonowe, tarasowe Pusiaczku, Maja nie Marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 27.04.2016 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Pusiaczku, Maja nie Marca No wiesz, jak wyglądam przez okno albo patrze na termometr to mogę mieć wątpliwości No jasne, że maja!! Już poprawiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.04.2016 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Truskawki można już, jeśli kupi się sadzonki FRIGO. One są przechładzane zima w chłodni i świetnie się aklimatyzują. Moje w zeszłym roku kwitły już po miesiącu od posadzenia. Zafundowałam sobie 6 odmian różnych smakowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 27.04.2016 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 No super dziewczyny, dzieki to jeszcze troche . bo dzis 27 kwiertnia, za oknem bialo i -8C mialam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 27.04.2016 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 No wiesz, jak wyglądam przez okno albo patrze na termometr to mogę mieć wątpliwości No jasne, że maja!! Już poprawiłam to na m i to na m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 27.04.2016 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 bo dzis 27 kwiertnia, za oknem bialo i -8C mialam Masakra W prognozach widziałam dopiero po 20 czerwca 20 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 27.04.2016 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Pusia ja mieszkam pod drugiej stronie globu pewno jeszcze gorzej bedzie. Narazie siegam do 11 maja i pokazuja w dzien 13C max a w nocy 7C, czyli zimniej bedzie Trawe musie dosiac i marnie widze ze wyrosnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 27.04.2016 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Pusia ja mieszkam pod drugiej stronie globu Wiem Kochana, podczytuję na bieżąco, nie zawsze zabieram głos w dyskusji (choć nie pokazując palcem NIEKTÓRZY zarzucaja mi niewyparzony język ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 27.04.2016 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Puuusiaaaaaa http://www.cheesebuerger.de/images/midi/boese/a038.gifI watch You http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif http://www.cheesebuerger.de/images/midi/froehlich/a055.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 27.04.2016 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Puuusiaaaaaa http://www.cheesebuerger.de/images/midi/boese/a038.gif I watch You http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif http://www.cheesebuerger.de/images/midi/froehlich/a055.gif ACHA!!! uderz w stół ................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 27.04.2016 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 z tymi ikonkami jestescie niezastapione do textow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts