Tomkowa 28.04.2016 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Płytę od ręki przycinają? Bo niecierpliwie czekam na finał ps. Ania i klej na trzeźwo Ja zawsze jestem trzeźwa, nawet przy mocnym kleju Tak, mam nadzieję, że przytną na miejscu Do takich trunków to ja mam na słabą głowę. U mnie to tylko T w takich gustuje. Jeśli chodzi o płytę to tak myślała, ale nic nie mówiłam. Ja też mocne wyjątkowo rzadko. Jestem miłośniczką win Mam dylemat z tą płytą, bo w ramkę włożę, razem z lustrem, grubość max 9 mm. Mam pewnego pomysła, ale jutro się okaże, czy dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 28.04.2016 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 w casto przytną od ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 29.04.2016 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Skoro tak lubicie Jacka Danielsa, to na pewno wiecie, że to nie jest whisky, ale whiskey, czyli bourbon robiony z kukurydzy Porównywanie go do prawdziwej whisky to, jak, przepraszam, nie chcę nikogo urazić, porównywanie wyrobów czekoladopodobnych do Lindta Różnice w smaku, zapachu, klarowności są niewyobrażalne!! A ponieważ w swoim wątku, z uporem maniaka, krzewię kulturę picia wyłącznie dobrych, a często wybitnie dobrych alkoholi, zaproponuję Wam coś naprawdę wyjątkowego Trunek, który leżakował w beczkach po sherry 12 lat Nie jest barwiony karmelem, ani filtrowany na zimno Znajdziecie w nim smak cynamonu i imbiru. Gruszki i wanilii. Sherry, rodzynek i suszonych owoców Szanowne Panie, gładka i kremowa whisky GlenDronach Specjalnie dla Was!! http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/thanks/smileys-thanks-759125.gif [ATTACH=CONFIG]354313[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]354314[/ATTACH] Aniu, za znajomość tematu padam na twarz przed Tobą oczywiście i bezdyskusyjnie Oczywiście, zdaję sobie sprawę że Jacek nie jest z najwyższej półki, tyle, że mam chyba plebejskie podniebienie i niekoniecznie smaki z tzw. wyższej półki mi podchodzą (nie mówię teraz o alkoholach, tylko o szeroko pojętej żywności z tzw. wyższej półki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 29.04.2016 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 To ja siedzę cicho bo najbardziej lubię domowe wino (różane najlepiej ) i nalewke kokosowa z cukrem i spienionym innym mlekiem, posypana kakaem a z seryjnych to baileys Takie deserki dla dorosłych Czekolady korporacyjne to chyba ta z Ikei i goplany jedne z lepszych. Wedle, lindy, milki itp przynajmniej w Polsce te same pseudo czekolady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 29.04.2016 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Pusiu, u nas na topie smaki z "wyższej półki": groch, fasola, ciecierzyca, cieciorka, brokuły i ziemniaki Trwamy dzielnie w bezmięsności Aniko, domowe wina są rewelacyjne!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 29.04.2016 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Pusiu, u nas na topie smaki z "wyższej półki": groch, fasola, ciecierzyca, cieciorka, brokuły i ziemniaki Trwamy dzielnie w bezmięsności Gratuluję U nas sezon mięsny w zasadzie dopiero się zacznie - razem z grillowym, w zimie mięso sporadycznie spożywamy. Ale ostatnio odkryłam zarodki pszenne lub ryżowe do zagęszczania sosów oraz opanowałam do perfekcji moją panierkę (sezam+siemię lniane+ otręby owsiane+ zioła) eliminując tym samym raz na zawsze tartą bułkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 29.04.2016 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Gratuluję U nas sezon mięsny w zasadzie dopiero się zacznie - razem z grillowym, w zimie mięso sporadycznie spożywamy. Ale ostatnio odkryłam zarodki pszenne lub ryżowe do zagęszczania sosów oraz opanowałam do perfekcji moją panierkę (sezam+siemię lniane+ otręby owsiane+ zioła) eliminując tym samym raz na zawsze tartą bułkę. Hmm, muszę spróbować. U mnie na topie ostatnio super pikantna zupa z soczewicy zagęszczana zmiksowaną ciecierzycą, a że jestem na diecie to na wywarze warzywnym. Niestety T i młody dopominaja się karkówki z grilla w majówkę. No to ja sobie walnę pierś z kurczaczka. No i oczywiście gziczek i młodymi warzywkami . Znowu pójdzie w cztery litery... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 29.04.2016 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 No i oczywiście gziczek i młodymi warzywkami . Znowu pójdzie w cztery litery... Aż się boje pytać Gziczek to mnie się dość jednoznacznie kojarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 29.04.2016 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Aż się boje pytać Gziczek to mnie się dość jednoznacznie kojarzy No faktycznie, nigdy w ten sposób nie myślałam:lol2:. Gziczek to po poznańsku biały serek ze śmietaną ( u mnie z jogurtem) i z cebulą, najlepiej startą na papkę na tarce. Do tego pyry (ziemniaki) w mundurkach, a jeszcze lepiej upieczone na ognisku lub grillu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 29.04.2016 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Gziczek to po poznańsku biały serek ze śmietaną ( u mnie z jogurtem) i z cebulą, najlepiej startą na papkę na tarce. Do tego pyry (ziemniaki) w mundurkach, a jeszcze lepiej upieczone na ognisku lub grillu. A to pychotka W ogóle pieczone ziemniaki wolę od wszelkich innych potraw z grilla. Piekę (obojętnie czy w ognisku czy na grillu) zawsze zawinięte w folię, bo krócej się pieką, są czyste, łatwo je znaleźć w ognisku (gdy ciemno i niekoniecznie trzeźwo). Do tego robię masełko z koperkiem i czosnkiem. Boszzzzzzzzzzzzz kiedy będzie ciepło, ja chce grilla i ziemniaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 29.04.2016 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 (edytowane) Słoneczka i upałów nam trzeba:yes:. Ja z grilla najbardziej (oprócz oczywiście gziku z pyrkami) lubię kaszaneczkę z jabłuszkiem. Dla gości robię często karkówkę. Zawsze piekę długo w folii aluminiowej i tuz przed przyjściem gości wywalam na tackę aluminiową dla kolorku. Zawsze się dziwią, że u mnie taka miękka i soczysta, a u nich zelówka. ;)No i mielone na patykach z sosem tzatziki.A pierś robię tak-pychahttp://blondynkagotuje.blogspot.com/2014/05/grillowana-piers-z-kurczaka-w.htmlO nie, ja chcę MIĘCHA!!! To straszne:sick: Matko i córko, Ania mnie za to wywali ! Edytowane 29 Kwietnia 2016 przez SylwiaS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 29.04.2016 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 O nie, ja chcę MIĘCHA!!! To straszne:sick: Straszne to jest to - że ciągle zimno i nie można tego mięcha mieć U nas z grilla jeszcze - pieczarki, cukinia, bakłażan. No i oscypki I rybka w warzywach o matko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 29.04.2016 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Straszne to jest to - że ciągle zimno i nie można tego mięcha mieć U nas z grilla jeszcze - pieczarki, cukinia, bakłażan. No i oscypki I rybka w warzywach o matko A próbowałaś rybkę ułożyć na szczapach z np. olchy. Smakuje jak uwędzona:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 29.04.2016 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 A próbowałaś rybkę ułożyć na szczapach z np. olchy. Smakuje jak uwędzona:rolleyes: Nie próbowałam, ale mamy w planie prawdziwą wędzarnię ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 29.04.2016 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Dzisiaj w radio mówili, że majówka pogodowo super się zapowiada, 30*C będzie. Każdego dnia po 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 29.04.2016 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Dzisiaj w radio mówili, że majówka pogodowo super się zapowiada, 30*C będzie. Każdego dnia po 10 :rotfl: i wszystko wskazuje na to, że się sprawdzi. U mnie dziś w ZETce mówili 16 a jest 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 29.04.2016 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Słoneczka i upałów nam trzeba:yes:. Ja z grilla najbardziej (oprócz oczywiście gziku z pyrkami) lubię kaszaneczkę z jabłuszkiem. Dla gości robię często karkówkę. Zawsze piekę długo w folii aluminiowej i tuz przed przyjściem gości wywalam na tackę aluminiową dla kolorku. Zawsze się dziwią, że u mnie taka miękka i soczysta, a u nich zelówka. ;)No i mielone na patykach z sosem tzatziki. A pierś robię tak-pycha http://blondynkagotuje.blogspot.com/2014/05/grillowana-piers-z-kurczaka-w.html O nie, ja chcę MIĘCHA!!! To straszne:sick: Matko i córko, Ania mnie za to wywali ! Straszne to jest to - że ciągle zimno i nie można tego mięcha mieć U nas z grilla jeszcze - pieczarki, cukinia, bakłażan. No i oscypki I rybka w warzywach o matko O rety!! Ale mi kiszki marsza grają na te wszystkie pychoty U mnie chłopaki mięsne, więc mięcho w domu jest Dzisiaj w radio mówili, że majówka pogodowo super się zapowiada, 30*C będzie. Każdego dnia po 10 Ja się stanowczo nie zgadzam!! Ja chcę ciepełko!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 29.04.2016 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Ja się stanowczo nie zgadzam!! Ja chcę ciepełko!! Jak ja się z Tobą zgadzam Ale jeszcze musimy poczekać Niby po 7 maja coś ma ruszyć w pogodzie - na dobrą stronę oczywiście. Choć długoterminówki pokazują, że szału w tym roku nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matkaleena 29.04.2016 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Jezuu aleście apetytu narobiły! najpierw alkohole, teraz jedzenie! muszę w końcu tego grilla kupić! Pusia- swoja wędzarnia to musi być wypas! o tym jeszcze nie pomyślałam... my planujemy saunę nad stawem z takimi pomysłami i wiedzą o jedzeniu i alkoholach to ja was wszystkie zaproszę na otwarcie. Ale była by imprezka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 29.04.2016 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Pusia- swoja wędzarnia to musi być wypas! o tym jeszcze nie pomyślałam... my planujemy saunę nad stawem z takimi pomysłami i wiedzą o jedzeniu i alkoholach to ja was wszystkie zaproszę na otwarcie. Ale była by imprezka Wędzarnia i taka kuchnia polowa z grillem wbudowanym - taki jest plan. O planach dotyczących innych wyrobów nie chcę tu pisać Sauną ostatnio Pestka się zachwycała Dobra imprezka - zwłaszcza plenerowa - nigdy nie jest zła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.