lukasz69karolina 28.06.2015 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 ale masz wielki taras ile metrów jest??? masz jeszcze jakąś altankę albo cusik innego w ogrodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 28.06.2015 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 taras masz ogromny... w związku z tym ma też ogromny potencjał wystarczy go udomowić, podzielić meblami na strefy, dodać roślinki, tkaniny.... i będzie bosko! ja bym ławki na razie nie malowała.... zawsze możesz to zrobić.... albo przykryć gotową poduchą uszytą na wymiar tu pierwsza, lepsza.... http://img03.allegroimg.pl/photos/oryginal/53/99/75/35/5399753544 zajrzyj do Mugatki, ona ma ławkę zawieszoną na swoim tarasie... pisała nawet, że bezszelestnie się buja, bo zawiesili ją na łożyskach (chyba ) ona właśnie ma powieszoną ławkę w poprzek tarasu.... u ciebie też widziałabym ją w poprzek w środku (na moje oko mniej narażona na deszcz, no i można posiedzieć nawet wtedy kiedy letni deszczyk.... i te sprawy.... zanim powiesisz, pojeździj meblami, poustawiaj pozostałe w wygodny kąt do siedzenia... zaplanuj przestrzeń na wypadek gości w ilości np. 10 osób myślę, że sama musisz to sobie zaaranżować jeśli nie będziesz chciała powiesić jej na środku, to może tam gdzie teraz stoi kanapa? zwróciłam też uwagę na lampki-latarenki.... na moim też mnóstwo w letnie wieczory.... zawieś je na łańcuszkach o różnych wysokościach i po kilka obok siebie.... efekt genialny.... to, że można na zewnętrznych belkach powiesić latarenki, też przemawia za tym, żeby ławka była na poprzecznej belce (ale to moje zdanie ) między latarenkami tkaniny związane przy belkach.... zwykłe kwiatki posadzone w wiklinowych koszach, koszykach, skrzynkach po owocach..... na skrzynkach, albo stolikach jakieś szklarenki ze świecami, albo wielkie świece w kielichach..... http://images.forwallpaper.com/files/thumbs/preview/62/629918__beautiful-night_p.jpg http://static.e-ogrodek.pl/fmfiles/romantyczny-ogrod1307705149/romantyczny-ogrod21_main.jpg?5 http://2.bp.blogspot.com/-gXKiCFDE4xI/U8blKlJjD3I/AAAAAAAACe4/J-jmfda5K40/s1600/taras4.JPG masz miejsce nawet na hamak http://www.lovingit.pl/blog/wp-content/uploads/2015/05/13.jpg Dajesz mi natchnienie - może nawet belki przestaną mi przeszkadzać! Cudne inspiracje. -- A taras - 5 hektarów nor:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 28.06.2015 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 ale masz wielki taras ile metrów jest??? masz jeszcze jakąś altankę albo cusik innego w ogrodzie? Dajesz mi natchnienie - może nawet belki przestaną mi przeszkadzać! Cudne inspiracje. -- A taras - 5 hektarów nor:jawdrop: Nabijacie się ze mnie, tak? Taras ma wymiary 8x3 m i daje to raptem 24 m2 Jak to się ma, Chloe, do Twoich 50 metrów do odpoczynku? Altanki dodatkowej nie mam, podwórko nie jest duże, tylko 600 m2 Znalazłam huśtawki mugatki! Ale ona to dopiero ma miejsca, dwie się mieszczą obok siebie Tam, gdzie teraz "kanapa" raczej huśtawki nie będzie, bo nie mam na tej wysokości belki, do której bym ją przymocowała. Belka wypada w świetle drzwi tarasowych. Zaraz to poprzestawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 28.06.2015 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Zaraz to poprzestawiam :popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 28.06.2015 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Odsunęłam huśtawkę jeszcze o dwie belki I to jest chyba optymalne ustawienie Można huśtawkę zawiesić na skośnej belce? Wyobrażamy sobie, że wiszą tkaniny, latarenki, stoją świece, a na plecach huśtawki rośnie róża pnąca (już sięga do poziomu tarasu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 28.06.2015 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 (edytowane) Catti, jesteś moim motorem Wiesz, że kiedyś miałam zamiar powiesić tam piękne zasłony prysznicowe? Byłyby mało przejrzyste, ściekałby po nich deszcz i byłyby łatwe do mycia Nie mają chyba tylko tej lekkości Ale, dzięki Tobie, pomysł tkanin powraca Niestety żadne rośliny, poza tymi cisami w donicach, nie wytrzymują na tarasie długo, ze względu na brak światła Wielokrotnie próbowałam i nic z tego nie wyszło. cieszę się ale tymi roślinami to mnie zaskoczyłaś musi być coś, co rośnie.... może bidens? http://www.magazyndomowy.pl/img/artykul/2518/uczep-rozgowaty-bidens-ferulifolia_16142_4.JPG u mnie rósł od każdej strony... od południowej bardzo szybko się wysusza i przestaje być ładny... pięknie się komponuje z każdym kolorem.... a niecierpki? to przecież królowie półcienia http://terraplant.pl/tmp/images/2012-10/max-800x600/1350656723-niecierpek6.jpg http://jenflor.pl/uploads/image/26/dsc4386-205.jpg Odsunęłam huśtawkę jeszcze o dwie belki I to jest chyba optymalne ustawienie Można huśtawkę zawiesić na skośnej belce? Wyobrażamy sobie, że wiszą tkaniny, latarenki, stoją świece, a na plecach huśtawki rośnie róża pnąca (już sięga do poziomu tarasu ) z zawieszeniem huśtawki na skośnej belce jest raczej jazda... niby można, ale w użytkowaniu ponoć zawsze coś zgrzyta (chodzi o środki ciężkości ) lepiej na poziomej widzę już te latarenki, poduchy, zasłonki, świece i winko widzę to! przyglądam się jeszcze raz zdjęciom.... może przestaw fotele w miejsce tej kanapy? zamień na chwilę miejscami.... coś mi tam nie gra w proporcjach... chyba, że to aparat tak te fotele wydłuża :D Edytowane 28 Czerwca 2015 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 28.06.2015 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Catti, niecierpki już u mnie były, ale nie zagrzały długo miejsca. Spróbuję z nimi jeszcze raz, także z bidensem Fotele razem mają tyle samo szerokości co kanapa: 128 cm. Może w proporcjach coś nie gra przez ten okrągły stół? Jest zdecydowanie za duży, ale należy do grupy mebli "niedowyrzucenia" Przestawiłam i nie wiem, czy lepiej? A do huśtawek na skosach znalazłam takie zawiesie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 28.06.2015 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Catti, niecierpki już u mnie były, ale nie zagrzały długo miejsca. Spróbuję z nimi jeszcze raz, także z bidensem Fotele razem mają tyle samo szerokości co kanapa: 128 cm. Może w proporcjach coś nie gra przez ten okrągły stół? Jest zdecydowanie za duży, ale należy do grupy mebli "niedowyrzucenia" Przestawiłam i nie wiem, czy lepiej? też nie wiem czy lepiej chyba tak samo chyba masz rację, że to może być za duży stół.... spróbuj go przestawić na chwilę na tył tarasu, w pobliżu ławki (całkiem sprytne to zawieszenie!!) i pojeździj fotelami i kanapą, żeby stworzyć coś w rodzaju rogówki (a może zestaw razem trzy fotele i zrób jedną dłuższą część?) albo ten mały stolik wstaw w róg, a zostaw tylko ten duży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 28.06.2015 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Wynik ostatnich manewrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 28.06.2015 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 hm... chyba masz za dużo o jeden stół... weź mały stolik z jednym fotelem pod ścianę, a trzeci fotel dostaw ciasno do dwóch pozostałych robiąc z nich dłuższą optycznie kanapę... czuję się jakbym sama tam z tymi meblami jeździła (ale jaja! meblowanie na odległość ) masz dość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 28.06.2015 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Ale wtedy znów ten drewniany stół będzie wyglądał na za duży I z huśtawki będzie za daleko do któregokolwiek ze stolików No dobra, idę ponownie przestawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 28.06.2015 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 (edytowane) http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=322480&d=1435497829 ten układ był chyba najbliższy ideałowi... jednak ten duży stół będzie lepiej wyglądał tam naprzeciw drzwi... a mały zamiast doniczki, obok kanapy czy fotela przy huśtawce, żeby było blisko odłożyć kawkę z książką teraz doczytałam... że poszłaś przestawiać uwielbiam cię Edytowane 28 Czerwca 2015 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 28.06.2015 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 W domu myślą, że zwariowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 28.06.2015 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 (edytowane) W domu myślą, że zwariowałam się nie dziwię sorry Ania, że cię tak dziś goniłam z tymi meblami.... na zdjęciach nie było widać, że fotele, które stoją pod ścianą są inne od tych z kompletu założyłam, że są jednakowe w czasie kiedy poszłaś przestawiać ...... ........napisałam, który układ najbardziej chyba się sprawdzi.... ten ostatni jednak nie chociaż tak! on przecież prawie taki sam.... wystarczy zamienić fotel (ten nie z kompletu) z małym stolikiem miejscami i będzie idealnie uff! chyba to mamy Edytowane 28 Czerwca 2015 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 28.06.2015 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 no i teraz jest idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 28.06.2015 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 (edytowane) ten ostatni jednak nie chociaż tak! on przecież prawie taki sam.... wystarczy zamienić fotel (ten nie z kompletu) z małym stolikiem miejscami i będzie idealnie uff! chyba to mamy no i teraz jest idealnie Edytowane 28 Czerwca 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 28.06.2015 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 ucieszyła się i padła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 28.06.2015 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Mam tylko nadzieję, że tę huśtawkę da się powiesić w tym miejscu na skośnej belce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 28.06.2015 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Mam tylko nadzieję, że tę huśtawkę da się powiesić w tym miejscu na skośnej belce też mam taką nadzieję a jak nie to na pewno coś wymyślicie jeszcze fajniejszego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 28.06.2015 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 (edytowane) Aha i jeszcze kupiłam na krzesła tę tkaninę: A na renowację uszaka taki (flok plusz zmywalny): Pestko, piu :hug: Edytowane 28 Czerwca 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts