Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oj, Pestko ;) Na zdjeciach kominka widziałaś, że są dwie kratki tunelowe, na każdym boku. Kratka w jadalni jest 45 cm od sufitu i ma za zadanie doprowadzać ciepłe powietrze na tę część parteru. Kolejna kratka jest na piętrze w sypialni. Wkład to Hajduk Smart, więc mały i ma komorę dekompresyjną. Co by nie pisać kratka jest, tu gdzie jest i zdun twierdził, że tak niestety musi być.

Nie umiem z telefonu wrzucać linka, ale na pierwszej stronie zrobiłam małe ściągi i zdjęcie ze słupem jest pod hasłem "parter" :)

Po prostu skleroza mnie trzepie. :(

No, cóż zdun musi mieć rację, ale mimo to na pewno znajdziesz ładniejszą kratkę.

A swoją drogą, gdzie masz kratki wywiewne z komory dekompresyjnej? Bo nie widzę na zdjęciach kominka.

Tomkowa-lustro+kuchnia12a.jpg

Tomkowa-lustro+kuchnia12b.jpg

Edytowane przez pestka56

to sie nazywa NALOGOWIEC :lol2::lol2:

nie popusci :lol2:

Tomkowa, nie lubisz kratki wsadz zwykla ramke naokolo

Sandomierz - nie bylam nigdy, podobno piekny? po drodze jak jezdze do Lublina widze, Tomkowa - zalapalas sie na role w ojcu Mateuszu?? :lol2:

Ale ja chciałam, żeby słupa po prostu nie było za bardzo widać, stąd lustro gładkie zlicowane ze ścianą. Gdybym chciała inaczej, to dałabym normalnie tynk i powiesiła obrazki lub lustro w ramie lub inne bardziej strojne ;)

Sandomierz jest piękny, koniecznie odwiedź! A na casting do serialu miałam za mało czasu ;) Ściskam z Krosna :D

Tomkowa, ależ pięknie wyglada całość :wave:

wszystko się zagrało, lustro z obrazkami i z obrazem w salonie, barek (zabrałaś słomki :D)

lustro na slupie - głośno myślę - może jakieś elementy nawiązujące do kuchni? Może rama pomarańczowa jakaś? Szklana, prosta?

Mamik, dziękuję :)

Ja naprawdę chyba nie za bardzo chcę podkreślać to lustro na słupie ;) Ono ma maskować słup, a nie uwidaczniać, że on jest.

Naprawdę jest tak kiepsko? ;)

Po prostu skleroza mnie trzepie. :(

No, cóż zdun musi mieć rację, ale mimo to na pewno znajdziesz ładniejszą kratkę

Masz nas tyle na głowie, że nie sposób spamiętać wszystkiego :) I tak jesteś bardzo dzielna :D

Zajrzyj ponownie do mojego postu :) (5603)

Od razu zobaczyłam! :hug:

No i mi się zdecydowanie bardziej podoba gładki ;)

Nigdy nie wspominałam o skusze ekipy remontowej, a którą widać na Twoich wizkach. Otóż przygotowali miejsce na lustro za krótkie. Źle mnie zrozumieli i jak wróciłam z pracy to już wszystko było gotowe, kątowniki obsadzone, ściany zagipsowane. Lustro powinno sięgać do listwy podłogowej, a nie sięga :( Doklejenie paska wyjdzie słabo, bo lustro jest zlicowane ze ścianą powyżej i poniżej. Później żałowałam, że jednak nie kazałam rozwalić i poprawić

Pestka, ale ze mnie zacofaniec.......uswiadomilas mi ze posty sa numerowane, nie wiedzialam, nie zwrocilam uwagi :no:

a mi sie podoba ta kratka na slupie, w kolorze czarnym, neutralna i sie grywa z ciemnymi framugami i ciemnymi dodatkami w kuchni.

Tomkowa - oczywiscie zrobisz jak uwazasz :p ale ja dlatego zapytalam czy jestes zdolna manualnie badz Twoj maz - z listewek zrobic taka rameczke (badz inna wg uznania ) i ja naklejasz na lustro tasma dwustronna - w kazdej cheili mozesz odczepic i miec swoj lysy lustrzany slupek :p

Wg mnie jest za lysy i nie pasuje stylem do jadalni - pasowlaby po drugiej stronie do kuchni. Wyglada jak biedny kuzyn tego na bufecie - a przeciez lustra sa piekne i powiekszaja pomieszczenia plus odbijaja swiatlo i jest jasniej (a nie ze maja udawac ze slupa nie ma :wiggle:)

Dojrzalas do zmiany materialu na krzeselkach, sciagniecia barku z bufetu i nawet do rurek na barku :rolleyes:....moze dojrzejesz do ubrania slupa :p

Sandomierz a teraz Krosno???

a ja wstaje i swoje lustro zaczynam, to wielkie ;)

a mi sie podoba ta kratka na slupie, w kolorze czarnym, neutralna i sie grywa z ciemnymi framugami i ciemnymi dodatkami w kuchni.

Tomkowa - oczywiscie zrobisz jak uwazasz :p ale ja dlatego zapytalam czy jestes zdolna manualnie badz Twoj maz - z listewek zrobic taka rameczke (badz inna wg uznania ) i ja naklejasz na lustro tasma dwustronna - w kazdej cheili mozesz odczepic i miec swoj lysy lustrzany slupek :p

Wg mnie jest za lysy i nie pasuje stylem do jadalni - pasowlaby po drugiej stronie do kuchni. Wyglada jak biedny kuzyn tego na bufecie - a przeciez lustra sa piekne i powiekszaja pomieszczenia plus odbijaja swiatlo i jest jasniej (a nie ze maja udawac ze slupa nie ma :wiggle:)

Dojrzalas do zmiany materialu na krzeselkach, sciagniecia barku z bufetu i nawet do rurek na barku :rolleyes:....moze dojrzejesz do ubrania slupa :p

Czy ja wiem, czy jestem zdolna manualnie? Chyba do tego, żeby stroić ten słup na siłę nie mam zdolności ;)

Zostanie "łysy", a zadaniem lustra w tym miejscu jest odbijać światło. Maniu nie wiedziałaś, że lustra, oprócz swych ozdobnych wartości mogą optycznie kreować wnętrza? ;) Właśnie m.in. mogą coś optycznie ukrywać :)

Ja nie jestem ten gatunek, u którego każdy kąt w pokoju ma być wystrojony na maksa ;)

Centralnym punktem mojej małej jadalni jest komoda z lustrem na niej, a reszta ma to ładnie uzupełniać :)

Gdyby jadalnia była dwa razy większa, mogłabym się zastanawiać nad udekorowaniem tego słupa, ale jest mała i kolejne ozdobne lustro na 9 m kwadratowych to odrobinę za dużo ;)

Słup zostaje, jaki jest :)

Zdecydowanie bardziej wolę zająć się kuchnią :)

i mnie ;) :p

Meliska! :hug: Kamień spadł mi z serca, że nie jestem osamotniona :)

Meliska! :hug: Kamień spadł mi z serca, że nie jestem osamotniona :)

Aniu ja tez jestem za zostawieniem slupa, dwa lustra ozdobne to dl mnie za duzo ale ja z tych "prostych". :) mysle ze lepiej zajac sie faktycznie powoli kuchnia a wtedy sie okaze czy cos trzeba zrobic by slup byl lacznikiem ;)

Tak sobie jeżdżę ;)

Maniu, każda z nas, jak tu jesteśmy, ma jakieś plany i marzenia dotyczące swych domów. To, że ktoś coś zmienia lub ulepsza nie zawsze oznacza, że robi to, bo wreszcie do tego "dojrzał" ;) Z różnych powodów jakieś projekty czekają, inne się dzieją, kazdy ma swój odpowiedni czas :)

Próby komody bez nadstawki były już rok temu ;) Ale wtedy nie miałam możliwości zrobić lustra, więc cały pomysł czekał na lepsze czasy :)

Krzesła chciałam odnowić szybko i trafiłam na porządny materiał w liście w rewelacyjnej cenie. I też pisałam, że to nie jest opcja docelowa. To, że mogłam kupić teraz materiał, to nie wyłącznie wynik mojej "dojrzałości" do zmiany. I tutaj Maniu bardzo Ci zazdroszczę, że Ty, jak coś Ci wpadnie w oko, to po prostu jedziesz po to i kupujesz. U mnie, ze względów finansowanych, "dojrzewanie" zabiera nieco więcej czasu ;)

Jak wrócę, to pokażę cudny salon z "łysymi" lustrami. Prawdziwa magia :yes:

Trzymam kciuki za wielkie lustro :) Na pewno wyjdzie piękne :yes:

Tomkowa, ależ mi lustro na słupie nie przeszkadza :no:

Skoro padł tu pomysł "dopasowania" to zastanawiałam się "jak", a nie "czy" ;)

Myślę natomiast, że zarówno kuchnia jak i jadalnia zyskają po likwidacji słupa, takiej jak planujesz :hug:

I podpisuję się obiema rękami i to trzysta razy pod tym co piszesz o dojrzewaniu do zmiany - dojrzewanie to w 99% kasa! a w 1% przekonanie lub jego brak

każda najdrobniejsza zmiana to koszt minimum kilka setek, a to w wielu domach znaczący procent dochodów miesięcznych, stąd obawa przed zmianą;)

Aniu ja tez jestem za zostawieniem slupa, dwa lustra ozdobne to dl mnie za duzo ale ja z tych "prostych". :) mysle ze lepiej zajac sie faktycznie powoli kuchnia a wtedy sie okaze czy cos trzeba zrobic by slup byl lacznikiem ;)

Hurrra, już jest nas trzy :D

Tomkowa, ależ mi lustro na słupie nie przeszkadza :no:

Myślę natomiast, że zarówno kuchnia jak i jadalnia zyskają po likwidacji słupa, takiej jak planujesz :hug:

I podpisuję się obiema rękami i to trzysta razy pod tym co piszesz o dojrzewaniu do zmiany - dojrzewanie to w 99% kasa! a w 1% przekonanie lub jego brak

każda najdrobniejsza zmiana to koszt minimum kilka setek, a to w wielu domach znaczący procent dochodów miesięcznych, stąd obawa przed zmianą;)

Dziś do wygrania 60 milionów :D Jak mi się trafi, to natychmiast dojrzeję do likwidacji słupa :) A zaraz potem będziemy urządzać nowy dom z jadalnią 30-metrową :D I tą wizją będę żyła do wieczora ;)

no i tu Cię zmartwię :lol2: Możesz liczyć maksymalnie na 30:D, drugie trzydzieści moje :yes:

Nie bądźcie takie pazerne :) podzielcie się.

Nie ma problemu, jest się czym dzielić :D

mam gdzies takie lotto, gdzie nie ma mozliwosci wyslania kuponu przez net :p i jeszcze 10% zycza sobie za to :p

chyba wroce do gry u siebie ;) :rolleyes:

u nas 323 mln nok do wygrania ;)

To internetowe granie to biznesy nie powiazane z Totalizatorem, więc muszą na tym zarobić, jeśli chcesz grać przez net ;)

A ja na konto przyszłej wygranej kupiłam sobie trochę szkła w krośnieńskiej hucie ;)