mamik 06.05.2016 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Tomkowa, ależ pięknie wyglada całość wszystko się zagrało, lustro z obrazkami i z obrazem w salonie, barek (zabrałaś słomki ) lustro na slupie - głośno myślę - może jakieś elementy nawiązujące do kuchni? Może rama pomarańczowa jakaś? Szklana, prosta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 06.05.2016 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Oj, Pestko Na zdjeciach kominka widziałaś, że są dwie kratki tunelowe, na każdym boku. Kratka w jadalni jest 45 cm od sufitu i ma za zadanie doprowadzać ciepłe powietrze na tę część parteru. Kolejna kratka jest na piętrze w sypialni. Wkład to Hajduk Smart, więc mały i ma komorę dekompresyjną. Co by nie pisać kratka jest, tu gdzie jest i zdun twierdził, że tak niestety musi być. Nie umiem z telefonu wrzucać linka, ale na pierwszej stronie zrobiłam małe ściągi i zdjęcie ze słupem jest pod hasłem "parter" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.05.2016 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 (edytowane) Po prostu skleroza mnie trzepie. No, cóż zdun musi mieć rację, ale mimo to na pewno znajdziesz ładniejszą kratkę. A swoją drogą, gdzie masz kratki wywiewne z komory dekompresyjnej? Bo nie widzę na zdjęciach kominka. Edytowane 6 Maja 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 06.05.2016 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 to sie nazywa NALOGOWIEC :lol2: nie popusci Tomkowa, nie lubisz kratki wsadz zwykla ramke naokolo Sandomierz - nie bylam nigdy, podobno piekny? po drodze jak jezdze do Lublina widze, Tomkowa - zalapalas sie na role w ojcu Mateuszu?? Ale ja chciałam, żeby słupa po prostu nie było za bardzo widać, stąd lustro gładkie zlicowane ze ścianą. Gdybym chciała inaczej, to dałabym normalnie tynk i powiesiła obrazki lub lustro w ramie lub inne bardziej strojne Sandomierz jest piękny, koniecznie odwiedź! A na casting do serialu miałam za mało czasu Ściskam z Krosna Tomkowa, ależ pięknie wyglada całość wszystko się zagrało, lustro z obrazkami i z obrazem w salonie, barek (zabrałaś słomki ) lustro na slupie - głośno myślę - może jakieś elementy nawiązujące do kuchni? Może rama pomarańczowa jakaś? Szklana, prosta? Mamik, dziękuję Ja naprawdę chyba nie za bardzo chcę podkreślać to lustro na słupie Ono ma maskować słup, a nie uwidaczniać, że on jest. Naprawdę jest tak kiepsko? Po prostu skleroza mnie trzepie. No, cóż zdun musi mieć rację, ale mimo to na pewno znajdziesz ładniejszą kratkę Masz nas tyle na głowie, że nie sposób spamiętać wszystkiego I tak jesteś bardzo dzielna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 06.05.2016 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Ja też jestem za ruszeniem słupa. Aniu Ty masz taki dar przemieniania, że jak weźmiesz się za "zwykłe" lustro to zrobisz z niego "cudowne" lustro i każda z nas będzie znowu wzdychać. My chcemy kolejnej przemiany !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 06.05.2016 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Ja też jestem za ruszeniem słupa. Przyjeżdżaj z młotem udarowym i go ruszymy Wychodzi na to, że taki, jak jest podoba się wyłącznie mnie samej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.05.2016 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Zajrzyj ponownie do mojego postu (5603) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 06.05.2016 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Zajrzyj ponownie do mojego postu (5603) Od razu zobaczyłam! No i mi się zdecydowanie bardziej podoba gładki Nigdy nie wspominałam o skusze ekipy remontowej, a którą widać na Twoich wizkach. Otóż przygotowali miejsce na lustro za krótkie. Źle mnie zrozumieli i jak wróciłam z pracy to już wszystko było gotowe, kątowniki obsadzone, ściany zagipsowane. Lustro powinno sięgać do listwy podłogowej, a nie sięga Doklejenie paska wyjdzie słabo, bo lustro jest zlicowane ze ścianą powyżej i poniżej. Później żałowałam, że jednak nie kazałam rozwalić i poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 07.05.2016 02:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 Pestka, ale ze mnie zacofaniec.......uswiadomilas mi ze posty sa numerowane, nie wiedzialam, nie zwrocilam uwagi a mi sie podoba ta kratka na slupie, w kolorze czarnym, neutralna i sie grywa z ciemnymi framugami i ciemnymi dodatkami w kuchni. Tomkowa - oczywiscie zrobisz jak uwazasz ale ja dlatego zapytalam czy jestes zdolna manualnie badz Twoj maz - z listewek zrobic taka rameczke (badz inna wg uznania ) i ja naklejasz na lustro tasma dwustronna - w kazdej cheili mozesz odczepic i miec swoj lysy lustrzany slupek Wg mnie jest za lysy i nie pasuje stylem do jadalni - pasowlaby po drugiej stronie do kuchni. Wyglada jak biedny kuzyn tego na bufecie - a przeciez lustra sa piekne i powiekszaja pomieszczenia plus odbijaja swiatlo i jest jasniej (a nie ze maja udawac ze slupa nie ma ) Dojrzalas do zmiany materialu na krzeselkach, sciagniecia barku z bufetu i nawet do rurek na barku ....moze dojrzejesz do ubrania slupa Sandomierz a teraz Krosno??? a ja wstaje i swoje lustro zaczynam, to wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 07.05.2016 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 Wychodzi na to, że taki, jak jest podoba się wyłącznie mnie samej i mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 07.05.2016 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 a mi sie podoba ta kratka na slupie, w kolorze czarnym, neutralna i sie grywa z ciemnymi framugami i ciemnymi dodatkami w kuchni. Tomkowa - oczywiscie zrobisz jak uwazasz ale ja dlatego zapytalam czy jestes zdolna manualnie badz Twoj maz - z listewek zrobic taka rameczke (badz inna wg uznania ) i ja naklejasz na lustro tasma dwustronna - w kazdej cheili mozesz odczepic i miec swoj lysy lustrzany slupek Wg mnie jest za lysy i nie pasuje stylem do jadalni - pasowlaby po drugiej stronie do kuchni. Wyglada jak biedny kuzyn tego na bufecie - a przeciez lustra sa piekne i powiekszaja pomieszczenia plus odbijaja swiatlo i jest jasniej (a nie ze maja udawac ze slupa nie ma ) Dojrzalas do zmiany materialu na krzeselkach, sciagniecia barku z bufetu i nawet do rurek na barku ....moze dojrzejesz do ubrania slupa Sandomierz a teraz Krosno??? a ja wstaje i swoje lustro zaczynam, to wielkie Czy ja wiem, czy jestem zdolna manualnie? Chyba do tego, żeby stroić ten słup na siłę nie mam zdolności Zostanie "łysy", a zadaniem lustra w tym miejscu jest odbijać światło. Maniu nie wiedziałaś, że lustra, oprócz swych ozdobnych wartości mogą optycznie kreować wnętrza? Właśnie m.in. mogą coś optycznie ukrywać Ja nie jestem ten gatunek, u którego każdy kąt w pokoju ma być wystrojony na maksa Centralnym punktem mojej małej jadalni jest komoda z lustrem na niej, a reszta ma to ładnie uzupełniać Gdyby jadalnia była dwa razy większa, mogłabym się zastanawiać nad udekorowaniem tego słupa, ale jest mała i kolejne ozdobne lustro na 9 m kwadratowych to odrobinę za dużo Słup zostaje, jaki jest Zdecydowanie bardziej wolę zająć się kuchnią i mnie Meliska! Kamień spadł mi z serca, że nie jestem osamotniona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 07.05.2016 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 Meliska! Kamień spadł mi z serca, że nie jestem osamotniona Aniu ja tez jestem za zostawieniem slupa, dwa lustra ozdobne to dl mnie za duzo ale ja z tych "prostych". mysle ze lepiej zajac sie faktycznie powoli kuchnia a wtedy sie okaze czy cos trzeba zrobic by slup byl lacznikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 07.05.2016 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 Dojrzalas do zmiany materialu na krzeselkach, sciagniecia barku z bufetu i nawet do rurek na barku ....moze dojrzejesz do ubrania slupa Sandomierz a teraz Krosno??? a ja wstaje i swoje lustro zaczynam, to wielkie Tak sobie jeżdżę Maniu, każda z nas, jak tu jesteśmy, ma jakieś plany i marzenia dotyczące swych domów. To, że ktoś coś zmienia lub ulepsza nie zawsze oznacza, że robi to, bo wreszcie do tego "dojrzał" Z różnych powodów jakieś projekty czekają, inne się dzieją, kazdy ma swój odpowiedni czas Próby komody bez nadstawki były już rok temu Ale wtedy nie miałam możliwości zrobić lustra, więc cały pomysł czekał na lepsze czasy Krzesła chciałam odnowić szybko i trafiłam na porządny materiał w liście w rewelacyjnej cenie. I też pisałam, że to nie jest opcja docelowa. To, że mogłam kupić teraz materiał, to nie wyłącznie wynik mojej "dojrzałości" do zmiany. I tutaj Maniu bardzo Ci zazdroszczę, że Ty, jak coś Ci wpadnie w oko, to po prostu jedziesz po to i kupujesz. U mnie, ze względów finansowanych, "dojrzewanie" zabiera nieco więcej czasu Jak wrócę, to pokażę cudny salon z "łysymi" lustrami. Prawdziwa magia Trzymam kciuki za wielkie lustro Na pewno wyjdzie piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 07.05.2016 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 Tomkowa, ależ mi lustro na słupie nie przeszkadza Skoro padł tu pomysł "dopasowania" to zastanawiałam się "jak", a nie "czy" Myślę natomiast, że zarówno kuchnia jak i jadalnia zyskają po likwidacji słupa, takiej jak planujesz I podpisuję się obiema rękami i to trzysta razy pod tym co piszesz o dojrzewaniu do zmiany - dojrzewanie to w 99% kasa! a w 1% przekonanie lub jego brak każda najdrobniejsza zmiana to koszt minimum kilka setek, a to w wielu domach znaczący procent dochodów miesięcznych, stąd obawa przed zmianą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 07.05.2016 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 Aniu ja tez jestem za zostawieniem slupa, dwa lustra ozdobne to dl mnie za duzo ale ja z tych "prostych". mysle ze lepiej zajac sie faktycznie powoli kuchnia a wtedy sie okaze czy cos trzeba zrobic by slup byl lacznikiem Hurrra, już jest nas trzy Tomkowa, ależ mi lustro na słupie nie przeszkadza Myślę natomiast, że zarówno kuchnia jak i jadalnia zyskają po likwidacji słupa, takiej jak planujesz I podpisuję się obiema rękami i to trzysta razy pod tym co piszesz o dojrzewaniu do zmiany - dojrzewanie to w 99% kasa! a w 1% przekonanie lub jego brak każda najdrobniejsza zmiana to koszt minimum kilka setek, a to w wielu domach znaczący procent dochodów miesięcznych, stąd obawa przed zmianą Dziś do wygrania 60 milionów Jak mi się trafi, to natychmiast dojrzeję do likwidacji słupa A zaraz potem będziemy urządzać nowy dom z jadalnią 30-metrową I tą wizją będę żyła do wieczora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 07.05.2016 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 Dziś do wygrania 60 milionów no i tu Cię zmartwię Możesz liczyć maksymalnie na 30:D, drugie trzydzieści moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.05.2016 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 Nie bądźcie takie pazerne podzielcie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 07.05.2016 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 mam gdzies takie lotto, gdzie nie ma mozliwosci wyslania kuponu przez net i jeszcze 10% zycza sobie za to chyba wroce do gry u siebie u nas 323 mln nok do wygrania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 07.05.2016 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 no i tu Cię zmartwię Możesz liczyć maksymalnie na 30:D, drugie trzydzieści moje Nie bądźcie takie pazerne podzielcie się. Nie ma problemu, jest się czym dzielić mam gdzies takie lotto, gdzie nie ma mozliwosci wyslania kuponu przez net i jeszcze 10% zycza sobie za to chyba wroce do gry u siebie u nas 323 mln nok do wygrania To internetowe granie to biznesy nie powiazane z Totalizatorem, więc muszą na tym zarobić, jeśli chcesz grać przez net A ja na konto przyszłej wygranej kupiłam sobie trochę szkła w krośnieńskiej hucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 07.05.2016 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 To internetowe granie to biznesy nie powiazane z Totalizatorem, więc muszą na tym zarobić, jeśli chcesz grać przez net Piszac gra przez net, mialam na mysli wysylanie kuponu. Kupujesz go na stronie lotto, wypelniasz i wysylasz. Proste? proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts