Tomkowa 09.05.2016 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 a co chcesz z kuchnią robić? Delikatnie protestuję, bo orange jest ok., a Ty na dach miałaś zbierać i pózniej sypialnie robić chyba? Kuchnię trzeba delikatnie "dopieścić" Roleta, uporządkować blaty, uporządkować zawartość szafek metodą konmari Czystkę trzeba zrobić, jednym słowem Cieszę się bardzo, że orange jest okej, bo on mi też bardzo, bardzo pasuje A remont dociepleniowy poddasza zacznie się równo za trzy miesiące Doczytałam o drzwiach - czyli mleczne wystarczająco doswietla? bo wlasnie mam te same dylematy, że całkiem przezroczyste to bez sensu, jak w sklepie;) U mnie okno jadalni jest na wprost tych drzwi, więc rozświetlają wiatrołap. Jednak jest to okno północne, więc nie ma tyle światła, ile bym chciała. I tak zawsze zapalamy lampy. Gdyby okno miało inne usytuowanie, to światła z pewnością byłoby więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 09.05.2016 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Dziękuję za szkło Za zawartość również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 10.05.2016 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Z opóźnieniem ale także się częstuję. Szkło jak szkło... zawsze PIĘKNE:lol2:. Osobiście najbardziej lubię to bezbarwne, ale z czarnym też fajnie wygląda. Co do kuchni. To, że nie wszystkim się ona podoba to ich sprawa. To TWOJA kuchnia i to TY masz się w niej dobrze czuć. Biała z kamiennymi blatami na topie? Hmm,taką mam, ale nie dlatego, że na topie. 15 lat temu powiedziałam sobie, że w następnym domu taką zrobię, z gładkimi frontami, bez żadnych wcięć (łatwiej się myje;)). No i te blaty-jak ja mogłam bez nich żyć, tego nie wiem. Więc nie kieruj się czyimś gustem tylko swoim i miej to w d... Tak jak ze słupem... A ocieplać będziecie sami czy ekipa. My też się przymierzamy do zakończenia poddasza, ale pewnie szybciej sami się wykończymy. Nie spieszy mi się. Wszystkie ważne pomieszczenia mam na dole-sypialnie, łazienki, kuchnia. Na dole też jeszcze wiele roboty-kolejna łazienka z sauną,garaż. Góra ma u mnie spełniać rolę "rozrywkową" i być jedną otwartą przestrzenią. Już miałam dom z sypialniami na górze i powiedziałam, że nigdy więcej. Ciągła bieganina góra-dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 10.05.2016 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Wiem, że kolor mojej kuchni uważacie za tragiczny Ja tak nie uważam Co do kuchni. To, że nie wszystkim się ona podoba to ich sprawa. To TWOJA kuchnia i to TY masz się w niej dobrze czuć. :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.05.2016 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Sylwia, oczywiście białe kuchnie są cudne i podziwiam je u innych, ale ja po prostu nie mogłabym takiej mieć, po prostu to wiem Ale kamienny blat to jak najbardziej Marzę o szarej kuchni Wtedy szalałabym z kolorowymi dodatkami Ocieplać będzie ekipa. U nas na piętrze są pokoje dzieci, nasza sypialnia i duża łazienka. Oprócz tej ostatniej wszystkie pomieszczenia są do remontu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 10.05.2016 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Sylwia, oczywiście białe kuchnie są cudne i podziwiam je u innych, ale ja po prostu nie mogłabym takiej mieć, po prostu to wiem Ale kamienny blat to jak najbardziej Marzę o szarej kuchni Wtedy szalałabym z kolorowymi dodatkami Ocieplać będzie ekipa. U nas na piętrze są pokoje dzieci, nasza sypialnia i duża łazienka. Oprócz tej ostatniej wszystkie pomieszczenia są do remontu No to sporo pracy przed Wami:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.05.2016 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 No to sporo pracy przed Wami:hug: To będzie totalna rozwałka góry Boję się tego, jak diabli, ale nie ma wyjścia. Za dużo ciepła nam ucieka przez stare ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 10.05.2016 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 jak w końcu będziesz robić ocieplenie? od środka? a może jednak pianę? w pół dnia Wam to psikną i będzie można wykańczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matkaleena 10.05.2016 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Zakupy szklane super, też uwielbiam Krosno! Chociaż mam do niego baardzo daleko Co do kuchni, mam ciocię, która od wieków kocha kolor pomarańczowy. W nowej kuchni ma szafki właśnie szare i mnóstwo pomarańczowych dodatków. Wyszło odjechanie Ale to jest kobieta która ma pomarańczowe włosy, więc u niej wszystko jest odjechane Trzymam kciuki, żeby rozwałka góry nie rozwaliła wam życia, poszła szybko i sprawnie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 10.05.2016 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Miałam właśnie nadzieję na kuchnię z szarymi frontami, ale dziury budżetowe znam jak każda z Was Będziesz sama szyć roletę? bo kurde ja uszyłam, niby ok, ale do ideału sporo jej brakuje. Raz że materiał miałam kijowy (wzięłam najtańszy jaki był :v 9 zł m ), a dwa że to była moja pierwsza roleta rzymska uszyta samodzielnie I tak się czaję od miesięcy zlecać czy szyć na lepszej tkaninie i zdecydować się nie mogę http://www.someplacenice.pl/wp-content/uploads/2014/07/otwarcie-mint-grey-filia-new-york-style-classic-sklep-magdaz-home-creations-blog-salon-asortyment-piekne-meble-klasyczne-sypialnia-zaglowek-tapicerowany-z-nitami-niklowana-laweczka-asymetria-w-sypialni11-700x1056.jpg Zdjęcie lustrzanej ściany w MG2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.05.2016 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Z drugą pójdzie Ci lepiej. U mnie było to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.05.2016 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Ja tak nie uważam Pusieńko, przy Twojej miłości do bieli, czerni i minimalistycznych wykończeń, taka opinia to ogromny komplement http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2278.gif jak w końcu będziesz robić ocieplenie? od środka? a może jednak pianę? w pół dnia Wam to psikną i będzie można wykańczać Tak, od środka. Myślałam o pianie, przeczytałam cały internet na temat wyższości piany nad wełną i odwrotnie A ponieważ jest tyle sprzecznych opinii na temat technologii kładzenia piany na deskowany dach (ja taki mam) pozostaję przy wełnie No i kwestia zasadnicza: nie uzbieram na pianę, gdybym ją chciała zrobić w tym roku. Wychodzi prawie dwa razy drożej http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2269.gif Zakupy szklane super, też uwielbiam Krosno! Chociaż mam do niego baardzo daleko Co do kuchni, mam ciocię, która od wieków kocha kolor pomarańczowy. W nowej kuchni ma szafki właśnie szare i mnóstwo pomarańczowych dodatków. Wyszło odjechanie Ale to jest kobieta która ma pomarańczowe włosy, więc u niej wszystko jest odjechane Trzymam kciuki, żeby rozwałka góry nie rozwaliła wam życia, poszła szybko i sprawnie!!! Wychodzi na to, że ja też jestem nieźle odjechana, bo pomarańczowe włosy też miałam w swojej karierze http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2338.gif. A ceglany pomarańcz uwielbiam we wnętrzach Za kciuki dziękuję! Dwa lata temu mieszkałam trzy miesiące w remoncie, to może 4 tygodnie teraz jakoś wytrzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 10.05.2016 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Pusieńko, przy Twojej miłości do bieli, czerni i minimalistycznych wykończeń, taka opinia to ogromny komplement http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2278.gif Bo oprócz tego co wymieniłaś lubię rzeczy inne niż mają wszyscy. Twoja kuchnia jest jedyna i niepowtarzalna A rozmawiałyśmy o niej przy okazji pomarańczowych dodatków na wyciskarce botti. Pamiętasz?? Tak więc potwierdzam - mnie się szczerze podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.05.2016 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Miałam właśnie nadzieję na kuchnię z szarymi frontami, ale dziury budżetowe znam jak każda z Was Będziesz sama szyć roletę? bo kurde ja uszyłam, niby ok, ale do ideału sporo jej brakuje. Raz że materiał miałam kijowy (wzięłam najtańszy jaki był :v 9 zł m ), a dwa że to była moja pierwsza roleta rzymska uszyta samodzielnie I tak się czaję od miesięcy zlecać czy szyć na lepszej tkaninie i zdecydować się nie mogę http://www.someplacenice.pl/wp-content/uploads/2014/07/otwarcie-mint-grey-filia-new-york-style-classic-sklep-magdaz-home-creations-blog-salon-asortyment-piekne-meble-klasyczne-sypialnia-zaglowek-tapicerowany-z-nitami-niklowana-laweczka-asymetria-w-sypialni11-700x1056.jpg Zdjęcie lustrzanej ściany w MG2. Znalazłam zdjęcia, ale dziękuję za wrzucenie, bo jest pięknie Te "szprosy" to faza, czy rzeczywiście coś jest na tych lustrach? Tylko.. jak się ta sypialniana ściana ma do mojej ściany ze słupem? O jakiej doklejce myślałaś? U mnie słup to część ściany nośnej, w której są dwa wejścia do kuchni oraz drzwi do łazienki Chcę dokleić wyłącznie brakujący pasek, między lustrem, a listwą przypodłogową. Najcieńsze lustro, jakie ma mój szklarz to 2 mm, więc może nie wyjdzie najgorzej Jeżeli wymyślę roletę rzymską, to sama szyć nie będę Tylko, że u mnie jest mały przypał z oknem w kuchni, bo zostało zrobione za nisko i mam parapet poniżej blatu szafek. Podczas remontu chciałam wymienić okno na mniejsze i wyrównać blaty z parapetem, ale obudziłam się z tym za późno Pod samym oknem jest zlew i opuszczona na maksa roleta będzie sięgać brzegu zlewu i będzie tuż za baterią.. Muszę więc ją zrobić z takiej tkaniny, co by łatwo ją było czyścić. Jednak główną jej funkcją będzie dekoracja i zasadniczo będzie podciągnięta Frontów malować nie zamierzam Niech ta kuchnia będzie właśnie taka, jaka jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.05.2016 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Bo oprócz tego co wymieniłaś lubię rzeczy inne niż mają wszyscy. Twoja kuchnia jest jedyna i niepowtarzalna A rozmawiałyśmy o niej przy okazji pomarańczowych dodatków na wyciskarce botti. Pamiętasz?? Tak więc potwierdzam - mnie się szczerze podoba Pewnie, że pamiętam! Jak ta kuchnia powstała kilkanaście lat temu, to każdemu, kto ją zobaczył, musiałam tłumaczyć dlaczego ten kolor No tak mi po prostu w duszy zagrało, jak wybierałam kolor frontów. Zobaczyłam próbkę i wiedziałam, że taka i żadna inna Namowy na zmianę koloru są obecne i teraz Ale tak naprawdę ja uwielbiam tę kuchnię Kochają ją też domownicy, bo jest radośnie, energetycznie i.. inaczej właśnie Jedyne co, to pociągnęłabym szafki i wysoką zabudowę maksymalnie pod sufit. Rozmawiałam już nawet z wykonawcą, żeby dorobić. Niestety nowe fronty będą się różnić kolorem, bo co nowe, to nowe. A dorabiać w szarości (bo tylko taki kolor wchodzi w grę) nie ma sensu I jak tak się poważnie zastanowię, to wizja przyszłej szarej kuchni wynika chyba najbardziej z tego (oprócz miłości do szarości), że byłaby "łagodniejsza" i bardziej "akceptowalna społecznie" Bo tak naprawdę nie wyobrażam sobie mojego domu z inną kuchnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 10.05.2016 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Pewnie, że pamiętam! Jak ta kuchnia powstała kilkanaście lat temu, to każdemu, kto ją zobaczył, musiałam tłumaczyć dlaczego ten kolor No tak mi po prostu w duszy zagrało, jak wybierałam kolor frontów. Zobaczyłam próbkę i wiedziałam, że taka i żadna inna Namowy na zmianę koloru są obecne i teraz Ale tak naprawdę ja uwielbiam tę kuchnię Kochają ją też domownicy, bo jest radośnie, energetycznie i.. inaczej właśnie Jedyne co, to pociągnęłabym szafki i wysoką zabudowę maksymalnie pod sufit. Rozmawiałam już nawet z wykonawcą, żeby dorobić. Niestety nowe fronty będą się różnić kolorem, bo co nowe, to nowe. A dorabiać w szarości (bo tylko taki kolor wchodzi w grę) nie ma sensu I jak tak się poważnie zastanowię, to wizja przyszłej szarej kuchni wynika chyba najbardziej z tego (oprócz miłości do szarości), że byłaby "łagodniejsza" i bardziej "akceptowalna społecznie" Bo tak naprawdę nie wyobrażam sobie mojego domu z inną kuchnią No i to jest prawidłowe podejście. Też tak mam - jeśli coś mnie się podoba to miliony mogą mówić, że im się nie podoba a ja tego nie ruszę i już. Fajne są metamorfozy u Ciebie, ale zawsze Ty ich chcesz, robisz coś, pytasz i to fajnie wychodzi. Ale jeśli coś stanowczo Tobie pasuje - to nie ma tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 12.05.2016 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Wrzucałam wydruki biało-czarne, były roślinne, były ptaki, to teraz czas na obecnie bardzo popularne blue&white Ja to połączenie bardzo lubię, choć zdecydowanie bardziej kocham się w black&white, ale mam nadzieję, że wielbicielki Coastal Syle, i nie tylko one, będą zadowolone Wiele innych, równie pięknych do pobrania za darmo TUTAJ Pod obrazkiem wybieramy w jakim rozmiarze chcemy pobrać. Do wydruku w świetnej jakości najlepsze są "Original" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.05.2016 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 A wiesz Tomkowa, że to nie są wydruki CYANOTYPE można wykonać samodzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 13.05.2016 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Pesteczko, to są pliki do wydruku. Wiem, że cyanotype można zrobić, ale ci, co nie mają do tego zdolności lub potrzebnych produktów, tak jak np. ja mogą z linku skorzystać Są w tak doskonałej rozdzielczości, że będą wyglądały ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.05.2016 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 O, na pewno. Masz rację. Wspomniałam o tym, bo jeśli chcesz to opowiem jak wykonać taki obrazek samodzielnie. Może to być znacznie ciekawsze, bo własnego pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts