Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

a co chcesz z kuchnią robić? Delikatnie protestuję, bo orange jest ok., a Ty na dach miałaś zbierać i pózniej sypialnie robić chyba?

Kuchnię trzeba delikatnie "dopieścić" :D Roleta, uporządkować blaty, uporządkować zawartość szafek metodą konmari ;) Czystkę trzeba zrobić, jednym słowem :D

Cieszę się bardzo, że orange jest okej, bo on mi też bardzo, bardzo pasuje :yes:

A remont dociepleniowy poddasza zacznie się równo za trzy miesiące :wave:

Doczytałam o drzwiach - czyli mleczne wystarczająco doswietla?

bo wlasnie mam te same dylematy, że całkiem przezroczyste to bez sensu, jak w sklepie;)

U mnie okno jadalni jest na wprost tych drzwi, więc rozświetlają wiatrołap. Jednak jest to okno północne, więc nie ma tyle światła, ile bym chciała. I tak zawsze zapalamy lampy. Gdyby okno miało inne usytuowanie, to światła z pewnością byłoby więcej.

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z opóźnieniem ale także się częstuję.

Szkło jak szkło... zawsze PIĘKNE:lol2:. Osobiście najbardziej lubię to bezbarwne, ale z czarnym też fajnie wygląda.

Co do kuchni. To, że nie wszystkim się ona podoba to ich sprawa. To TWOJA kuchnia i to TY masz się w niej dobrze czuć. Biała z kamiennymi blatami na topie? Hmm,taką mam, ale nie dlatego, że na topie. 15 lat temu powiedziałam sobie, że w następnym domu taką zrobię, z gładkimi frontami, bez żadnych wcięć (łatwiej się myje;)). No i te blaty-jak ja mogłam bez nich żyć, tego nie wiem. Więc nie kieruj się czyimś gustem tylko swoim i miej to w d...:rolleyes:

Tak jak ze słupem...

A ocieplać będziecie sami czy ekipa. My też się przymierzamy do zakończenia poddasza, ale pewnie szybciej sami się wykończymy. Nie spieszy mi się. Wszystkie ważne pomieszczenia mam na dole-sypialnie, łazienki, kuchnia. Na dole też jeszcze wiele roboty-kolejna łazienka z sauną,garaż. Góra ma u mnie spełniać rolę "rozrywkową" i być jedną otwartą przestrzenią. Już miałam dom z sypialniami na górze i powiedziałam, że nigdy więcej. Ciągła bieganina góra-dół.

Sylwia, oczywiście białe kuchnie są cudne i podziwiam je u innych, ale ja po prostu nie mogłabym takiej mieć, po prostu to wiem ;) Ale kamienny blat to jak najbardziej :yes: :D

Marzę o szarej kuchni :) Wtedy szalałabym z kolorowymi dodatkami ;)

Ocieplać będzie ekipa. U nas na piętrze są pokoje dzieci, nasza sypialnia i duża łazienka. Oprócz tej ostatniej wszystkie pomieszczenia są do remontu :(

Sylwia, oczywiście białe kuchnie są cudne i podziwiam je u innych, ale ja po prostu nie mogłabym takiej mieć, po prostu to wiem ;) Ale kamienny blat to jak najbardziej :yes: :D

Marzę o szarej kuchni :) Wtedy szalałabym z kolorowymi dodatkami ;)

Ocieplać będzie ekipa. U nas na piętrze są pokoje dzieci, nasza sypialnia i duża łazienka. Oprócz tej ostatniej wszystkie pomieszczenia są do remontu :(

No to sporo pracy przed Wami:hug:

Zakupy szklane super, też uwielbiam Krosno! Chociaż mam do niego baardzo daleko :-) Co do kuchni, mam ciocię, która od wieków kocha kolor pomarańczowy. W nowej kuchni ma szafki właśnie szare i mnóstwo pomarańczowych dodatków. Wyszło odjechanie :-) Ale to jest kobieta która ma pomarańczowe włosy, więc u niej wszystko jest odjechane :p

Trzymam kciuki, żeby rozwałka góry nie rozwaliła wam życia, poszła szybko i sprawnie!!!

Miałam właśnie nadzieję na kuchnię z szarymi frontami, ale dziury budżetowe znam jak każda z Was :bash: ;)

Będziesz sama szyć roletę? :popcorn: bo kurde ja uszyłam, niby ok, ale do ideału sporo jej brakuje. Raz że materiał miałam kijowy (wzięłam najtańszy jaki był :v 9 zł m :lol2: ), a dwa że to była moja pierwsza roleta rzymska uszyta samodzielnie :o I tak się czaję od miesięcy zlecać czy szyć na lepszej tkaninie i zdecydować się nie mogę :lol2:

http://www.someplacenice.pl/wp-content/uploads/2014/07/otwarcie-mint-grey-filia-new-york-style-classic-sklep-magdaz-home-creations-blog-salon-asortyment-piekne-meble-klasyczne-sypialnia-zaglowek-tapicerowany-z-nitami-niklowana-laweczka-asymetria-w-sypialni11-700x1056.jpg

Zdjęcie lustrzanej ściany w MG2.

Ja tak nie uważam :)

Pusieńko, przy Twojej miłości do bieli, czerni i minimalistycznych wykończeń, taka opinia to ogromny komplement http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2278.gif

jak w końcu będziesz robić ocieplenie? od środka? a może jednak pianę? w pół dnia Wam to psikną i będzie można wykańczać

Tak, od środka. Myślałam o pianie, przeczytałam cały internet na temat wyższości piany nad wełną i odwrotnie ;) A ponieważ jest tyle sprzecznych opinii na temat technologii kładzenia piany na deskowany dach (ja taki mam) pozostaję przy wełnie ;) No i kwestia zasadnicza: nie uzbieram na pianę, gdybym ją chciała zrobić w tym roku. Wychodzi prawie dwa razy drożej http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2269.gif

Zakupy szklane super, też uwielbiam Krosno! Chociaż mam do niego baardzo daleko :-) Co do kuchni, mam ciocię, która od wieków kocha kolor pomarańczowy. W nowej kuchni ma szafki właśnie szare i mnóstwo pomarańczowych dodatków. Wyszło odjechanie :-) Ale to jest kobieta która ma pomarańczowe włosy, więc u niej wszystko jest odjechane :p

Trzymam kciuki, żeby rozwałka góry nie rozwaliła wam życia, poszła szybko i sprawnie!!!

Wychodzi na to, że ja też jestem nieźle odjechana, bo pomarańczowe włosy też miałam w swojej karierze http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2338.gif. A ceglany pomarańcz uwielbiam we wnętrzach :yes:

Za kciuki dziękuję! Dwa lata temu mieszkałam trzy miesiące w remoncie, to może 4 tygodnie teraz jakoś wytrzymam ;)

Pusieńko, przy Twojej miłości do bieli, czerni i minimalistycznych wykończeń, taka opinia to ogromny komplement http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2278.gif

Bo oprócz tego co wymieniłaś lubię rzeczy inne niż mają wszyscy. Twoja kuchnia jest jedyna i niepowtarzalna :yes:

A rozmawiałyśmy o niej przy okazji pomarańczowych dodatków na wyciskarce botti. Pamiętasz??

Tak więc potwierdzam - mnie się szczerze podoba :)

Miałam właśnie nadzieję na kuchnię z szarymi frontami, ale dziury budżetowe znam jak każda z Was :bash: ;)

Będziesz sama szyć roletę? :popcorn: bo kurde ja uszyłam, niby ok, ale do ideału sporo jej brakuje. Raz że materiał miałam kijowy (wzięłam najtańszy jaki był :v 9 zł m :lol2: ), a dwa że to była moja pierwsza roleta rzymska uszyta samodzielnie :o I tak się czaję od miesięcy zlecać czy szyć na lepszej tkaninie i zdecydować się nie mogę :lol2:

http://www.someplacenice.pl/wp-content/uploads/2014/07/otwarcie-mint-grey-filia-new-york-style-classic-sklep-magdaz-home-creations-blog-salon-asortyment-piekne-meble-klasyczne-sypialnia-zaglowek-tapicerowany-z-nitami-niklowana-laweczka-asymetria-w-sypialni11-700x1056.jpg

Zdjęcie lustrzanej ściany w MG2.

Znalazłam zdjęcia, ale dziękuję za wrzucenie, bo jest pięknie :yes: Te "szprosy" to faza, czy rzeczywiście coś jest na tych lustrach? Tylko.. ;) jak się ta sypialniana ściana ma do mojej ściany ze słupem? ;) O jakiej doklejce myślałaś? U mnie słup to część ściany nośnej, w której są dwa wejścia do kuchni oraz drzwi do łazienki ;) Chcę dokleić wyłącznie brakujący pasek, między lustrem, a listwą przypodłogową. Najcieńsze lustro, jakie ma mój szklarz to 2 mm, więc może nie wyjdzie najgorzej ;)

Jeżeli wymyślę roletę rzymską, to sama szyć nie będę :no: Tylko, że u mnie jest mały przypał z oknem w kuchni, bo zostało zrobione za nisko i mam parapet poniżej blatu szafek. Podczas remontu chciałam wymienić okno na mniejsze i wyrównać blaty z parapetem, ale obudziłam się z tym za późno :( Pod samym oknem jest zlew i opuszczona na maksa roleta będzie sięgać brzegu zlewu i będzie tuż za baterią.. Muszę więc ją zrobić z takiej tkaniny, co by łatwo ją było czyścić. Jednak główną jej funkcją będzie dekoracja i zasadniczo będzie podciągnięta ;)

Frontów malować nie zamierzam ;) Niech ta kuchnia będzie właśnie taka, jaka jest :D

Bo oprócz tego co wymieniłaś lubię rzeczy inne niż mają wszyscy. Twoja kuchnia jest jedyna i niepowtarzalna :yes:

A rozmawiałyśmy o niej przy okazji pomarańczowych dodatków na wyciskarce botti. Pamiętasz??

Tak więc potwierdzam - mnie się szczerze podoba :)

Pewnie, że pamiętam! :) Jak ta kuchnia powstała kilkanaście lat temu, to każdemu, kto ją zobaczył, musiałam tłumaczyć dlaczego ten kolor :rolleyes: No tak mi po prostu w duszy zagrało, jak wybierałam kolor frontów. Zobaczyłam próbkę i wiedziałam, że taka i żadna inna :) Namowy na zmianę koloru są obecne i teraz ;) Ale tak naprawdę ja uwielbiam tę kuchnię :) Kochają ją też domownicy, bo jest radośnie, energetycznie i.. inaczej właśnie ;) Jedyne co, to pociągnęłabym szafki i wysoką zabudowę maksymalnie pod sufit. Rozmawiałam już nawet z wykonawcą, żeby dorobić. Niestety nowe fronty będą się różnić kolorem, bo co nowe, to nowe. A dorabiać w szarości (bo tylko taki kolor wchodzi w grę) nie ma sensu ;)

I jak tak się poważnie zastanowię, to wizja przyszłej szarej kuchni wynika chyba najbardziej z tego (oprócz miłości do szarości), że byłaby "łagodniejsza" i bardziej "akceptowalna społecznie" :lol2: Bo tak naprawdę nie wyobrażam sobie mojego domu z inną kuchnią :D

Pewnie, że pamiętam! :) Jak ta kuchnia powstała kilkanaście lat temu, to każdemu, kto ją zobaczył, musiałam tłumaczyć dlaczego ten kolor :rolleyes: No tak mi po prostu w duszy zagrało, jak wybierałam kolor frontów. Zobaczyłam próbkę i wiedziałam, że taka i żadna inna :) Namowy na zmianę koloru są obecne i teraz ;) Ale tak naprawdę ja uwielbiam tę kuchnię :) Kochają ją też domownicy, bo jest radośnie, energetycznie i.. inaczej właśnie ;) Jedyne co, to pociągnęłabym szafki i wysoką zabudowę maksymalnie pod sufit. Rozmawiałam już nawet z wykonawcą, żeby dorobić. Niestety nowe fronty będą się różnić kolorem, bo co nowe, to nowe. A dorabiać w szarości (bo tylko taki kolor wchodzi w grę) nie ma sensu ;)

I jak tak się poważnie zastanowię, to wizja przyszłej szarej kuchni wynika chyba najbardziej z tego (oprócz miłości do szarości), że byłaby "łagodniejsza" i bardziej "akceptowalna społecznie" :lol2: Bo tak naprawdę nie wyobrażam sobie mojego domu z inną kuchnią :D

No i to jest prawidłowe podejście.

Też tak mam - jeśli coś mnie się podoba to miliony mogą mówić, że im się nie podoba a ja tego nie ruszę i już.

Fajne są metamorfozy u Ciebie, ale zawsze Ty ich chcesz, robisz coś, pytasz i to fajnie wychodzi.

Ale jeśli coś stanowczo Tobie pasuje - to nie ma tematu.

Wrzucałam wydruki biało-czarne, były roślinne, były ptaki, to teraz czas na obecnie bardzo popularne blue&white :) Ja to połączenie bardzo lubię, choć zdecydowanie bardziej kocham się w black&white, ale mam nadzieję, że wielbicielki Coastal Syle, i nie tylko one, będą zadowolone :)

index.jpg

Wiele innych, równie pięknych do pobrania za darmo TUTAJ :) Pod obrazkiem wybieramy w jakim rozmiarze chcemy pobrać. Do wydruku w świetnej jakości najlepsze są "Original" :)