Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

Nie wiem, czy znacie, ale w poszukiwaniu wykonawcy zabudowy grzejników, trafiłam na TEGO wykonawcę. Zapowiada się dobrze, zabudowy wyglądają na solidne, ceny raczej nie kosmiczne. Z grzejnikiem w kuchni może być problem, bo jest blisko drzwi tablicowych. Mam nadzieję, że da się to jakoś zgrać. Najbardziej podoba mi się zabudowa Classic Style z pionowymi deszczułkami :) Będzie pasować?

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aniu super z tym kalendarzem :yes: :wiggle:

Jak to jest z tymi przydasiami w kuchni? Hmn :rolleyes: mam chlebak na wierzchu - aczkolwiek z wejścia niewidoczny i dopasowany kolorystycznie do białego słupka, mam także pojemniki na kawę herbatę i cukier :lol: na parapecie mam doniczkę w której trzymam przydasie jak otwieracz do konserw, obieraczka do warzyw, wyciskacz do czosnku :lol: oprócz tego czajnik, filtr do wody, deskę, młynki, blok na noże, KA :lol2: taka minimalistka ze mnie :rotfl:

Znacie blog Emily A. Clark? Ja go bardzo lubię :) No i wczoraj Emily spadła mi z nieba pisząc o roletach rzymskich z lamówką :D

roman_shades_thumb.jpg

Więcej TUTAJ

Czy wiecie, czy u nas też jest już stosowany system "cordless", czyli roleta bez łańcuszka/sznurka? Roletę zwija się i rozwija bez niego i wizja braku wiszącego z boku sznurka bardzo mi się podoba :)

shade_liner_thumb.jpg

Szukam i szukam, i wszędzie u nas tylko mechanizmy sznurkowe :confused:

edit: to jeszcze filmik pokazujący, jak ten mechanizm wygląda :)

https://www.youtube.com/watch?v=ukr3wsA9-Yg

Edytowane przez Tomkowa

Aga, a propos porządków w torebce ;) Obejrzałam ostatnio filmik z Kondo porządkującą torebkę i dziś wróciłam do domu z trzema kosmetyczkami, które będę nosić w torebce :D Jedna jest na kosmetyki, druga na dokumenty i portfel, a trzecia na codzienne szpargały, paragony, notatki itp., które, przynajmniej u mnie, gromadzą się z prędkością światła :)

Nie mam odwagi wrzucić fotek "przed" i "po" :lol2:

Jeśli chodzi o torebkę to bardzo śliski temat :lol2:

Moja została ochrzczona przez rodzinę "torebka mamy Muminka", mój mąż twierdzi, że nie muszę nosić żadnego gazu w sprayu ani znać sztuk walki - wystarczy, że przywalę torebką :lol2:

Kiedyś gdy zrobiłam w niej porządek i pokazałam rodzince to zapytali "jesoo okradli Cię"??

I tez nigdy nie pokażę "przed i po" ani tym bardziej w trakcie :lol2:

A na blacie umiem porządek utrzymać - kobieta przewrotną jest??

Pieknie wyszedl ten slupek z kalendarzem :yes:

Tomkowa co do wnętrza torebki... ostatnimi czasy baardzo czesto robie w niej porzadki. Szczegolnie kiedy mam leciec samolotem.

Ojjj mowie Wam, jak ja piszczalam na lotnisku i blagalam babke od kontroli żeby do niej nie zaglądała :rolleyes::p:lol2: (oblalam sie goracym rumiencem jak nigdy.)

Na co ona do mnie: noo prawdziwą kobietę pozna się po zawartości torebki, spokojnie, też tak mam:rolleyes: :lol2:

Co z tego, ze tez tak rzekomo ma, skoro to z mojej wylatywaly rzeczy....A wszystko to wina zapomnianej w wyjeciu przed kontrola butelki:sick:

Milego dnia:bye:

Tomkowa pomysł na kalendarz świetny ;)

ale lustro i tak wiedzie tutaj prym ;) piękne :)

glosuję na roletę 1

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=356202&d=1463558313&thumb=1

jeśli chodzi o chlebak, to ja też chętnie bym go schowała do szafy, ale oprócz mnie jest jeszcze troje użytkowników kuchni i jestem pewna, że by mi marudzili

jedynie co udało mi się zrobić to schować go w narożniku i nikt go nie widzi

w ogóle to chciałabym kuchnię, gdzie nic nie stoi na blacie, ale u mnie to niemożliwe

teraz mam czajnik, mikser KA, toster KA i ekspres - to są stale przedmioty, są ładne i mi nie przeszkadzają wizualnie, ale nie da się ukryć, że trochę miejsca zajmują

chlebak, woda, deska i maselniczka są upchnięte w sekretnym kąciku ;) pod ręką, ale na pierwszy rzut oka niewidoczne ;)

Mania aby nic nie mieć na blacie to chyba musisz za domownikami chodzić i chować ? ale teraz pewnie częściej jesteś tylko Ty z mężem w domu, to jakoś łatwiej ..........

Tomkowa w tym chlebaku od Meliski możesz przechowywać chleb i bułki bez worka i nie wyschną ??

Jeśli chodzi o torebkę to bardzo śliski temat :lol2:

Moja została ochrzczona przez rodzinę "torebka mamy Muminka", mój mąż twierdzi, że nie muszę nosić żadnego gazu w sprayu ani znać sztuk walki - wystarczy, że przywalę torebką :lol2:

Kiedyś gdy zrobiłam w niej porządek i pokazałam rodzince to zapytali "jesoo okradli Cię"??

I tez nigdy nie pokażę "przed i po" ani tym bardziej w trakcie :lol2:

A na blacie umiem porządek utrzymać - kobieta przewrotną jest??

Też się dziwnie czuję, gdy noszę teraz taką lekką torebkę :D

Pieknie wyszedl ten slupek z kalendarzem :yes:

Tomkowa co do wnętrza torebki... ostatnimi czasy baardzo czesto robie w niej porzadki. Szczegolnie kiedy mam leciec samolotem.

Ojjj mowie Wam, jak ja piszczalam na lotnisku i blagalam babke od kontroli żeby do niej nie zaglądała :rolleyes::p:lol2: (oblalam sie goracym rumiencem jak nigdy.)

Na co ona do mnie: noo prawdziwą kobietę pozna się po zawartości torebki, spokojnie, też tak mam:rolleyes: :lol2:

Co z tego, ze tez tak rzekomo ma, skoro to z mojej wylatywaly rzeczy....A wszystko to wina zapomnianej w wyjeciu przed kontrola butelki:sick:

Milego dnia:bye:

Miłego dnia! :)

O tak, o wyciągnięciu butelki z torebki trzeba zawsze pamiętać :lol2:

Tomkowa pomysł na kalendarz świetny ;)

ale lustro i tak wiedzie tutaj prym ;) piękne :)

glosuję na roletę 1

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=356202&d=1463558313&thumb=1

jeśli chodzi o chlebak, to ja też chętnie bym go schowała do szafy, ale oprócz mnie jest jeszcze troje użytkowników kuchni i jestem pewna, że by mi marudzili

jedynie co udało mi się zrobić to schować go w narożniku i nikt go nie widzi

w ogóle to chciałabym kuchnię, gdzie nic nie stoi na blacie, ale u mnie to niemożliwe

teraz mam czajnik, mikser KA, toster KA i ekspres - to są stale przedmioty, są ładne i mi nie przeszkadzają wizualnie, ale nie da się ukryć, że trochę miejsca zajmują

chlebak, woda, deska i maselniczka są upchnięte w sekretnym kąciku ;) pod ręką, ale na pierwszy rzut oka niewidoczne ;)

Mania aby nic nie mieć na blacie to chyba musisz za domownikami chodzić i chować ? ale teraz pewnie częściej jesteś tylko Ty z mężem w domu, to jakoś łatwiej ..........

Tomkowa w tym chlebaku od Meliski możesz przechowywać chleb i bułki bez worka i nie wyschną ??

Przechowuję w tym chlebaku pieczywo absolutnie bez żadnych torebek i worków, i nie schnie :yes:

A dziś w kampanii Orient meets glam takie lustra, jakich szukałam nad schody :rolleyes: I jak ja mam spokojnie funkcjonować?? ;)

ooo blaty zawsze mialam pusto ale od jakiegoś czasu mam coraz wiecej :p

blok i chlebak od Meliski ale one jakoś mi sie wkoponowuja w blat i sa super ;-)

młynki, LA, czajnik, karafka z woda + cukier

toster tez od Meliski wiec tez zupełnie mi nei przeszkadza i jak Słonko mam kącik w którym jest cała reszta z ekspresem itp :-)

dodatkowo jeszcze zioła ale to dla nie zagracenie ;-)

Przechowuję w tym chlebaku pieczywo absolutnie bez żadnych torebek i worków, i nie schnie :yes:

A dziś w kampanii Orient meets glam takie lustra, jakich szukałam nad schody :rolleyes: I jak ja mam spokojnie funkcjonować?? ;)

Aniu a ten dopływ powietrza jak masz ustawiony ?

Tomkowa jak to widzialas lustra jakich szukasz..??:confused:

pisalas po zrobieniu swojego ze jestes spelniona i juz nie interesujesz sie lustrami :wiggle:

Bardzo Cie pochwale za kalendarz - mistrzostwo! :p:p Powinnas opatentowac ta tasme bo ciekawe gdzie ja jeszcze uzyjesz?? (na rolete jako lamowke :wiggle:)

Za chlopakami nie chodze i nie zbieram w kuchni bo sa przyzwyczajeni, u mnie to nie nowy trend ze nic nie stoi (oprocz dekoracji sie rozumie), ja to robie odkad z M jestem, wiec maja to we krwi :p

Nie w kuchni zreszta tylko, w lazienkach tez u mnie nie uswiadczy pasty, szczoteczek a juz zapomniec o kremach itp na wierzchu - zawsze w szufladzie.

A z torebka wcale problemu nie mam, bo jej nie nosze :no: nosze tylko sam taki portfelik a jak mam torebke gdzies wziasc to nic w niej nie ma, wzucam ten portfelik :p Najpelniejsza jest tylko gdy lece do domu :p

Tomkowa jak to widzialas lustra jakich szukasz..??:confused:

pisalas po zrobieniu swojego ze jestes spelniona i juz nie interesujesz sie lustrami :wiggle:

Bardzo Cie pochwale za kalendarz - mistrzostwo! :p:p Powinnas opatentowac ta tasme bo ciekawe gdzie ja jeszcze uzyjesz?? (na rolete jako lamowke :wiggle:)

Za pochwałę dziękuję :) Nad patentem myślę :D

Oj Maniu, to ja przypomnę, co pisałam, bo nieźle przeinaczylaś ;)

Stała się też jeszcze jedna rzecz: czuję wewnętrzny spokój i nie drżę jak szalona na widok pięknych luster :) Marzenie spełniłam i dało mi to tak wielką radość, że nie potrzebuję już nic więcej w "lustrzanym" zakresie ;) No, może poza tym, że mogłoby się udać kiedyś polowanie na wielkie lustro z lustrzaną ramą wklejoną pod kątem :D :D

Zrozumialaś to jako deklarację końca miłości do luster i zainteresowania nimi?? A w życiu! :)

Być może nie pamiętasz o jakich lustrach marzyłam nad schody. A dziś podobne kształty były właśnie na weście w miłej cenie ;) Niemal takie, jakich szukałam :) Ale ponieważ wiszą cztery heksagonalne, a ja nadal czuję spełnienie, nie kupiłam ich :) Dacie wiarę?? :D Walczę cały czas i wciąż nie jestem pewna, czy ich nie brać :)

Edytowane przez Tomkowa

Za chlopakami nie chodze i nie zbieram w kuchni bo sa przyzwyczajeni, u mnie to nie nowy trend ze nic nie stoi (oprocz dekoracji sie rozumie), ja to robie odkad z M jestem, wiec maja to we krwi :p

Mania to jest chyba kwestia charakteru ......... ja w domu wciąż moich pouczam, że mają sprzątać po sobie, chować itd. ...... i mogę sobie mówić ........

i tak wiele wiele lat .......... M uważa, że przesadzam ............ bo każdy okruszek mi przeszkadza ;)

ale dzieciom też mogę mówić ............. raz posłuchają, innym razem nie ......... nie jest lekko ...........

Tomkowa nadal tak czytam :lol2: , napisals : Marzenie spełniłam i dało mi to tak wielką radość, że nie potrzebuję już nic więcej w "lustrzanym" zakresie.

Oczywiscie pamietalam o tym na pochylej scianie, a Ty piszesz ze jakies tam widzialas. To nic zlego, zawsze sie trafia lepsze i ladniejsze, no raz majac chopla na tym punkcie zawsze sie bedzie mialo, ja po zrobieniu duzego nawet zaznaczylam ze to nie koniec :lol2:

nawet patrzac i chorowac za skora beda siedziec :lol2:

A nie myslalas zrobic ladny tyl i ramke i wtedy tam kalendarze przypinac? To sciana na ktorej zawsze cos bedzie wisiec, no przeciez nie mozna ciagle zadnej dziury w scianie nie robic? Moze Ci pomysl da jak skoncze Granatowy i powiesze obraz co zrobilam. Bardziej na stale .

Okruszki to ja zbieram za chlopakami, tego sie nie uniknie. ale sol, pieprz, przyprawy , otwieracze, deski itp - zawsze chowaja za soba :yes:

Aniu a ten dopływ powietrza jak masz ustawiony ?

Otwarty jest na maksimum :)

Kurczaki ja też się czaję na rolety z lamówką i chyba też zdecyduję się na te z szerokim obszyciem na brzegu :yes: :rolleyes: Tylko coś czuję, że realizacja tego pomysłu potrwa u mnie lata świetlne :rotfl: o dekoracji okiennej przypominam sobie zawsze kiedy na koncie wiatr hula :rotfl:

Venuska, weź zgłęb temat rolety rzymskiej bez łańcuszka :) Obejrzałaś wrzucony filmik? Ja chcę tak właśnie zrobioną roletę!! Żeby ją podciągać i rozciągać przez pociąganie samej rolety. Te wiszące obok rolety sznurki są paskudne i mnie denerwują ;)

Tomkowa nadal tak czytam :lol2: , napisals : Marzenie spełniłam i dało mi to tak wielką radość, że nie potrzebuję już nic więcej w "lustrzanym" zakresie.

Oczywiscie pamietalam o tym na pochylej scianie, a Ty piszesz ze jakies tam widzialas. To nic zlego, zawsze sie trafia lepsze i ladniejsze, no raz majac chopla na tym punkcie zawsze sie bedzie mialo, ja po zrobieniu duzego nawet zaznaczylam ze to nie koniec :lol2:

nawet patrzac i chorowac za skora beda siedziec :lol2:

No bo na razie nie potrzebuję :) A jeżeli trafi się coś naprawdę super nad schody, to oczywiście!! :D

Wiesz, jak jest z tym fiziem na punkcie luster, więc, tak, jak piszesz, zawsze go będę miała :lol2:

Już nie mogę się doczekać sypialni, bo tam też będzie lustrzane wariactwo :D

A nie myslalas zrobic ladny tyl i ramke i wtedy tam kalendarze przypinac? To sciana na ktorej zawsze cos bedzie wisiec, no przeciez nie mozna ciagle zadnej dziury w scianie nie robic? Moze Ci pomysl da jak skoncze Granatowy i powiesze obraz co zrobilam. Bardziej na stale .

No przecież tak zrobiłam :lol2: Ramka z tłem jest na stałe. Ramka wisi jak obraz, na haczyku. Dziura w ścianie jest :p Jak zerwie się wszystkie miesiące, to powstanie miejsce na przyklejenie nowego kalendarium :)

No to jak na stale to zwracam honor :p

A nie lepiej ramke zrobic normalna a nie z tasmy? czy to w planie jest? bo np tlo mi sie bardzo podoba z tego papieru :p

patrz, a u mnie w mojej sypilani tylko jedno lustro stoi, az ciezko uwierzyc , na scianach nic kompletnie.

Roletki bardzo mi sie podobaja te z lamowkami, kiedys dawno i u siebie je pokazywalam. Niestety u mnie nie da rady bo kuchnie mam otwarta i na jednej scianie mam i dwa okna i wyjscie wiec by sie gryzlo , tak ze Ci zazdroszcze :p