Tomkowa 19.05.2016 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Nie wiem, czy znacie, ale w poszukiwaniu wykonawcy zabudowy grzejników, trafiłam na TEGO wykonawcę. Zapowiada się dobrze, zabudowy wyglądają na solidne, ceny raczej nie kosmiczne. Z grzejnikiem w kuchni może być problem, bo jest blisko drzwi tablicowych. Mam nadzieję, że da się to jakoś zgrać. Najbardziej podoba mi się zabudowa Classic Style z pionowymi deszczułkami Będzie pasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.05.2016 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Aniu super z tym kalendarzem Jak to jest z tymi przydasiami w kuchni? Hmn mam chlebak na wierzchu - aczkolwiek z wejścia niewidoczny i dopasowany kolorystycznie do białego słupka, mam także pojemniki na kawę herbatę i cukier na parapecie mam doniczkę w której trzymam przydasie jak otwieracz do konserw, obieraczka do warzyw, wyciskacz do czosnku oprócz tego czajnik, filtr do wody, deskę, młynki, blok na noże, KA taka minimalistka ze mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 20.05.2016 04:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Justynka, dziękuję Jeszcze Ci dojdzie marble A co ze złotą tarką zrobiłaś? Twój minimalizm jest w porządku A kuchnię masz tak wspaniałą, że nawet wiszące kiełbaski wyglądają stylowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 20.05.2016 04:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 (edytowane) Znacie blog Emily A. Clark? Ja go bardzo lubię No i wczoraj Emily spadła mi z nieba pisząc o roletach rzymskich z lamówką Więcej TUTAJ Czy wiecie, czy u nas też jest już stosowany system "cordless", czyli roleta bez łańcuszka/sznurka? Roletę zwija się i rozwija bez niego i wizja braku wiszącego z boku sznurka bardzo mi się podoba Szukam i szukam, i wszędzie u nas tylko mechanizmy sznurkowe edit: to jeszcze filmik pokazujący, jak ten mechanizm wygląda https://www.youtube.com/watch?v=ukr3wsA9-Yg Edytowane 20 Maja 2016 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.05.2016 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Aga, a propos porządków w torebce Obejrzałam ostatnio filmik z Kondo porządkującą torebkę i dziś wróciłam do domu z trzema kosmetyczkami, które będę nosić w torebce Jedna jest na kosmetyki, druga na dokumenty i portfel, a trzecia na codzienne szpargały, paragony, notatki itp., które, przynajmniej u mnie, gromadzą się z prędkością światła Nie mam odwagi wrzucić fotek "przed" i "po" Jeśli chodzi o torebkę to bardzo śliski temat Moja została ochrzczona przez rodzinę "torebka mamy Muminka", mój mąż twierdzi, że nie muszę nosić żadnego gazu w sprayu ani znać sztuk walki - wystarczy, że przywalę torebką Kiedyś gdy zrobiłam w niej porządek i pokazałam rodzince to zapytali "jesoo okradli Cię"?? I tez nigdy nie pokażę "przed i po" ani tym bardziej w trakcie A na blacie umiem porządek utrzymać - kobieta przewrotną jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 20.05.2016 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Pieknie wyszedl ten slupek z kalendarzem Tomkowa co do wnętrza torebki... ostatnimi czasy baardzo czesto robie w niej porzadki. Szczegolnie kiedy mam leciec samolotem. Ojjj mowie Wam, jak ja piszczalam na lotnisku i blagalam babke od kontroli żeby do niej nie zaglądała :lol2: (oblalam sie goracym rumiencem jak nigdy.) Na co ona do mnie: noo prawdziwą kobietę pozna się po zawartości torebki, spokojnie, też tak mam Co z tego, ze tez tak rzekomo ma, skoro to z mojej wylatywaly rzeczy....A wszystko to wina zapomnianej w wyjeciu przed kontrola butelki:sick: Milego dnia:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 20.05.2016 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Tomkowa pomysł na kalendarz świetny ale lustro i tak wiedzie tutaj prym piękne glosuję na roletę 1 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=356202&d=1463558313&thumb=1 jeśli chodzi o chlebak, to ja też chętnie bym go schowała do szafy, ale oprócz mnie jest jeszcze troje użytkowników kuchni i jestem pewna, że by mi marudzili jedynie co udało mi się zrobić to schować go w narożniku i nikt go nie widzi w ogóle to chciałabym kuchnię, gdzie nic nie stoi na blacie, ale u mnie to niemożliwe teraz mam czajnik, mikser KA, toster KA i ekspres - to są stale przedmioty, są ładne i mi nie przeszkadzają wizualnie, ale nie da się ukryć, że trochę miejsca zajmują chlebak, woda, deska i maselniczka są upchnięte w sekretnym kąciku pod ręką, ale na pierwszy rzut oka niewidoczne Mania aby nic nie mieć na blacie to chyba musisz za domownikami chodzić i chować ? ale teraz pewnie częściej jesteś tylko Ty z mężem w domu, to jakoś łatwiej .......... Tomkowa w tym chlebaku od Meliski możesz przechowywać chleb i bułki bez worka i nie wyschną ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 20.05.2016 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Jeśli chodzi o torebkę to bardzo śliski temat Moja została ochrzczona przez rodzinę "torebka mamy Muminka", mój mąż twierdzi, że nie muszę nosić żadnego gazu w sprayu ani znać sztuk walki - wystarczy, że przywalę torebką Kiedyś gdy zrobiłam w niej porządek i pokazałam rodzince to zapytali "jesoo okradli Cię"?? I tez nigdy nie pokażę "przed i po" ani tym bardziej w trakcie A na blacie umiem porządek utrzymać - kobieta przewrotną jest?? Też się dziwnie czuję, gdy noszę teraz taką lekką torebkę Pieknie wyszedl ten slupek z kalendarzem Tomkowa co do wnętrza torebki... ostatnimi czasy baardzo czesto robie w niej porzadki. Szczegolnie kiedy mam leciec samolotem. Ojjj mowie Wam, jak ja piszczalam na lotnisku i blagalam babke od kontroli żeby do niej nie zaglądała :lol2: (oblalam sie goracym rumiencem jak nigdy.) Na co ona do mnie: noo prawdziwą kobietę pozna się po zawartości torebki, spokojnie, też tak mam Co z tego, ze tez tak rzekomo ma, skoro to z mojej wylatywaly rzeczy....A wszystko to wina zapomnianej w wyjeciu przed kontrola butelki:sick: Milego dnia:bye: Miłego dnia! O tak, o wyciągnięciu butelki z torebki trzeba zawsze pamiętać Tomkowa pomysł na kalendarz świetny ale lustro i tak wiedzie tutaj prym piękne glosuję na roletę 1 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=356202&d=1463558313&thumb=1 jeśli chodzi o chlebak, to ja też chętnie bym go schowała do szafy, ale oprócz mnie jest jeszcze troje użytkowników kuchni i jestem pewna, że by mi marudzili jedynie co udało mi się zrobić to schować go w narożniku i nikt go nie widzi w ogóle to chciałabym kuchnię, gdzie nic nie stoi na blacie, ale u mnie to niemożliwe teraz mam czajnik, mikser KA, toster KA i ekspres - to są stale przedmioty, są ładne i mi nie przeszkadzają wizualnie, ale nie da się ukryć, że trochę miejsca zajmują chlebak, woda, deska i maselniczka są upchnięte w sekretnym kąciku pod ręką, ale na pierwszy rzut oka niewidoczne Mania aby nic nie mieć na blacie to chyba musisz za domownikami chodzić i chować ? ale teraz pewnie częściej jesteś tylko Ty z mężem w domu, to jakoś łatwiej .......... Tomkowa w tym chlebaku od Meliski możesz przechowywać chleb i bułki bez worka i nie wyschną ?? Przechowuję w tym chlebaku pieczywo absolutnie bez żadnych torebek i worków, i nie schnie A dziś w kampanii Orient meets glam takie lustra, jakich szukałam nad schody I jak ja mam spokojnie funkcjonować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 20.05.2016 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 ooo blaty zawsze mialam pusto ale od jakiegoś czasu mam coraz wiecej blok i chlebak od Meliski ale one jakoś mi sie wkoponowuja w blat i sa super młynki, LA, czajnik, karafka z woda + cukier toster tez od Meliski wiec tez zupełnie mi nei przeszkadza i jak Słonko mam kącik w którym jest cała reszta z ekspresem itp dodatkowo jeszcze zioła ale to dla nie zagracenie Przechowuję w tym chlebaku pieczywo absolutnie bez żadnych torebek i worków, i nie schnie A dziś w kampanii Orient meets glam takie lustra, jakich szukałam nad schody I jak ja mam spokojnie funkcjonować?? Aniu a ten dopływ powietrza jak masz ustawiony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.05.2016 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Co to jest chlebak od Meliski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.05.2016 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 O ile pamiętam to Bodum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.05.2016 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 O ile pamiętam to Bodum Wygooglowałam. Fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 20.05.2016 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 chyba zamiast Bodum, powinnam zamienic i opatentowac nazwe na Meliska hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 20.05.2016 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Tomkowa jak to widzialas lustra jakich szukasz..?? pisalas po zrobieniu swojego ze jestes spelniona i juz nie interesujesz sie lustrami Bardzo Cie pochwale za kalendarz - mistrzostwo! :p Powinnas opatentowac ta tasme bo ciekawe gdzie ja jeszcze uzyjesz?? (na rolete jako lamowke ) Za chlopakami nie chodze i nie zbieram w kuchni bo sa przyzwyczajeni, u mnie to nie nowy trend ze nic nie stoi (oprocz dekoracji sie rozumie), ja to robie odkad z M jestem, wiec maja to we krwi Nie w kuchni zreszta tylko, w lazienkach tez u mnie nie uswiadczy pasty, szczoteczek a juz zapomniec o kremach itp na wierzchu - zawsze w szufladzie. A z torebka wcale problemu nie mam, bo jej nie nosze nosze tylko sam taki portfelik a jak mam torebke gdzies wziasc to nic w niej nie ma, wzucam ten portfelik Najpelniejsza jest tylko gdy lece do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 20.05.2016 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 (edytowane) Tomkowa jak to widzialas lustra jakich szukasz..?? pisalas po zrobieniu swojego ze jestes spelniona i juz nie interesujesz sie lustrami Bardzo Cie pochwale za kalendarz - mistrzostwo! :p Powinnas opatentowac ta tasme bo ciekawe gdzie ja jeszcze uzyjesz?? (na rolete jako lamowke ) Za pochwałę dziękuję Nad patentem myślę Oj Maniu, to ja przypomnę, co pisałam, bo nieźle przeinaczylaś Stała się też jeszcze jedna rzecz: czuję wewnętrzny spokój i nie drżę jak szalona na widok pięknych luster Marzenie spełniłam i dało mi to tak wielką radość, że nie potrzebuję już nic więcej w "lustrzanym" zakresie No, może poza tym, że mogłoby się udać kiedyś polowanie na wielkie lustro z lustrzaną ramą wklejoną pod kątem :D Zrozumialaś to jako deklarację końca miłości do luster i zainteresowania nimi?? A w życiu! Być może nie pamiętasz o jakich lustrach marzyłam nad schody. A dziś podobne kształty były właśnie na weście w miłej cenie Niemal takie, jakich szukałam Ale ponieważ wiszą cztery heksagonalne, a ja nadal czuję spełnienie, nie kupiłam ich Dacie wiarę?? Walczę cały czas i wciąż nie jestem pewna, czy ich nie brać Edytowane 20 Maja 2016 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 20.05.2016 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Za chlopakami nie chodze i nie zbieram w kuchni bo sa przyzwyczajeni, u mnie to nie nowy trend ze nic nie stoi (oprocz dekoracji sie rozumie), ja to robie odkad z M jestem, wiec maja to we krwi Mania to jest chyba kwestia charakteru ......... ja w domu wciąż moich pouczam, że mają sprzątać po sobie, chować itd. ...... i mogę sobie mówić ........ i tak wiele wiele lat .......... M uważa, że przesadzam ............ bo każdy okruszek mi przeszkadza ale dzieciom też mogę mówić ............. raz posłuchają, innym razem nie ......... nie jest lekko ........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 20.05.2016 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Kurczaki ja też się czaję na rolety z lamówką i chyba też zdecyduję się na te z szerokim obszyciem na brzegu Tylko coś czuję, że realizacja tego pomysłu potrwa u mnie lata świetlne o dekoracji okiennej przypominam sobie zawsze kiedy na koncie wiatr hula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 20.05.2016 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Tomkowa nadal tak czytam , napisals : Marzenie spełniłam i dało mi to tak wielką radość, że nie potrzebuję już nic więcej w "lustrzanym" zakresie. Oczywiscie pamietalam o tym na pochylej scianie, a Ty piszesz ze jakies tam widzialas. To nic zlego, zawsze sie trafia lepsze i ladniejsze, no raz majac chopla na tym punkcie zawsze sie bedzie mialo, ja po zrobieniu duzego nawet zaznaczylam ze to nie koniec nawet patrzac i chorowac za skora beda siedziec A nie myslalas zrobic ladny tyl i ramke i wtedy tam kalendarze przypinac? To sciana na ktorej zawsze cos bedzie wisiec, no przeciez nie mozna ciagle zadnej dziury w scianie nie robic? Moze Ci pomysl da jak skoncze Granatowy i powiesze obraz co zrobilam. Bardziej na stale . Okruszki to ja zbieram za chlopakami, tego sie nie uniknie. ale sol, pieprz, przyprawy , otwieracze, deski itp - zawsze chowaja za soba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 20.05.2016 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Aniu a ten dopływ powietrza jak masz ustawiony ? Otwarty jest na maksimum Kurczaki ja też się czaję na rolety z lamówką i chyba też zdecyduję się na te z szerokim obszyciem na brzegu Tylko coś czuję, że realizacja tego pomysłu potrwa u mnie lata świetlne o dekoracji okiennej przypominam sobie zawsze kiedy na koncie wiatr hula Venuska, weź zgłęb temat rolety rzymskiej bez łańcuszka Obejrzałaś wrzucony filmik? Ja chcę tak właśnie zrobioną roletę!! Żeby ją podciągać i rozciągać przez pociąganie samej rolety. Te wiszące obok rolety sznurki są paskudne i mnie denerwują Tomkowa nadal tak czytam , napisals : Marzenie spełniłam i dało mi to tak wielką radość, że nie potrzebuję już nic więcej w "lustrzanym" zakresie. Oczywiscie pamietalam o tym na pochylej scianie, a Ty piszesz ze jakies tam widzialas. To nic zlego, zawsze sie trafia lepsze i ladniejsze, no raz majac chopla na tym punkcie zawsze sie bedzie mialo, ja po zrobieniu duzego nawet zaznaczylam ze to nie koniec nawet patrzac i chorowac za skora beda siedziec No bo na razie nie potrzebuję A jeżeli trafi się coś naprawdę super nad schody, to oczywiście!! Wiesz, jak jest z tym fiziem na punkcie luster, więc, tak, jak piszesz, zawsze go będę miała Już nie mogę się doczekać sypialni, bo tam też będzie lustrzane wariactwo A nie myslalas zrobic ladny tyl i ramke i wtedy tam kalendarze przypinac? To sciana na ktorej zawsze cos bedzie wisiec, no przeciez nie mozna ciagle zadnej dziury w scianie nie robic? Moze Ci pomysl da jak skoncze Granatowy i powiesze obraz co zrobilam. Bardziej na stale . No przecież tak zrobiłam Ramka z tłem jest na stałe. Ramka wisi jak obraz, na haczyku. Dziura w ścianie jest Jak zerwie się wszystkie miesiące, to powstanie miejsce na przyklejenie nowego kalendarium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 20.05.2016 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 No to jak na stale to zwracam honor A nie lepiej ramke zrobic normalna a nie z tasmy? czy to w planie jest? bo np tlo mi sie bardzo podoba z tego papieru patrz, a u mnie w mojej sypilani tylko jedno lustro stoi, az ciezko uwierzyc , na scianach nic kompletnie. Roletki bardzo mi sie podobaja te z lamowkami, kiedys dawno i u siebie je pokazywalam. Niestety u mnie nie da rady bo kuchnie mam otwarta i na jednej scianie mam i dwa okna i wyjscie wiec by sie gryzlo , tak ze Ci zazdroszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts