mamik 20.05.2016 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Tomkowa, szyjesz roletę??? Będzie na rano??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.05.2016 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Venuska, roletę rzymską bez łańcuszka, ściąganą sznurkiem, możesz spokojnie sama wyprodukować. To bardzo proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 21.05.2016 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 No to jak na stale to zwracam honor A nie lepiej ramke zrobic normalna a nie z tasmy? czy to w planie jest? bo np tlo mi sie bardzo podoba z tego papieru Ramka jest normalna Maniu, ramka ta duża to jest ramka Fiskbo z Ikea Z taśmy jest wyłącznie ta cieniutka ramka wokół kalendarium. Ponieważ do zaznaczania daty służy takie małe okienko, które się suwa, to zrobiłam rameczkę z taśmy, żeby przy tym suwaniu nie uszkadzać farby, którą pomalowałam kalendarz Tomkowa, szyjesz roletę??? Będzie na rano??? Nie Venuska, roletę rzymską bez łańcuszka, ściąganą sznurkiem, możesz spokojnie sama wyprodukować. To bardzo proste To ja chcę roletę rzymską bez łańcuszka To, jak ją wyprodukować pokazałam na filmiku, tyle, że nie umiem znaleźć takiego mechanizmu, który nawija te sznurki podczas podciągania rolety. Chyba, że znasz Pestko jakiś inny sposób, żeby nie było widocznych żadnych łańcuszków, czy sznurków Będę bardzo wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 21.05.2016 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 To ja chcę roletę rzymską bez łańcuszka To, jak ją wyprodukować pokazałam na filmiku, tyle, że nie umiem znaleźć takiego mechanizmu, który nawija te sznurki podczas podciągania rolety. Chyba, że znasz Pestko jakiś inny sposób, żeby nie było widocznych żadnych łańcuszków, czy sznurków Będę bardzo wdzięczna Moze Diana pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 21.05.2016 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 (edytowane) Moze Diana pomoze Czekam na odpowiedź O tak ten mechanizm wygląda od tyłu: A tu filimik z roletą, w której zamiast sznurków pod spodem jest dodatkowa roleta samozwijająca: Edytowane 21 Maja 2016 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.05.2016 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Sznureczki są z tyłu rolety, od strony szyby. Na górze są przewleczone razem przez jedno kółeczko. Ściągasz roletę do góry wiadomo jak. Potem musisz zablokować sznureczki na czymś (haczyk) mieszczonym np. na ścianie obok. W dół roleta zjeżdża sama, gdy popuszczasz sznureczki. Wystarcza ciężar materiału. U mnie tak działa batystowa roletka z cieniutkimi bambuskikami w poprzecznych tunelach usztywniających.Mam gdzieś taki rysunek. Znajdę to wkleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 21.05.2016 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Sznureczki są z tyłu rolety, od strony szyby. Na górze są przewleczone razem przez jedno kółeczko. Ściągasz roletę do góry wiadomo jak. Potem musisz zablokować sznureczki na czymś (haczyk) mieszczonym np. na ścianie obok. W dół roleta zjeżdża sama, gdy popuszczasz sznureczki. Wystarcza ciężar materiału. U mnie tak działa batystowa roletka z cieniutkimi bambuskikami w poprzecznych tunelach usztywniających. Mam gdzieś taki rysunek. Znajdę to wkleję. Znam ten mechanizm, ale to zupełnie nie o to mi chodzi Nie chcę żadnych sznureczków obok, a już haczyk na ścianie, to zupełnie odpada Chodzi mi o mechanizm samozwijający sznurki, dokładnie tak, jak na obrazku, który wkleiłam post wyżej Rolety samozwijające mamy na naszym rynku, niestety nie ma pozostałych elementów, które byłyby potrzebne, żeby roletę spodnią przymocować do rolety wierzchniej, tej z czarną lamówką, tak, jak na filmiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.05.2016 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 To może Diana Ci pomoże Ja wolę takie bardziej tradycyjne, sznureczkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 21.05.2016 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Znalazłam coś o nazwie Smartroll, więcej TUTAJ Zapytam, czy mają wersję dla zwijania sznurków, a nie tkaniny Ale coś mi się zdaje, że jednak skończy się na rolecie z tradycyjnym systemem podciągania i wiszącymi koralikami z boku Jeszcze nadzieja w Mani, że powie, że u niej to powszechne i łatwo dostępne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 21.05.2016 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Myślę że dało by się uszyć tak roletę by dało się użyć tej rolety samozwijającej. Jedynie do jest potrzebne to coś co będzie taką jakby prowadnicą. Mylę że znajdzie się coś wśród akcesoriów krawieckich co może za to posłużyć. Hmm może w ostateczności na wysokości 'patyczków' dać taśmy albo kolejne 'patyczki' pomiędzy, te paski/patyczki a roletę rzymską można by wsunąć roletę samozwijającą. Od dołu można by zamontować na rzepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 21.05.2016 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Znalazłam coś o nazwie Smartroll, więcej TUTAJ Zapytam, czy mają wersję dla zwijania sznurków, a nie tkaniny Ale coś mi się zdaje, że jednak skończy się na rolecie z tradycyjnym systemem podciągania i wiszącymi koralikami z boku Jeszcze nadzieja w Mani, że powie, że u niej to powszechne i łatwo dostępne Skoro zwija materiał to ze sznurkami tez sobie poradzi. Jeżeli nie ze sznurkiem to taśmą np. 2cm którą można by użyć zamiast sznurków. Jeśli Diana będzie ci szyła tą roletę to myślę że na pewno coś wymyśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.05.2016 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Tomkowa rozumiem fajnie ze zrobilas przyblizenie tego kalendarza. Pamietasz o przesuwaniu?? Ja nigdy nie wiem jaki dzien, zyje bez datowo a jak cos sie pytam naokolo jak nie mam compa pod reka:mad: rolety fajne, ale jaka bys nie zrobila bedzie ladna (z ta lamowka) nawet na sznurki, sznurki mozesz miec miec z "hamulcem" ze zadnego zaczepiania nie trzeba na scianie, jak na zaluzjach, sa jeszcze inne metody, przeciez nie bedziesz jezdzic kilkanascie razy na dzien ta roleta to wystarczy taka nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.05.2016 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Maniu, o czym myślisz pisząc „hamulec” ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 21.05.2016 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 To może Diana Ci pomoże Ja wolę takie bardziej tradycyjne, sznureczkowe. Chyba też będę musiała woleć z mechanizmem koralikowym Diana, niestety, też nie zna tego samozwijającego Skoro zwija materiał to ze sznurkami tez sobie poradzi. Jeżeli nie ze sznurkiem to taśmą np. 2cm którą można by użyć zamiast sznurków. Jeśli Diana będzie ci szyła tą roletę to myślę że na pewno coś wymyśli. Tak, z taśmami też można, są filmiki na yt. Nie za bardzo mi się chce już kombinować Bo do tego musiałaby dojść jeszcze maskownica całego mechanizmu. Tak, jak na filmach i fotkach. Są takie "skrzynie" obszyte materiałem, w których schowana jest ta rolka samozwijająca. Tomkowa rozumiem fajnie ze zrobilas przyblizenie tego kalendarza. Pamietasz o przesuwaniu?? Ja nigdy nie wiem jaki dzien, zyje bez datowo a jak cos sie pytam naokolo jak nie mam compa pod reka:mad: rolety fajne, ale jaka bys nie zrobila bedzie ladna (z ta lamowka) nawet na sznurki, sznurki mozesz miec miec z "hamulcem" ze zadnego zaczepiania nie trzeba na scianie, jak na zaluzjach, sa jeszcze inne metody, przeciez nie bedziesz jezdzic kilkanascie razy na dzien ta roleta to wystarczy taka nie? U nas o kalendarzu pamięta córka Nie wiem, jak ona to robi, że codziennie pamięta, ale to chyba już odruch, po zejściu rano do kuchni Maniu, u nas jest taki mechanizm do rolet, który z boku ma wiszący sznurek koralikowy. I te koraliki są takimi "hamulcami", ciągnąc je podciągasz roletę na taką wysokość, jaką chcesz. Jeździć będę około dwóch razy dziennie, rano i wieczorem Przyjrzałam się roletom w łazience dużej i jak się bardzo postaram, to schowam te koraliki za roletę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.05.2016 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Chodziły te biało-czarne paski za mną i chodziły, aż wychodziły Skoro w kuchni ich nie będzie, to będą na tarasie Uściski przy zachodzącym słoneczku!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 22.05.2016 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Wow.jak z magazynu wnetrzarskiego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 22.05.2016 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Aniu taras masz mega super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 22.05.2016 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Wow.jak z magazynu wnetrzarskiego! Dokładnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 22.05.2016 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Tomkowa bardzo ładny i przestronny taras. Z przyjemnością bym tam odpoczywała Meble w kuchni są rewelacyjnej jakości skoro trzymają się w takim stanie po dziś dzień i wyglądają dobrze. Mogę sobie wyobrazić jakie ta kuchnia robiła wrażenie gdy była nowa:) Dobrze dobranymi dodatkami jak najbardziej można ją troszkę podciągnąć tu i tam i może służyć kolejne lata. Roleta z lamówką rzeczywiście lepsza niż ta w pasy. Dziewczyny rewelacyjnie doradzają Czytam, że chcesz mieć jak najmniej na blacie i takie są rekomendacje na forum:) Ja niestety nie mogę się powstrzymać i zastawiam blaty na potęgę. Gotując często na to wszystko chlapię, potem czyszczę i taka robota głupiego ale z tyłu głowy mam, że przecież wszystko jest pod ręką i nie tracę czasu na szukanie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 23.05.2016 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 [ATTACH=CONFIG]356585[/ATTACH] Aniu a masz może takie ujęcie, żeby było w całości huśtawkę widać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts