Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pestko, one są tak cudne, że pasują wszędzie :D Mam cztery kwiatowe miłości: eustomy, róże, hortensje i piwonie :) Te dwie ostatnie przeżywają ostatnio swój prawdziwy renesans, choć ja je uwielbiam od dzieciństwa. Patrząc na nie widzę ogród babci ze szczenięcych lat i tę fantastyczną ówczesną beztroskę.. Ech.. :)

Uwielbiam piwonie i mam je w obfitej ilości na mojej liście wykończeniowej ogrodu :)

[ATTACH=CONFIG]357330[/ATTACH] dzisiaj zakwitły moje białe.

Drugi krzaczek chyba za gleboko posadzilam i malenkie paczki zaschły:(

Mmika, jeśli to drzewiasta piwonia a posadzona za głęboko to będzie chorować :(

Mmikka, jakie cudeńko!! :) A podkładasz im chlebek?

Chlebek pod piwonie??

Podkładam chlebek pod pomidory gruntowe, o piwoniach nie słyszałam :confused:

Tomkowa chyba muszę sobie zabudowę grzejnika zamówić : może wtedy przestanę się złościć na M o szkaradne grzejniki w sypialni i u dzieci. Sam wybierał (tzn zlecił to hydraulikowi) i jakie są? Najtańsze.....Nie mogę na nie patrzeć ;)

Mnie się najbardziej podoba zabudowa nr 2 ale do Twojego domku chyba nr1 :D I mimo że już po głosowaniu to oddam głos na kolor biały

Chlebek? Zwykłe kromeczki? Tyle co u Wani napisałam, że fusami kawy podlewam wrzosy i jałowca :)

Pusiu, te piwonie to dostałam bulwy wykopane z macierzystego krzaka od znajomej. W ubiegłym roku obie mialy suche paczki kwiatowe,

myślałam, że to 1 rok ich życia na wygnaniu i chorują. Dopiero teraz doczytalam o tym za głębokim posadzeniu. Liscie piekne, zdrowe i uschnięty paczek.

W sierpniu mam ten krzak podnieść wyzej?