pestka56 01.06.2016 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?198593-Zestawienia-ro%C5%9Blin-w-zale%C5%BCno%C5%9Bci-od-typu-gleby-wilgotno%C5%9Bci-i-odczynu Tu są listy roślin w zależnoći od ich preferencji. Z tym, że Elfir umieściła razem rośliny bardzo kwaśnolubne i te średniokwaśnolubne. Pod azalie i inne wrzosowate, pod borówkę amerykańską i oczywiście rhododendrony – lej śmiało. Pod te, które lubią średniokwaśne lepiej nie dawać zakwaszaczy. W PL i tak większość gleb jest lekko kwaśna, więc łatwo przesadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 01.06.2016 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Zamówiłam Wybaczcie mi, że nie posłuchałam większości Obudowy będą identyczne białe z trzecim grillem Mam nadzieję, że będzie ładnie. Bardzo serdecznie dziękuję za wsparcie Jesteście wspaniałe !! http://psiakosc.com/emoty/emoty-4/serducha_1.gif Bardzo dobry wybór wg mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 01.06.2016 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 ulala a ja i tak widzę tylko tę piękną łańcuchową tacę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 01.06.2016 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Tomkowa, obudowa trzecia, kolor biały , wiem, że już po fakcie, ale i tak chciałam zagłosować obudowy w kolorze ściany niestety kojarzą mi się z efektem remontu w szkołach z moich zamierzchłych czasów - malowania lamperią olejną wszystkiego jak leciało do zadanej wysokości - grzejniki, obudowy, ściana, a jak się rozpędzili, to drzwi też na pół z lamperią a jak chleb pod roślinę? Znaczy pod korzenie? Ile tego chleba można dać i czy może być pod iglaki, bo na razie tylko iglaki mam, a chleb mi ciągle zostaje i wiecznie mam z tym kłopot;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 01.06.2016 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Bardzo dobry wybór wg mnie To bardzo się cieszę ulala a ja i tak widzę tylko tę piękną łańcuchową tacę http://yelims.free.fr/IPB/Invision-Board-France-545.gif Tomkowa, obudowa trzecia, kolor biały , wiem, że już po fakcie, ale i tak chciałam zagłosować obudowy w kolorze ściany niestety kojarzą mi się z efektem remontu w szkołach z moich zamierzchłych czasów - malowania lamperią olejną wszystkiego jak leciało do zadanej wysokości - grzejniki, obudowy, ściana, a jak się rozpędzili, to drzwi też na pół z lamperią a jak chleb pod roślinę? Znaczy pod korzenie? Ile tego chleba można dać i czy może być pod iglaki, bo na razie tylko iglaki mam, a chleb mi ciągle zostaje i wiecznie mam z tym kłopot;) Mamik, to tym bardziej mi miło, że mój wybór zgadza się z Twoją opinią Chlebek zakwasza glebę, a większość iglaków lubi ziemię lekko zakwaszoną, z paroma wyjątkami. Na Ogrodowisku wyczytałam, że te lubią odkwaszoną: świerk serbski (Picea omorika) cis (Taxus) niektóre sosny (np. Pinus nigra) niektóre jałowce (Juniperus) Źródło Więc jak masz te powyżej, to chlebka nie kładź Pod korzenie nie, bo musiałabyś sporą dziurę wykopać i korzenie można uszkodzić. Jak byłam mała, to babcia małą łopatką po prostu robiła dołki pod peonią i tam chleb kładła. Ale czy razowy, czy biały, to zabij mnie, nie wiem. Zasypywała tym, co wykopała, podlewała mocno i gotowe Kwitły przecudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 01.06.2016 23:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Jeżeli macie ochotę zobaczyć większe fotki jadalni po zmianach, to zapraszam na blog Sylwii. Niestety nadal robię fatalne zdjęcia i mocno mnie to dołuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 02.06.2016 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Aniu zmiana na plus :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 02.06.2016 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Aniu a robisz lustrzanką? obrabiasz zdjęcia? bo cały myk w tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 02.06.2016 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Dzwoniłam do sklepu partnerskiego sprzedającego te płytki lustrzane, 20 x 30 mogą mi zamówić po 6,50 za sztukę. Nie na opakowania tylko na sztuki. Cena chyba ok.? Sama siebie cytuję, po kilkudniowej wymianie informacji ze sklepem partnerskim, okazało się, że lustrzane fazowane płytki w kolorze srebrnym są po 13.50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 02.06.2016 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Aniu zmiana na plus :rolleyes: Bardzo dziękuję Aniu a robisz lustrzanką? obrabiasz zdjęcia? bo cały myk w tym Nie mam lustrzanki, ale aparat ze świetnym obiektywem, niemal jak lustrzanka Co z tego, skoro nie umiem tego wykorzystać, a pomieszczenie jest niedoświetlone (okno od północy). W jakim programie obrabiasz zdjęcia? Sama siebie cytuję, po kilkudniowej wymianie informacji ze sklepem partnerskim, okazało się, że lustrzane fazowane płytki w kolorze srebrnym są po 13.50. Brać! W Obi nie ma 20x30 cm. Ja za swoje 30x30, w paczce 6 szt. zapłaciłam podobną cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.06.2016 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Obiektyw jest ważniejszy w aparacie niż lusterko Możesz mieć lustrzankę, ktora w życiu nie zrobi takiego zdjęcia jak nielustrzanka, ale ze znakomitą optyką w obiektywie. Małoobrazkowa, na dodatek, Leica jest bezlusterkowcem, a od zarania swych dziejów robi świetne zdjęcia. Mieszkowe aparaty portretowe też nie miały lusterek, a zdjęcia robiły genialne. Wszystko zależy od światła i możliwości wyostrzenia obrazu, a za to odpowiada obiektyw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.06.2016 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Tomkowa, mozeprzyda Ci się kilka lekcji fotograowania. Nie robisz wcale takich złych zdjęć. U Ciebie w domu po prostu jest zbyt mało światła. Z tego powodu w ciemnych partiach fotografii giną szczegóły, nie ma rysunku.Jeśli jesteś zainteresowana, to pod tym linkiem jest całkiem sporo wiedzy.http://www.swiatobrazu.pl/poradnik-ostre-zdjecia-portretowe-29969.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 02.06.2016 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Pestko mam aparat Panasonic Lumix DMC FZ-20, TUTAJ więcej szczegółów. Obiektyw Leica DC Vario-Elmarit o zakresie ogniskowych 36-432mm (odpowiednik dla małego obrazka) i jasności F2.8 w całym zakresie. Tylko, że ja z tego nic nie rozumiem i nie umiem wykorzystać jego możliwości Światło mam w jadalni do bani, ale nawet w dobrze doświetlonych pomieszczeniach mam problemy, ktoś zechce mnie nauczyć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.06.2016 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Myślę, że musisz trenować cierpliwie. I poczytaj pod tym linkiem, który wstawiłam. Mój tata mówił, że fotografia to zrozumienie co się chce pokazać, cierpliwość i trening. Nikt nie jest mistrzem od razu. AnikoPL i jej mąż zajmują się fotografią. Spytaj, czy potrafiłaby przekazać Ci wirtualnie nieco wiedzy. Ja też nie robię dobrych zdjęć, bo aparat mam wprawdzie cyfrowy, ale byle jaki. Ale potrafię niemal każde zdjęcie poprawić, podrasować tylko musi być ostre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 02.06.2016 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Tomkowa tarasik masz sliczny a hustawki zazdroszcze czy masz jeszcze ten fotel czy juz odwiozlas do tapicera?? wez no zajrzyj do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 02.06.2016 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 AnikoPL i jej mąż zajmują się fotografią. Spytaj, czy potrafiłaby przekazać Ci wirtualnie nieco wiedzy. O!! Nie wiedziałam, koniecznie muszę się do Aniko zgłosić Dziękuję!! Tomkowa tarasik masz sliczny a hustawki zazdroszcze czy masz jeszcze ten fotel czy juz odwiozlas do tapicera?? wez no zajrzyj do mnie Maniu, dziękuję Jedynym minusem tego tarasiku jest to, że jest zupełnie zacieniony od rana do wieczora i nic kwiatowego mi tam nie urośnie. Próbuję każdego roku z kwiatami cieniolubnymi, ale prędzej, czy później padają. A tak bym chciała mieć ten taras ukwiecony, z pięknymi donicami. Ale nie ma co narzekać Fotel dziś pojechał do tapicera Maniu, on był w takim stanie, że laik sobie z nim by nie dał rady. To jest fotel z siedziskiem na sprężynach, stara solidna robota. Do naprawy są też elementy drewniane konstrukcji. Tapicer jednak stwierdził, że fotel jest piękny i chętnie go odnowi. Tyle, że dopiero w.. lipcu. A ponieważ nie mam miejsca w domu, żeby go trzymać do tego czasu, poczeka sobie u niego. A Twoje fotki już biegnę oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 02.06.2016 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 obie sofki jak robilam i ottomanke byly ze sprezynami szkoda ze nie pomyslalam wczesniej zebys derwala kawalek plecow bo mnie mierzi ta zebatka czy macie ja w Polszy tez chcialam cos zywego tam u mnie ale slonce mam tylko rano niedlugo. Wiec sama widzialas - nie rosnie nic. Chociaz sie zastanawialam nad wysokimi donicami i albo male tujki wsadzic albo bukszpany. Roze wiec stoja przed bo slonce maja, w srodku by nie daly rady. Z kwiatami gorzej u Ciebie no ale napewno jakis sie znajdzie co daje rade w cieniu? bo bezkwiatowych to pare jest. Pestka, skarbnico wiedzy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 02.06.2016 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Bezkwiatowe mam cisy w donicach, zielonego jest trochę, ale ja kocham kwiaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.06.2016 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Zębatkę znalazłam u hurtownika, Poza tym nie wiem czy to taka, o której piszesz Maniuhttp://www.clockworkpolska.pl/produkty/#p-2198-mpg03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.06.2016 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Tomkowa, a na brzegu tarasu nie możesz postawić. Tam chyba choć odrobinkę świeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts