Tomkowa 07.06.2016 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Pusiu, z miłą chęcią Tyle, że te edycje limitowane (widziałaś cuda zrobione przez Polski Stół?) raczej nie są dostępne w firmowych sklepach. Ale jak byś była w pobliżu i zechciała zerknąć, czy są, to jadę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 07.06.2016 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Nie widziałam, bo Bolesławiec to nie mój klimat. Mnie się ta porcelana kojarzy z dzikimi tłumami Niemców, którzy mają kompletnego bzika na punkcie porcelany bolesławieckiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 07.06.2016 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 A mi się te zestawy czarno-białe, szczególnie w paski, niezmiennie podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 07.06.2016 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Tomkowa w kuchni bardzo fajnie wygląda ale ja bym oba pokrowce jasne zrobiła Gratuluję wytrwałości i konsekwencji w sprzątaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 07.06.2016 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Wani, dziękuję za pochwały. Konmari działa Taborety są cztery i wszystkie będą jasne, muszę tylko zebrać się w sobie po niezbyt udanym pierwszym egzemplarzu Jak znam życie, dopiero czwarty wyjdzie idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.06.2016 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Też lubię Bolesławiec, ale ten niebieski Dawno nie zaglądałam na stronę IKEA, a tu, pacz pani, jaka niespodzianka Ładnie by u Ciebie wyglądało. Może nia takie czerwone, ale podoba mi się to zestawienie dwubarwne + pociągnięcie koloru, aż do blatu. Świetnie robi ten pojedynczy biały kwadracik w wiszącej części. Do tego Twój ulubiony czarny w dodatkach i jest bosko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 07.06.2016 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Slonko, dziękuję! I absolutnie nie wolno się dołować! Ja Tobie zazdroszczę domowej przestrzeni i cudnej wyspy w kuchni Ale trzeba się cieszyć z tego, co się ma Ja też kiedyś myślałam, że pewnych spraw, rzeczy się nie doczekam, ale życie udowadnia, że zawsze trzeba być dobrej myśli Tomkowa bardzo dziękuję za ciepłe słowa i wspomnienie mojej wyspy miło, że jeszcze ktoś ją pamięta i mówi o niej "cudna":) oczywiście, że cieszę się z tego co mam to nie tak ............ ale wiesz patrząc na mój ogród-nie-ogród i miejsce na taras, a patrząc na zdjęcia Twojej przestrzeni ogrodowej i pięknej roślinności, to trochę smutno się robi .............. kiedy ja się tego doczekam ?? póki co sadzę rośliny w doniczkach i dopieszczam mój pas zieleni mam tego roku śliczne pelargonie za oknem a wczoraj kupiłam surfinie i od razu wsadziłam w miejsce bratków macochy były jeszcze całkiem całkiem i żal mi było się ich pozbyć, więc wsadziłam do ziemi pod płotem .......... pewnie jeszcze trochę ucieszą oczy dokupiłam starca popielnego i kompozycja w dużej donicy jest w końcu kompletna wsadziłam 5 tuji (a jeszcze 2 razy tyle muszę kupić) na końcu mojej małej działki - tu chcę się odgrodzić od innej posesji wciąż poszukuję jałowców ............. ale ich potrzebuję bardzo dużo ........ no i teren wciąż nie wyrównany, więc sadzić i tak więcej nie mogę to na razie tyle moich działań ogrodowych nie załapałam się na głosowanie w sprawie obudowy grzejnika, ale jakby co, to byłam za białą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.06.2016 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Slonko, dołączam do tego co pisze Tomkowa. Mnóstwo zrobiłaś i masz pięknie w domku. Nie da się wszystkiego natychmiast osiągnąć. A ogród to sztuka cierpliwości i polityka drobnych kroczków. Jak się za niego zabierzesz zrobisz na pewno piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 07.06.2016 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Aniu kuchnia na plus Dziękuje za nowe wzorki Kilka dni temu na parapecie zamieniłam pojedyncze doniczki z ziołami na dwie szerokie skrzynki, to i okno przy okazji wypucowałam pokażesz ? bo szukam czegoś u siebie na parapet co pomieści dotychczasowe 4 doniczki z ziołami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 07.06.2016 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Pestka dzięki wiem, że piękny i przemyślany ogród nie powstanie w jeden rok dlatego te rośliny, które już mi się udało zasadzić są w takim miejscu, że wiem, iż tam nic nie będziemy działać koparką przy wyrównywaniu działki do tego posadziłam to, co mi się podoba i co mogę dowolnie kształtować,i z określonym zamiarem formy i wzrostu oraz ilości zastosowałam na tym pasie pewną symetrię bo lubię no i nie ma tam przypadkowości przynajmniej w tych "głównych" roślinach ale wiesz, czasem tak jest, że chce się już-teraz-natentychmiast takie "odczekanie" (z konieczności w moim wypadku) ma swoje plusy - na 90 % zmienimy układ tarasu i będzie miał kształt litery L, gdzie szersza część będzie od zachodu, a nie od południa, jak wcześniej planowaliśmy ale do tego jeszcze daleko ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 07.06.2016 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 ale wiesz, czasem tak jest, że chce się już-teraz-natentychmiast . O tak chciało by sie tu i teraz To jak u mnie , tez ogród czeka , moja przechowalnikowa rabata pęka w szwach i te znie ma tam przypadkowości / no dobra są nieliczne / i czekają na swoje miejsce roślinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 07.06.2016 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 A mi się te zestawy czarno-białe, szczególnie w paski, niezmiennie podobają Zapomniałam napisać, że Niemcy mają fioła na punkcie niebieskiego Bolesławca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 07.06.2016 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Kilka dni temu na parapecie zamieniłam pojedyncze doniczki z ziołami na dwie szerokie skrzynki, to i okno przy okazji wypucowałam weź mnie nie zawstydzaj, okna przy tym słońcu wyją wręcz z rozpaczy, że niedomyte i już przykurzone, a ja nie mam kiedy. No pewnie zamiast pisać tego posta mogłabym pół okna wymyć, ale hmmm ....:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 07.06.2016 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Dawno nie zaglądałam na stronę IKEA, a tu, pacz pani, jaka niespodzianka Ładnie by u Ciebie wyglądało. Może nia takie czerwone, ale podoba mi się to zestawienie dwubarwne + pociągnięcie koloru, aż do blatu. Świetnie robi ten pojedynczy biały kwadracik w wiszącej części. Do tego Twój ulubiony czarny w dodatkach i jest bosko Fajnie, bardzo fajnie Tomkowa bardzo dziękuję za ciepłe słowa i wspomnienie mojej wyspy miło, że jeszcze ktoś ją pamięta i mówi o niej "cudna":) oczywiście, że cieszę się z tego co mam to nie tak ............ ale wiesz patrząc na mój ogród-nie-ogród i miejsce na taras, a patrząc na zdjęcia Twojej przestrzeni ogrodowej i pięknej roślinności, to trochę smutno się robi .............. kiedy ja się tego doczekam ?? póki co sadzę rośliny w doniczkach i dopieszczam mój pas zieleni mam tego roku śliczne pelargonie za oknem a wczoraj kupiłam surfinie i od razu wsadziłam w miejsce bratków (..) nie załapałam się na głosowanie w sprawie obudowy grzejnika, ale jakby co, to byłam za białą Slonko, cierpliwości Jak będziesz taką ryczącą czterdziestką, jak ja, to będziesz miała tak, jak marzysz o tym teraz A obudowy grzejników, jak dobrze pójdzie, będą jutro Aniu kuchnia na plus Dziękuje za nowe wzorki Cieszę się, że się przydadzą Kuchnia dziękuje pokażesz ? bo szukam czegoś u siebie na parapet co pomieści dotychczasowe 4 doniczki z ziołami Było tak: A skrzynki to najzwyczajniejsze skrzynki balkonowe 60 cm długie każda, kupione w miejscowym sklepie ogrodniczym Kolorem i wysokością pasują idealnie do blatu Początkowo wsadziłam zioła bezpośrednio do ziemi, ale wymiana ich nie była zbyt praktyczna Nie chciało mi się wynosić całej skrzynki na zewnątrz i wykopanie starej rośliny i wsadzenie nowej wiązało się z niezłym bałaganem. Niestety zioła marketowe nie są przystosowane do gruntu. Chyba z założenia mają być ostrzyżone i wyrzucone. Jedynie mięta i bazylia, kupione na targu ładnie rosną. Jak więc widać do skrzynki wkładam je w doniczkach. Dno skrzynki wysypane jest żwirem, żeby doniczki miały wilgoć od dołu, ale nie stały bezpośrednio w ociekającej z doniczek wodzie. Żwirek je dodatkowo podwyższa, bo skrzynka ma 15 cm głębokości. Okno, tak jak w jadalni, jest północne, więc zioła nie mają tu idealnych warunków. Mimo to zdobią kuchnię P.S. Nie patrzymy na chwasty pod płotem Zapomniałam napisać, że Niemcy mają fioła na punkcie niebieskiego Bolesławca. Niebieska to tylko ta z Polskiego Stołu. Biało-czarny Bolesławiec jest przecudny weź mnie nie zawstydzaj, okna przy tym słońcu wyją wręcz z rozpaczy, że niedomyte i już przykurzone, a ja nie mam kiedy. No pewnie zamiast pisać tego posta mogłabym pół okna wymyć, ale hmmm ....:rolleyes: Wiwik, mnie właśnie słońce zmobilizowało, głównie Reszta okien też krzyczy, ale poprosiłam je o opamiętanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 07.06.2016 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Niestety zioła marketowe nie są przystosowane do gruntu. Wszystkie sadzonki ziół kupuję na targu, są przystosowane do uprawy w gruncie, cały sezon jest z nich pożytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.06.2016 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Raz udało mi się bazylię i miętę marketową przetrzymać całą zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 07.06.2016 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 świetnie się te pojemniki prezentują mi bazylia potrafi półtora-dwa miesiące stać, ale nie dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 08.06.2016 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Slonko, cierpliwości Jak będziesz taką ryczącą czterdziestką, jak ja, to będziesz miała tak, jak marzysz o tym teraz moja droga ja wiem, że w necie wieku nie widać, ale ja już dawno nie mam 20 lat nawet na jednej i drugiej nodze jakby to powiedzieć, by się nie wydać ? moi rówieśnicy są już dziadkami ........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 08.06.2016 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 weź mnie nie zawstydzaj, okna przy tym słońcu wyją wręcz z rozpaczy, że niedomyte i już przykurzone, a ja nie mam kiedy. No pewnie zamiast pisać tego posta mogłabym pół okna wymyć, ale hmmm ....:rolleyes: o matko nie mówcie o oknach ........... moje też się proszą o mycie, a ja naprawdę nie mam kiedy już zapowiedziałam synowi, że jak tylko będą mieli oceny wystawione, to codziennie myje jedno okno nie protestuje, od kiedy mam karchera to nawet lubi to robić trochę go czasem muszę przypilnować, by ramy dobrze umył (ewentualnie poprawia), ale nie mogę narzekać, bo chociaż przy oknach nie marudzi, że musi coś zrobić bo ogólnie to jest w wieku, kiedy, jak ma coś zrobić to jest "chwila........... zaraz.......... no idę ............ dlaczego ja ........... nie teraz ............ yhm........" ...........i zero efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 08.06.2016 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Jest roleta, są obudowy Nad tą w kuchni będzie wisiał zegar w czarno-białą szachownicę Mąż obudowę w kuchni skwitował zdaniem: "stał malutki, zgrabniutki grzejnik, a teraz stoi szafa w przejściu". Kto wie, czy nie ma racji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts