mania1220 08.06.2016 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Bardzo ladnie A maz nie ma racji. Poprostu kwestia przyzwyczajenia. Roleta mi sie podoba, a z czego jest? bedzie sie latwo prac/prasowac? czy te ziola co tam masz, nie daloby sie je wyzej postawic? nawet zeby donice bylo widac? bo jak patrze to wydaje sie jakby okno sie zapadlo. tylko czasem nie zrob wystawek na tych obudowach. Obraz z korka - tyle wypilas w ILE..?? a tak z ciekawosci - od czego ta kratka w rogu przy suficie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 08.06.2016 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Maniu, dobrze Ci się wydaje, okno się zapadło Pisałam o tym wcześniej Niestety mam parapet niżej niż blat kuchenny i zawsze starałam się tę różnicę maskować ziołami. Chciałam właśnie, żeby skrzynki były do poziomu blatu, tak ma być Nie wiem, czy tkaninę łatwo będzie prać i prasować Co to konkretnie jest, nie pamiętam, wybierałam z wzornika i taka spodobała mi się najbardziej Ładnie zasłania, nic z zewnątrz przy zapalonym świetle nie widać. No i "porządnie" wygląda Korki od wina kiedyś pasjami zbierałam, obrazek to dziesiąta część kolekcji Tablicę korkową miałam, tacę wyklejaną korkami, wianki na taras kleiłam, świeczniki robiłam Teraz już przestałam zbierać, bo nie mam gdzie tego trzymać. To, co chomikowałam, też wyrzuciłam Kratka przy suficie to wentylacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.06.2016 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Roleta wydaje się być bardzo wielka. Może nie miałabym takiego wrażenia, gdyby szafki wiszące były do sufitu.Nie wypowiadałam się na ten temat, ale w swoim oknie roletę założyłabym na ramie okiennej. Byłoby delikatniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 08.06.2016 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Pestko, o meblach już było, myślę nad nimi O rolecie też dyskutowałyśmy Jak bym podwyższała meble, to zrobię też maskownicę, o której pisałaś, TU Idealnie się zgra z 15-centymetrowym pasem g-k nad szafkami, który będzie potrzebny do wyprowadzenia wentylacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.06.2016 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Pamiętam, ale piszę jakie mam teraz wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 09.06.2016 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Maniu, dobrze Ci się wydaje, okno się zapadło Pisałam o tym wcześniej Niestety mam parapet niżej niż blat kuchenny i zawsze starałam się tę różnicę maskować ziołami. Chciałam właśnie, żeby skrzynki były do poziomu blatu, tak ma być No i fajnie, bo okno "zapadło się" w określonym celu. Świetnie te zioła tam wyglądają, jakby taki był zamysł autora. W ogóle to są zioła marketowe?? Bo dorodne bardzo, jak od ogrodnika. W ogóle to im więcej zdjęć kuchni zamieszczasz, to ten pomarańcz robi mi coś w mózgu i zakochuję się w Twojej kuchni coraz bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 09.06.2016 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 W ogóle to im więcej zdjęć kuchni zamieszczasz, to ten pomarańcz robi mi coś w mózgu i zakochuję się w Twojej kuchni coraz bardziej orange jest super, daje energię, cały dom nie może być szaro-biało-czarny nawet Mania ma czerwone książki w bibliotece i jakiego "kopa" to daje Tomkowa, obudowy bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 09.06.2016 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 (edytowane) Tomkowa roleta bardzo ładna znam ten ból z parapetem (choć Twojej historii nie znam) ...... miałam kiedyś kuchnię przerabianą z innego pomieszczenia, więc jakby nie miałam możliwości zrównania parapetu z blatem ........ Ty masz chociaż szerokie okno, ja miałam połowę tego ......... najgorzej było z myciem (myłam od zewnątrz, dobrze, że to był parter w domku) postawiłam tam lampę i jakąś roślinę doniczkową - wyglądało fajnie fajnie zioła się tam prezentują, a nie myślałaś by przemalować te doniczki ? lub kupić/zrobić drewniane i namalować jakiś czarno-biały wzorek ? wiem, że tam nie będzie za bardzo widać wzoru, ale jakoś te plastikowe korytka mi coś tam zaburzają ........... obudowy grzejnika wyszły świetnie a mąż się przyzwyczai ooo tak - zegar tam będzie pasował a gdyby ktoś szukał inspiracji, w co postawić zioła http://4.bp.blogspot.com/-S1huWz1SY5M/U-0KCOPNc4I/AAAAAAAACuo/9543FALoGP0/s1600/8.jpg http://www.pomyslodawcy.pl/upload/20130902221206.jpg Edytowane 9 Czerwca 2016 przez ~~slonko~~ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 09.06.2016 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 (edytowane) Słonko super pomysły na te zioła Aniu wyszło mega gdzie zamawiałaś roletę? też chcę Ostatnio napaliłam się na te z IKEA bo mają te patyczki tunelowe na magnes dzięki czemu tworzą się ładne falbany i nie trzeba mocować tych okropnych mechanizmów...no ale oczywiście rozmiarowo mi nie pasują Edytowane 9 Czerwca 2016 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 09.06.2016 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Słonko super pomysły na te zioła Faktycznie genialne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 09.06.2016 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Faktycznie genialne no, szczególnie ten z klamerkami - wersja dla leniwych, a jaki efekt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 09.06.2016 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Tomkowa, wpadłam w odwiedzinki i.....idę szczene zbierać z podłogi!! TARAS CUUUDO!!!!!! Zresztą jak wszystko u ciebie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 10.06.2016 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Ania gdzie jesteś? ! dawaj prędko namiar na roletę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.06.2016 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 No i fajnie, bo okno "zapadło się" w określonym celu. Świetnie te zioła tam wyglądają, jakby taki był zamysł autora. W ogóle to są zioła marketowe?? Bo dorodne bardzo, jak od ogrodnika. W ogóle to im więcej zdjęć kuchni zamieszczasz, to ten pomarańcz robi mi coś w mózgu i zakochuję się w Twojej kuchni coraz bardziej Pusiu, właśnie tak chciałam żeby to wyglądało: jak zamysł autora Dziękuję! Zioła marketowe Jakoś im tam dobrze, mimo, że to północne okno. Kuchnia się baaaardzo cieszy z Twego uczucia orange jest super, daje energię, cały dom nie może być szaro-biało-czarny nawet Mania ma czerwone książki w bibliotece i jakiego "kopa" to daje Tomkowa, obudowy bardzo ładne Mamik, to prawda, ten kolor daje u nas wiele pozytywnej energii i ma wpływ na pozostałe pomieszczenia, w których oranż się pojawia. Ja go uwielbiam, a już w połączeniu z szarością, bielą i czernią stanowi dla mnie połączenie genialne Tomkowa roleta bardzo ładna znam ten ból z parapetem (choć Twojej historii nie znam) ...... miałam kiedyś kuchnię przerabianą z innego pomieszczenia, więc jakby nie miałam możliwości zrównania parapetu z blatem ........ Ty masz chociaż szerokie okno, ja miałam połowę tego ......... najgorzej było z myciem (myłam od zewnątrz, dobrze, że to był parter w domku) postawiłam tam lampę i jakąś roślinę doniczkową - wyglądało fajnie fajnie zioła się tam prezentują, a nie myślałaś by przemalować te doniczki ? lub kupić/zrobić drewniane i namalować jakiś czarno-biały wzorek ? wiem, że tam nie będzie za bardzo widać wzoru, ale jakoś te plastikowe korytka mi coś tam zaburzają ........... obudowy grzejnika wyszły świetnie a mąż się przyzwyczai ooo tak - zegar tam będzie pasował a gdyby ktoś szukał inspiracji, w co postawić zioła Slonko, moje okno to skucha wykonawców i nasza, że nie pomyśleliśmy o wysokości blatów przy budowie Ale kto sto lat temu nad tym by dumał Nie myślałam, żeby malować skrzynki Zależało mi na tym, aby jak najbardziej kolorystycznie pasowały do blatu. Mają taki fajny kolor i fakturę, że nie wyglądają na plastik. Za słaby ze mnie fotograf, żeby to pokazać Ozdobne doniczki nie mają tam większego znaczenia, bo niewiele je by było widać Pomysł na zioła fajny. Zamiast klamerek, do ozdoby wielkanocnej "trawki" wykorzystywałam korki winne Też bardzo fajnie to wygląda i jest proste w wykonaniu A skoro pojawiły się pasiaste biało-czarne doniczki, to pokażę dzisiejszy pepcowy nabytek. Prawie jak pasiaste kubki Bolesławca Paski pojawiły się też na kuchennej podłodze Nie zauważyłyście na fotkach z roletą, ale leży tam dywanik Uwielbiam go! Tomkowa, wpadłam w odwiedzinki i.....idę szczene zbierać z podłogi!! TARAS CUUUDO!!!!!! Zresztą jak wszystko u ciebie Pozdrawiam Beatko!! Co za niespodzianka!! Ale mi miło na Twoje słowa, dziękuję!! Zaglądaj częściej Ja zachwycam się Twoimi zdjęciami ogrodowymi. U Ciebie to jest dopiero cudo Pozdrawiam wzajemnie! Aniu wyszło mega gdzie zamawiałaś roletę? też chcę Ostatnio napaliłam się na te z IKEA bo mają te patyczki tunelowe na magnes dzięki czemu tworzą się ładne falbany i nie trzeba mocować tych okropnych mechanizmów...no ale oczywiście rozmiarowo mi nie pasują Justynka, dziękuję, bardzo się cieszę Która to roleta magnesowa z Ikea? Ania gdzie jesteś? ! dawaj prędko namiar na roletę! Już, już, sporo było tematów do ogarnięcia Roletę szyła mi znajoma krawcowa z mojej wioski Ale!! Deski granitowe mam!! Są świetne! Warto było czekać i.. sama wiesz Mają eleganckie podcięcia, ale ja, niestety, ich nie podniosę Idealnie pasują do mężowych paluszków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 10.06.2016 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Wielkaaaaaaaaa:D też bym jej nie dzwignęła Roleta bardzo mi się podoba. Aniu, ten chodniczek jest sztuczny i tzw. zewnętrzny? Kubeczki śliczne, ale ja juź spasowałam z zakupem nowych. Musiałabym jakieś z szafki wywalić, a zostawilam tylko ulubione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.06.2016 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Mmikka, wielka jest Druga trochę mniejsza 30x50 Chodniczek jest PVC, jak piszesz "zewnętrzny" Jest świetny, ciężki, doskonale trzyma się podłogi. I to nie jest takie sztuczne sztuczydło, tylko w dotyku i wyglądzie sprawia wrażenie bawełny. Bardzo jestem zadowolona, a zakup bardzo spontaniczny i nieplanowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 10.06.2016 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 No powiem Ci, że decha kurna konkret i cieszę się, że na miejscu z kurierem nie było przygód? postawiłaś się? Dasz mi namiar na tą babeczkę? swoją drogą my chyba całkiem niedaleko od siebie mieszkamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.06.2016 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 No powiem Ci, że decha kurna konkret i cieszę się, że na miejscu z kurierem nie było przygód? postawiłaś się? Dasz mi namiar na tą babeczkę? swoją drogą my chyba całkiem niedaleko od siebie mieszkamy Kuriera podejmował Mężowski, ale dostał instrukcje Powiedział wyćwiczoną ze mną regułkę "nic nie podpiszę zanim nie sprawdzę" i pan kurier grzecznie czekał Już namiary piszę I zapraszam na kawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 11.06.2016 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 Venuska, przyjrzałam się tej ikeowskiej ringblomma i nie wiem, co Cię w niej kusi To już wolę mechanizm, niż za każdym razem, żeby upiąć roletę wysoko, wyciągać drabinę. I z powrotem też Przecież takie magnesowe upięcie zrobisz bez drabiny tylko do takiej wysokości ile dosięgniesz. Ja magnetycznej w kuchni bym upiąć nie dała rady bez włażenia na blat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.06.2016 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 E no może nie że podoba, bo patyczki usztywniające ma rzadko i pewnie jak to w ikea zbyt prosta nie jest a roletę w kuchni jak raz zaciągnęłam nigdy więcej już nie regulowałam więc dla mnie to nie problem. Tania jest, mogłabym od razu 5 okien ubrać ale wymiary nie pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts