Venus_m 26.06.2016 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 Dla mnie woda z cytrą jasna tapicerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 26.06.2016 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 Myśląc "piwniczka" zawsze mam w głowie piwnicę BasiKRK i o takiej będę zawsze marzyć i na taką właśnie nie mam szans Mój zamiennik to skromniutka chłodziarka na 12 butelek Musi wystarczyć i bardzo się cieszę, że ją wreszcie mam Na górze leżą czerwone w temperaturze 16 stopni, a w części dolnej białe w 10 stopniach. Oto moje maleństwo [ATTACH=CONFIG]359204[/ATTACH] Buteleczki już leżakują, więc wieczorem zapraszam na łyczek O czymś takim marzę ale do trzymania klisz fotograficznych które teraz zajmują ponad 1/3 lodówki Poza światłem to jednak dużo przy zdjęciach zależy od postprodukcji. Większość przepięknych, niesamowicie efektownych zdjęć przed tym aż dorwal je grafik wyglądały podobnie do twoich) (ewentualnie jeszcze zabawa głębią ostrości ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 26.06.2016 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 Po pierwsze: krzesła tylko i wyłącznie jasne. Po drugie: jakie ty masz niebanalne wnętrza! W pierwszej chwili myślałam, że salon to inspiracja z internetu! Chyba tylko zegar bym zdjęła Ale podoba mi się bardzo, bo jest nieszablonowo, widać życie. A ze zdjęciami to jest tak, że dużo robi światło. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=359335&d=1466933927 Luiza, bardzo dziękuję za takie słowa i bardzo się z nich cieszę A z takim światłem to salon wygląda, faktycznie jak w rzeczywistości Uprzejmie upraszam się o wskazanie, jak to światło się dodaje i w czym do twoich mebli jasne głosuję na jasne Mnie też jasne krzesło bardziej się podoba. I cieszę się z nowych zasłon Cokolwiek to jest, krowę poproszę Jasne A winko... dla mnie sezon na białe. Może być w wersji szprycer Dla mnie woda z cytrą jasna tapicerka Kochane jesteście http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2291.gif Tym razem obiecuję, że będę grzeczna, posłucham Was i krzesła będą jasne Mmikka, "krowiak" to pyszniutkie białe winko, ja też je wolę niż koniak Venuska, woda?? A no tak, Tyś na diecie O czymś takim marzę ale do trzymania klisz fotograficznych które teraz zajmują ponad 1/3 lodówki Poza światłem to jednak dużo przy zdjęciach zależy od postprodukcji. Większość przepięknych, niesamowicie efektownych zdjęć przed tym aż dorwal je grafik wyglądały podobnie do twoich) (ewentualnie jeszcze zabawa głębią ostrości ) Aniko, ja się zbieram żeby do Ciebie długi priv napisać w sprawie tej "postprodukcji" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 26.06.2016 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 (edytowane) No i czapki dla taboretów gotowe Znów maszynę staruszkę kilka razy miałam wyrzucić za okno, ale resztkami cierpliwości jakoś obie dotrwałyśmy do końca Wyszło w miarę równo i nawet jestem z siebie zadowolona Ze stołków też Żeby móc czapeczki zdejmować, wymieniać, uprać te "gwoździe" to wpinane napy Trochę mnie paluszki bolą Edytowane 26 Czerwca 2016 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 26.06.2016 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 O sprytne chociaż mnie akurat przy tym modelu stołków nity nie kręcą Aniko no dokładnie zawsze mówię, że zdjęcia robimy takie same, trzeba je "tylko" umieć obrobić w programie graficznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 27.06.2016 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 No i czapki dla taboretów gotowe Znów maszynę staruszkę kilka razy miałam wyrzucić za okno, ale resztkami cierpliwości jakoś obie dotrwałyśmy do końca Wyszło w miarę równo i nawet jestem z siebie zadowolona Ze stołków też [ATTACH=CONFIG]359402[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]359403[/ATTACH] Superaśne te czapki A winko to ja te krowie poproszę (oczywiście nie o tej godzinie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 27.06.2016 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 odnośnie stołów kuchennych i bilarda ostatnio znalazłem taki filmik https://www.youtube.com/watch?v=V9RTGOW9PHM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 27.06.2016 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Hejka pamięta mnie ktoś jeszcze:) zniknęłam na długo, ale chyba tak musiało być i tego potrzebowałam więc witam się po przerwie:hug: Miałam okropny koniec roku 2015, mnóstwo problemów zawodowych i osobistych, do tej pory nie wiem jak dałam radę to przetrwać i nie zwariować. Za to teraz jest już ok i muszę się czymś pochwalić...czekamy na synka, termin mam na listopad, także jeszcze trochę czasu zostało, ale połowa już za nami. Mam nadzieję, że już do końca będzie wszystko w porządku, tak jak do tej pory. Nie możemy się już doczekać. 3majcie kciuki Aniu ty to cuda wyprawiasz w swoim domku, gratuluję pomysłów i przede wszystkim zapału. Pozdrawiam serdecznie, buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 28.06.2016 05:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 Superaśne te czapki A winko to ja te krowie poproszę (oczywiście nie o tej godzinie) Pusiu, czapki się cieszą, że się podobają Powiem Ci, że niektórzy pijają wino do śniadania, więc porą na krowiak się nie przejmuj odnośnie stołów kuchennych i bilarda ostatnio znalazłem taki filmik https://www.youtube.com/watch?v=V9RTGOW9PHM Autorus, świetny stół!! Patent do wykorzystania nie tylko na bilard Hejka pamięta mnie ktoś jeszcze:) zniknęłam na długo, ale chyba tak musiało być i tego potrzebowałam więc witam się po przerwie:hug: Miałam okropny koniec roku 2015, mnóstwo problemów zawodowych i osobistych, do tej pory nie wiem jak dałam radę to przetrwać i nie zwariować. Za to teraz jest już ok i muszę się czymś pochwalić...czekamy na synka, termin mam na listopad, także jeszcze trochę czasu zostało, ale połowa już za nami. Mam nadzieję, że już do końca będzie wszystko w porządku, tak jak do tej pory. Nie możemy się już doczekać. 3majcie kciuki Aniu ty to cuda wyprawiasz w swoim domku, gratuluję pomysłów i przede wszystkim zapału. Pozdrawiam serdecznie, buziaki Beatka!! Ja to Cię chyba myślami ściągnęłam Synek? :wave: Fantastyczna wiadomość!! :wave: Bardzo, bardzo się cieszę Oczywiście, że wszystko będzie dobrze Jak łazienka? Zrobiona? Szykujecie dzidziusiowy pokoik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 28.06.2016 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 Pusiu, czapki się cieszą, że się podobają Powiem Ci, że niektórzy pijają wino do śniadania, więc porą na krowiak się nie przejmuj Już kiedyś pisałam, że ja nie z abstynencji, tylko z powodu przebywania w pracy w tych godzinach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 28.06.2016 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 Aniu aż wstyd się przyznać, ale łazienka nie jest skończona, jest rozbabrana. Mąż obiecał skończyć najpóźniej we wrześniu. Trzymam go za słowo. W tzw. międzyczasie pojawiła się możliwość zaadoptowania strychu nad naszym mieszkaniem. Czekamy na decyzję właśnie do początku września. Jeżeli do tej pory nie będzie decyzji kończymy remont łazienki i sypialni i nie wbijamy się na strych. Pokój dziecięcy mam w głowie ale nadal szukam inspiracji. Będzie to chyba najprzyjemniejsze urządzanie i najdłużej wyczekiwane. Pokoik zbyt długo stał pusty:) Kupiliśmy też malutkie mieszkanko w Warszawie, ale dopiero za rok będzie oddane, ale mam już i na nie pomysły. U Ciebie jest na prawdę pięknie, jestem nieustannie pod ogromnym wrażeniem zmian jakich dokonałaś i jakich nadal dokonujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 28.06.2016 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 bardzo fajne krzesla do jadalni kupilas, mozna cacko z nich zrobic. i bardzo ale to bardzo sie ciesze ze w koncu powiesilas czyste zaslony w jadalni Tymi "zlepcami" z Ikei do zaslon mam zrobione zaslony pod pergola i gazebo - trzyma jak fix, nawet burze i wiatry nie ruszaja tego. Juz 3 lato wisza. a te pokrowce na krzeselka - to chyba gniesc bedziesz musiec zeby sie sie nie pokluc? Jakies 3-4 lata temu kupilam takich gwozdkow jakies sztuk 2 tys roznych, mialo byc na poduszki, do dzis nie zrobilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 29.06.2016 05:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Aniu aż wstyd się przyznać, ale łazienka nie jest skończona, jest rozbabrana. Mąż obiecał skończyć najpóźniej we wrześniu. Trzymam go za słowo. W tzw. międzyczasie pojawiła się możliwość zaadoptowania strychu nad naszym mieszkaniem. Czekamy na decyzję właśnie do początku września. Jeżeli do tej pory nie będzie decyzji kończymy remont łazienki i sypialni i nie wbijamy się na strych. Pokój dziecięcy mam w głowie ale nadal szukam inspiracji. Będzie to chyba najprzyjemniejsze urządzanie i najdłużej wyczekiwane. Pokoik zbyt długo stał pusty:) Kupiliśmy też malutkie mieszkanko w Warszawie, ale dopiero za rok będzie oddane, ale mam już i na nie pomysły. U Ciebie jest na prawdę pięknie, jestem nieustannie pod ogromnym wrażeniem zmian jakich dokonałaś i jakich nadal dokonujesz. Bardzo Ci dziękuję :hug:Tak bardzo, bardzo cieszę się, że takie fantastyczne wieści od Ciebie. bardzo fajne krzesla do jadalni kupilas, mozna cacko z nich zrobic. i bardzo ale to bardzo sie ciesze ze w koncu powiesilas czyste zaslony w jadalni Tymi "zlepcami" z Ikei do zaslon mam zrobione zaslony pod pergola i gazebo - trzyma jak fix, nawet burze i wiatry nie ruszaja tego. Juz 3 lato wisza. a te pokrowce na krzeselka - to chyba gniesc bedziesz musiec zeby sie sie nie pokluc? Jakies 3-4 lata temu kupilam takich gwozdkow jakies sztuk 2 tys roznych, mialo byc na poduszki, do dzis nie zrobilam Maniu, mam nadzieję, że te krzesła ładne wyjdą Co Ty z tymi czystymi zasłonami?? Przecież u mnie zawsze gładkie wisiały, i w jadalni, i w salonie, z małą przerwą na wzorzyste za krótkie z pepco, które nałożyłam na te wiszące gładkie Nie pamiętasz moich "zasłon warstwowych"? Króciutko wisiały i się podobały A o co chodzi z tym gniecieniem i kłuciem pokrowców? Napy już założone (fotka pokazuje, jak wyglądają od lewej strony), zaginałam je małymi szczypczykami i doszłam do takiej wprawy, że ho ho A w jadalni zasłony uszyte bez szycia wyglądają tak Postawiłam krzesła odrapańce, żeby mieć większą motywację do szybszego ich zrobienia A w kuchni miał wisieć zegar w szachownicę, ale przyszedł uszkodzony i odesłałam. Poza tym okazał się za mały. Zawisł większy Zastanawiam się, czy pasuje, ale ponieważ ma winko, winogrona, buteleczki, korkociągi itp., to zostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 29.06.2016 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Co tu wejdę to w coraz większe kompleksy popadam. Takie metamamorfozy zachodza ze szok. Super wyglądają osłony na grzejniki, świetne czapki na taborety, pomysł z ćwiekami bomba - mi sie bardzo podoba. Zazdraszczam pomysłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 29.06.2016 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Vesila, w kompleksy to ja popadam, jak oglądam Twoje wnętrzarskie dokonania Chyba nawet kiedyś prosiłam o adopcję Bardzo Ci dziękuję za komplementy Ja też jestem zadowolona z efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 29.06.2016 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Aniu, mam wreszcie swoje lusterka. Na jednym próbowałam odlepic te przylepce i rwie się ten klejowy plasterek. Zrywac do samego szkła, czy zostawić? W domu mam Uniwersalny klej polimerowy, jest bezbarwny. Na opakowaniu wymienili co mozna kleić, szkła na dlugiej liście nie ma. Ryzykować, czy kipić inny? No i nie mam podstawy kupionej, czyli pleców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 29.06.2016 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 mmikka, ten klejowy plasterek jest jak piankowa guma, właśnie rwie się i wałkuje, więc go trzeba zetrzeć palcem. Nie usuniesz go tak, żeby nie było śladu, ale ściągniesz na tyle, żeby było w miarę równo. Ja nawet myślałam, żeby go wcale nie usuwać, ale skoro pierwszy starłam, to i kolejne też Klej musisz kupić taki, który nadaje się do luster. Musi być wyraźnie napisane, że lustra też można kleić. W przeciwnym wypadku możesz uszkodzić tylną powłokę i lusterka będą do wyrzucenia. Ja kupiłam ten: http://sklep.intar.pl/produkty/10606_kleje-henkel/Produkt/47217_klei-uszczelnia-pattex-fix-total-bezbarwny-300g. Kupowałam w Obi, ale na stronie jakoś go nie ma. Do luster i przezroczysty. Możesz kupić każdy inny, ważne, żeby był z dedykacją do luster. Jest na nim napisane, że wiąże w 1 sekundę, ale to nie do końca prawda, bo ja miałam kilkanaście sekund, żeby dobrze ułożyć lusterko i w razie czego lekko przesunąć A plecy to możesz kupić w pierwszym lepszym sklepie robiącym meble na wymiar. Mój mdf ma 6 mm grubości. Musiałam wziąć taki cienki ze względu na ramkę. Grubszy spód + lustro nie zmieściłyby się. Ale naklejone lustra i ramka dodatkowo usztywniły całość, więc jest okej. Ty takiego ograniczenia nie masz, więc możesz spokojnie przyciąć na wymiar płytę o grubości 10 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 29.06.2016 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 (edytowane) Dziękuję. jak zaczęłam zdzierać klej, to bałam się, ze zedrę lustrzaną farbę. Sprawdziłam próbki tkanin od Sylwii i chyba mam Twoją bieźnikowo- zasłonową Edytowane 29 Czerwca 2016 przez mmikka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 29.06.2016 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Sprawdziłam próbki tkanin od Sylwii i chyba mam Twoją bieźnikowo- zasłonową A ja dostałam złą wiadomość, że może być kłopot z zamówieniem jej na krzesła, bo wycofują z oferty http://yelims.free.fr/IPB/Invision-Board-France-69.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 29.06.2016 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 (edytowane) fajny zegar dziewczyny, gdzie kupujecie sztuczne materiałowe kwiaty, żeby ładne były? coś mi się kojarzy, że tu kilka tygodni temu coś o tym była mowa? Edytowane 29 Czerwca 2016 przez wiwik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts