Tomkowa 16.07.2016 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Dzięki Pestko, ale czy jest u mnie sens robienia tak skosów? Tak, jak pisałam w sypialni jeden skos będzie w całości schowany w szafie. Drugiego będzie połowa (z oknami) a część przerobiona na ścianę kolankową, na której będzie stało łóżko. Tylko u córki skos pozostanie w całości na widoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.07.2016 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 U mnie są drewniane skosy i sufity. Nie mam ani kawałeczka płyt k-g. Deski mieliśmy różnej długości, niektóre bardzo długie i chyba nie było problemu z kładzeniem ich. mają chyba 11mm grubości, kupiliśmy ich tyle, że drugi dom można nimi wykończyć, Wciskam je gdzie tylko się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.07.2016 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Zrobiłabym skosy i płaski sufit z tego samego, czyli deskowany. Pytałaś o listwy do montowania desek na skosach. Tam gdzie okna trzeba położyć tak jak narysowałam niebieskie dodatkowo, bo nie będzie jak montować obudowy wnęki okiennej. Wszystko jedno czy zrobisz jaą z desek, czy z K-G. Być może te fioletowe okażą się niepotrzebne, ale ja bym je dała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.07.2016 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 u mnie było bez tych fioletowych deski w oknach u mnie idą w stronę okna, listwy mam przy oknach dookoła i dokoła wnęki, deski mam na końcówkach wyfrezowane tak, żeby weszło w rowki w okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.07.2016 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.07.2016 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Deski mogą być pomalowane na biało lub bielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.07.2016 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 jesuuu pestka czyta mi w myslach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.07.2016 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 na tym zdjęciu z roletą w niebieskie paski jak u mnie tak właśnie pażdziochowo zrobione - deski krzywe, nie dochodzą do ścian, ściany byle jak otynkowane tynkiem cementowo wapiennym, Mój stolarz za głowę się złapał jak mu powiedzieliśmy, ze listew jednak nie będę robić i że tak jest ładnie. Ma mi za to trochę kosmetycznie poprawić deski, żeby ładniej przylegały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 16.07.2016 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Dzięki Pestko za inspiracje, ale mi się to chyba nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 16.07.2016 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 (edytowane) U Mani wkleiłam lustro w trakcie schnięcia, ale w podziękowaniu za wyliczenia i doping wkleję też u Ciebie ps. Kto będzie robił lustro, za radą Tomkowej- czym większe, tym grubsza płyta. Nasza 0.9 mm się wygina i w 2 osoby nie odwrócimy lustra. Edytowane 16 Lipca 2016 przez mmikka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 16.07.2016 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 (edytowane) Mmikka, brawo!! Cieszę się, że wszystko się zgadzało i ramka z przyciętych lusterek wyszła równiutka Możesz być dumna, wyszło super!! http://psiakosc.com/emoty/emoty-1/bedzie_ok.gif Powiększę sobie Ja dziś cały dzień malowałam ławkę i beczki Aga zainspirowała mnie swoimi skrzynkami na drzewka na kółkach, aby i beczkom kółka doprawić Kółka już są, beczki super się przesuwa i łatwiej malować, bo stoją na małym podwyższeniu Ławka ma już czarne deski i srebrne żeliwne boczki Chyba trochę dziwnie wygląda Edytowane 16 Lipca 2016 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 16.07.2016 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 (edytowane) ps. Kto będzie robił lustro, za radą Tomkowej- czym większe, tym grubsza płyta. Nasza 0.9 mm się wygina i w 2 osoby nie odwrócimy lustra. A jak dawałaś klej na lusterka? Równomiernie na całej powierzchni płytki? Bo lusterka z klejem powinny dodatkowo mocno usztywnić całość. Ja też się bałam, że moja płyta 0,6 cm będzie się wyginać, ale po naklejeniu lusterek była sztywna, jak trzeba No, chyba, że dałaś rzeczywiście 0,9 mm :D Swoją drogą, to dziwną masz grubość. Jak ja kupowałam swoją to były 0,6 0,8 1 cm i tak dalej co dwa milimetry To lustro, które kupiłam na allegro i stało na początku na komodzie ma płytę 1 cm. A właśnie! Już wisi w wiatrołapie Edytowane 16 Lipca 2016 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 16.07.2016 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 dzięki Pestuś! :D bambusy super pomysł,lubię jak mi wiatr w czymś szumi (na skosach się nie znam, to się nie wypowiadam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 16.07.2016 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Dziękuję U Agi widziałam inspiracje. Moja siostra ma kołeczka w donicach. Ja mam źeliwną podstawkę z kółeczkami pod Oleandra. Kosz wilkinowy trzeba zabezpieczyć przed deszczem. W starym bieliznianym trzymam miotłły i grabki w ogrodku, niestety deszcz oszpecił go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 16.07.2016 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 (edytowane) Może i 0,8 ? Mąż mi teraz mówi, że jego sklejka była 0.9. Moja wygląda jak dykta, plecy w szafie. Sprawdziłam rachunek, płyta 0,8 a sklejka na pewno 0.9. Zostawilismy oryginalne przylepce + klej do luster Dragon. Dawalismy grubą kreskę co kilka cm. Zalecają punktowo lub pionowe kreski co 5 cm.W Obi nie było kleju Patex do luster. Ten nazywa się - klej montażowy lustra. Jest tani. 13 zł tuba. Edytowane 16 Lipca 2016 przez mmikka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.07.2016 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 A czemu Ci się to nie podoba?Inna sprawa, że taki sufit nadaje wnętrzu charakter skandynawski lub wiejski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 16.07.2016 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 A czemu Ci się to nie podoba? Inna sprawa, że taki sufit nadaje wnętrzu charakter skandynawski lub wiejski Bo właśnie taki styl u mnie jakoś mi nie pasuje Zupełnie tego u siebie nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.07.2016 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 ładnie drewaniane skosy są też w eleganckich amerykańskich domach, tylko deseczki muszą być cieniutkie i polakierowane na biało.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.07.2016 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 HM... a pamiętasz sufit w sypialnii u Julianny? Taki pasowałby u Ciebie. Starannie wykonany, bez żadnych niedokładności i mocno rozbielony, ale tak, żeby jednak było wiadomo, że to co na suficie to drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 17.07.2016 05:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 ładnie drewaniane skosy są też w eleganckich amerykańskich domach, tylko deseczki muszą być cieniutkie i polakierowane na biało.. Tak, oglądam właśnie mnóstwo inspiracji HM... a pamiętasz sufit w sypialnii u Julianny? Taki pasowałby u Ciebie. Starannie wykonany, bez żadnych niedokładności i mocno rozbielony, ale tak, żeby jednak było wiadomo, że to co na suficie to drewno. Oczywiście, że pamiętam Pomijając fakt, że nie mogę się do tego przekonać, skontaktowałam się wykonawcą ocieplenia. Możliwe byłoby takie wykończenie, ale cena x3 Do tego koszt zakupu materiału. No i wychodzi na to, że mnie na to nie stać. Wykonanie samodzielne nie wchodzi w grę. Gdyby to były same gładkie skosy, to pół biedy, ale mam okna. I naprawdę, właśnie ich wykończenie w drewnie najmniej mi się podoba Ech, gdyby człowiek miał więcej w portfelu.. http://yelims.free.fr/Groumph/Triste14.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts