Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

Dzięki Pestko, ale czy jest u mnie sens robienia tak skosów? Tak, jak pisałam w sypialni jeden skos będzie w całości schowany w szafie. Drugiego będzie połowa (z oknami) a część przerobiona na ścianę kolankową, na której będzie stało łóżko. Tylko u córki skos pozostanie w całości na widoku.

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zrobiłabym skosy i płaski sufit z tego samego, czyli deskowany.

Pytałaś o listwy do montowania desek na skosach.

Tam gdzie okna trzeba położyć tak jak narysowałam niebieskie dodatkowo, bo nie będzie jak montować obudowy wnęki okiennej. Wszystko jedno czy zrobisz jaą z desek, czy z K-G.

Być może te fioletowe okażą się niepotrzebne, ale ja bym je dała.

05-listwy.jpg

na tym zdjęciu z roletą w niebieskie paski jak u mnie tak właśnie pażdziochowo zrobione - deski krzywe, nie dochodzą do ścian, ściany byle jak otynkowane tynkiem cementowo wapiennym, :lol2: Mój stolarz za głowę się złapał jak mu powiedzieliśmy, ze listew jednak nie będę robić i że tak jest ładnie. Ma mi za to trochę kosmetycznie poprawić deski, żeby ładniej przylegały.

U Mani wkleiłam lustro w trakcie schnięcia, ale w podziękowaniu za wyliczenia i doping wkleję też u Ciebie :)

1468696172831.jpg

ps. Kto będzie robił lustro, za radą Tomkowej- czym większe, tym grubsza płyta. Nasza 0.9 mm się wygina i w 2 osoby nie odwrócimy lustra.:rotfl:

Edytowane przez mmikka

Mmikka, brawo!! Cieszę się, że wszystko się zgadzało i ramka z przyciętych lusterek wyszła równiutka :yes: Możesz być dumna, wyszło super!! http://psiakosc.com/emoty/emoty-1/bedzie_ok.gif

Powiększę sobie :)

mmikka.jpg

Ja dziś cały dzień malowałam ławkę i beczki :D Aga zainspirowała mnie swoimi skrzynkami na drzewka na kółkach, aby i beczkom kółka doprawić :) Kółka już są, beczki super się przesuwa i łatwiej malować, bo stoją na małym podwyższeniu :) Ławka ma już czarne deski i srebrne żeliwne boczki ;) Chyba trochę dziwnie wygląda :)

Edytowane przez Tomkowa

ps. Kto będzie robił lustro, za radą Tomkowej- czym większe, tym grubsza płyta. Nasza 0.9 mm się wygina i w 2 osoby nie odwrócimy lustra.:rotfl:

A jak dawałaś klej na lusterka? Równomiernie na całej powierzchni płytki? Bo lusterka z klejem powinny dodatkowo mocno usztywnić całość. Ja też się bałam, że moja płyta 0,6 cm będzie się wyginać, ale po naklejeniu lusterek była sztywna, jak trzeba :) No, chyba, że dałaś rzeczywiście 0,9 mm :D :D

Swoją drogą, to dziwną masz grubość. Jak ja kupowałam swoją to były 0,6 0,8 1 cm i tak dalej co dwa milimetry

To lustro, które kupiłam na allegro i stało na początku na komodzie ma płytę 1 cm.

A właśnie! Już wisi w wiatrołapie :D

Edytowane przez Tomkowa

Może i 0,8 ? Mąż mi teraz mówi, że jego sklejka była 0.9. Moja wygląda jak dykta, plecy w szafie. Sprawdziłam rachunek, płyta 0,8 a sklejka na pewno 0.9.

Zostawilismy oryginalne przylepce + klej do luster Dragon. Dawalismy grubą kreskę co kilka cm. Zalecają punktowo lub pionowe kreski co 5 cm.

W Obi nie było kleju Patex do luster. Ten nazywa się - klej montażowy lustra. Jest tani. 13 zł tuba.

Edytowane przez mmikka

HM... a pamiętasz sufit w sypialnii u Julianny? Taki pasowałby u Ciebie. Starannie wykonany, bez żadnych niedokładności i mocno rozbielony, ale tak, żeby jednak było wiadomo, że to co na suficie to drewno.

ładnie drewaniane skosy są też w eleganckich amerykańskich domach, tylko deseczki muszą być cieniutkie i polakierowane na biało.. :yes:

Tak, oglądam właśnie mnóstwo inspiracji :)

HM... a pamiętasz sufit w sypialnii u Julianny? Taki pasowałby u Ciebie. Starannie wykonany, bez żadnych niedokładności i mocno rozbielony, ale tak, żeby jednak było wiadomo, że to co na suficie to drewno.

Oczywiście, że pamiętam :) Pomijając fakt, że nie mogę się do tego przekonać, skontaktowałam się wykonawcą ocieplenia. Możliwe byłoby takie wykończenie, ale cena x3 :o Do tego koszt zakupu materiału. No i wychodzi na to, że mnie na to nie stać. Wykonanie samodzielne nie wchodzi w grę. Gdyby to były same gładkie skosy, to pół biedy, ale mam okna. I naprawdę, właśnie ich wykończenie w drewnie najmniej mi się podoba :(

Ech, gdyby człowiek miał więcej w portfelu.. http://yelims.free.fr/Groumph/Triste14.gif