lukasz69karolina 30.06.2015 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 ... [ATTACH=CONFIG]322675[/ATTACH] ... fajne drzwi... sesese Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 30.06.2015 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Ł mówi że spokojnie możesz powiesić na skosie, nawet łatwiej będzie z przenoszeniem obciążenia, czy jakoś tak najlepiej by było zamontować obejmy, coś takiego: http://images.kangoo.pl/79227117/3459/large/obejma_60x60_koncowa_ml_kompletna.jpg http://www.kangoo.pl/szukaj/obejma+prostok%C4%85tna+60x60 ale wiąże się to z rozebraniem kawałka dachu, nie wiem czy to możliwe? jak się nie da to najlepiej ceownik i przewiercić krokwię w poprzek mocując go... do niego doczepić hak i linki po 2 na stronę ten mechanizm co pokazałaś się nie nadaje, bo krokwa nawiercona od dołu i grozi wyrwaniem - musi być w poprzek wiercone przez całą krokwę Wielkie dzięki, ale rozebranie dachu nie wchodzi w grę. Jak doczepić do ceownika hak? On będzie wtedy prostopadły do ceownika, ale nie będzie prostopadły do podłogi, bo krokiew jest pod skosem. Ja nic z tego nie rozumiem Kompletuj te lustra Będzie świetnie. Możesz naćkać ile wlezie. Widziałaś te u mnie na pintereście? Gdybyś tam chciała zrobić galerię foto, to bym odradzała bardzo. [ATTACH=CONFIG]322674[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]322675[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]322676[/ATTACH] No pewnie, że widziałam! Uwielbiam je i ta koncepcja nie odstępuje mnie na krok Mam już nawet dwie dębowe ramy, które zaniosę do szklarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 30.06.2015 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 (edytowane) do ceownika kółko i na nim hak a nawet jakby hak nie był prostopadle do podłogi to nic, bo łańcuch na nim wiszący już będzie edit ja nie znalazłam teraz na szybko takiego ceownika z hakiem, więc możliwe że trzeba by to wykonać - to co za problem dospawać hak pod kątem? Edytowane 30 Czerwca 2015 przez lukasz69karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 30.06.2015 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 (edytowane) Karolina, a jak hak nie będzie prostopadle do podłogi, to nie wyrobi mi się większa dziura w krokwi od sił ciążenia?? Pomysł ze spawaniem super. Poszukuję zdolnego spawacza!! Znajomy "majster" powiedział, że można hak od dołu wkręcić, ale wtedy najlepiej byłoby ścisnąć krokiew z obu stron płaskownikami, żeby to się nie wyrwało. Ale jak taka blacha by wtedy wyglądała?? Z tego wszystkiego zjadłam już 3 paczki orzechów laskowych w czekoladzie Edytowane 30 Czerwca 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 30.06.2015 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 nie powinna... ale nie możesz nawiercić krokwi od dołu!! musi być na przestrzał w "poziomie" albo kupić takie coś: http://images.okazje.info.pl/p/dla-dziecka/1879/just-fun-obejma-do-hustawki-90-x-90-mm.jpg http://www.okazje.info.pl/szukaj/siedziska-do-hustawek-ogrodowych/ceny.html i obciąć górę bo nie da się z nią zamontować są dziurki akurat tak jak trzeba wiercić krokwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 30.06.2015 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 ... najlepiej byłoby ścisnąć krokiew z obu stron płaskownikami, żeby to się nie wyrwało... no to ciągle o tym mówię że po bokach musi coś trzymać bo jak będzie od dołu tylko to wyrwie na bank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 30.06.2015 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 nie powinna... ale nie możesz nawiercić krokwi od dołu!! musi być na przestrzał w "poziomie" albo kupić takie coś: http://images.okazje.info.pl/p/dla-dziecka/1879/just-fun-obejma-do-hustawki-90-x-90-mm.jpg http://www.okazje.info.pl/szukaj/siedziska-do-hustawek-ogrodowych/ceny.html i obciąć górę bo nie da się z nią zamontować są dziurki akurat tak jak trzeba wiercić krokwie Tylko jak takie coś zamontuję, to układ tego będzie taki, jak narysowałam na czarno, a powinien być, jak na czerwono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 30.06.2015 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 nie kochana, bo ten haczyk jest na tym eSie, a ten na pręciku - ustawi się pod odpowiednim kątem spadam spać, bo Ł już krzywo patrzy w razie co jutro odpiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 30.06.2015 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 nie kochana, bo ten haczyk jest na tym eSie, a ten na pręciku - ustawi się pod odpowiednim kątem spadam spać, bo Ł już krzywo patrzy w razie co jutro odpiszę Dziękuję, dobrej nocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.06.2015 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 nie powinna... ale nie możesz nawiercić krokwi od dołu!! musi być na przestrzał w "poziomie" albo kupić takie coś: http://images.okazje.info.pl/p/dla-dziecka/1879/just-fun-obejma-do-hustawki-90-x-90-mm.jpg http://www.okazje.info.pl/szukaj/siedziska-do-hustawek-ogrodowych/ceny.html i obciąć górę bo nie da się z nią zamontować są dziurki akurat tak jak trzeba wiercić krokwie Dobrze mówisz - odciąć ten górny łącznik i przewiercić krokiew na wylot, ześrubować i git. Mucha nie siada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 01.07.2015 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Tomcia patrz czerwony eS zaczepiony jest o żółty pręt... buja się na nim, więc ustawi się prostopadle do podłogi kiedy realizacja?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 01.07.2015 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Przybij piątkę koleżanko - też mam fazę na lustra - nawet dzisiaj ponoć ma mnie kurier z Westa odwiedzić w tej sprawie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 01.07.2015 05:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 (edytowane) Tomcia patrz [ATTACH=CONFIG]322700[/ATTACH] czerwony eS zaczepiony jest o żółty pręt... buja się na nim, więc ustawi się prostopadle do podłogi kiedy realizacja?? No ja chcę już! A jak zawiesili to cudo, że się nie wyrywa?? http://emotikona.pl/emotikony/pic/2bujawka.gif Przybij piątkę koleżanko - też mam fazę na lustra - nawet dzisiaj ponoć ma mnie kurier z Westa odwiedzić w tej sprawie;) Ja uwielbiam lustra! Jak obie będziemy miały ich za dużo, to się będziemy wymieniać Koniecznie je pokaż, jak przyjedzie Edytowane 1 Lipca 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 01.07.2015 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 mała fotka, nic nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 01.07.2015 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 No ja chcę już! A jak zawiesili to cudo, że się nie wyrywa?? http://emotikona.pl/emotikony/pic/2bujawka.gif [ATTACH=CONFIG]322701[/ATTACH] Ja uwielbiam lustra! Jak obie będziemy miały ich za dużo, to się będziemy wymieniać Koniecznie je pokaż, jak przyjedzie No pewnie:) Ps. powiększysz foto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 01.07.2015 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 no nawiercone od dołu - możliwe że od góry na krokwi jest blacha dołożona i przez nią też przewiercone... na pewno musi być na wylot i skręcone na dwie strony by było wytrzymałe... albo - to tylko dla fotki zamontowane, bo na tym nikt się nie buja może i faktycznie wytrzymałoby takie mocowanie, ale ja tam wolę ostrożniej i nie ryzykować że się wyrwie... poziomo jest pewniej wg mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 01.07.2015 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 może przewiercili na wylot i do tego blaszanego daszku zaczepili i zagwintowali od góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 01.07.2015 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 no nawiercone od dołu - możliwe że od góry na krokwi jest blacha dołożona i przez nią też przewiercone... na pewno musi być na wylot i skręcone na dwie strony by było wytrzymałe... raczej przy takim ciężarze to musi byc na wylot,lub jakoś inaczej wzmocnione trzeba liczyc ze jeszcze 2 osoby na tym usiądą wiec dodatkowe obciążenie Aniu te wszytskie zdjęci asa fajne tylko potem nie ma kometarza ze ktoś wylądowal na podlodze na bujawce, czy w innych przypadkach ze cos sie urwało/zniszczyło/było niepraktyczne itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.07.2015 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Na pewno na wylot przez krokiew i zaśrubowane na podkładce od góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 01.07.2015 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 może przewiercili na wylot i do tego blaszanego daszku zaczepili i zagwintowali od góry raczej przy takim ciężarze to musi byc na wylot,lub jakoś inaczej wzmocnione trzeba liczyc ze jeszcze 2 osoby na tym usiądą wiec dodatkowe obciążenie Na pewno na wylot przez krokiew i zaśrubowane na podkładce od góry. A zerknijcie na te: Tak to sobie wyobrażałam u siebie, ale moje wątpliwości zostały rozwiane przez budowlańca-architekta. Popatrzył na fotki, popatrzył na umeblowanie mojego tarasu i stwierdził, że zasadnicza różnica to ta, że huśtawki na inspiracjach równomiernie obciążają krokiew, bo są zamontowane po środku. U mnie by tak nie było, więc trzeba by kombinować ze wzmocnieniem krokwi. Albo metalowe długie płaskowniki, albo - i to uznał za najlepsze rozwiązania - dodanie poprzecznych belek między krokwiami, do których należałoby przymocować huśtawkę, aby rozłożyć siły. Nie chcę tego robić i dodawać do stropu tarasu czegokolwiek, więc huśtawka zawiśnie na "murłacie" tarasu, czyli między słupami, na brzegu. Zła jestem i nie chce mi się myśleć na nowym ustawianiem wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts