pestka56 17.07.2016 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 (edytowane) Oj, coś ten wykonawca sciemnił co nieco z tym wykonaniemDeski faktycznie są droższe 3-4 razy zależnie o grubości płyty k-g i grubości desek. To prawda. Za nasze deski płaciliśmy w tartaku max 20 zł/m2.Sama możesz policzyć ile by kosztowały.Natomiast deskowanie robi się du.......żo prościej i łatwiej, niż mocowanie płyt na suficie. Nie wymaga siły, wprawy czy jakiejś szczególnej umiejętności. Spokojnie daje radę robić to nawet jedna osoba. Wiem, bo robiłam i jeszcze będę robić. Powiem nawet, że to fajna praca. W przeciwieństwie do tego kładzenie karton-gipsu, który jest cholernie ciężki i z racji rozmiaru płyt niewygodny, jest pracą wymagającą sporej siły i co najmniej dwóch ludzi. Poza tym deski maluje się przed montowaniem. K-g trzeba na suficie wylepić taśmą na łączeniach i potem położyć gładź gipsową. To dodatkowa i na dodatek nieprzyjemna praca.Moim zdaniem sufity w deskach i w kartontongipsie powinny zrównoważyć się cenowo za całość ze względu na porównanie wysiłku w pracy, a także szybkości wykonania, która jest zdecydowanie na korzyść desek. A obudowę wnęk okiennych ładnie robi się w k-g. Takie połączenie bardzo pasuje - deski na suficie, k-g we przy oknach. Edytowane 17 Lipca 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 17.07.2016 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 (edytowane) Udało ci się kupić lampiony i widzę, że działają czyli obawy, że nie będą świecić okazały się bezpodstawne.... na szczęście... a cena? re-we-la-cja!!! resztę doczytam w wolnej chwili beczki super! http://3.bp.blogspot.com/-RR45JM8tGqA/UZNzaE_tTaI/AAAAAAAADV4/pY2RZCZpK-k/s1600/beczka+na+balkonie.jpg http://img.zszywka.pl/0/0094/w_6168/moj-swiat/stolik-ze-starej-beczki.jpg Edytowane 18 Lipca 2016 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 18.07.2016 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Catti Ty dobry duszku A niespodzianka! Przestały w środku nocy świecić :rotfl:Nic dziwnego, że kwiatki na tarasie nie chcą rosnąć, skoro i lampiony się rozładowały Dziś cały dzień wisiały na sznurkach do prania i się ładowały Mam nadzieję, że od samej jasności nieba trochę poświecą, bo słońca, jak na lekarstwo. Fajne te Twoje inspiracje Myślałam właśnie o pomalowaniu obręczy właśnie na taki "aluminiowy" kolor, ale farba okazała się bardziej srebrna i niestety pomysł odpadł Wystarczy mi czarno-srebrna ławka, która na bank będzie przemalowana, ale tylko żeliwne elementy. Kącik ogrodowy z beczkami musi poczekać do kolejnego sezonu z przyczyn obiektywnych Na razie stoją na tarasie i udają stoliki boczne Nie wiedziałam, co zrobić z lustrem zdjętym we wiatrołapie, więc na razie zasila tarasowy kącik palacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 18.07.2016 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Beczki wyszły rewelacyjnie i bardzo dobrze wyglądają tam gdzie stoją, zadomowiły się doskonale! A ja wciąż czekam na fotel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 18.07.2016 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Aga!! Zgubo Ty moja Z beczek jestem zadowolona i cieszę się, że się podobają A fotel? Pan majster dostał jakieś super pilne zlecenie i jest opóźnienie Nie pomstuję na niego, bo i tak przed remontem fotela na górę nie wniosę i nie spieszy mi się tak bardzo Co nie zmienia faktu, że sama jestem bardzo ciekawa, jak on wyjdzie Mam poczekać jeszcze tydzień, ale jak znam życie i już trochę pana tapicera, może być trochę dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 18.07.2016 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Jaka zgubo, ja codziennie zaglądam i czytam. Jestem marnym głosem doradczym to milczę i tylko cichutko czytam. Ale niezmiennie jestem pod wrażeniem Twoich dokonań. I niby wydaje się, ze już wszystko dograne, a tu znowu zmiany na lepsze. Jak będzie fotel to już bliżej do remontu góry, wystarczy tylko, ze ekipa wpadnie i już będziemy świadkami kolejnej metamorfozy roku, mam nadzieję, że jeszcze 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 18.07.2016 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Ja Ci dam "marnym" http://www.sherv.net/cm/emoticons/no/smiley-says-no-emoticon.gif Każdy głos doradczy jest bardzo ważny i bardzo mile widziany "Wystarczy, że ekipa wpadnie" - będę się tego trzymać i nie denerwować na zapas http://www.sherv.net/cm/emoticons/thanks/kiss-and-thank-you-smiley-emoticon.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 18.07.2016 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Świetne te beczki :wiggle:, klimacik robią i już sobie wyobrażam, jak winko musi smakować pite w takiej scenerii Te obręcze też malowałaś? Bo nie mogę się dopatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 18.07.2016 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Mamiku, dziękuję Tak, obręcze też malowałam Najpierw miała iść farba podkładowa do metalu przeciwko rdzy, a potem docelowy kolor. Ponieważ docelowy kolor okazał się pomyłką, została tylko farba podkładowa Ma niezły kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 18.07.2016 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 No wlasnie niezły ten kolor Aaa, zapomniałam zapytać w związku z kącikiem palacza - TY PALISZ ??? Lustro na razie może być, choć z pewnością nie jest to dla niego idealne miejsce no i dachem się nie przejmuj, wiadomo, że musisz zrobić, za to sypialnia jaka będzie poźniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 18.07.2016 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Aaa, zapomniałam zapytać w związku z kącikiem palacza - TY PALISZ ??? No i wydało się: palę, piję i przeklinam :rotfl: Trafiają mi się goście nałogowcy, więc gdzieś musi być miejsce na popielniczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 19.07.2016 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Ja jak zwykle z innej beczki....choć o beczkach tez widzę pisałyście:P czy byłyście wczoraj lub dzisiaj w biedronce? nie rzuciły się wam w oczy takie łóżeczka turystyczne z przewijakiem: http://www.biedronka.pl/pl/product,id,24780,name,lozeczko-turystyczne-z-przewijakiem W całym Ol już nie ma, a w Warszawie byłam na razie w kilku Biedronkach i też nic:( Bardzo by mi się przydało ze względu na nasze częste podróże z i do Ol. Oczywiście chodzi mi o to szare. Nie wiem też czy jest regulowane podłoże, tzn może być zamontowane wyżej. W opisie nic nie napisali. Byłabym wdzięczna za jakieś info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 19.07.2016 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Bratkaf, ja byłam wczoraj i widziałam te łóżeczka Mogę podjechać i sprawdzić, czy jeszcze są i zobaczyć opis dotyczący regulacji wysokości dna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 19.07.2016 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Bratkaf regulowane dno polega na tym że się je podwiesza na takim dodatkowym elemencie - to z Biedronki chyba tego nie ma, myślę że uwzględniliby w opisie lub byłoby widać na zdjęciu. Może na początku się to przydaje ale jak tylko dziecko zaczyna siadać/wstawać to trzeba zejść do parteru. Jeśli to na wyjazdy ma być to ja bym się tą regulacją nie przejmowała Tomkowa nie wiem co mam napisać o Twoim tarasie...Patrzę na surowy beton za oknem i nic poza "zazdraszczam" nie przychodzi mi do głowy No pięknie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 19.07.2016 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Bratkaf, mam łóżeczko w aucie :wiggle:Rzeczywiście dno nie jest ruchome i nie ma możliwości jego wyższego zamontowania. Ale to chyba lepiej, bo, moim zdaniem, tak jest bezpieczniej Rozstawiłam łóżko na środku sklepu i nie umiałam złożyć z powrotem Z tym miękkim materacem, to trochę przesadzili, ja bym dołożyła jednak do spania dodatkowy, zwłaszcza, że ten jest składany i złożony jest z kilku paneli. Łóżeczko ogólnie jest fajne Waniliana, dziękuję Mój taras też dosyć długo był najpierw klepiskiem z pieńkami w roli krzeseł i stolika, a potem surowym betonem Głowa do góry, wszystko idzie we właściwym kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 19.07.2016 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Dziękuję dziewczyny!!! Jak zwykle niezastąpione, Znalazłam w jednej biedronce i niestety tak jak Waniliana pisała nie ma regulowanego dna. Nie kupiłam, bo my właśnie czasami na dłużej wyjeżdżamy do rodzinnego miasta i dziecko musiałoby dłużej w nim spać. Planowałam dokupić do niego wygodniejszy materacyk. Takie wyjmowanie niemowlaka byłoby na dłuższą metę uciążliwe. W necie jest tego pełno, coś znajdziemy:) Jeszcze raz dziękuję bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 19.07.2016 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 (edytowane) O rany Aniu!!!, ale ty szybka jesteś, ja właśnie też wróciłam z Biedronki i szybko napisałam. Tylko ci kłopotu narobiłam:(:( Możesz zwrócić?? Jak nie, to oczywiście pokryje poniesione koszty, rany to moja wina:( Aniu jestem ci winna wino, kawę i górę orzeszków w czekoladzie:( przepraszam najmocniej Edytowane 19 Lipca 2016 przez bratkaf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 19.07.2016 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Beatko, no coś Ty, żaden problem :hug:Cała przyjemność po mojej stronie. Wzięłam, żeby mieć w razie czego Ze zwrotem nie będzie żadnego problemu Nic się nie martw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 19.07.2016 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Aniu, Ty to dobra duszyczka jesteś a ten Twój taras to cudo jest, nawet jeśli przyjmujesz na nim palaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 19.07.2016 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Dziękuję Ci bardzo, na prawdę. Mimo wszystko jak miałabyś kiedyś ochotę na kawkę, to chętnie się spotkam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts