Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Teraz dopiero namierzyłam beczki (mam jednak spore zaległości w czytaniu) - Ania SUPEROWE!!!

Winko też wczoraj wieczorkiem kosztowaliśmy, zeszłoroczne, aroniowe :D

Beczki pękają z radości :D

Aroniowe winko? To musi być pyszna pychota :D

dzięki za namiar na VHB, kwiaty są faktycznie super :wiggle:

Masz już?? Pokaż, proszę, co sobie kupiłaś :) I bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona :)

Mimo, że nie ma po polsku, to jest co najmniej kilka znakomitych plakatów :) Na dodatek są dużę

http://www.posters.pl/retro01/

Fajne niektóre, dziękuję :)

Zachwyciłam sie tarasem...nie tylko z powodu beczek :)

Gaja, jak mi miło :hug: Zauważyłam dziś, że znów zaczęły się kręcić kopciuszki :) Ciekawe, czy uwiją sobie gniazdko w tym samym miejscu na tarasie, co poprzednio. To jest nieprawdopodobne, że najpierw same sobie gniazdko zbudowały, doczekały się potomstwa, a gdy dzieci wystarczająco podrosły, wszystkie się wyprowadziły, a gniazdko zniknęło.. Ucieszę się, jeżeli wrócą, bo to wspaniały obiekt do obserwacji :)

U mnie żyje rodzin Kopciuszków, co roku więcej :) . Znalazły dziury po sękach w podbitce i właśnie zagospodarowują 2gi w tym sezonie komplet gniazdek. Zainastalowałam im wiosną 2 budki, ale chyba im miejsce nie odpowiada.

Pestko, one chyba lepiej wiedzą, gdzie ich gniazdko ma być :) Te ptaszki mnie szczerze rozczulają. I tata, i mama, równie gorliwie dbają o gniazdo i dzieci. Obserwują z dystansu swój "dobytek", gdy ktoś pojawi się na tarasie. Wlatują do gniazda tylko wtedy, gdy nikogo nie ma. I to ich "kolibrowate" zawisanie w powietrzu. Zachwycające..

Strasznie lubię kopciuszki, przecudne ptaszyny.

Ale bardzo ciesze się z powrotu wróbli, których kilka lat nie było widać a w tym roku latają całą watahą i rozrabiają na całego.

Aniu aroniowe winko robi mój wujek, sama win nigdy nie robiłam, ale zamierzam gdy już będzie piwniczka.

Nie wiem czy wino aroniowe lepiej smakuje czy wygląda - ma kolor płynnego granatu jest to coś niesamowitego.

Uwielbiam kopciuszki :) W tym roku jednego tradycyjnie ratowałam podczas nauki latania. Maluchy nie umieją wystartować z ziemi. Posadzony w karmniku natychmiast odleciał.

I miałam przedni widok Pasqala zwiewającego kurcgalopkiem do domu, gdy zaatakował go kopciuszek. Ptaszek ochraniał teren, na którym młody uczył się latać. Gdy kot podszedł zbyt blisko, zapikował jak messerschmitt i krzycząc leciał tuż nad kocim ogonem, dopóki Pasqal nie wpadł do domu.

Bardzo odważne ptaszki :)

Też musze spróbować zrobić aroniowe winko. Nasze krzewy przygięło do ziemi. Strasznie dużo owoców.

Szklanka soku z aronii reguluje ciśnienie.

Pusiu, na pewno wróble? U nas jes mnóstwo Mazurków. Są prawie identyczne. Róznią je od wróbli plamki brązowych piórek na policzkach.

Wróble, wróble. Tu na naszym terenie cała akcja była związana z wym dziwnym ich zniknięciem. Podejrzewano, że wzrost populacji srok przyczynił się do tego.

W tym roku wróciły. Naukowcy się cieszą ze swoich powodów naukowych a ja ze swoich, bo lubię wróbelki. Zawsze tu były i taka nisza się zrobiła po ich zniknięciu.