wiwik 22.07.2016 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 winko na takim tarasie to mógłby być i jabol, i też by smakował dzięki za namiar na VHB, kwiaty są faktycznie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.07.2016 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Jabol Taki urodzaj w tym roku na jabłka, że można cydru narobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.07.2016 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Mimo, że nie ma po polsku, to jest co najmniej kilka znakomitych plakatów Na dodatek są dużę http://www.posters.pl/retro01/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 22.07.2016 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 dobry cydr nie jest zły choć to jednak bardziej soczek jest niż alkohol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.07.2016 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 No, powiedzmy że alkocholu ma tyle co nieco mocniejsze piwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 23.07.2016 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2016 Zachwyciłam sie tarasem...nie tylko z powodu beczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 23.07.2016 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2016 Teraz dopiero namierzyłam beczki (mam jednak spore zaległości w czytaniu) - Ania SUPEROWE!!! Winko też wczoraj wieczorkiem kosztowaliśmy, zeszłoroczne, aroniowe Beczki pękają z radości Aroniowe winko? To musi być pyszna pychota dzięki za namiar na VHB, kwiaty są faktycznie super Masz już?? Pokaż, proszę, co sobie kupiłaś I bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona Mimo, że nie ma po polsku, to jest co najmniej kilka znakomitych plakatów Na dodatek są dużę http://www.posters.pl/retro01/ Fajne niektóre, dziękuję Zachwyciłam sie tarasem...nie tylko z powodu beczek Gaja, jak mi miło Zauważyłam dziś, że znów zaczęły się kręcić kopciuszki Ciekawe, czy uwiją sobie gniazdko w tym samym miejscu na tarasie, co poprzednio. To jest nieprawdopodobne, że najpierw same sobie gniazdko zbudowały, doczekały się potomstwa, a gdy dzieci wystarczająco podrosły, wszystkie się wyprowadziły, a gniazdko zniknęło.. Ucieszę się, jeżeli wrócą, bo to wspaniały obiekt do obserwacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 23.07.2016 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2016 kiedyś pokażę - mam taki bałagan, że nie da się znaleźć ładnego tła dla moich nowych wielokolorowych hortensji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.07.2016 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2016 U mnie żyje rodzin Kopciuszków, co roku więcej . Znalazły dziury po sękach w podbitce i właśnie zagospodarowują 2gi w tym sezonie komplet gniazdek. Zainastalowałam im wiosną 2 budki, ale chyba im miejsce nie odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 23.07.2016 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2016 Pestko, one chyba lepiej wiedzą, gdzie ich gniazdko ma być Te ptaszki mnie szczerze rozczulają. I tata, i mama, równie gorliwie dbają o gniazdo i dzieci. Obserwują z dystansu swój "dobytek", gdy ktoś pojawi się na tarasie. Wlatują do gniazda tylko wtedy, gdy nikogo nie ma. I to ich "kolibrowate" zawisanie w powietrzu. Zachwycające.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 23.07.2016 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2016 Strasznie lubię kopciuszki, przecudne ptaszyny.Ale bardzo ciesze się z powrotu wróbli, których kilka lat nie było widać a w tym roku latają całą watahą i rozrabiają na całego. Aniu aroniowe winko robi mój wujek, sama win nigdy nie robiłam, ale zamierzam gdy już będzie piwniczka.Nie wiem czy wino aroniowe lepiej smakuje czy wygląda - ma kolor płynnego granatu jest to coś niesamowitego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.07.2016 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2016 Uwielbiam kopciuszki W tym roku jednego tradycyjnie ratowałam podczas nauki latania. Maluchy nie umieją wystartować z ziemi. Posadzony w karmniku natychmiast odleciał. I miałam przedni widok Pasqala zwiewającego kurcgalopkiem do domu, gdy zaatakował go kopciuszek. Ptaszek ochraniał teren, na którym młody uczył się latać. Gdy kot podszedł zbyt blisko, zapikował jak messerschmitt i krzycząc leciał tuż nad kocim ogonem, dopóki Pasqal nie wpadł do domu. Bardzo odważne ptaszki Też musze spróbować zrobić aroniowe winko. Nasze krzewy przygięło do ziemi. Strasznie dużo owoców. Szklanka soku z aronii reguluje ciśnienie. Pusiu, na pewno wróble? U nas jes mnóstwo Mazurków. Są prawie identyczne. Róznią je od wróbli plamki brązowych piórek na policzkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 23.07.2016 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2016 Wróble, wróble. Tu na naszym terenie cała akcja była związana z wym dziwnym ich zniknięciem. Podejrzewano, że wzrost populacji srok przyczynił się do tego.W tym roku wróciły. Naukowcy się cieszą ze swoich powodów naukowych a ja ze swoich, bo lubię wróbelki. Zawsze tu były i taka nisza się zrobiła po ich zniknięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.07.2016 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2016 Może one migrują co jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 23.07.2016 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2016 u mnie na dachu gniazdka mają i wróbelki i mazurki. też kilka pisklaków podsadzaliśmy chociaż u mnie słaba miejscówka, moje koty są bezwzględne, co rusz coś chrupią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 24.07.2016 04:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 U mnie wróbli cała masa, z całą pewnością wróbli a nie mazurków. Na początku podejrzliwie się im przyglądałam, teraz stwierdzam że ani nic nie niszczą ani nie brudzą. Za to rano budzą skutecznie i bezwzględnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.07.2016 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 Zafunduj sobie bażanty Te to dopiero budzą skutecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 26.07.2016 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Aniu buziaki imieninowe zostawiam :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 26.07.2016 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Też się imieninowo podpinam :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 26.07.2016 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 sto lat i udanego świętowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts