Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

Słonko :hug:

Nie martw się brakiem ruchu w sprawie tarasu, jak Ci się teraz wydaje. Jutro bywa czasami tak zaskakujące, że czasami trudno uwierzyć. Życzę, aby zaskoczyło Cię wyłącznie pozytywnie i sprawy ruszyły do przodu! :hug:

dziękuję :) oby życzenia się spełniły :)

jak się dziś czujesz ? współczuję bólu :( domyślam się, jak to jest ....... czasami tak miewam ......... nie ćwiczę, ale czasem robię przed kąpielą jedno takie ćwiczenie, które pokazał mi rehabilitant i pocieszam się, że nie jest źle i mięśnie stawiam na baczność ;) a jak mięśnie to i stawy w lepszej formie

odnośnie parterówki to powiem Wam, że cieszę się, że biegam tyle razy po schodach, bo od czasu przeprowadzki zniknęły ranne "zastoje" w stawach

wiem, może Was to śmieszy, ale czasem czułam jak mi coś przeskakuje, teraz nie ma tego problemu (pewnie są inne ;) ale dom piętrowy to u mnie na plus ;)

Tomkowa w sprawie lamp - pamiętaj nie muszą być z jednej parafii, wręcz nawet nie zalecam ;)

kinkiet na ramieniu jest super, na sufit lepiej plafon (pomyśl o kurzu - łatwiej taki umyć) no i mnie też te kinkietowe na sufit średnio się podobają :( ale rozumiem, że czasem cenowo wypadają bardzo korzystnie

polecam Ci taki plafon (mam wiszącą w salonie i jest mega :) minimalistyczna, ale robi wrażenie

nie jest może tani :( ale są różne rozmiary i na kilka żarówek, naprawdę dobrze oświetla nawet spore pomieszczenie

http://cleoni.pl/pl/produkt/2336-vandura-280.html

http://static1.urzadzajtanio.pl/pol_pl_Cleoni-Vandura-500-Plafon-38378_1.jpg

zajrzałam w przerwie śniadaniowej i zmykam ;)

pa

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiedziałam, że tak będzie ;) Miało być szybko, prosto i bezproblemowo, a okazuje się, że im dłużej szukam, tym gorzej ;)

Ciągnie mnie jednak do normalnej klasycznej lampy :)

Kinkiet zostałby Senti Italux, ale w zależności od tego, jaka byłaby lampa sufitowa, kupiłabym chrom lub satynę.

Zestaw 1:

la nube.jpg kinkiet-lamany-do-sypialni-salonu-do-czytaniaki.jpg

Zestaw 2:

nelly.jpg kinkiet-lamany-do-sypialni-salonu-do-czytaniaki.jpg

Zestaw 3:

osaka.jpg kinkiet1.jpg

Zdecydowanie 2

Plafon może być zarówno grubasek jak i chudzinka :)

Pesteczko, dziękuję :hug:

Odrobinę spóźnione, ale najszczersze najlepsze życzenia Ci przesyłam!! http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2291.gif Wszelkiej pomyślności!! http://www.emoticonland.net/smileys/Divers/divers2291.gif

Dzięki Tomkowa :hug: Od wielu lat nie obchodzę tego dnia. Mam nawet kłopot z liczeniem i jakoś nie czuję, że to już tyle czasu i mam nadzieję, że jeszcze długo nie będę zwracać uwagi na upływ czasu. Nie w tym kontekście.

Życzę Ci takiego podejścia i takiej możliwości zapominania o czasie.

Slonko, Bestio jedna :) namawiasz mnie, żebym twój lampowy wątek przejęła, a ja w życiu nie znalazłabym takich świetnych lamp i do tego pasujących do domu. Powinnaś olać forumowe „zasady” i wrócić do wątku.

Kochane jesteście!! :hug:

Zarówno wersja 2, jak i 7 bardzo mi się podobają. Co do kinkietu to mam tylko małą wątpliwość, czy on nie będzie za drobny :confused: TU jego szczegóły.

Z kolei okazało się, że kinkiet z zestawu 7 nie jest dostępny. Znalazłam bardzo ciekawy w BRW :) Nadałby się?

bola.jpg

No, to teraz męska decyzja: 2 czy 7? :D

Nadal zestaw 2. Narysuj sobie tę oprawę kinkietu. Jest spora, bo wydaje mi się, że podane wymiary dotyczą klosza = oprawy żarówki, a nie całego kinkietu z tym łamanym ramieniem.

W zestawie 7, plafon jest – takie miałam pierwsze wrażenie – bardziej kobiecy.

Edytowane przez pestka56

Decyzja podjęta!! :wiggle: Został kupiony zestaw nr 2 :D

zestaw3.jpg

Dokładnie sprawdziłam opis kinkietu i rozkłada się na 50 cm, więc optymalnie :) Wymiar klosza 14x5 cm, po złożeniu całe ramię ma 30 cm :)

A za kształtem lampy sufitowej przemówiły względy praktyczne :)

Bardzo Wam dziękuję :hug: Mam nadzieję, że szybko się pochwalę, jak wyszło :D

Mam nadzieję, że zechcecie mi jeszcze pomóc z lampą do Córki, bo tu też mam wątpliwości ;) Ograniczenie główne: cena ;) Ograniczenie wtórne: wysokość nie powinna przekroczyć 60 cm, a szerokość powinna być jak największa ;)

Być może w poszukiwaniach gdzieś zbłądziłam i niektóre modele mogą wydawać się dziwne, ale co tam, wrzucam :D

1. Ksenia

Ksenia.jpg

2. Brava

i-candellux-brava-31-23261.jpg

3. Emmanuelle

. zyrandol-emmanuelle-16715-alfa.jpg

4. Celina

zyrandol-nowoczesny-celina-5pl-15235-alfa.jpg

5. Osaka

osaka.jpg