Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tomkowa, a może do tej 1 dać żarówki z dużymi albo ozdobnymi bańkami9f76d05fdbdf59a9883937672847abbb.jpg

http://www.fiufiushop.com/wp-content/uploads/2015/01/1384919994-340x425.jpg

jedynka w wersji z żarówkami-kloszami byłaby fajna

a lampy z ww faktycznie szkoda

Mamik, co masz na myśli pisząc "w wersji z żarówkami-kloszami"? Nie mam już siły wertować sieci, mogłabyś podrzucić źródło tych żarówek kulkowych? ;)

Natrafiłam na takie inspiracje sypialni..

sypialnia.jpg

sypialnia1.jpg

.. i doznałam olśnienia! :D O taki klimat żyrandola mi chodzi, taki właśnie kojarzy mi się z moją Córką :D I wiecie co? Wcale nie chcę chromu, ale właśnie mosiądzu lub starego złota :D

Nie będzie w pokoju lustrzanych komód, ani tapicerowanego zagłówka, ale mam nadzieję uda się stworzyć taki właśnie klimat :)

Co myślicie?

Na alle znalazłam taki żyrandol:

allegro.jpg

Tylko daję znak, że czytam :)

W głosowaniu nie biorę udziału, bo ja kocham reflektorki :cool:

Jak się czujesz w ogóle Aniu??

Oj Pusia, a czy świeczki są zbliżone do reflektorków? :lol2: Czuję się już zdecydowanie lepiej, dziękuję :hug: Nawet zaczęłam pomału chodzić :)

Żyrandol z alle podoba mi się. Żarówki mamika teź, ale cena powaliła mnie na kolana.

Super, że już lepiej się czujesz :)

Dziękuję :hug: Nie sprawdzałam cen żarówek :o

Akurat ta ze zdjęcia - tutaj http://www.fiufiushop.com/produkt/zarowka-led-supermoon-kula-g80-estetyczna-bez-kolnierza/

ale chodziło mi raczej o pokazanie przykładowo o co mi chodzi

żyrandol z alle bardzo ładny, oddaje na niego głos :yes:

a co córka na tą propozycję?

Córka wyraziła wątpliwość, czy nie za bardzo "pałacowy", a ja się w nim zakochałam od pierwszego wejrzenia :) Do tego stopnia, że pomyślałam, żeby powiesić takie nad stół w jadalni, bo sprzedająca ma dwie sztuki :) Przy okazji remontu zmieniam zawieszenie lamp nad stołem, żeby wisiały wzdłuż. Jak myślicie, pasowałyby na parterze takie??

A może taki do pokoju córki? Bez kryształków, nie tak strojny, do wymiany żarówki :)

kemar.jpg

Ten z all zależy, czy drogi i jaki duży, dwa nad stołem chyba za dużo, ale raczej zgaduję, bo proporcji nie widzę

ten dla córki, dla mnie za "żółty", ale forma faktycznie mniej pałacowa, bardziej współczesna, ozdobny a jednocześnie odrobinę "techniczny" :yes: ładny

A z urazem wiesz co się stało? Pomogły masaże, czy jednak trzeba było bardziej radykalnie?

Ten z all zależy, czy drogi i jaki duży, dwa nad stołem chyba za dużo, ale raczej zgaduję, bo proporcji nie widzę

ten dla córki, dla mnie za "żółty", ale forma faktycznie mniej pałacowa, bardziej współczesna, ozdobny a jednocześnie odrobinę "techniczny" :yes: ładny

A z urazem wiesz co się stało? Pomogły masaże, czy jednak trzeba było bardziej radykalnie?

Ma szerokość 52 cm i kosztuje 200 zł/sztuka :)

W plecach poprzestawiały mi się kręgi, które powodowały ucisk na nerwy. Spotkałam się na 15 minut z miłym panem, który ustawił wszystko na swoje miejsce. Masażu nie było ;)

A moze wrocic do opcji pierwszej? Tzn tego co pokazalas na samym poczatku? W zestawieniu chyba numer dwa

Rzeczywiście, to była pierwsza myśl i pierwszy wybór :) Obawiam się tylko, że może być za wysoki, bo ma 66 cm. Wersja ciemna jest obecnie w kampanii Bonami, w cenie :sick:

Mamik, chyba jednak nie za bardzo na parterze pasują :confused: Do szklanego najwyższego talerzyka (nie pytałam z czego te "kryształki") ma 62 cm. Do tego jeszcze kawałek łańcucha plus zawiesie. Więc zarówno do Córki, jak i do mojej sypialni jest za wysoki. No trudno, baaaardzo mi się podoba, ale to raczej nagły zryw serca ;) Po dłuższym zastanowieniu jednak chyba odpuszczę :)

Piękne te kryształkowe żyrandole. Przebijają wszystkie nowoczesne. Głosuję oczywiście za którymkolwiek z kryształkowych.

A nie ma w pokoju córki takiego miejsca, żeby nie wpadać na żyrandol głową?

Nad stołem, łóżkiem. Oczywiście powinien wisieć centralnie, ale czy koniecznie? Dużo zależy od pomieszczenia

Jesli kryształki szklane, to ladny, jeśli z tworzywa, to nie ładny :D

A ten drugi, dla córki?

Moje prywatne dochodzenie (bo sprzedawca jeszcze nie odpisał) wykazało, że jest to żyrandol Candellux Aurora i kryształki są szklane :)

No nie wiem, tak mnie wzięło na ten mosiądz, że teraz tylko takich szukam ;) Ale zdaje się, że właścicielka pokoju nie podziela mojego zdania, że biało-czarno-szary pokój z elementami złota/miedzi będzie wyglądał super ;)

Piękne te kryształkowe żyrandole. Przebijają wszystkie nowoczesne. Głosuję oczywiście za którymkolwiek z kryształkowych.

A nie ma w pokoju córki takiego miejsca, żeby nie wpadać na żyrandol głową?

Nad stołem, łóżkiem. Oczywiście powinien wisieć centralnie, ale czy koniecznie? Dużo zależy od pomieszczenia

Pestko, kamień z serca, że jednak nie upadłam na głowę z tymi kryształkami ze złotem/miedzią :lol2: Nie ma innego miejsca w pokoju :( Jest prosty sufit i skos. No i już jest wyprowadzony kabel centralnie..

Z miedzią znalazłam jeszcze takie, w cenie do przyjęcia:

italux-tremo-lampa-wiszaca-produkt-dostepny-w-studioswiatlapl400x400.jpg

Roksana.jpg

zyrandol-roksana-5-pl-16075-alfa.jpg

zyrandol-selva-21435-alfa.jpg

Bardzo, bardzo mi się podobają te kryształki ze złotem, ale nie mogę znaleźć nic do 60 cm wysokości :(

A może nad schodami?

bo on naprawdę śliczny (jeśli szklany :lol2:)

Nie mam tam kabli, już jest położony nowy skos. Szklany, szklany :D

Na początek przywitam się. Przeczytałam albo chociaż przeklinałam cały temat,a trafiłam tu w poszukiwaniu pomysłu na łazienkę.

Jeśli chodzi o kryształki to ja nie jestem ich fanką wolę prostsze formy, a w temacie głosowania na zestaw to 2.

Witaj zeka!! :D No to pięknie, jak temat zasłużył na przeklinanie :lol2:

Dziękuję za głos :) Piszesz o zestawie "chłopięcym", tak?

No właśnie, tutaj też mała niespodzianka, bo okazało się, że na ten zestaw musiałabym czekać miesiąc, a to dla mnie nie do przyjęcia :lol2: Od ręki była dostępna Carina Cleoni, ale w błyszczącej czerni ;) Będzie więc zestaw 7 połączony z 2, czyli z lampą w połysku i kinkietem Senti :D

Jeśli ten można skrócić, to ten z alle też :rolleyes: Chyba :lol:

Z perspektywy mojego ekranu, alle wygrywa :lol:

Ten z alle do górnego talerzyka szklanego do najniższego kryształka ma 62 cm. Jak dojdzie samo zawiesie, bez łańcucha, które ma jeszcze sztywny pałąk, to wyjdzie gdzieś 72, a to zdecydowanie za dużo :( Czekam na odpowiedź jaką będzie miał całkowitą wysokość, jeżeli łańcuch zupełnie wyrzucimy