Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

Sfotografuj tę toaletkę od przodu :)

Całej to ja bym jej nie malowała, bo sama w sobie jest ładna. Tylko jakieś akcenty, żeby podkreślić.

Oooo..., to wolę wnętrze z tą drzewienną toaletką :) tu trochę za blado na tej wizualce

ooo jak ładnie. Super te lampy w jadalni z tym ażurowym wzorkiem, pięknie pasuje

sypialnia świetnie - zgadzam się z Pestką jednak, że toaletka powinna zostać w drewnie:yes: ale szafki koniecznie przerób :yes:

No i super, że uważacie, że lepiej, jak zostanie dębowa :wiggle: Dla mnie ulga na sercu, bo nie będę się denerwować malowaniem, po drugie bardzo ją lubię taką, jaka jest, a po trzecie Mężowski bardzo się ucieszył, że taki werdykt, bo on uparcie od początku jest przeciw robieniu jej na biało :)

Szafki, oczywiście przerobię, ale zastanawiam się, czy pozostać przy malm, czy też kupić lżejsze w odbiorze białe Hemnes?

Aniu, nareszcie jesteś, jak mi brakowało :)

Piękne ciepłe wnętrza uzyskałaś :)

Pusiu!! :hug: :hug: Dziękuję Ci pięknie :) Zaglądam do Ciebie, jak czas pozwoli, ale wybacz brak słów, bo wszystko w takim pędzie ostatnio było. Obiecuję poprawę! :)

widzę że remont skończony - extra!! prezentuje się zacnie!

jak patrzę na takie wielkie pokoje to czasem -tyko przez minutkę ;) -zazdroszczę domów z poddaszem

a druga strona sypialni, ta szafowa, też była przerabiana???

Tomcia jaki masz kąt dachu?? bo jak patrzę na te fotki w trakcie o wygląda całkiem jak u mnie stych - też mam taką niską kolankową, chcę tam użytkowe pomieszczania mieć

Łukaszolina, jak byś była u mnie w czasie remontu, to byś zobaczyła, co to znaczy bałagan :D Z wiecznym sprzątaniem się zgadzam, jest wieczne :lol2:

Po szafie po drugiej stronie zostało wspomnienie i sporo płyt w garażu :D Żeby docieplić strop musiała być w całości zdemontowana. Zamierzam zrobić nową, ale białą. Kiedy? Pewnie jak śnieg stopnieje ;)

O kąt dachu mnie nie pytaj, nie mam pojęcia :D

Cudna sypialnia, o wiele ładniejsza, niż poprzednio. Pierwszorzędna metamorfoza :D

Salon również, lampy nadają szyku, świetnie komponuje się lustro na komodzie, pierwsza klasa :yes:

Dziękuję!! :hug: W sypialni jeszcze duuuużo brakuje, ale już jest o wiele lepiej, to prawda. Jak dojdzie szafa z lustrem z luster, komody, szafeczki nocne, fotel itd. to mam nadzieję, że będzie tak, jak potrzeba ;)

Najważniejsze, że mimo bardzo oszczędnego ogrzewania, temperatura na górze nie spada poniżej 20 stopni. Huurrrraaaaa!! :D

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tomkowa Twój salon to majstersztyk a lampy pasują idealnie. Ja swojej salonowej szukam i szukam i prawie się zdecydowałam ;)

Co do toaletki to oddaje swój spóźniony głos na pozostawienie jej w obecnym stanie :) Może co najwyżej taboret przerobić żeby się zgrał z docelowymi szafkami? Stoliki nocne Hemnes właśnie kupiliśmy i moje pierwsze wrażenie było że są za wysokie. Teraz się już przyzwyczaiłam

Jeszcze ja biegnę głosować, chociaż urna zamknięta ;) Toaletka oryginalna, nie :no: malowana

sypialnia - cudo, żyrandol i ta lampka nad toaletką w komplecie z łóżkiem - miodzio :yes:

Obecne stoliki nocne rewelacyjne do wykorzystania gdzie indziej :lol2::lol2:

No no i super, że już widzicie efekty prac ociepleniowych, dużo kasy nie pójdzie z dymem :-)

Pusiu!! :hug: :hug: Dziękuję Ci pięknie :) Zaglądam do Ciebie, jak czas pozwoli, ale wybacz brak słów, bo wszystko w takim pędzie ostatnio było. Obiecuję poprawę! :)

Ważne że już jesteś :hug:

Zaległości nadrobisz - pochwale się, że zrobiliśmy pierwszy w życiu cydr :)

Aniu a jak bioderko??

Tomkowa Twój salon to majstersztyk a lampy pasują idealnie. Ja swojej salonowej szukam i szukam i prawie się zdecydowałam ;)

Co do toaletki to oddaje swój spóźniony głos na pozostawienie jej w obecnym stanie :) Może co najwyżej taboret przerobić żeby się zgrał z docelowymi szafkami? Stoliki nocne Hemnes właśnie kupiliśmy i moje pierwsze wrażenie było że są za wysokie. Teraz się już przyzwyczaiłam

Serio moja jadalnia wygląda jak salon?? Toż to małe takie ;) Ale bardzo się cieszę, że robi dobre wrażenie :) Wani, jaką lampę namierzyłaś?? :popcorn:

Co do stolików Hemnes, to ja przecież miałam z nimi wizualkę, tylko też wydawały mi się za wysokie :)

03-b.jpg

Jak teraz na nią patrzę, to mi się podobają :D A pokażesz fotki, jak wyglądają u Ciebie? :rolleyes:

Głos na Hemmesy do sypialni i... może byś się także skusiła na stoliki nocne Hemnesy :) Byłby komplecik. Wtedy toaletka stanowiłaby ładny wyrazisty kontrast.

No tak, tak, ja o stolikach nocnych Hemnes myślałam :) O komodach raczej nie, ale wyłącznie z tego powodu, że potrzebuję dwóch, a komody Hemnes mają blat z wystającym rantem i dwie obok siebie miałyby "dziurę", chyba, żeby dorobić jeden blat, ale to dodatkowa robota i koszty. Na wizce powyżej są komody Koppang, których już w ofercie Ikea nie ma, a szkoda, bo były ładne i tanie (też z przerwą między nimi ;)). Może gdzieś w necie są jeszcze dostępne? Miały idealną szerokość 90 cm, dwie 180 cm i to dokładnie tyle, ile potrzebuję :) Hemnes ma 108 cm i konieczne byłoby ciachnięcie blatów, żeby się komody styknęły, bo 2 metry komód to maks, który mi się tam zmieści ;)

Jeszcze ja biegnę głosować, chociaż urna zamknięta ;) Toaletka oryginalna, nie :no: malowana

sypialnia - cudo, żyrandol i ta lampka nad toaletką w komplecie z łóżkiem - miodzio :yes:

Obecne stoliki nocne rewelacyjne do wykorzystania gdzie indziej :lol2::lol2:

No no i super, że już widzicie efekty prac ociepleniowych, dużo kasy nie pójdzie z dymem :-)

Zdążyłaś w ostatniej chwili przed zamknięciem :lol2: Czyli nie maluję :wiggle:

Taka ta moja sypialnia nie na czasie z metalowym łóżkiem, bez pikowanego zagłówka, ale ja uwielbiam ten mój metalowy staroć :D Cieszę się, że udało się to wszystko jakoś zgrać :) Żyrandol to nabytek sprzed lat na giełdzie staroci. Pamiętam do dziś cenę: 60 zł :D :D Wiozłam go jak relikwię, żeby nie daj Boże, nic nie uszkodzić, nie uszczerbić ;) A lampka nad toaletką to ikeowska Lillholmen. Też już jej w sklepie nie ma ;) Jakoś tak mi jej kształt i wielkość przypadły do gustu, że nic lepszego nie umiałam znaleźć. Na szczęście jest jeszcze do kupienia na alle, więc kupiłam i przemalowałam na czarno :D

Stoliki nocne przemaluję i podaruję dzieciom :lol2: Sprawiedliwie po jednym :lol2: Już nawet zmierzyłam, że się zmieszczą :D

Ważne że już jesteś :hug:

Zaległości nadrobisz - pochwale się, że zrobiliśmy pierwszy w życiu cydr :)

Aniu a jak bioderko??

Cydr?? I jak wyszedł? Pewnie znakomity!! :popcorn:

Pusiu, dziękuję :hug:, czuję się już w miarę, a w zasadzie nie mam wyjścia, muszę się tak czuć ;) No dobra, przyznam się, że szał sprzątaniowy dał po sobie pamiątkę w postaci ponownego pobolewania pleców, ale to już nie ten dramat, co poprzednio. Da się chodzić ;) Dziś byłam znów na poustawianiu kręgów i rzeczywiście trochę mi się znów poprzestawiało, stąd uciski i ból, ale tym razem w odcinku piersiowym i szyjnym :D To już niestety nie te lata, że mogłam szafy z kąta w kąt przenosić i nic mi nie było ;) Ale nie ma co narzekać, kręgi, które ostatnio mi wyleciały i sprowadziły do domu karetkę nadal siedzą na swoim miejscu :lol2:

03-b.jpg

Cydr?? I jak wyszedł? Pewnie znakomity!! :popcorn:

Pusiu, dziękuję :hug:, czuję się już w miarę, a w zasadzie nie mam wyjścia, muszę się tak czuć ;) No dobra, przyznam się, że szał sprzątaniowy dał po sobie pamiątkę w postaci ponownego pobolewania pleców, ale to już nie ten dramat, co poprzednio. Da się chodzić ;) Dziś byłam znów na poustawianiu kręgów i rzeczywiście trochę mi się znów poprzestawiało, stąd uciski i ból, ale tym razem w odcinku piersiowym i szyjnym :D To już niestety nie te lata, że mogłam szafy z kąta w kąt przenosić i nic mi nie było ;) Ale nie ma co narzekać, kręgi, które ostatnio mi wyleciały i sprowadziły do domu karetkę nadal siedzą na swoim miejscu :lol2:

Cydr - właśnie leżakuje, będziemy próbować za ok. miesiąc, ale jeśli będzie tak smakował jak pachnie - to będzie ambrozja :D

Zdrówka Ci życzę z całego serca i uważaj na siebie, jesteś zbyt aktywna, żeby dobrze zareagować na ew. przymusowe unieruchomienie :hug:

Aniu potwierdzam wszystko co pisały dziewczyny o twoim salonie i sypialni - klasa sama w sobie, bardzo elegancko, no pięknie, no i jak czyściutko. Już ja się nie mogę doczekać kiedy u mnie będzie w końcu porządek.

Zdjęcia swoje oczywiście pokażę, ale myślę, że na początku listopada dopiero, wtedy powinnam mieć już wszystko ogarnięte. Teraz mąż przenosi mi kontakty w ścianach, będzie robił obudowę karnisza no i trzeba pomalować i położyć podłogę. Wolno mu to idzie, bo robi tylko w weekendy, ale ważne że robi. Jeszcze tylko pokoik dziecięcy musimy ogarnąć, ale to już sama przyjemność.

Pozdrawiam Was serdecznie dziewczyny

Aniu :hug:

lampy są przepiękne!!!!

cudownie odbijają się w lustrze ;)

(dla mnie nadal lustro to jest w tym wnętrzu numberone :) ale zaraz potem lampy, które świetnie się wpasowały i cała reszta....

bardzo elegancko!!!!

bardziej, niż było... a było super!

sypialnia już jest piękna.... a najważniejsze, że cieplejsza :D:lol2:

jeśli toaletkę zostawisz w tym kolorze (mnie też się taka podoba) to nie wiem czy białe stoliki czy czarne nie lepiej?

na wcześniejszych wizualizacjach był granat i dokonały wtedy kontrast....

teraz jest inaczej i mnie by pasował tam akcent w komplecie do łóżka... czyli czerń ;)

no ale nie wiem... skoro mają być jeszcze komody.....:cool:

:hug:

ściskam mocno!

odpoczywaj teraz!!!!

Bratkaf, Catti, Meliska!! :hug: :hug: :hug: Bardzo jesteście miłe i niezwykle się cieszę z Waszych słów :yes:

Catti, no i znów mi zamieszałaś w głowie tymi czarnymi stolikami nocnymi ;) Komody muszą być białe, bo całość będzie lżejsza w odbiorze, czarne odpadają. No i zapomniałaś, że po drugiej stronie będzie szafa, a raczej skos zabudowany i ta zabudowa na bank będzie biała z lustrem :) I tak sobie myślę, że jak wokół łóżka będą trzy kolory (dębowy, biały i czarny), to chyba będzie za kolorowo :D Ale powiem Ci, że myślę intensywnie :D

Moje Miłe, ja przecież z granatu zrezygnowałam przez fotel :D Granatu nie ma i fotela nie ma :lol2: Ponieważ nie mam szafy na skosie i po drugiej stronie sypialni jest lekki nieład, to odpuściłam tapicerowi morderstwo za taaaaakie opóźnienie :lol2: Podobno zrobi w listopadzie ;) Czarny fotel z biało-czarnymi bokami średnio mi się widział z granatem ;) Wzorzysty pers z granatem, który miałam też wyjechał do garażu ;)

Ja granatu za bardzo nie żałuję ;) Rewere Pewter, które mam na ścianach jest kolorem niesamowitym i go uwielbiam :)

Z innej beczki ;) Jeżeli ktoś nadal szuka heksagonalnych luster, to bardzo przyjemne, w czarnej ramce, w dwóch rozmiarach widziałam wczoraj w Pepco :)