Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tomkowa, to tylko życzę gorąco, żeby kłopoty poszły precz :hug: :hug: :hug:

:hug: trzymaj się!

Tokowa oby problemy szybko sobie poszły...

Chcę Ci coś pokazać ;)

https://panelove.pl/pl/c/Do-mebli-IKEA/21

Oby do wiosny, Dziewczyny ;) Dziękuję Wam :hug: :hug: :hug:

Wani, a ja już miałam firmę rozkręcać ;) :p Bardzo się cieszę, że wreszcie i u nas coś takiego robią i w przyzwoitej cenie. Szkoda, że nie ma tego wzoru, który ja kupiłam w USA, bo postanowiłam kupić komody Malm z czterema szufladami i brakuje mi paneli. A może napiszę do nich i wprowadzą ten wzór?

No właśnie, pora by zacząć myśleć o zrealizowaniu planu z panelami. Ehh...

A żeby nie było tak ponuro, to nadrobię zaległości i pokażę Wam lampę, którą wraz z Waszym wsparciem wybrałam :) Malowana szablonem ściana jednak nie jest tą, na której stoi łóżko, bo wielkie szuranie meblami wykazało, że inne ustawienie łóżka będzie bardziej korzystne. Wygląda więc sobie wzorek zza komody ;) Przy okazji pochwalę się też roletami :D Szyła je ta sama kobitka, co roletę w kuchni. Wykorzystałam komplet ikeowskich zasłon Glansnava, który miałam w zapasie, gdyby tym z salonu coś się stało ;) Dokupiłam 4-centymetrową taśmę i tak to wyszło:

żyrandol3.jpg

żyrandol2.jpg

żyrandol1.jpg

Pestka, waniliana, makofska bardzo dziękuję i cieszę się bardzo, że się Wam podoba :hug: Ja też jestem bardzo zadowolona :)

Przede mną sypialnia: zrobienie szafy i naklejenie na nią luster, niezabicie tapicera, który dotąd nie zrobił mi fotela ;) i podrasowanie komód i szafek nocnych Malm panelami Overlays :)

Nawiązałam kontakt z panelove! Pani Ania, właścicielka, to bardzo miła osoba :) W przyszłym tygodniu pojawi się w ofercie 20 nowych wzorów, w tym i taki, który jest podobny do mojego Anne. Wszystko wygląda na to, że nie powinno być problemu z dorobieniem mi paneli :wiggle: Już się cieszę i mam nadzieję, że to będzie dobra współpraca :)

Mój wzór Anne wygląda tak:

overlays1.jpg

overlays2.jpg

Ja swoją komodę oraz szafki nocne zrobię z białymi panelami ;) Zastanawiam się nad gałkami. Robić je? A jeżeli robić, to jakie? Kryształowe raczej nie, najbardziej widzą mi się proste i raczej czarne

Wani, pamiętam jak poszukiwałaś lustra z naklejonymi drewnianymi kołami :) Z tymi panelami możesz zrobić zupełnie podobne i pomalować tak, że będzie wyglądało jak drewno :)

overlays.jpg

Tomkowa ale się cieszę że namiar na panelove się przydał :) Czasem mam wrażenie że tak dużo korzystam tu na forum z pomocy a w zamian nie potrafię dać zbyt wiele ... Żaden ze mnie wnętrzarski mistrz ;)

Lustra przeglądałam, nawet z gotowych by się coś fajnego wybrało :) Ale póki co pasuję z nowymi projektami, cisnę na dokończenie kominka, sypialni, ścian w salonie, pozakładanie listew podłogowych i sufitowych. Trochę tego jest :D

Ja swoją komodę oraz szafki nocne zrobię z białymi panelami ;) Zastanawiam się nad gałkami. Robić je? A jeżeli robić, to jakie? Kryształowe raczej nie, najbardziej widzą mi się proste i raczej czarne

Tomkowa, nie potrafię Ci doradzić ... mi się ta inspiracja podoba zarówno z gałkami, jak i bez:cool::yes:. jedynie mogę zadać pytania pomocnicze, które może ułatwią Ci wybór:

1. funkcjonalność - czy bez gałek będzie Ci się tak samo łatwo otwierało komodę?

2. spójność - czy w tym pomieszczeniu przeważają meble, które mają / nie mają gałek?

Tomkowa ale się cieszę że namiar na panelove się przydał :) Czasem mam wrażenie że tak dużo korzystam tu na forum z pomocy a w zamian nie potrafię dać zbyt wiele ... Żaden ze mnie wnętrzarski mistrz ;)

Lustra przeglądałam, nawet z gotowych by się coś fajnego wybrało :) Ale póki co pasuję z nowymi projektami, cisnę na dokończenie kominka, sypialni, ścian w salonie, pozakładanie listew podłogowych i sufitowych. Trochę tego jest :D

Wani, a jak ja się cieszę :hug: Trzymam kciuki za pomyślną realizację Twoich zamierzeń i jestem przekonana, że wszystko wyjdzie cudnie :yes: A lustro nie zając ;)

Tomkowa, nie potrafię Ci doradzić ... mi się ta inspiracja podoba zarówno z gałkami, jak i bez:cool::yes:. jedynie mogę zadać pytania pomocnicze, które może ułatwią Ci wybór:

1. funkcjonalność - czy bez gałek będzie Ci się tak samo łatwo otwierało komodę?

2. spójność - czy w tym pomieszczeniu przeważają meble, które mają / nie mają gałek?

Malm otwiera się świetnie także bez gałek. Nawet jak gałki będą, to i tak będę szuflady otwierać za wgłębienie ;) Gałki w innych meblach nie mają specjalnego znaczenia, bo innych mebli brak :lol2: Oj, pardon, toaletka jest, ale ona ma swoje metalowe uchwyty i nie wiem, czy zmieniać, czy tylko na czarno pomalować.

Gałeczki może takie jak Wanilia wybrała dla siebie. Są urocze, delikatne a zarazem dodałyby smaczku.

Widziałam gałeczkę Wani, śliczna :yes: Znalazłam bliźniaczo podobną, tylko z czarnym wzorkiem :)

Moje typy gałkowe:

1gałka5.jpg 2gałka4.jpg 3 gałka.jpg 4 gałka1.jpg 5gałka3.jpg