Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kaloryfer – pomaluj go na identyczny (możliwie najbardziej) kolor jak ścianę. Są takie farby nawet w LM. Widziałam ostatnio – Colorissimi czy jakaś podobna nazwa. Jedną farbą można pomalować wsio zaczynając od ściany, drewno, kaloryfer, drzwi,...

Lusterka z tego co wkleiłaś najlepsze na 2 fotce. Ale może lepiej przymierzyć na tym co masz naprawdę.

Zaglądaz na Bonami? Bywają lustra i lusterka. Jest osobny dział w dekoracjach.

Dziewczyny, ale ja jeszcze żadnego lustra nie mam :lol2: Tzn. mam dwa w ramach drewnianych i jedno w metalowej, ale właśnie stwierdziłam, że tam muszą wisieć lustra bez ram :) Ciekawe, czy szklarz by mi zrobił w takim wymiarze i kształcie, jaki by najbardziej pasował? I w tym kierunku bym zmierzała :D

Właśnie sprzątam i podzielę się z Wami moim ostatnim odkryciem ;) Może to znacie i żadna to nowość, ale ja jestem zachwycona :D Chodzi o super tani i skuteczny środek do mycia łazienek. Płyn do mycia naczyń + ocet + trochę wody :D Popsikałam, 10 minut i spłukałam wodą. Po żadnym mydle, twardej wodzie, zaciekach itp. nie ma najmniejszego śladu. Drzwi prysznicowe są jak nowe, baterie lśnią, sanitariaty błyszczą :) No, mówię Wam, rewelacja!!

Myślę, że szklarz zrobi takie jak zechcesz byle nie były zbyt fikuśne. No, chyba, że pojedziesz mu po ambicji, albo finansach :)

Pomyśl też o fazowanych krawędziach :) Będzie wyglądać jak kryształowe i zada szyku.

Lustro na kaloryfer ? Czemu nie, ale problem jest w tym, że będzie odstawać od ściany i to może nie być ładnie.

Ocet, albo kwasek cytrynowy :D Ja, jako leniwiec, kupuję Starwax Soluvert http://sklep.starwax.pl/search.php?filter_producer=1308137275

Jedna pani sprzątająca u znajomych octem czyści nawet dywany. Śmierdzi potem koszmarnie, ale efekty są pozytywne.

Edytowane przez pestka56

Yuppi jestem w swiecie netu!

a wystarczylo kupic starter na internet za 5zeta :lol2:

jak ja mam nadrobic zaleglosci??

Oglądaj, a czytać będziesz tylko niektóre. Ja takrobię, bo nawet jak jeden dzień nie zaglądam, to przecztanie wszystkiego by mnie zamordowało.

Ale masz pogodę na PL :) W tym tygodniu ma być +36. Moje koty już nie żyją

i takie lustra można na tesmę montażową przyklejać :)

fazowane krawędzie koniecznie, ale tego nie zrobi zwykły szklarz :no: musisz poszukać zakładu szklarskiego, które ma specjalne maszyny do tego, Ale nie jest to droga impreza chyba - wszystkie szyby i lustra w domu mam fazowane :)

a luster może poszukaj po marketach budowlanych, gotowe chyba będą tańsze, niż zamawiać wszystkie u szklarza.

Jedna pani sprzątająca u znajomych octem czyści nawet dywany. Śmierdzi potem koszmarnie, ale efekty są pozytywne.
hehe pisałam wczoraj u Aninki, że czytałam na forum dla sprzątaczek, że sprzątają wszystko octem i innymi kwaskami cytrynowymi. Po za tym sprzataczki unikają chemii do sprzątania - w dużych ilościach są rakotwórcze. Edytowane przez Emila3000

Te 36 to ma być w cieniu :rotfl:

Przeżyłam kiedyś ponad 50 w pełnym słońcu na dżeblu w Tebach zchodnich w towarzystwie zimnej butli wody. Co wypiłam, natychmiast pojawiało się na skórze. Gdyby nie muszki (tam nazywają je namus, namitta) podobne do naszych owocówek, tylko jadowite i namolne bardziej od komarów, byłoby nawet do zniesienia. Żarły świńtuchy wszędzie, gdzie cokolwiek stykało się krawędzią ze skórą. Pozostawiały tysiące maleńkich gruzełków. Jak zdjęłam siatkowe balerinki to na stopach miałam podwójny wypukły wzorek, który utrzymał się ponad 2 miesiące.

Tomkowa, jeśli to nie prywatny kontakt ze szklarzem, to chętnie bym skorzystała. Muszę wymienić kilka kryształowych szybek w kredensie i potrzebuję 2 szczególnego kształtu lustra.

To, co wiem na dziś: luster nie może być dużo, nie mogą mieć ram, nie mogą być wszystkie takie same :D Jak mają wisieć i jaki mają mieć kształt - nie wiem ;)

Pestko, odwiedzę go w drugiej połowie lipca i zapytam, czy jest gotowy ciąć fantazyjnie szkło ;) A firmę Pyroflex znasz? Dobre usługi za rozsądną cenę