Tomkowa 07.07.2015 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 hejka od razu mówię, że nie nadrobiłam mojej tygodniowej nieobecności i być może nie jestem w temacie, ale może zawieź tą tkaninę do pralni chemicznej... nie po to oczywiście, żeby ją czyścić tylko, żeby profesjonalnie odprasować (albo przynajmniej zadzwoń czy mają taką usługę.... bo sprzęt mają przecież na pewno) dobrze, ze pomalowałaś tylko jedno krzesło :D witam się i idę nadrabiać Catti, urlopowałaś? Świetny pomysł z tą pralnią! Tematu niestety nie przemyślałam do końca, bo wszystko za szybko chcę zrobić. Nie mówiłam Wam, ale uszaki mam dwa Materiału mam tylko 3 metry, a na jeden fotel potrzeba 5. Materiału już nie dokupię, bo się wyprzedał. I teraz mam takie opcje: 1. zrobić jeden fotel dwukolorowy wykorzystując tkaninę, którą mam, o ile ją wyprasuję. Drugi fotel inny 2. zrobić dwa fotele takie same jednobarwne z nowej tkaniny, a z tej, którą mam uszyję legowisko dla psa 3. zrobić dwa fotele jednobarwne, ale w różnych kolorach z nowych tkanin, a z tej, którą mam uszyję legowisko dla psa i może materac na huśtawkę i krzesła na tarasie Co mam zrobić?? Decyzja kolejna to, jakiego koloru mają być fotele, aby wszędzie pasowały?? Tomcia, już się nie mogę doczekać metamorfozy krzeseł i fotela:) Jak widzisz, mam ból głowy z tym tylko, jak na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 07.07.2015 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 (edytowane) uff! nadrobiłam tak, urlopowałam się na końcu świata bez dostępu do netu.... Nie wiem czy znacie taki program 'dorota Was urządzi' Ale tam dawała instrukcję na to jak robić obicia z gąbki. Dużo tam jest instrukcji na meble i dodatki DIY.Jest dostępny legalnie za darmo w Internecie. u mnie w wątku krótkie, subiektywne streszczenie wszystkich odcinków pierwszej serii (chyba na przedostatniej stronie) Z wielką radością donoszę, że huśtawka wisi i ma się całkiem dobrze Czyli nie zarwała się, jak na niej usiadłam pięknie! a poduszki rozweseliły taras Dziewczyny, ale ja jeszcze żadnego lustra nie mam Tzn. mam dwa w ramach drewnianych i jedno w metalowej, ale właśnie stwierdziłam, że tam muszą wisieć lustra bez ram Ciekawe, czy szklarz by mi zrobił w takim wymiarze i kształcie, jaki by najbardziej pasował? I w tym kierunku bym zmierzała lustra na tapecie.... ta propozycja chyba najlepsza http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=323214&d=1436048348 i niekoniecznie lustra bez ram..... mogą też być w białych ramach.... albo w jasnych ramach.... coś znalazłam.... http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/e411aab50b3636a8_1000-w248-h248-b0-p0--eclectic-staircase_zps0918e426.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/Mirrored-Furniture-Decorating-Tips1_zpsb0957a1f.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/mirrorwall_zpsa4728c5d.jpg jeszcze jedno jest ważne.... co będą odbijać?? A lustra to chyba będą mi się dziś śniły a gdyby te z ikei pozbawić ozdobników i malnąć na biało? mają bardzo cienką ramkę i prawie 60 cm.... i gdzieś ktoś pisał ostatnio, że w Netto były takie na pasku za śmieszne pieniądze... i też się cieszę na metamorfozę krzeseł i uszaka Edytowane 7 Lipca 2015 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 07.07.2015 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Co mam zrobić?? relax...maniana..... drinka se zrób.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 07.07.2015 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Catti, cieszę się, że Twoje ustawienie mebelków na tarasie, ale z przekręconą huśtawką, dobrze się prezentuje Jak będą wisieć te lustra finalnie jeszcze nie wiem, bo wydaje mi się, że mazaje na zdjęciu nie oddają skali i rozmiarów. Nie będzie innego wyjścia jak kolejna klejonka na ścianie I tak mnie ona czeka, bo muszę wiedzieć, jakich wymiarów muszę szukać lub zrobić Białe ramki zupełnie mi się nie widzą A w takich ornamentowych ramach, to już zupełnie do mnie nie pasują Zakochałam się w tych bezramowych bez pamięci A co się w nich będzie odbijać? Balustrada! Dziś właśnie się zastanawiałam, co zrobić ze ścianą przy drugim biegu schodów O jakie lustra Ikea do przemalowania chodzi? Mam jedno okrągłe z takim zawijaskiem na górze, ale czarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 07.07.2015 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 relax...maniana..... drinka se zrób.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 07.07.2015 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Nie mówiłam Wam, ale uszaki mam dwa Materiału mam tylko 3 metry, a na jeden fotel potrzeba 5. Materiału już nie dokupię, bo się wyprzedał. I teraz mam takie opcje: 1. zrobić jeden fotel dwukolorowy wykorzystując tkaninę, którą mam, o ile ją wyprasuję. Drugi fotel inny 2. zrobić dwa fotele takie same jednobarwne z nowej tkaniny, a z tej, którą mam uszyję legowisko dla psa 3. zrobić dwa fotele jednobarwne, ale w różnych kolorach z nowych tkanin, a z tej, którą mam uszyję legowisko dla psa i może materac na huśtawkę i krzesła na tarasie Co mam zrobić?? Decyzja kolejna to, jakiego koloru mają być fotele, aby wszędzie pasowały?? pomieszać propozycję 2 i 3... znaczy zrobić dwa fotele jednakowe z nowej tkaniny, albo z nowych tkanin (mogą być nawet dwubarwne) a z tego co masz i legowisko i poduchy na ławeczkę i na fotele na tarasie... pokaż ten materiał a masz starą szufladę? tu masz legowisko dla psa... http://www.interiorspl.com/strona-gwna/2015/5/8/zrb-to-sam-posanie-dla-psa-ze-szuflady Białe ramki zupełnie mi się nie widzą A w takich ornamentowych ramach, to już zupełnie do mnie nie pasują Zakochałam się w tych bezramowych bez pamięci A co się w nich będzie odbijać? Balustrada! Dziś właśnie się zastanawiałam, co zrobić ze ścianą przy drugim biegu schodów O jakie lustra Ikea do przemalowania chodzi? Mam jedno okrągłe z takim zawijaskiem na górze, ale czarne o takich myślałam http://www.ikea.com/PIAimages/0119705_PE276137_S3.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 07.07.2015 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 (edytowane) Właśnie to lustro mam Żadna fotka, którą zrobiłam nie oddaje koloru rzeczywistego, więc szkoda wklejać Myślałam, żeby fotel zrobić w takim jasnym piaskowym kolorze, nie kremowy, nie beżowy, tylko taki szaro-beżowy, czyli greige Gdziekolwiek go nie postawię, czy do salonu, czy do jadalni, czy też sypialni, powinien pasować A może szary? Edytowane 7 Lipca 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 07.07.2015 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 możesz jeszcze poszukać luster akrylowych.... lekkie i nietłukącebez ram w różnych kształtachi cena nie zabija..... zerknij na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 07.07.2015 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Tomkowa napiszę tylko że taras jest cudny Niestety nie mam czasu na więcej ochów i achów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 07.07.2015 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 możesz jeszcze poszukać luster akrylowych.... lekkie i nietłukące bez ram w różnych kształtach i cena nie zabija..... zerknij na allegro Myślałam o nich, ale one raczej bez fazy są I nie mają tej "głębi", duszy nie mają Niestety tylko te srebrne, prawdziwe, mają w sobie to coś, co wielbiciel luster w nich kocha Tomkowa napiszę tylko że taras jest cudny Niestety nie mam czasu na więcej ochów i achów Dziękuję i cieszę się, że znalazłaś chwilkę Zaglądam do Ciebie i wiem, żeś zaganiana Jak nowa szafa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 07.07.2015 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Greige Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 07.07.2015 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Żadna fotka, którą zrobiłam nie oddaje koloru rzeczywistego, więc szkoda wklejać ale jaki to kolor? jednakowy? pasiasty? co przypominający? Myślałam, żeby fotel zrobić w takim jasnym piaskowym kolorze, nie kremowy, nie beżowy, tylko taki szaro-beżowy, czyli greige :yes: A może szary? :no: chyba, że jakiś oryginalny szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 07.07.2015 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 (edytowane) ale jaki to kolor? jednakowy? pasiasty? co przypominający? Jest gładki, flokowany plusz. Jak kupowałam, to na monitorze wydawał się właśnie taki "greżowaty" W rzeczywistości jest bardziej kremowy i mnie wkurza Tylko nie mów, że oryginalny szary, to srebrny A co powiecie na pomarańczowy? Edytowane 7 Lipca 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.07.2015 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 WINO W Dobieszy, przy drodze, którą jeździmy do W-wy, jakieś 5 km od nas nieco ponad 3 lata temu pojawił się dom i wkrótce przy nim garaż. Garaż wypełniony winem, czyli Winny Garaż. Fajna nazwa, fajni ludzie, dobre i w rozsądnych cenach wina, 2 psy i kot. A tydzień temu wracamy wieczorkiem do domciu, a tu Winny Garaż świętuje otwarcie restauracji. No, to wpadliśmy na fundowanego przez ambasadę Niemiec Rieslinga. Było sympatycznie i winko przednie zwane pieszczotliwie, przez właściciela Garażu, Karpikiem. Na koniec zakupiliśmy butelkę Rieslinga „my Karp”. Bardzo pyszny. Uszaki zrób 2 kolorowe. Dokup gładką tkaninę Koniecznie. Będzie taki tyci haczyk w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 07.07.2015 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Pestko, koniecznie do tej Dobieszy muszę się wybrać w takim razie Ten materiał wzorzysty, który wklejam przy stole, to będzie na krzesłach O fotelu myślałam, żeby był gładki, ale może boki i tył inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.07.2015 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Winny Garaż jest na fb i ma stronę. Możesz tam zobaczyć jaką mają ofertę win. Fotele – tak, zdecydowanie jestem za dwukolorowymi, coś wzorzystego + gładki materiał. Mogą być zupełnie spokojnie oba materiały z innej bajki, może jakiś żakard i coś aksamitopodobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 07.07.2015 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 07.07.2015 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Bardzo mnie ciekawi nowe życie Twojego uszaka. Taras przyjemny bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.07.2015 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 07.07.2015 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 fotele zrobiłabym z szarą bazą - masz takie zasłony i szary cudnie pasuje do ciemnego drewna, cudnie podkręca kolor, wydobywa głębię. Zdecydowanie dwukolorowe odjechane jak najbardziej - fotele 2 różne mogą być, ale nawiązujące do siebie. z szarym połączysz prawie wszystkie kolory. inspiracje fotelowe piękne, idz w tą stronę z ikei za 20 zł mam bezramowe okrągłe lustro z fazą, z 50 cm średnicy. nie ma co kombinować z tym z zawijaskami. zakupy w hameryce też mnie czekają - chce tam kupić baterię wannową, i większość żyrandoli do domu. Ciarek dostaję na myśl o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts