Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

no właśnie też się teraz skłaniam ku LG - z tego co doczytałam jako jedyny producent ma dostarczanie wody ze zbiornika, a tylko taka opcja wchodzi w grę

albo olać tę kostkarkę - bo sama nie wiem czy bym tego używała, pewnie sporadycznie... i brać beko, bo chciałam takie szerokie półki :) ale piszą że głośna i już sama nie wiem :(

na przyszłe koszty nie zwracam uwagi :-P

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Karolina, a to nie jest tak, że do automatycznej kostkarki potrzebny jest stały dopływ wody? Skoro u Ciebie jest możliwa woda wyłącznie ze zbiornika, to w grę wchodzi jedynie kostkarka ręczna.

z tego co piszą o tym LG to z tego zbiornika się robią kostki - ja tak zrozumiałam... jeśli się zdecyduję to chciałabym na żywo ją zobaczyć i wtedy zapytać w sklepie dokładnie jak to działa...

ten LG to głownie dlatego że jest biały :) bo ta kostkarka to dla mnie jak się okaże że nie działa to płakać nie będę, bo nie jest to dla mnie wymóg - jak będzie to oki, jak nie to też... czytam o tych kostkarkach i chyba jednak to nie dla mnie, bo ten lód trzeba na bieżąco zużywać, bo inaczej się skleja, trzeba opróżniać i robić od nowa - bez sensu... to już wolę ręczną jak do tej pory :)

poszukam białej bez kostkarki więc :)

ha! czytam o tej beko lodówce iiii ma ręczną kostkarkę, nie potrzebuje podłączenia wody !! dla mnie bomba, bo miałabym problem - nie pijemy wody z kranu. Chociaż z podłączeniem wody akurat nie miałam bym problemu...

głośna jest podobno faktycznie, ciekawe jak bardzo by to przeszkadzało na co dzień?

będę ją rozważać poważnie przy wyborze lodówki dla siebie.

Karolina widziałaś ją gdzieś na żywo? w wawie czy gdzieś?

Edit. juz wiem - w saturn janki i targówek, czyli podczas wizyty w Ikei przy okazji pomacam lodówkę.

Edytowane przez Emila3000

kostkarki nie mam ale jak odwiedzam ciocię to wiem, że w nowym domu, w nowej lodówce muszę ją mieć :D jak dla mnie rewelacja, ale my bardzo imprezowi jesteśmy i dużo lodu zużywamy ( dla gości oczywiście hahaha) :D

Tak, kostkarka to cudo. My tez bardzo imprezowi i dla gości oczywiście :lol2:

U nas będzie samsung RSH5ZLBG http://www.ceneo.pl/7689158#tab=spec

Piszą o nim, że głośna kostkarka, mnie to nie przeraża, w kuchni przecież nie śpię, poza tym na opinie trzeba tez wziąć poprawkę, bo ludzie lubią sobie pomarudzić (o rekuperatorze tez czytałam, że głośny, a naszego wcale nie słyszę).

Tego samsunga ma Beata (Betagi) z FM i bardzo chwali - zwłaszcza kostkarkę.

Cena filtra to ok. 80-100 zł na pół roku więc też do przeżycia.

Pusia, ale piękna ta lodówa :)

Wiem Kochanie, wiem.. :D

Jestem w ciężkim szoku, bo właśnie usłyszałam, że "jakoś za ciemna ta ściana. Może byśmy przemalowali te meble?" :o Chodzi o meble w salonie!! :wiggle: Ale numer, chyba muszę sięgnąć do mojej bardzo ręcznej kostkarki :lol2:

Jesoooo kto kiedy i dlaczego tak do Ciebie śmiał bez uprzedzenia????

Pusia ja też na początku chciałam czarną :) miałabym łatwiej z wyborem chyba bo ich jest zdecydowanie więcej - ale mi się odwidziała ciemna kurka

Ale to nawet nie o kolor chodzi, tylko o model.

Myślę, że biała ma takie sama rozwiązania. Zresztą piękna jest.

Tez mieliśmy dylemat z tą wodą z kranu do kostek i do picia, ale jest filtr, poza tym u nas ta woda wcale zła nie jest, no i jak gdzieś stołujemy się poza domem to też nie masz gwarancji, że kostki nie są z kranówy.

O znalazłam opis Beaty odnośnie tego Samsunga:

Jeśli chodzi o jej zalety to : chłodzi i mrozi super, wodę wyciągniętą z lodówki na niskim nastawieniu nie da się napić, łupie w zęby, barek bardzo się przydaje w ciepłe dni, można szybko sięgnąć po piwko lub wodę, wydzielone strefy sprawdzają się i można ustawić inną temperaturę szuflad, podajnik wody i lodu jest udoskonalony, łopatki włączające wodę i wylot lodu są lepiej rozwiązane i pracują precyzyjne (w starszym modelu, który miałam była guma, którą się przyciskało i nie zawsze to dobrze działało ) z panelu łatwo i szybko można zmienić temperatur lodówki czy tez zamrażarki , szybkie zmrożenie przydatne jest na imprezkach zakrapianych :) i nie tylko :)

wady - widać każdy odbity palec, ale bardzo łatwo się czyści , nie jest najcichsza

witamy po wakacjach :)

fajna owca!!!

niech ci służy ;)

...albo olać tę kostkarkę - bo sama nie wiem czy bym tego używała, pewnie sporadycznie... i brać beko, bo chciałam takie szerokie półki ale piszą że głośna i już sama nie wiem

o matko!

wybór lodówki.... jak sobie przypomnę....:mad:

najpierw napaliłam się na sbs (piękna, modna, wielka, dwudrzwiowa jak sama nazwa wskazuje), ale szybko się wyleczyłam... widziałam u znajomych, pootwierałam, pomierzyłam i mi przeszło, bo wielkie to jak fix, a miejsca w zamrażalniku nie tak wcale dużo (więcej mieści się w trzech szufladach). :cool:

Potem chciałam kostkarkę... :yes: koniecznie!! bo to super takie kostki wsypać sobie do szklaneczki...;) znalazłam Liebhera... cena zaporowa,prawie mnie zabiła... :eek: mogłam mieć w końcu za połowę ceny, ale mi się odwidziało... :D musiałabym doprowadzić wodę i takie tam przeróbki jednak nie były warte kaprysu...jednym słowem zwyciężył rozsądek... :cool:

no to stanęło na lodówce wolnostojącej... chłodziarko-zamrażarce , w inoksie, żeby pasowała... :)

przygotowałam miejsce na wysoką lodówkę i zaczęłam poszukiwania... najpierw w necie czyli wygląd... potem w realu... i co się okazało??? że moja lodówka nie może być tak wysoka jak myślę, bo mam 152 w kapeluszu i nie dosięgam do najwyższej półki bez drabinki.... :lol2: a najlepsze jaja były w sklepach, kiedy zdejmowałam szpilki i na bosaka dosięgałam do najwyższej półki.... :lol2: (w domu przecież nie pomykam na obcasach)... mina sprzedawców bezcenna.... :D

i jeszcze na jedną sprawę zwrócił mi uwagę jeden ze sprzedawców kiedy chciałam koniecznie lodówkę z komorą zero... że owszem, super, ale pozostałe półki tak małe, że dwa duże garnki np. z rosołem się już nie zmieszczą... :cool:

suma, sumarum... mam samsunga, no frost...z wyświetlaczem temperatury, z alarmem otwartych drzwi,stal szczotkowana (świetnie się myje, właściwie wystarczy przetrzeć wilgotną szmatką), z trzema szufladami do mrożenia i tacą na lód, zawsze pełną kostek... :wiggle: jak mam mieć gości to część lodu przekładam w worku do szuflady, a jak goście już jadą to kupuję worek lodu w biedronce, albo na stacji benzynowej i gotowe! (raz mi się zdarzyło ) ;)

i to by było na tyle :D

Jestem w ciężkim szoku, bo właśnie usłyszałam, że "jakoś za ciemna ta ściana. Może byśmy przemalowali te meble?" :o Chodzi o meble w salonie!! :wiggle: Ale numer, chyba muszę sięgnąć do mojej bardzo ręcznej kostkarki :lol2:

ale numer!

czy nie o to chodziło??

od razu widać, że małż wypoczęty, zrelaksowany, zaspokojony :D ... chętny do współpracy..

jak to po udanych wakacjach :yes:

czyli będzie się działo....

Ja bym wybrała LG ;) Weź pod uwagę przyszłe koszty eksploatacji, choćby ceny filtrów, które trzeba wymieniać. Samsung ma chyba najdroższe

Mimo wszytsko wzieła bym to pod uwage ;)

Tak, kostkarka to cudo. My tez bardzo imprezowi i dla gości oczywiście :lol2:

U nas będzie samsung RSH5ZLBG http://www.ceneo.pl/7689158#tab=spec

Piszą o nim, że głośna kostkarka, mnie to nie przeraża, w kuchni przecież nie śpię, poza tym na opinie trzeba tez wziąć poprawkę, bo ludzie lubią sobie pomarudzić (o rekuperatorze tez czytałam, że głośny, a naszego wcale nie słyszę).

Tego samsunga ma Beata (Betagi) z FM i bardzo chwali - zwłaszcza kostkarkę.

Cena filtra to ok. 80-100 zł na pół roku więc też do przeżycia.

Śliczna ta lodówka, głośność to wiadomo indywidualne odczucia al ezalezy tez gdzie jest umieszczona wiadomoz e w kuchni ale- czy mamy otwarta przestrzeń, zaraz sypialnie, antresole itp To tak jak z rekuperatorem na strychu nad sypilanią, zupelnie inny odbiór niz np w kotłowni/garazu a już konkretny model to inny temat :-)

no właśnie też się teraz skłaniam ku LG - z tego co doczytałam jako jedyny producent ma dostarczanie wody ze zbiornika, a tylko taka opcja wchodzi w grę

albo olać tę kostkarkę - bo sama nie wiem czy bym tego używała, pewnie sporadycznie... i brać beko, bo chciałam takie szerokie półki :) ale piszą że głośna i już sama nie wiem :(

na przyszłe koszty nie zwracam uwagi :-P

Kostkarka to fajna recz, ja raczej skłaniam się bez bo niewielu lodu używam, wole większa przestrzeń do przechowywania ;)

Pusia ja też na początku chciałam czarną :) miałabym łatwiej z wyborem chyba bo ich jest zdecydowanie więcej - ale mi się odwidziała ciemna kurka

Może coś jeszcze znajdziesz fajnego :-)

Tak,udane wakacje to podstawa jak widać!!

Dzień Dobry,:)

Właśnie Tomkowa,co u Ciebie taka posucha??Żadnej śliwowicy z Bieszczad nie przywiozłaś?

Widzę,że dyskusja o lodówkach ,dokładam swój głos na absolutne tak dla kostkarek,mam i używam różnie,czasem ciągle a czasem raz w tygodniu lub rzadziej i jeszcze nigdy nie miałam problemu ze sklejonymi kostkami ,poza tym jest jeszce funkcja kruszenia lodu,na mochito idealne,na margherity też:wiggle:Polecam.

Catti dzięki za opis :)

ale u mnie musi być lodówka z tych szerokich 90tek... w normalniej 60tce się zwyczajnie ledwo co mieszczę :( a muszę mieć zapasy w lodówce przynajmniej na tydzień (a najlepiej to na dwa) by nie jeździć kilkanaście km do sklepu co dwa/trzy dni jak do tej pory :bash:

- o tych garnkach z rosołem to mam to samo :D - dlatego na początku zakochałam się w beko bo ma te szerokie półki jak żadna typowa sbs i gdyby nie jej te opinie o głośności to już bym ją brała w ciemno, bo widziałam na żywo i mi pasuje

- woreczki z lodem też zawsze mam w zamrażalniku :)

Jesoooo kto kiedy i dlaczego tak do Ciebie śmiał bez uprzedzenia????

witamy po wakacjach :)

fajna owca!!!

niech ci służy ;)

ale numer!

czy nie o to chodziło??

od razu widać, że małż wypoczęty, zrelaksowany, zaspokojony :D ... chętny do współpracy..

jak to po udanych wakacjach :yes:

czyli będzie się działo....

Chyba chce moich bezsennych nocy :lol2: Jestem przerażona, gdyż z moimi umiejętnościami i parciem na szybki efekt, ja te meble mogę zwyczajnie zniszczyć :D

Emila, Ty tak pięknie przemalowałaś moje krzesło na ciemny szary, mogłabyś mi przemalować tę ścianę? ;) Ja nie umiem. Dla przypomnienia wrzucam obrazek :)

meble.jpg

A może ich nie malować po całości, tylko np. same drzwiczki? Oczywiście na szary ;)

W Biedronce są teraz okleiny do mebli, może z nimi poeksperymentować zanim ruszę z pędzlem? :)

Tak,udane wakacje to podstawa jak widać!!

Dzień Dobry,:)

Właśnie Tomkowa,co u Ciebie taka posucha??Żadnej śliwowicy z Bieszczad nie przywiozłaś?

Dzień dobry, piwko małe 2-litrowe było :D Śliwowicy nie mam, ale mam winka z lokalnej winnicy i piwka z tamtejszych browarów :)

A oto stanowisko do pracy po wakacjach w pełnej gotowości :lol2:

P1120778.jpg

Proszę się częstować! :D