Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

Catti dzięki za opis :)

ale u mnie musi być lodówka z tych szerokich 90tek... w normalniej 60tce się zwyczajnie ledwo co mieszczę :( a muszę mieć zapasy w lodówce przynajmniej na tydzień (a najlepiej to na dwa) by nie jeździć kilkanaście km do sklepu co dwa/trzy dni jak do tej pory :bash:

Dlatego u mnie mimo ze mógł by być SBS wybrałam /jak kupie/ osobno lodówkę i osobno zamrażarkę po 60 cm - albo do zabudowy albo nie jak coś znajdę w dobrej cenie :-) Bo temat jeszcze musi poczekać chwilę ;)

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak będę za 10 lat robić nową kuchnię, to też zrobię szeroooooką, wygodną lodówkę. W zabudowie, coby nikomu do głowy nie przyszło niczego mi na lodówkę przyklejać :lol2: Od 10 lat mam Liebherr 60 cm i to zdecydowanie za mało. Lodówka sama w sobie super i, odpukać, do dziś nic nigdy się jej nie działo :)

coby nikomu do głowy nie przyszło niczego mi na lodówkę przyklejać :lol2: )

U mnie raczej nikt się nie odważy na taką profanację, bo spojrzenie mitycznej Meduzy w porównaniu z moim w takiej sytuacji to tylko pieszczota :rotfl:

U nas osobna duża zamrażarka jest w pomieszczeniu gospodarczym, dlatego mogę sobie poszaleć - wygląd za pakowność.

Dlatego u mnie mimo ze mógł by być SBS wybrałam /jak kupie/ osobno lodówkę i osobno zamrażarkę po 60 cm - albo do zabudowy albo nie jak coś znajdę w dobrej cenie :-) Bo temat jeszcze musi poczekać chwilę ;)

chlodziarke mam w zabudowie a zamrazalnik planuje kupic i wstawic do spizarki, bo niestety nie mam miejsca w zabudowie.

Witam :-)

LODÓWKA

Samsung pokazany przez Pusię stoi od 2 tygodni u moich przyjaciół. Ma podłączenie do wody z powodu kostkarka. Ma też fajne malutkie drzwiczki, żeby sięgając po coś podręcznego (picie w nocy) nie otwierać całej.

JEST CICHUTKA – ledwie szumi i to z bliska.

Specjalnie oglądałam i słuchałam, bo po wizycie w showroomie Samsunga napaliłam się jak dzika na wymianę sprzętów kuchennych na samsungowe.

Nie ma jednej rzeczy, na której mi zależy, a mianowicie szuflada 0 stopni, żeby nie trzeba było wiecznie rozmrażać kociego mięsa. To jest jedyny powód, że wezmę iną lodówkę, ale też Samsunga. Mają 10 lat gwarancji na kompresor.

Jeśli chodzi o pełną informację o Samsungach http://sklepsamsung.pl/agd/lodowki

chlodziarke mam w zabudowie a zamrazalnik planuje kupic i wstawic do spizarki, bo niestety nie mam miejsca w zabudowie.

Witaj Meliska :hug:Już w NO? Ja mam dodatkową lodówkę w garażu, ale raz ją włączyłam, żeby zapakować ciasta i zapomniałam o tym :lol2: Klęłam, na czym świat stoi, że za mała jest ta w kuchni i nic mi się nie mieści. Za trzy dni, chowając auto w garażu, przypomniałam sobie, że stoi tam gotowa chłodziarka i czeka żeby schłodzić słodkości :D Wszystko przez to, że nie mam przejścia z domu do garażu, bo przecież nie przez sklerozę :lol2:

a tu alkohole i znowu ja się zjawiam - będę miała złą opinię :D:D:D

ale muszę napisać że ten mały drobny lód to kolejny cud z lodówki :) wiadomo że woreczki w domu mam ale mnie trafia jak mam drobny lód z nich wyciągać .... brrr!!

Czyli moja opinia już dawno zszargana? :lol2: Też kostkom w lodówce mówię zdecydowane tak :D W Kauflandzie nabyłam super foremki do lodu, z których kostki same wyskakują. Świetne są :)

a tu alkohole i znowu ja się zjawiam - będę miała złą opinię :D:D:D!!

Melisa też się zjawia zaraz po postach alko :D

To witam się w klubie "zszarganych", bo przybyłam do tego dziennika zapytać o płytki łazienkowe, ale natknęłam się na drinki arbuzowe i już zostałam.

....żeby nie trzeba było wiecznie rozmrażać kociego mięsa.

O tak, wieczny problem.

U mnie raczej nikt się nie odważy na taką profanację, bo spojrzenie mitycznej Meduzy w porównaniu z moim w takiej sytuacji to tylko pieszczota :rotfl:

U nas osobna duża zamrażarka jest w pomieszczeniu gospodarczym, dlatego mogę sobie poszaleć - wygląd za pakowność.

ja nie mam spiżarki ani nic gdzie zmieści sie lodówka dodtakowa, garaz za maly zeby tam upychać :( to muszę zastsosowac lodowke osobno i chłodzierke do zabudowy bo inaczej sie nie zmieszczę :cool:

a tu alkohole i znowu ja się zjawiam - będę miała złą opinię :D:D:D

ale muszę napisać że ten mały drobny lód to kolejny cud z lodówki :) wiadomo że woreczki w domu mam ale mnie trafia jak mam drobny lód z nich wyciągać .... brrr!!

ja kupuję takie i jest względnie ok

http://image.ceneo.pl/data/products/23620909/i-jan-niezbedny-woreczki-do-lodu-kruszonego-23557.jpg?=6551a

Fajny sposób na drinki arbuzowe]

Kurcze.... :( czy to można podciągnąć pod mobbing jak mi się linki z drinkami w pracy nie otwierają????

Widać, że kolejne są niezbędne ;)

[ATTACH=CONFIG]324965[/ATTACH]

Konieczne i niezbędne - jedna jest ... teges... za mało :yes:

Czy one pełnią też funkcję moskitiery?? Nas w sobotę jakieś licho tak strasznie pocięło podczas grilowania, że musiałam użyć maści ze sterydem :(

tomkowa pokombinuje z tym kolorowanie. Na szybko coś zmalowałam, bez dopracowania fajnie wygląda szara meblościanka, pięknie się wtopiła w ścianę i zasłony :)

Karolina a widziałaś lodówki sbs na żywo? jak dla mnie strasznie mało w nich miejsca. Też chce dużą lodówkę, zeby zakupy raz na kilka tygodni zrobić. Biorę pod uwagę tylko lodówki panoramiczne albo osobno lodówkę i osobno zamrażarke (60+60). teraz skłaniam sie ku tym multidoor ze względu na te wieeelkie półki. Do lodówki sbs wątpię żeby mi wlazł wielki pojemnik na ciasto, czy blacha z piekarnika.

Mała lodówka to w moim przypadku marnowanie jedzenia. potrafię po miesiącu odkopać jogurt już dawno przeterminowany, Wylatująca na łeb śmietana to też standard raz w tygodniu.

tomkowa pokombinuje z tym kolorowanie. Na szybko coś zmalowałam, bez dopracowania fajnie wygląda szara meblościanka, pięknie się wtopiła w ścianę i zasłony :)

:wave: Będę wdzięczna także za niedopracowane :)

Taka szarość jest piękna :)

wimbledon-residence-layers-multiple-styles-eclectic-done-right-13-library.jpg

wimbledon-residence-layers-multiple-styles-eclectic-done-right-14-library-thumb-630x840-26346.jpg

Pomalowanie drzwiczek mogłoby dać taki efekt, ale sama nie wiem ;)

008salonkaspian14ef19dfb29bff.jpg

waniliana, dziękuję za miłe słowa, ale nigdy tarasu nie uważałam za piękny ;) Ma swoje minusy (np. przeciągi przez brak ścianek, bliskość sąsiada za drzewkami), ale bardzo go lubię :) Uwielbiają go też pajączki, bo codziennie znajduję ich nowe prace tkackie :D I zauważyłam, że nocują na nim pobliskie koty :lol2: Pies śpi w domu, więc nocą sobie po działce swobodnie spacerują ;)

A co do mebli w salonie, zgadzamy się w 100% :) A może te gałki, które planowałam do sypialni wykorzystać? Tylko trzeba by jedną dziurkę przy każdym zaszpachlować ;)

edit: przykręciłam na szybko ;)

gałka.jpg

Edytowane przez Tomkowa

A tymczasem pierwsza zasłona wisi na tarasie ;) Wykorzystałam wzorzystą prysznicową, którą, nawet nie pamiętam, skąd mam :) Widać, że kolejne są niezbędne ;)

[ATTACH=CONFIG]324965[/ATTACH]

pięknie!!!

bardzo elegancko i jeszcze bardziej przytulnie się zrobiło :)

:yes:

Catti dzięki za opis :)

ale u mnie musi być lodówka z tych szerokich 90tek... w normalniej 60tce się zwyczajnie ledwo co mieszczę :( a muszę mieć zapasy w lodówce przynajmniej na tydzień (a najlepiej to na dwa) by nie jeździć kilkanaście km do sklepu co dwa/trzy dni jak do tej pory :bash:

- o tych garnkach z rosołem to mam to samo :D - dlatego na początku zakochałam się w beko bo ma te szerokie półki jak żadna typowa sbs i gdyby nie jej te opinie o głośności to już bym ją brała w ciemno, bo widziałam na żywo i mi pasuje

Karolina, głośność to pojęcie względne ;)

czasami pierwsza myśl i pierwszy wybór jet najlepszy, bo znaczy, że to najbardziej ci spasowało i będzie ci się podobać...

no a wtedy jest szansa, że będziesz dostrzegać bardziej plusy dodatnie niż plusy ujemne :D

a jak się już tak wszystko zleje, to nie zrobi się mdło? :cool: