Emila3000 21.07.2015 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 bardzo na szybko, zdjęcie słabe więc ciężko było wychwycić gdzie sie kończy np tv a zaczyna mebel wersja szara i wersja z kolorkiem z inspiracji, celowałam na oko jaśniejszego szarego nie robiłam, bo już wiemy jak on wygląda na krześle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 21.07.2015 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 (edytowane) ooooooooo! ten pierwszy jak już... ten drugi wpada u mnie w jakiś niebiesko-fioletowy http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=324999&d=1437497550 dobra robota Emi Edytowane 21 Lipca 2015 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 21.07.2015 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Melisa też się zjawia zaraz po postach alko przepraszam ale nie wiem o co chodzi... ja przeczytalam tylko te posty co byly na danej stronie zanim.sie wpisalam... niestety nie nadrabiam.zaleglosci bo mi.sie nie chce...i jak widac, z tel cholernie ciezko misie pisze kurdenawagomac Tomkowa, ja jeszcze w PL. moj mezu w czwartek rano przyjezdza i z tego co mi wiadomo to z koncem lipca powrot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.07.2015 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Maluj całe. Te malowane tylko po drziczkach, to istny Gierek skrzyżowany z VOX i BRW Kolory szarości, te ciepłe oliwkowe z fotki prześliczne, ale musiałabyś zasłony zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 21.07.2015 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 (edytowane) bardzo na szybko, zdjęcie słabe więc ciężko było wychwycić gdzie sie kończy np tv a zaczyna mebel wersja szara i wersja z kolorkiem z inspiracji, celowałam na oko jaśniejszego szarego nie robiłam, bo już wiemy jak on wygląda na krześle [ATTACH=CONFIG]324995[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]324996[/ATTACH] Emila, bardzo dziękuję!! :hug: Pokazałam i wiecie co usłyszałam? "A nie mówiłem, że te meble muszą być jaśniejsze?" No więc raczej będzie przemalunek Najgorsze jest to, że chyba powinnam to wynieść z pokoju do malowania, co nie? Pestko, pomaluję całe Ale to będzie dla mnie logistyczny wygibas, gdzie to wynieść i jak I dylemat jak to pomalować Powierzchnia jest gładka i aż mam dreszcze, że mam to papierem ściernym najpierw potraktować Edytowane 21 Lipca 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 21.07.2015 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Tomkowa nie czytałam całego wątku, ale nie myślałaś może o jeszcze jednej opcji tzn białe meble i szara ściana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 21.07.2015 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Koleżanki dekupażystki ostatnio wynalazły jakaś fajną farbę do mebli - taką bezproblemową, zaraz poszukam co to było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 21.07.2015 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Marta, ja pomalowałam komodę ALTAX białą półmat, szybciutko schnie, jest bardzo wydajna, malowałam dwa razy i wyszła mi puszka za ok. 50zł. Komoda ma 170cm długości. nie dawałam żadnego podkładu, tylko trochę naprawdę troszeczkę zmatowiłam papierem sciernym. Farba sama w sobie jest fajna i żadnego lakieru na wierzch nie dawałam. 2 razy malowałam, moim zdaniem i wszystkich co widzieli wyszło super. Malowałam wałkiem, ale miejsca trudniejsze, tzn. przy nózkach pędzelkiem. o cytat z innego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 21.07.2015 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 a Twój chłop to niezły aparat ja się mojego już nawet nie pytam o jakieś kontrowersyjne decyzje, kiedy sama wiem, że wyjdzie efekt super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.07.2015 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Annie Sloan – a tu są lekcje od Patynowy https://www.youtube.com/watch?v=5MosdaAuT8E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 21.07.2015 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Tomkowa nie czytałam całego wątku, ale nie myślałaś może o jeszcze jednej opcji tzn białe meble i szara ściana? Jakoś nie widzę u siebie białych mebli, zupełnie o cytat z innego forum Nie słyszałam o tej farbie, dziękuję! a Twój chłop to niezły aparat ja się mojego już nawet nie pytam o jakieś kontrowersyjne decyzje, kiedy sama wiem, że wyjdzie efekt super. To była ciężka praca, gdyż od początku malowanie tych mebli zostało wykluczone Małymi kroczkami dotarłam do celu: zmiana koloru to jego pomysł Annie Sloan – a tu są lekcje od Patynowy https://www.youtube.com/watch?v=5MosdaAuT8E Też o niej myślałam, ale Aga11 z dardurdką pisały, że ona zostawia charakterystyczną powłokę. A ja bym chciała raczej uzyskać gładką gładkość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.07.2015 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Z moim J metoda podchodów też najlepiej skutkuje Rzucam pomysł i czekam. Po jakimś czasie sam zaczyna mówić o nim jak o swoim Może zapytaj kobitek z Patynowego czy i jak da się uzyskać efekt gładkości. Te farby mają piękne kolory. W LMie są Colorissim 3V3. Podobno majują na gładko wszystko jak leci. Wzięłam sobie katalog. Ładne kolory szare: szary cynkowy, szary taupe, kardamon. http://www.v33.pl/colorissim/colorissim,1227.html?&vars=cHJvZHVpdF9pZD0xMjMy Jest wzornik, ale mój komputer pokazuje te kolory inaczej. http://muratordom.pl/dzial-dedykowany/v33/kolorowo-w-calym-domu-malowanie-drewnianych-elementow-w-aranzacji-wnetrz,463_13243.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 21.07.2015 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Zaczęłam dziś realizację planu urlopowego na miejscu Na pierwszy ogień poszło legowisko dla psa Zastanawiałam się, co tu zrobić, żeby się nie narobić i z radością przypomniałam sobie o starym materacu syna z Ikea. Starym, ale nowym, bo leżał na łóżku dwa dni i okazał się zupełnie niewygodny. Ma szerokość 80 cm i okazało się, że idealnie się zmieści w miejscówkę piesia Odmierzyłam 95 cm, przecięłam pokrowiec i z entuzjazmem przystąpiłam do krojenia gąbki. Zupełnie zapomniałam, że tam są sprężyny Zapoznałam się więc z tajnikiem łączenia sprężyn sprężynkami i pracowicie zaczęłam je oddzielać w miejscu przecięcia. Trochę to trwało i zostało okupione zranieniem palców Rozbebeszony koniec zaszyłam zakładając zostawiony z nadkładem pokrowiec. Pies powąchał, położył się i wyglądał jak na łóżku wodnym, gdyż te sprężyny materacowe są strasznie miękkie Czeka mnie więc ponowne rozprucie zaszycia, wyciągnięcie sprężyn i wypełnienie dziury gąbką. A miałam się nie narobić Ale, póki co, nie jest źle, legowisko ma już na sobie pierwsze kłaki i plamy. Znaczy się, piesio uznał, że może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 21.07.2015 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Nie było mnie pół dnia i 3 strony, ehhh wymiekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 21.07.2015 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Powiesił się też obrazek nad legowiskiem Ponieważ zawartość okazała się za mała do posiadanej ramki, za wypełnienie posłużył papier do pakowania prezentów, w czarno-szare paski, nabyty kiedyś w Pepco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 21.07.2015 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 I przyjechała lampa, którą znalazła Diana Ściskam Dianę serdecznie, bo bardzo, bardzo mi się podoba A tak wygląda cały "biurowy zakątek" schowany za kominkiem Te meble też przemalować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 21.07.2015 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Piesek ma prawdziwe łoże biurka chyba nie maluj. Chyba, że też ci przeszkadza. ale szkoda, bo to drewno jest a nie paździoch. Lampka cudna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 21.07.2015 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Emila, na te brązowe Klose nie miałam pozwolenia, bo one też drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 21.07.2015 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Zapomniałam, że miałam się wypowiedzieć precyzyjniej o ścianie z tv ( wcześniej pisałam, że trochę ciężka ) a tu proszę temat sam wrócił i już nawet nie muszę kombinować jak tu zgrabnie zagaić o możliwość przemalowania mebli:) Trzymam kciuki bo będzie dużo lepiej.Może jeszcze tv uda się powiesić wśród ramek aby był lekki jak piórko z wyglądu albo dorobić mu piękną białą obrazową ramę?! Może rozsunąć ciut mebelki, żeby nie tworzyły zlewającej się plamy ( wystarczą nawet 3-4 cm. Przerób metamorfoz masz niezły więc wszystko jest w twoim zasięgu:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 21.07.2015 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 (edytowane) Aga, cieszy mnie Twoje przyklaśnięcie malowaniu Te meble mają bardzo gładką, satynową powierzchnię, jak się do nich zabrać? Znasz farby Altax, o których wspomniała Emila? Bardzo, ale to bardzo nie chciałabym tych mebli zniszczyć Z ich rozsunięciem nie będzie problemu, gorzej z powieszeniem telewizora, bo nie jest do tego przystosowany A co myślisz o meblach w biurowni? To jest drugi zakątek salonu i zrobiliśmy je ciemne (na zdjęciu wyszły niemal czarne), gdyż przemalowywania nie było w planach. Niedaleko stoi brązowe pianino. Edytowane 21 Lipca 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts