Aga111719511846 21.07.2015 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Tomkowa nie wiem jakie wykończenie dokładnie chodzi ci po głowie ale myślę, że korzystnie wyglądające będzie matowe lub półmatowe. I tu pojawia się ograniczenie z wyborem farby bo nie wszyscy producenci mają w swojej ofercie farby matowe. Beckers i Flugger mają na bank takie. Po drugie tylko farba akrylowa bo inaczej smród będzie nie do zniesienia przez parę dni a potem jeszcze przez 2 m-ce nieco mniejszy:) Ja wybieram Fluggera.Malowałam kiedyś coś kryjącym kokosowym Liberonem i było ok ale cena wysoka więc zostałam na niższej półce cenowej. Po trzecie będziesz miała problem z kolorem bo jak farba niezła to kolory w palecie nędzne i na odwrót. Znajdz mat, odpowiedni kolor z palety, wyjdą ci dwie firmy, jedną wybierzesz i po kłopocie:) Altaxem nigdy nie malowałam ale tak na szybko zerknęłam w necie i całkiem niezłe ma opinie.Kącik biurowy obok czarnego wkładu kominkowego możesz zostawić. Wymień krzesło na jakieś fajne ciut szersze niż standardowo,drewniane ( w kolorze zbliżonym do pianina ) i stylu np. retro, żadne tam powyginane, zdobione ludwikowskie. Do tego wymień gałki na jakieś inne np. w czarno białą kratkę ( patrząc na ramkę zdjęcia ) albo inne i daj z przekory jedną żółtą. Masz w salonie trochę żółtego. Obicie ewentualnego nowego krzesła zrób też jasne, możesz pokombinować z tym żółtym jeśli lubisz. Na szafki wiszące daj listwę wieńczącą. Niby duperele ale zmieniają charakter mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 21.07.2015 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 I jeszcze jedno od czapy do farb ale chodziło mi to po głowie. Lustra jakie "zawiesiłaś" nad schodami są piękne ( wiem bo mam taki komplecik ) ale zupełnie z innej bajki niż twoje schody. Lustra prostokątne w ładnych prostych drewnianych ramach lub obrazki ,fotografie dajmy na to w sepii będą lepsze:) Już raz pisałam ale przypomniało mi się ponownie - łazienki masz rewelacyjne:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 21.07.2015 22:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 (edytowane) Aga, dziękuję za wszystkie rady i proszę o jeszcze :hug: Malowaniem mebli jestem szczerze przerażona Boję się, że je zepsuję i będzie draka Pierwotny plan na lustra nad schodami był właśnie na proste w cienkich dębowych ramach. Nawet dwie już mam przygotowane Ale te bezramowe zawładnęły moim sercem Gdzie je u Ciebie mogę zobaczyć??? Tak się nimi zachwycam, że wcale się nie przejmuję, że do tych schodów nie za bardzo Sporo u mnie elementów z innych bajek Niecierpliwie czekam na heksagonalne lustra z Westa. Może już jutro przywiozą Listwa wieńcząca nad wiszącymi szafkami to świetna myśl, ale zawiesiłam je na takiej wysokości jak witryna z książkami przy telewizorze Listwa doda wysokości i zupełnie nie wiem jaka miałaby być. Zrobiłam na prosto, bo i te brązowe po drugiej stronie proste A łazienki bardzo dziękują Aha: gałki w biało-czarną kratkę mam, nawet je dziś przykręcałam, TU zdjęcie Mam ich tylko 12, a już trzecie miejsce, w których mogłyby być Krzesło przy biurku też widzę inne, ale musi być jeżdżące, bo straszna wiercipięta na nim siedzi Może jakiś DIY z nogą od obecnego? Edytowane 21 Lipca 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 22.07.2015 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Nie było mnie pół dnia i 3 strony, ehhh wymiekam. Dokładnie to samo miałam napisać. No istna wariacja co się tu wyprawia [ATTACH=CONFIG]324980[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]324981[/ATTACH] Piękne szarości!! Maluj całe. Te malowane tylko po drziczkach, to istny Gierek skrzyżowany z VOX i BRW :. Zgadzam się z Pesteczką Zaczęłam dziś realizację planu urlopowego na miejscu Na pierwszy ogień poszło legowisko dla psa Zastanawiałam się, co tu zrobić, żeby się nie narobić i z radością przypomniałam sobie o starym materacu syna z Ikea. Starym, ale nowym, bo leżał na łóżku dwa dni i okazał się zupełnie niewygodny. Ma szerokość 80 cm i okazało się, że idealnie się zmieści w miejscówkę piesia Odmierzyłam 95 cm, przecięłam pokrowiec i z entuzjazmem przystąpiłam do krojenia gąbki. Zupełnie zapomniałam, że tam są sprężyny Zapoznałam się więc z tajnikiem łączenia sprężyn sprężynkami i pracowicie zaczęłam je oddzielać w miejscu przecięcia. Trochę to trwało i zostało okupione zranieniem palców Rozbebeszony koniec zaszyłam zakładając zostawiony z nadkładem pokrowiec. Pies powąchał, położył się i wyglądał jak na łóżku wodnym, gdyż te sprężyny materacowe są strasznie miękkie Czeka mnie więc ponowne rozprucie zaszycia, wyciągnięcie sprężyn i wypełnienie dziury gąbką. A miałam się nie narobić Ale, póki co, nie jest źle, legowisko ma już na sobie pierwsze kłaki i plamy. Znaczy się, piesio uznał, że może być [ATTACH=CONFIG]325032[/ATTACH] No padłam z tego opisu. Zdolniacha z Ciebie. Piesio pewnie doceni wysiłek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.07.2015 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Nie było mnie pół dnia i 3 strony, ehhh wymiekam. Dokładnie to samo miałam napisać. No istna wariacja co się tu wyprawia I co ja mam biedna począć, skoro ja jestem gaduła i w dodatku w gorącej wodzie kąpana?? Obudziłam się dziś zrozpaczona, że ja tych mebli nie dam rady pomalować Że źle przygotuję podłoże, że źle dobiorę kolor, że spapram je i będą do wyrzucenia No i jak tak sobie siedziałam i gryzłam pazury, pojawił się w furtce pan kurier pocieszyciel Są lustra heksagonalne !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 22.07.2015 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 I co ja mam biedna począć, skoro ja jestem gaduła i w dodatku w gorącej wodzie kąpana?? Obudziłam się dziś zrozpaczona, że ja tych mebli nie dam rady pomalować Że źle przygotuję podłoże, że źle dobiorę kolor, że spapram je i będą do wyrzucenia No i jak tak sobie siedziałam i gryzłam pazury, pojawił się w furtce pan kurier pocieszyciel Są lustra heksagonalne !!! Nie spaprasz, najwyżej wydasz dodtakową kase na kolejną farbę lub pomoc A widząc metamorfozy będzie super Pokazuj lusterka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 22.07.2015 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 ... że ... nie dam rady ....źle przygotuję podłoże......,źle dobiorę kolor, że spapram je i będą do wyrzucenia TY???????????????????????????? Jest takie jedno słowo tylko nie wiem, czy mnie nie zmoderują za użycie go na publicznym forum Ale co mnie tam: OCHUJAŁAŚ??????????????? Pieścisz się, kobieto, nie ma takiej opcji :no: Są lustra heksagonalne !!! Dawaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.07.2015 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 OCHUJAŁAŚ??????????????? Skoro pomysł finalnie wyszedł z ust męskich, to tak to można nazwać :rotfl: Pokazuj lusterka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 22.07.2015 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 [ATTACH=CONFIG]325073[/ATTACH] Lustra ŁAŁ Ale... to Twoja pościel???? Znaczy te lustra leżą na Twoim łóżku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.07.2015 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Moja, coś nie tak? Jest raczej czysta Łóżko też moje To pled z I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 22.07.2015 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 One sa takie poprzecierane ?? jaki plan na nie masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.07.2015 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Ivy, tak są poprzecierane i z plamkami na szkle Teraz widać lepiej? Kupiłam je z zamysłem powieszenie nad łóżkiem, właśnie Ale była też opcja, żeby wylądowały nad schodami Muszę wycinanki porobić, żeby zobaczyć, jak będą wyglądać nad pochwytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 22.07.2015 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Moja, coś nie tak? Jest raczej czysta Łóżko też moje To pled z I Nie, nie, jak najbardziej TAK!. Właśnie ten pled (PIĘKNY) zwrócił moją uwagę, bo myślałam, że to "moja" pościel z włókna tencel, z którą mam dylemat szary czy czerwony?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 22.07.2015 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Chyba bym je w sypilni zostawila dolozyla jakies wazonki czy inne pojemniki na bizu w tym przecieranym srebrze - 1-2 szt gdzies ładnie na tacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 22.07.2015 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Ile tu się wydarzyło w 1 popołudnie!! lodówka-taras-meble-lampa-lustra-legowisko-obraz.. nie ogarnę Twojej pracowitości!! Lusterka super!! Bardzo ładne:) no i taras wygląda na bardzo przytulny! ale fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.07.2015 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Mam pierwsze przymiarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 22.07.2015 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Lustra piękne,ale jak na klatkę schodową to trochę ich mało wg mnie. Tu są fajnie rozrysowane https://happyhome.life/pl/p/lusterko-HEKSAGONALNE-miedz-29-x-h25-cm-/198 Ten ostatni przykład widziałabym u Ciebie nad schodami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.07.2015 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Inka, dziękuję, świetne te lustra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 22.07.2015 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Aniu gnasz jak błyskawica... jak Ty to wszystko robisz...meble szare będą przepiękne choć już jest bardzo ładnie, świetne lustra - zostawisz w sypialni? bo chyba tak bym zrobiła a te z linku też przepiękne z nimi pokombinuj na klatkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 22.07.2015 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Inka, dziękuję, świetne te lustra Nie ma za co. Wpadły mi w oko bo planowałam u siebie na klatce tynk imitujący beton, ale muszę na razie poszukać czegoś tańszego i tak przypadkiem znalazłam te lustra. Też się nad nimi zastanawiam więc jakbyś się zdecydowała to będę później ściągać od Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts