Tomkowa 24.07.2015 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 (edytowane) Weekend rozpoczęłam pracowicie Pojechałam do Pepco w poszukiwaniu szarych ręczniczków, a wyszłam z lustrem na sznurku, świeczką w szklanej oprawie, trzema milusimi poszewkami na poduszki i rowerowymi stoperami do książek Uszyłam wreszcie poduchę z tkaniny pozostałej z krzeseł. Nie powiem, ile razy prułam, aby wypustka wyglądała jak trzeba I posadziłam wyczekiwane dwie kaliny (Roseum i Dawn) i forsycję nieopodal Edytowane 24 Lipca 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 24.07.2015 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 O. Lustro na sznurku? A może okrągłe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 24.07.2015 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Aniko, okrągłe Leży nadal na stole, bo nie mam na nie żadnej koncepcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 24.07.2015 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Kurcze wysłało mi się zanim dopisałam do końca Też uwielbiam pledy. One są takie cudownie "śliskie", świetnie się piorą i kudły się ich nie czepiają. A ten co prezentuje Ania jest jeszcze MÓJ kolorystycznie: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=325082&d=1437559430 Swoją drogą, to jest świetne, że prezentując kompletnie odmienne upodobania jeśli chodzi o wystrój domu, możemy i tak wypatrzeć coś dla siebie Fajny zestaw kolorystyczny, mam czarne metalowe łóżko, mąż nie chce przemalować na białe - bo ze szpitalem mu się kojarzą - to by mogło być wyjście. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 24.07.2015 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Hej, enedue Ja marzę, aby ten "fajny" zestaw kolorystyczny jak najszybciej zmienić Ściana za łóżkiem będzie granatowa, a skosy białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 24.07.2015 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 A byłaby szansa na zdjęcie tego lustra? Mój M dobrowolnie do pepco nie chodzi, mało jaki sklep tak nie trawi jak ten ale z konkretnym zakupem może uda się mi go zaciągnąć (bo jak przyjdę i okaże się że to nie to, to będzie bardzo głośno i wymownie milczał ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 24.07.2015 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Aniko, nie nastawiaj się na nie wiem co, ale za 30 zł lusterko nie jest złe Ma średnicę 30 cm, a powieszone zajmuje 56 cm. Takie jest (na chwilkę w kuchni) : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 24.07.2015 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 (edytowane) Hej, enedue Ja marzę, aby ten "fajny" zestaw kolorystyczny jak najszybciej zmienić Ściana za łóżkiem będzie granatowa, a skosy białe [ATTACH=CONFIG]325368[/ATTACH] Taki lajf, białe kobietki kręcą włosy i się opalają, a czarnulki wybielają skórę i prostują włosy Wolę tę rdzawą wersję, jest jakaś taka bardziej …zmysłowa? Ta granatowa jest jak dla grzecznej uczennicy - ale jak wiadomo, pozory czasem mylą Nie wiedziałam, co to to Pepco, sprawdziłam … i się okazało, że jest obok. Dosłownie obok. Tia…moja matka z teściową się zakładały, kiedy zauważę, że kanapę zmieniła, dodam, że kanapa pierwsza była ciemna welurowa, a ta nowa - skórzana i w miarę jasna.No , minęło parę tygodni… Edytowane 24 Lipca 2015 przez enedue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 24.07.2015 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 chciałabym, żeby takie łózka były w szpitalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 24.07.2015 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Aniu ladne to lustro tylko zupełnie nie mam gdzie powiesić hmmmm a misiate poszewki tez mam Aniko moj tez nie trawi Pepco ale chyba jeszcze bardziej Home&you Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 24.07.2015 23:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Wolę tę rdzawą wersję, jest jakaś taka bardziej …zmysłowa? Ta granatowa jest jak dla grzecznej uczennicy - ale jak wiadomo, pozory czasem mylą Hmm.. zgadzam się, że pozory czasem mylą A grzeczną uczennicą też bywam Aniu ladne to lustro tylko zupełnie nie mam gdzie powiesić hmmmm a misiate poszewki tez mam Aniko moj tez nie trawi Pepco ale chyba jeszcze bardziej Home&you Ja je też kupiłam, bo ładne i tanie i kompletnie nie wiem, gdzie je powiesić Ja nie mam problemu z nielubieniem sklepów Nawet do TK dał się przekonać.. zakupem fajnych spodni chciałabym, żeby takie łózka były w szpitalu Odwiedzałam ostatnio wujka po operacji kręgosłupa i powiem Ci, że chciałabym mieć w domu takiej klasy materac i możliwości ustawiania łóżka Czerwony guzik góra do góry, zielony przycisk, dół do góry, żółty przycisk przybiega pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 25.07.2015 03:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Odwiedzałam ostatnio wujka po operacji kręgosłupa i powiem Ci, że chciałabym mieć w domu takiej klasy materac i możliwości ustawiania łóżka Czerwony guzik góra do góry, zielony przycisk, dół do góry, żółty przycisk przybiega pomoc Też miałam takie łóżko po porodzie, po cc to super bajer Za pierwszy razem mój mąż jak tylko z niego schodzilam próbował się nim bawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 25.07.2015 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Oj, ale się cieszę, że się Wam podoba A tak wyglądają lustra na rzepach [ATTACH=CONFIG]325315[/ATTACH] nawet nieźle! jakoś cały czas myślałam, że będą za małe całkiem zgrabnie rozumiem, że to "najakiśczas" Hej, enedue Ja marzę, aby ten "fajny" zestaw kolorystyczny jak najszybciej zmienić Ściana za łóżkiem będzie granatowa, a skosy białe [ATTACH=CONFIG]325368[/ATTACH] no właśnie! miałaś pokazać sypialnię.... rozumiem, że taka będzie, tak? a ja właściwie przyszłam zapodać ci jeden mały pomysł, bo pisałaś, że masz pustą ścianę na tarasie i nie zamierzasz w niej kuć ani wiercić (ba! zrozumiałe )... znalazłam na jednym z blogów: http://1.bp.blogspot.com/-hb81Dmp2bpA/VbFORmXLaJI/AAAAAAAAXjA/-5kCGqFavFQ/s640/DSC_3424.JPG http://2.bp.blogspot.com/-2E7RCwHccEU/VbFO6WBR_uI/AAAAAAAAXjI/VRo1WSuaIo4/s640/DSC_3405.JPG całkiem zgrabne, nie? no i z Twoim tempem.... godzina roboty ... z mocowaniem ofkors!! buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 25.07.2015 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 i te kłębuszki koniecznie świecące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 25.07.2015 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 (edytowane) Też miałam takie łóżko po porodzie, po cc to super bajer Za pierwszy razem mój mąż jak tylko z niego schodzilam próbował się nim bawić Oj, ja po swoim cc to miałam niemal z desek zbite Bardzo to były ciężkie dni.. nawet nieźle! jakoś cały czas myślałam, że będą za małe całkiem zgrabnie rozumiem, że to "najakiśczas" Jak tak sobie koło nich chodzę, to nawet mi się podoba Bardzo pięknie odbijają lampki na schodach i słońce W ciągu dnia każde po kolei Ciekawe, ile to "najakiśczas" potrwa no właśnie! miałaś pokazać sypialnię.... rozumiem, że taka będzie, tak? Taki jest plan Ta biała zabudowa pod oknami dachowymi jest w tej chwili w kolorze jasnego dębu i będę ją przemalowywać. Jest też koncepcja jej likwidacji, by łóżko postawić pod oknami. O tak: Ale chyba tej zabudowy raczej nie wyrzucę a ja właściwie przyszłam zapodać ci jeden mały pomysł, bo pisałaś, że masz pustą ścianę na tarasie i nie zamierzasz w niej kuć ani wiercić (ba! zrozumiałe )... znalazłam na jednym z blogów: http://1.bp.blogspot.com/-hb81Dmp2bpA/VbFORmXLaJI/AAAAAAAAXjA/-5kCGqFavFQ/s640/DSC_3424.JPG http://2.bp.blogspot.com/-2E7RCwHccEU/VbFO6WBR_uI/AAAAAAAAXjI/VRo1WSuaIo4/s640/DSC_3405.JPG całkiem zgrabne, nie? no i z Twoim tempem.... godzina roboty ... z mocowaniem ofkors!! buziaki i te kłębuszki koniecznie świecące Ale ekstra pomysł, dziękuję Czyli mam cel podczas psich spacerów: znaleźć super badyla Kulki łatwo będzie podświetlić, bo kontakt mam tam bliziutko Edytowane 25 Lipca 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 25.07.2015 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Też miałam takie łóżko po porodzie, po cc to super bajer Za pierwszy razem mój mąż jak tylko z niego schodzilam próbował się nim bawić Też po porodzie na takim leżałam ale albo u mnie w szpitalu były jakieś dziwne albo pora roku - upał w lato a materac pokryty jakimś nieprzemakalnym plastikiem - dosłownie koszmar i na nic mi były bajery z podnoszeniem skoro przez tą folie wszystko się ślizgało a ja odparzałam. Kulki można kupić - nazywają się cottonball i są jednym z tych wyjątków które wole kupić niż robić. Przy kupowaniu muliny i samodzielnym kręceniu wyjdą cenowo podobnie - ja wiem że tutaj można mówić o samorealizacji że nasze a nie ze sklepu ale zanim się dojdzie do takiej precyzji i urodzie jak te kupowane to trochę czasu, materiałów i nerwów minie. Bo oprócz tego że trzeba równo porozkładać nici to trzeba jeszcze dobrać odpowiednio mieszankę wikolu czy innego kleju z wodą by nie było brzydkich białych plam i się trzymało - i najgorsze czyli znaleźć okrągłe, małe baloniki na których te mulinę się owija - wiem bo próbowałam i szczerze to gra nie warta świeczki ale jak kto woli, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 25.07.2015 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Aniko, pewnie masz rację z tymi cottonballs i ich samodzielnym wykonaniem Wiele razy przymierzałam się do ich kupna, ale nigdy nie natrafiłam na takie zestawienie kolorystyczne, która byłoby właściwe No i zawsze mi było trochę szkoda kaski Na podanej przez Ciebie stronie własna kompozycja kolorów dla sznura 35 lampek do 149 zł. Wiesz, ile kordonka można za to kupić? Lampki mam, sporo kordonka też, więc musiałabym kupić jedynie klej Zobaczymy, co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 25.07.2015 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Pamiętaj jeszcze o malutkich balonikach idealnie okrągłych. Jak takie znajdziesz to daj znać bo ja narazie wypróbowałam baloniki do wody wysoko związane ale to marne rozwiązanie. No i w moim przypadku dochód z zakup odpowiednich lampek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 25.07.2015 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 lampki chyba najlepsze byłyby na baterię a klej może do tkanin, taki co nie brudzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 25.07.2015 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Wszystko fajnie, ale poczytałam trochę i nie wiem, czy klej wikol lub magic wytrzymują warunki zewnętrzne. Kulki muszą dokładnie wyschnąć i dowiedziałam się, że pod wpływem wilgoci zwyczajnie klapną Tak więc wersja zmodyfikowana wygląda tak: na kolorowy lampki choinkowe (nadające się na zewnątrz) nałożone zostaną białe piłeczki pingpongowe Inne kulki (poza lampkami) będą takie, jak z inspiracji Catti, czyli wyglądające na kłębki włóczki Tych na szczęście też mam sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts