Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

Weekend rozpoczęłam pracowicie ;)

Pojechałam do Pepco w poszukiwaniu szarych ręczniczków, a wyszłam z lustrem na sznurku, świeczką w szklanej oprawie, trzema milusimi poszewkami na poduszki i rowerowymi stoperami do książek :lol2:

Uszyłam wreszcie poduchę z tkaniny pozostałej z krzeseł. Nie powiem, ile razy prułam, aby wypustka wyglądała jak trzeba :rolleyes:

poducha.jpg

I posadziłam wyczekiwane dwie kaliny (Roseum i Dawn)

kalina1.jpgkalina2.jpg

i forsycję nieopodal

forsycja.jpg

Edytowane przez Tomkowa

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kurcze wysłało mi się zanim dopisałam do końca :sick:

Też uwielbiam pledy. One są takie cudownie "śliskie", świetnie się piorą i kudły się ich nie czepiają.

A ten co prezentuje Ania jest jeszcze MÓJ kolorystycznie:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=325082&d=1437559430

Swoją drogą, to jest świetne, że prezentując kompletnie odmienne upodobania jeśli chodzi o wystrój domu, możemy i tak wypatrzeć coś dla siebie :lol2:

Fajny zestaw kolorystyczny, mam czarne metalowe łóżko, mąż nie chce przemalować na białe - bo ze szpitalem mu się kojarzą :( - to by mogło być wyjście.

Dzięki ;)

Hej, enedue :bye: Ja marzę, aby ten "fajny" zestaw kolorystyczny jak najszybciej zmienić ;) Ściana za łóżkiem będzie granatowa, a skosy białe :)

[ATTACH=CONFIG]325368[/ATTACH]

Taki lajf, :lol2: białe kobietki kręcą włosy i się opalają, a czarnulki wybielają skórę i prostują włosy :lol2:

Wolę tę rdzawą wersję, jest jakaś taka bardziej …zmysłowa?

Ta granatowa jest jak dla grzecznej uczennicy - ale jak wiadomo, pozory czasem mylą :p

Nie wiedziałam, co to to Pepco, sprawdziłam … i się okazało, że jest obok. Dosłownie obok.

Tia…moja matka z teściową się zakładały, kiedy zauważę, że kanapę zmieniła, dodam, że kanapa pierwsza była ciemna welurowa, a ta nowa - skórzana i w miarę jasna.No , minęło parę tygodni…

Edytowane przez enedue

Wolę tę rdzawą wersję, jest jakaś taka bardziej …zmysłowa?

Ta granatowa jest jak dla grzecznej uczennicy - ale jak wiadomo, pozory czasem mylą :p

Hmm.. zgadzam się, że pozory czasem mylą :lol2: A grzeczną uczennicą też bywam :p

Aniu ladne to lustro tylko zupełnie nie mam gdzie powiesić hmmmm

a misiate poszewki tez mam ;-)

Aniko moj tez nie trawi Pepco ale chyba jeszcze bardziej Home&you ;-)

Ja je też kupiłam, bo ładne i tanie i kompletnie nie wiem, gdzie je powiesić :D

Ja nie mam problemu z nielubieniem sklepów ;) Nawet do TK dał się przekonać.. zakupem fajnych spodni :lol2:

chciałabym, żeby takie łózka były w szpitalu :rotfl:

Odwiedzałam ostatnio wujka po operacji kręgosłupa i powiem Ci, że chciałabym mieć w domu takiej klasy materac i możliwości ustawiania łóżka ;) Czerwony guzik góra do góry, zielony przycisk, dół do góry, żółty przycisk przybiega pomoc :rotfl:

Odwiedzałam ostatnio wujka po operacji kręgosłupa i powiem Ci, że chciałabym mieć w domu takiej klasy materac i możliwości ustawiania łóżka ;) Czerwony guzik góra do góry, zielony przycisk, dół do góry, żółty przycisk przybiega pomoc :rotfl:

Też miałam takie łóżko po porodzie, po cc to super bajer ;) Za pierwszy razem mój mąż jak tylko z niego schodzilam próbował się nim bawić :)

Oj, ale się cieszę, że się Wam podoba :hug:

A tak wyglądają lustra na rzepach :D

[ATTACH=CONFIG]325315[/ATTACH]

nawet nieźle!

jakoś cały czas myślałam, że będą za małe :p

całkiem zgrabnie :yes:

rozumiem, że to "najakiśczas" :D

Hej, enedue :bye: Ja marzę, aby ten "fajny" zestaw kolorystyczny jak najszybciej zmienić ;) Ściana za łóżkiem będzie granatowa, a skosy białe :)

[ATTACH=CONFIG]325368[/ATTACH]

no właśnie!

miałaś pokazać sypialnię....

rozumiem, że taka będzie, tak?

a ja właściwie przyszłam zapodać ci jeden mały pomysł, bo pisałaś, że masz pustą ścianę na tarasie i nie zamierzasz w niej kuć ani wiercić (ba! zrozumiałe :D )... znalazłam na jednym z blogów:

http://1.bp.blogspot.com/-hb81Dmp2bpA/VbFORmXLaJI/AAAAAAAAXjA/-5kCGqFavFQ/s640/DSC_3424.JPG

http://2.bp.blogspot.com/-2E7RCwHccEU/VbFO6WBR_uI/AAAAAAAAXjI/VRo1WSuaIo4/s640/DSC_3405.JPG

całkiem zgrabne, nie?

no i z Twoim tempem.... godzina roboty :lol2: ... z mocowaniem ofkors!! :rotfl:

buziaki :hug:

Też miałam takie łóżko po porodzie, po cc to super bajer ;) Za pierwszy razem mój mąż jak tylko z niego schodzilam próbował się nim bawić :)

Oj, ja po swoim cc to miałam niemal z desek zbite :( Bardzo to były ciężkie dni..

nawet nieźle!

jakoś cały czas myślałam, że będą za małe :p

całkiem zgrabnie :yes:

rozumiem, że to "najakiśczas" :D

Jak tak sobie koło nich chodzę, to nawet mi się podoba ;) Bardzo pięknie odbijają lampki na schodach i słońce :) W ciągu dnia każde po kolei :)

Ciekawe, ile to "najakiśczas" potrwa :p

no właśnie!

miałaś pokazać sypialnię....

rozumiem, że taka będzie, tak?

Taki jest plan ;) Ta biała zabudowa pod oknami dachowymi jest w tej chwili w kolorze jasnego dębu i będę ją przemalowywać. Jest też koncepcja jej likwidacji, by łóżko postawić pod oknami. O tak:

01-b.jpg

Ale chyba tej zabudowy raczej nie wyrzucę ;)

a ja właściwie przyszłam zapodać ci jeden mały pomysł, bo pisałaś, że masz pustą ścianę na tarasie i nie zamierzasz w niej kuć ani wiercić (ba! zrozumiałe :D )... znalazłam na jednym z blogów:

http://1.bp.blogspot.com/-hb81Dmp2bpA/VbFORmXLaJI/AAAAAAAAXjA/-5kCGqFavFQ/s640/DSC_3424.JPG

http://2.bp.blogspot.com/-2E7RCwHccEU/VbFO6WBR_uI/AAAAAAAAXjI/VRo1WSuaIo4/s640/DSC_3405.JPG

całkiem zgrabne, nie?

no i z Twoim tempem.... godzina roboty :lol2: ... z mocowaniem ofkors!! :rotfl:

buziaki :hug:

i te kłębuszki koniecznie świecące :wiggle:

Ale ekstra pomysł, dziękuję :hug: Czyli mam cel podczas psich spacerów: znaleźć super badyla :lol2:

Kulki łatwo będzie podświetlić, bo kontakt mam tam bliziutko :D

Edytowane przez Tomkowa

Też po porodzie na takim leżałam ale albo u mnie w szpitalu były jakieś dziwne albo pora roku - upał w lato a materac pokryty jakimś nieprzemakalnym plastikiem - dosłownie koszmar i na nic mi były bajery z podnoszeniem skoro przez tą folie wszystko się ślizgało a ja odparzałam.

Kulki można kupić - nazywają się cottonball i są jednym z tych wyjątków które wole kupić niż robić. Przy kupowaniu muliny i samodzielnym kręceniu wyjdą cenowo podobnie - ja wiem że tutaj można mówić o samorealizacji że nasze a nie ze sklepu ale zanim się dojdzie do takiej precyzji i urodzie jak te kupowane to trochę czasu, materiałów i nerwów minie. Bo oprócz tego że trzeba równo porozkładać nici to trzeba jeszcze dobrać odpowiednio mieszankę wikolu czy innego kleju z wodą by nie było brzydkich białych plam i się trzymało - i najgorsze czyli znaleźć okrągłe, małe baloniki na których te mulinę się owija - wiem bo próbowałam ;) i szczerze to gra nie warta świeczki ale jak kto woli,

Aniko, pewnie masz rację z tymi cottonballs i ich samodzielnym wykonaniem :) Wiele razy przymierzałam się do ich kupna, ale nigdy nie natrafiłam na takie zestawienie kolorystyczne, która byłoby właściwe ;) No i zawsze mi było trochę szkoda kaski ;) Na podanej przez Ciebie stronie własna kompozycja kolorów dla sznura 35 lampek do 149 zł. Wiesz, ile kordonka można za to kupić? :D Lampki mam, sporo kordonka też, więc musiałabym kupić jedynie klej ;)

Zobaczymy, co z tego wyjdzie :D

Wszystko fajnie, ale poczytałam trochę i nie wiem, czy klej wikol lub magic wytrzymują warunki zewnętrzne. Kulki muszą dokładnie wyschnąć i dowiedziałam się, że pod wpływem wilgoci zwyczajnie klapną ;) Tak więc wersja zmodyfikowana wygląda tak: na kolorowy lampki choinkowe (nadające się na zewnątrz) nałożone zostaną białe piłeczki pingpongowe :D Inne kulki (poza lampkami) będą takie, jak z inspiracji Catti, czyli wyglądające na kłębki włóczki :) Tych na szczęście też mam sporo :D