PusiaKssawery 27.07.2015 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 pochwaliłam się gościom tym zamysłem i zdecydowana większość, zamiast przytaknąć, czego oczekiwałam, zaczęła kręcić głowami Że "takie ładne i porządne są", że "to już nie będzie ta klasa" itd. Może coś w tym jest - Twoi Goście widzieli te meble na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.07.2015 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Fatalnie. A jakoś podejść małża się nie da? Że wpływom ulega, że to Wasze meble i wam ma być z nimi dobrze. Cierpliwie drąż. Wg mnie zyskałaś czas, żeby znaleźć jakiś mniejszy mebelek, może nakastlik, konsolkę i na nim potrenować. Może m się to spodoba. W latarenkach najbardziej mi zależało na metalowym daszku. Patrzę na nie i chyba dołożę im nóżki, żeby podnieść je nieco z podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.07.2015 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Pestko, tematu oczywiście nie odpuszczam, tyle, że przeciągnie się to w czasie.. Koniecznie muszę nauczyć się malować i ten kurs z jakimś niewielkim meblem, to naprawdę dobry pomysł Wzięłabym szafki nocne Malm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.07.2015 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Może coś w tym jest - Twoi Goście widzieli te meble na żywo. Pusiu, myślę, że goście zareagowali typowo - malowane meble w ogólnym pojęciu są uznawane za wiejski, zniszczone się maluje, tandetnie wygląda. Sama byłam kiedyś na nie, ale od czego edukacja internetowa, nie mówiąc o forumowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 27.07.2015 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Tylko, że oni widzieli te meble na żywo - może są faktycznie tak ładne, że szkoda ich malować.My oceniamy tylko na podstawie fotografii.Zresztą i tak wybór należy do Ani i jej Małża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 27.07.2015 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 No i koncepcja malowania mebli salonowych padła Durna jestem, bo pochwaliłam się gościom tym zamysłem i zdecydowana większość, zamiast przytaknąć, czego oczekiwałam, zaczęła kręcić głowami Że "takie ładne i porządne są", że "to już nie będzie ta klasa" itd. Mojego przekonali, bo zapytał, czy nie możemy poczekać z tym do następnego urlopu. Czyli klapa.. Z tego wszystkiego za karę ma wypakować wszystkie książki, żeby można było rozsunąć te meble, że nie wyglądały jak meblościanka Poprzykręcałam też gałki biało-czarne w części biurowej, wyglądają bardzo ładnie wcale nie jesteś durna... coś w tym jest, że meble mogą stracić swój urok... nie wszystkim dobrze w szarym.... mnie podobają się w tym brązie (ale ja lubię ) pokój nie jest ciemną norą tylko pięknym salonem, więc nie przesadzaj w jadalni też masz ciemny mebel a poza tym.... widać tak ma być Dziś akcja huśtawka syna i dekoracja ściany na tarasie. W nosie z tymi meblami! no i sypialnia przyjrzałam się zdjęciom... szkoda absolutnie tej zabudowy! wyżyjesz się malarsko na tych meblach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.07.2015 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Pusiu, myślę, że goście zareagowali typowo - malowane meble w ogólnym pojęciu są uznawane za wiejski, zniszczone się maluje, tandetnie wygląda. Sama byłam kiedyś na nie, ale od czego edukacja internetowa, nie mówiąc o forumowej Tylko, że oni widzieli te meble na żywo - może są faktycznie tak ładne, że szkoda ich malować. My oceniamy tylko na podstawie fotografii. Zresztą i tak wybór należy do Ani i jej Małża. To prawda, że fotki nie oddają rzeczywistego wyglądu, a dodatkowo ja jestem marnym fotografem Meble są ładne i wyglądają jak niemal jak nowe wcale nie jesteś durna... coś w tym jest, że meble mogą stracić swój urok... nie wszystkim dobrze w szarym.... mnie podobają się w tym brązie (ale ja lubię ) pokój nie jest ciemną norą tylko pięknym salonem, więc nie przesadzaj w jadalni też masz ciemny mebel a poza tym.... widać tak ma być no i sypialnia przyjrzałam się zdjęciom... szkoda absolutnie tej zabudowy! wyżyjesz się malarsko na tych meblach Oj Kasiu, co ja bym bez Ciebie zrobiła Na wizkach mam szafki nocne hemnes, ale i plan na pomalowanie malmów, bo, naturalnie, szkoda wyrzucać Są zdecydowanie cięższe w odbiorze, ale jak im zrobię nowe ubranko, to może nie będzie źle Chciałabym, żeby wyglądały tak: Wzorek z O'verlays A TU więcej możliwości. Wszystkie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 27.07.2015 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Ale super te szablony! Będziesz zamawiać? Z jakiego to kraju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 27.07.2015 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Meble są ładne i wyglądają jak niemal jak nowe no proszę! mnie się też tak wydawało jak robiłam porównanie http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=324999&d=1437497550 myślę, że nie ma sensu rozpaczać... Oj Kasiu, co ja bym bez Ciebie zrobiła plany świetne! gdzieś coś widziałam też równie ciekawego... chodziło o jakieś listwy czy gotowe elementy do Malma.... jak znajdę to podrzucę a ty gdybyś znalazła jakieś inspiracje na klasyczną jadalnię, w której musi zostać stół, krzesła i stylizowane meble, to podrzuć do Aisy222 (ta to dopiero zrobiła rozpierduchę!!! ) ... własnymi ręcami zamieniła wczesnego Gierka na piękne wnętrza (wątek w remontach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.07.2015 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Ale super te szablony! Będziesz zamawiać? Z jakiego to kraju? Aniu, to gotowe elementy, do pomalowania i naklejenia. Są dokładnie dobrane do mebli Ikea. Oni są chyba z US albo Kanady. Zarejestrowałam się tam i sprawdziłam koszty wysyłki do Polski. Niemal 51 dolarów! plany świetne! gdzieś coś widziałam też równie ciekawego... chodziło o jakieś listwy czy gotowe elementy do Malma.... jak znajdę to podrzucę a ty gdybyś znalazła jakieś inspiracje na klasyczną jadalnię, w której musi zostać stół, krzesła i stylizowane meble, to podrzuć do Aisy222 (ta to dopiero zrobiła rozpierduchę!!! ) ... własnymi ręcami zamieniła wczesnego Gierka na piękne wnętrza (wątek w remontach) Pobiegłam do Aisy Ależ ona ma ogromną jadalnię!! Poczęstunek z tańcami tam się zmieści na 20 par! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 27.07.2015 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Aniu myśle ze to opoźnienie wyjdzie meblom na dobre, bo nauczysz sie na czymś mniejszym i mniejsze ryzyko ze nie pomalujesz idealnie Pusiu, myślę, że goście zareagowali typowo - malowane meble w ogólnym pojęciu są uznawane za wiejski, zniszczone się maluje, tandetnie wygląda. Sama byłam kiedyś na nie, ale od czego edukacja internetowa, nie mówiąc o forumowej tu sie zgodzę z Pestka, ja mam przed oczami meble z pokoju mojego P. pomalowane na zielono z wątpliwą dokładnością, bo stare były brzydkie a taka farba była pod ręką Do tej pory w garażu straszą prawie- Teściowej straszą Jednak widziałam kilka mega przemian tu na FM i w interenecie wiec wiem ze może to tez zdziałąć cuda.Teraz taki wybór farb, struktur, połysków, matów czegokolwiek ze może być cudeńko Rozsuń Aniu meble, niech chwilę będzie inaczej i może okaże sie ze jednak "musisz" miec urlop jeszcze we wrześniu heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 27.07.2015 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Spóznione życzenia imieninowe pięknych przemian i sił do ich realizacji A ja troszkę żałuję, że nie będzie malowanka ale co się odwlecze to nie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.07.2015 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Aga, bardzo dziękuję za życzenia :hug:Temat widocznie musi dojrzeć bardziej Tak, jak w tej chwili, to chyba nigdy nie wyglądałam Zeskrobałam ze starej farby 18-letnią huśtawkę, pomalowałam ją na zielono, siedziska bujanek drewnochronem i .. chyba się muszę wykąpać w rozpuszczalniku Czy od rozpuszczalnika wychodzą włosy? Mam cały zielony przód Rozmontowane też zostały stare zardzewiałe łańcuchy i Mój został oddelegowany do chemicznego po coś, co ze mnie to wszystko zmyje Bo inaczej nie pojadę po nowe łańcuchy i śruby :rotfl: To się urządziłam z poniedziałku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.07.2015 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Znalazłam o wiele tańszą wersję na wzór "Anna" na moich malmach Szablon: A TU reszta szczegółów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 27.07.2015 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Aga, bardzo dziękuję za życzenia :hug:Temat widocznie musi dojrzeć bardziej Tak, jak w tej chwili, to chyba nigdy nie wyglądałam Zeskrobałam ze starej farby 18-letnią huśtawkę, pomalowałam ją na zielono, siedziska bujanek drewnochronem i .. chyba się muszę wykąpać w rozpuszczalniku Czy od rozpuszczalnika wychodzą włosy? Mam cały zielony przód Rozmontowane też zostały stare zardzewiałe łańcuchy i Mój został oddelegowany do chemicznego po coś, co ze mnie to wszystko zmyje Bo inaczej nie pojadę po nowe łańcuchy i śruby :rotfl: To się urządziłam z poniedziałku.. Haha, chciałabym to zobaczyć :lol2: Swoją drogą Tomkowa dziś u mnie będzie wieczorem łazienka na tapecie, wpadniesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.07.2015 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Swoją drogą Tomkowa dziś u mnie będzie wieczorem łazienka na tapecie, wpadniesz? No jasne, z czym przyjść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 27.07.2015 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 No jasne, z czym przyjść? z młotkiem - trzeba mojemu M głupie pomysły z głowy wybić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.07.2015 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Huśtawka schnie, a na tarasie zawisło moje dzieło, stworzone z ramy starego lustra Podobno ma nawet tytuł San wpada do Wisły A teraz biorę młotek i lecę do waniliany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 28.07.2015 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 .. chyba się muszę wykąpać w rozpuszczalniku O matko :rotfl: biedna... I co zmyłaś?? Przypomniałam sobie, jak robiliśmy naszą altanę taki upał wtedy był, deseczki świeżutkie z tartaku przywiezione, trzeba pomalować, nie pamiętam co to była za lakierojebca, Altanex czy coś w tym stylu, kolor orzech a jakże, Pierwsze dwa dni malowało nasze dziecko, potem wyjechało na wakacje a za malowanie wzięłam się ja Jak wspominałam było bardzo gorąco, więc przyodziałam się w krótkie spodenki, klapeczki, (na stopach miałam piękny całkiem nowiuśki francuski żelowy "manikir" zrobiony pod nowe białe klapeczki. Śpiewając radośnie pracowałam jak trzeba, robota w rękach mnie się paliła, fajnie szło, nawet przerw nie robiłam. Mój mąż z moim tatusiem pracowali za domem więc moich wyczynów nie widzieli. Zrobili sobie przerwę, jak mnie zobaczyli to padli, mąż autentycznie szok zaliczył ... wyglądałam jakbym się wykąpała w tej farbie, powiedział, że tego nie zmyję za żadne skarby... No cóż chwila prawdy pod prysznicem był gorzka i bolesna, bo to dziadostwo faktycznie niczym nie chciało zejść, żadne rozpuszczalniki, benzyny, w akcie rozpaczy szorowałam pumeksem... Moje stopy wyglądały jakbym razem z kurami grzebała w nimi w ziemii. Efekt był taki, że w te upały do pracy jeździłam w butach zamiast klapek i w dżinsach zamiast spódnicy. Lekcję zapamiętam do końca życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 28.07.2015 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 O matko :rotfl: biedna... I co zmyłaś?? Przypomniałam sobie, jak robiliśmy naszą altanę taki upał wtedy był, deseczki świeżutkie z tartaku przywiezione, trzeba pomalować, nie pamiętam co to była za lakierojebca, Altanex czy coś w tym stylu, kolor orzech a jakże, Pierwsze dwa dni malowało nasze dziecko, potem wyjechało na wakacje a za malowanie wzięłam się ja :rotfl: Zmyłam, głowa szczypała jak diabli i tylko co chwila sprawdzałam, czy włosy mi w palcach nie zostają Rozpuszczalnik ma w sobie jakiś tłuszcz, więc niemal cała natłuszczona byłam ślicznie. Tyle tylko, że po dokładnym zmyciu skóra zostaje sucha jak papier i jakaś za krótka Balsamuję się ustawicznie, żeby mi gdzieś nie pękła :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts