Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziś z warzyw pasztet piekę. Wczoraj próbowałam u znajomej, pycha! :D

O jak uwielbiam warzywny pasztet mniam pycha i w ogóle :D

Sama piekę taki z pieczarek, jajek i zielonego groszku i jest przezajebisty, tylko przepisy teraz to mam "gdzieś" w kartonach.

I jeszcze zupa z pieczonych warzyw tez pychota.

Generalnie to ja bym mogła bez mięsa żyć ... do następnego grillowania :D

A te cuda wycinane z warzyw i owoców potrafią zrobić wrażenie.

Sama piekę taki z pieczarek, jajek i zielonego groszku i jest przezajebisty, tylko przepisy teraz to mam "gdzieś" w kartonach.

Pusiu, to jak się odkopiesz, to Ciebie również poproszę o przepis :wiggle:

szczególnie latem mogłabym się obyć bez mięsa:)

proszę przepis :rolleyes:

Proszę, pasztet warzywny:

1 cebula

1 marchewka

1,5 szkl. cukini

20 dkg sera żółtego

pęczek natki pietruszki

4 jajka

0,5 szkl. oleju

1,5 szk. bułki tartej

1 łyżka wegety

Warzywa ścieramy lub drobno kroimy, wszystko razem mieszamy i wkładamy do formy keksowej. Pieczemy 1 godzinę w 180 st. :)

Ja robię z podwójnej porcji :D

Smacznego!!

Edytowane przez Tomkowa

Też czekam na przepis :) U mnie na sierpień domowy kucharz zarządził ograniczenie mięcha do minimum ;) Musimy coś zrobić, żeby waga zaczęła pokazywać zdecydowanie mniej :lol2:

Ja kupiłam na targu do donic przed domem kilka szt po 5 zł, tylko nie wiem jaka odmiana, ale jak przechodzę obok to pachnie mi jak w Chorwacji :-)

Potem przesadzę je do ziemi i beda na przyszły rok bo i tak jeszcze ogrodu nie ma ;)

A ja chodzę koło swoich i chodzę i nic nie czuję :lol2: Dziś im dokupię kamyki wapienne ;)

szczególnie latem mogłabym się obyć bez mięsa:)

To ze mną jest coś nie tak ;) Wczoraj opchałam się nieprzyzwoicie makaronem z boczkiem :lol2:

Proszę, pasztet warzywny:

1 cebula

1 marchewka

1,5 szkl. cukini

20 dkg sera żółtego

pęczek natki pietruszki

4 jajka

0,5 szkl. bułki tartej

1 łyżka wegety

Warzywa ścieramy lub drobno kroimy, wszystko razem mieszamy i wkładamy do formy keksowej. Pieczemy 1 godzinę w 180 st. :)

Ja robię z podwójnej porcji :D

Smacznego!!

Dzięki:) w weekend spróbuję zrobić, bo mi narobiłaś smaka:)

ja to jeszcze mogę bez mięsa, ale moj P. prawie nie jada warzyw więc nie bardzo sie da http://forum.muratordom.pl/images/smilies/happyno.gif

u mnie Ł to samo :D

dziś jest w domu więc mu "się trafiło" i dostał michę owoców jak dzieciaki na drugie śniadanie :) ledwo zjadł kilka kęsów - bo musiał dawać przykład :lol2: tak go załatwiłam - i już mu niedobrze było :D

ale dzieciaki też mięsne bardzo - parówki i kiełbasa to w ilości hurtowej u nas idą... ale one warzywa i owoce też dużo jedzą bo od małego im pcham i przyzwyczajone... Ł już nie naprostuję ;)

Mięcha??

U mnie gwoździem do trumny są słodycze :yes:

U mnie na każdym stoliku (a mam ich trochę ;) ) stoi coś słodkiego :D Nastanie czas umartwiania, bo to dla mnie też największe wyrzeczenie :)

ja to jeszcze mogę bez mięsa, ale moj P. prawie nie jada warzyw więc nie bardzo sie da :no:

u mnie Ł to samo :D

dziś jest w domu więc mu "się trafiło" i dostał michę owoców jak dzieciaki na drugie śniadanie :) ledwo zjadł kilka kęsów - bo musiał dawać przykład :lol2: tak go załatwiłam - i już mu niedobrze było :D

Niestety, Mój jest w tym przypadku głównym mącicielem :lol2: "Jemy za mało warzyw i owoców" - to sentencja, którą często słyszę ;) Ale z szefem kuchni się nie dyskutuje, bo może zastrajkować i wtedy to będzie .. :p

Dzięki:) w weekend spróbuję zrobić, bo mi narobiłaś smaka:)

Marta, dopisz jeszcze do listy 0,5 szk. oleju! Uciekło mi :lol2:

Daj znać, jak smakowało :) Edytowałam przepis, bo trochę pomieszałam olej z bułką ;)

Edytowane przez Tomkowa

Tomkowa witam się pierwszy raz u Ciebie :) Podglądałam trochę jak robiłaś galerię, tylko nie zapisałam na jakiej taśmie wieszałaś obrazki. Podpowiesz? Mam do powieszenia ramę i kilka obrazków w dziecięcym, a nie chcę wiercić.

Witaj jjana! :bye: Obrazki wiszą na taśmie Command, kupionej w LM :) Użyłam też haczyków. Taśmy kupiłam do 5 i 7 kg :)

taśma.jpg

muszę sie jutro wybra do tego sklepu :D

ja miesa nie jem o 20 lat i wcale mi go nie brakuję :D Słodycze u mnie to też koszmar :sick: chociaż je ograniczam jak mogę, wybieram takie bez syfu w środku, ale i tak jem ich za dużo:bash:

przepis na pasztet wypróbuję :wiggle:

Tylko weź edytowany, bo trochę namieszałam ;) Podziwiam za bezmięsność i bezsłodyczość :D Dla mnie żadne słodycze nie mają w sobie syfu, wręcz przeciwnie :lol2: