wiwik 07.08.2015 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 u mnie widać głównie krem i grafit, no ale skoro dostali informację że to biały, to ja nie wiem. Chyba że sczytali sobie z samego pliku. Jak wyciągnęłam w potężnym narzędziu graficznym Paint najjaśniejszy kolor z tego pliku, to wyszedł właśnie kremowy (253, 245, 208 w RGB) a najciemniejszy wyszedł 23,27,26 w RGB - czyli niby blisko czerni i bieli ale jednak nie czyste ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 07.08.2015 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 (edytowane) Kolor tego jasnego elementu to: f7f2cc W powiększeniu i bez zakłócenia przez czarny wygląda on tak: http://i58.tinypic.com/o6mdki.png I jaki kolor widzisz? Porównaj z poduszką czy pasuje pamiętaj że monitor święci i to mocno zakłóca odbiór koloru (zwłaszcza jeśli obok są kontrastowe kolory na szybko z dzieckiem na kolanach po zabawie w kolory tak by szachownica była biało-czarna efekt jest taki: http://i59.tinypic.com/2i88kw.png (można lepiej jak się ma lepszy program, 3min więcej czasu i bez małego marudy na kolanach ) Edytowane 7 Sierpnia 2015 przez AnikoPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.08.2015 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Forum zwariowało. Ja ciężko pracowałam w pralni nad płytkami, a oni zapomnieli mi przysyłać powiadomienia. SZLAG 5 stron musiałam nadganiać, to i macie teraz skrótowy wpis ode mnie Tomkowa, nie wiem jak Ty to przyjmiesz ale ja z usmiechem na buzi... wiecie, ze dzisiaj jest swieto?? i to jakie!!! Miedzynarodowy dzien piwa i piwowara no to jak? pijemy! :rotfl: U nas tego dnia wybuchł podpiwek. Żałuję, że nie miałam jakiejś kamerki w ręku. Narobiłam tydzień temu w przewidywaniu upałów. Jest świetny sam schłodzony, ale J pija go z domieszką super mocnego piwa. Opowiem, bo prawie się turłałam ze śmiechu. No, więc wziął litrową butlę i poszedł ze spec czajnikiem na trawnik przed dom otwierać. Podpiwek jak jest gorąco, to mimo, że stoi w „chłodzie” potrafi się tęgo zgazować. Butelki mamy plastikowe z kapselkami jak weck na gumkę i sprężynę. Technika otwierania w upale wyszła nam taka, że odwraca się butlę do góry nogami i wsuwa do otworu czajnika. Mam taki wielki 10 litrowy kolos. W tym czajniku delikatnie się otwiera butlę i zawartość wraz z pianką powinna się znaleźć w czajniku. J tak właśnie zrobił. Schylony nad tym czajnikiem otwiera butel i... łomot, huk. Butla rozpryskując zawartość przeleciała mu między nogami i walnęła w schodek na wejściu do domu. Oblało skutecznie biednego Pasqala, który tam się wylegiwał. Cud, że go nie trafilo, bo byłoby po kocie. Wystrzelił w górę na metr i cały zapodpiwkowany zwiał do domu. Moje J – drugi mokry – w szoku, stwierdził, że cudem tylko nie urwało mu wiecie czego. Następną butelkę ja otwierałam. Co damska ręka to damska. Mel, cytryna z chmielem się lubią, tylko jutro może głowa boleć Przyszła zamówiona próbka materiału i .. tragedia, niestety Nie mam pojęcia na czym u nich polega odwzorowanie kolorów, zwłaszcza białego i czarnego, ale jutro może się dowiem Tam, gdzie powinny być białe pola, są żółto-kremowe, a tam, gdzie czarne - grafitowe. Brzeg próbki jest biały, więc świetnie widać różnicę. Jestem kompletnie niezadowolona, ale nawet ten krem pasuje do kanapy Tyle, że nie taki miał być.. Tomkowa, trzeba mnie pytać, co zrobić, żeby plik dobrze przygotować. W końcu masz pod ręką (czyt. pod forum) grafika. Kolory wyszły jak masz na tacy. Mój skalibrowany monitor za cholerę nie pokazuje tam białego tylko kremowy , czarny jest w najciemniejszych miejscach grafitowy. Do pliku, który się wysyła załącza się opis i zaznacza kolory, które są najważniejsze we wzorze. Tu były dwa główne kolory: czarny i biały. Wyszedł kremowy i szary A jednak możliwe, dzisiaj zadzwonię dlaczego tak się stało. Bo przecież nie sposób zamówić więcej po takiej próbce A to wzór, który przesłałam: Kto widzi kremowy i szary, niech podniesie rękę Myślę, że to, że napisałaś biały i czarny miało dla nich tylko orientacyjne znaczenie, bo tak działają wszystkie firmy drukujące przysłane z zewnątrz wzory. Jest wzór, jest zdjęcie, to się go trzymają. Czyli wg nich wyszło jak powinno wyjść. Dziś Dzień Republiki Wybrzeża Kości Słoniowej A że są największym producentem kakao na świecie, to na dobry początek dnia mrożone kakao:D Miłego dnia!! Kakao było przez Inków uznawane za napój królewski o właściwościach afrodyzjaku. Częstowali nim konkwistę, a oni się podle odwdzięczyli. No, ale dzięki temu my teraz pijamy czekoladę Dowiem się, dlaczego tak się stało. Przy zamawianiu opisuje się wzór i zaznacza na ich szablonie główne kolory. Zaznaczyłam biały i czarny. Myślałam, że dla wszystkich biały, to biały, a czarny, to czarny To miało służyć właśnie temu, żeby zapobiec przekłamaniom, bo każdy monitor pokazuje inaczej, a jeszcze każde oczy widzą inaczej Do tego załącza się plik o rozdzielczości min. 150 dpi, więc bardzo wyraźny 150 dpi, to tylko połowa minimalnej rozdzielczości, w której drukuje się gazety, książki kolorowe, tapety i wszystko inne cowymaga dobrej jakości. Nie jest więc to co im wysłałaś takie hiper jakościowo. Myślę, że z powodu tej rozdzielczości też nastąpiły pewne problemy z przebarwieniami. Tomkowa, naprawdę nie liczyłaby, że oni cokolwiek poprawią w twoim pliku, żeby był lepszy. Już wyżej napisałam. Od lat znam te mechanizmy – ty przysyłasz wzór i to twoja odpowiedzialność co wyjdzie. Mają gdzieś, że jesteś nie kumata w technologii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.08.2015 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Tomkowa wyślij mi na maila oryginał wzoru, to usunę ten kremowy i podciągnę czarny. Plik możesz pchnąć nawet 15 Mb.maila poszedł na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 07.08.2015 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Forum zwariowało. Ja ciężko pracowałam w pralni nad płytkami, a oni zapomnieli mi przysyłać powiadomienia. Jakaś awaria chyba, do mnie też nie przychodzą powiadomienia i w technicznym o tym ludzie piszą. U nas tego dnia wybuchł podpiwek. Przypomniałaś mi dzieciństwo, moja babcia robiła podpiwek latem. W takich butelkach szklanych z "kagańcem" go trzymała. I czasem też wybuchał. Oblało skutecznie biednego Pasqala, który tam się wylegiwał. Chciałabym to zobaczyć Żeby go teraz osy nie zeżarły jak słodkim oblany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 07.08.2015 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Mi nigdy nie przyszło żadne powiadomienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 07.08.2015 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Mi nigdy nie przyszło żadne powiadomienie Może nie masz zaznaczone w profilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 07.08.2015 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Mi nigdy nie przyszło żadne powiadomienie mi też oszalałabym jakbym dostawała tyle maili i musiała co chwila kasować loguję się na forum i widzę czerwone kółeczka z nowymi postami, wchodzę i czytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 07.08.2015 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Pestka to sie usmialam :lol2: i z Pasqala i z tekstu J. :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 07.08.2015 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Mi nigdy nie przyszło żadne powiadomienie Może nie masz zaznaczone w profilu mi też oszalałabym jakbym dostawała tyle maili i musiała co chwila kasować loguję się na forum i widzę czerwone kółeczka z nowymi postami, wchodzę i czytam Tu nie chodzi o zaznaczanie zeby emaile dostawac od fm.. kiedys tak mialam i mnie jasna cholera brala bo co post to email:sick: wystarczy w Narzedzia Watku w danym watku zaznaczyc Subskrypuj temat.... jezeli sie udzielamy to automatycznie powinien on sie nam wyswietlac, gdy ktos cos napisze... Ja nie wchodze na glowna strone forum tylko po zalogowaniu sie w pasek poziomy Ustawienia, tuz przy napisie Wyloguj sie... i tutaj mam wszystkie swoje watki do ktorych zagladam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 07.08.2015 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Następną butelkę ja otwierałam. Co damska ręka to damska. Może nie tyle ręką damską co nie masz 'wiecie czego' do ukrywania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 07.08.2015 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Tomkowa, mowisz ze zaczynamy dzien od kakao ciesze sie, bo ilez to mozna procentowac...juz sie to bokiem odbija, bo z tego co czytam to rozmawiamy z roslinami, jeszcze troche to do kamieni bedziemy gadac a one beda sie nas sluchac ze hoho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 07.08.2015 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 ciesze sie, bo ilez to mozna procentowac...juz sie to bokiem odbija, bo z tego co czytam to rozmawiamy z roslinami, jeszcze troche to do kamieni bedziemy gadac a one beda sie nas sluchac ze hoho Dopóki nie robimy tego "na trawie" to jeszcze z nami w porządku Przy okazji procentów - wczoraj sfinalizowałam zamówienie 2 x 50 l i 1 x 30 l piwka na parapetówkę + wielki parasol w gratisie (to dla tych co będą mieli chęć na piwko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 07.08.2015 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 To coś czuje że po parapetowie będziesz musiała budować Nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 07.08.2015 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 :jawdrop: ze tez mnie nie ma w poblizu, na 2 dni powinno wystarczyc co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 07.08.2015 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 na 2 dni powinno wystarczyc co? Mam nadzieję - ponoć mamy mieć "ładną" pogodę, to będzie się chciało pić, poza tym na "syndrom dnia następnego" Nie ukrywam, że będą również inne trunki, w tym arbuzowe drinki Tomkowej - wersja z szampanem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 07.08.2015 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Mąż na poprzedni Woodstock miał 300 puszek na 3. Nie starczyło na 3 dni imprezy ale potem przez rok praktycznie nie pije więc nie czepiam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 07.08.2015 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 ja o tych 2 dniach napisalam nie wspominajac o ilosci osob... bo zakladajac ze bedzie ich sporo to w ciagu wieczoru pojdzie i braknie ja zamierzam zima kupic basenisko, i w przyszlym roku jak wykonczymy wnetrza zrobic polo party z grillem itp grill juz mam itp - jeszcze nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 07.08.2015 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Mąż na poprzedni Woodstock miał 300 puszek na 3. Nie starczyło na 3 dni imprezy ale potem przez rok praktycznie nie pije więc nie czepiam się :rotfl: chyba, aż tak ostro jak na Woodstocku u nas nie będzie - mam taka nadzieję :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 07.08.2015 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 :rotfl: chyba, aż tak ostro jak na Woodstocku u nas nie będzie - mam taka nadzieję :rotfl: Znając męża i jego znajomych to siedzieli, pili, gadali i generowali hurtową ilość epickich tekstów i cytatów które potem zapominali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts