pestka56 09.08.2015 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Fajnie masz. Możesz posadzić kolorowe żurawki. One dobrze znoszą cień. Funkie też by się nadały. Jest tyle rodzajów, że możesz wybrać nawe kremowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 09.08.2015 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Pestko, mam i żurawki, i funkie Rosną w gruncie. Kilka funkii mam też w dużych drewnianych donicach. One chyba lubią mieć sporo miejsca, więc nie bardzo by było gdzie je tam upchnąć w dużych donicach. Marzą mi się tam intensywnie kolorowe kwiaty, ale do tego potrzebne jest słońce. Niecierpkom też lepiej poza tarasem, rosną sobie tuż przy nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 09.08.2015 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 fajny tarasik wyszedł super te drziewiaste zasłony wyglądają. zapraszam do siebie na taras od południa tam Ci wszystko uroście a następnie się spali na popiół Julka już śpi w łazience jutro przychodzi teściu, będzie ściągał ścianę. Na razie nawet nie myślę jaki będzie pierdzielnik masakryczny, bo już przy wkuwaniu blatów była tragedia zmalowałaś coś nowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 09.08.2015 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Emila, fajnie jest i bardzo się cieszę Coś wymyślisz na ten południowy taras, jestem pewna. Między Twoimi pięknymi kolumnami zasłony z jakiegoś szlachetnego materiału też by się dobrze prezentowały Nie to, co u mnie prysznicówki Malowanie zostawiłam sobie na jutro Dziś dokonałam liftingu szafy wbudowanej w wiatrołapie Ponaklejałam na drzwi lustra Lots Jeszcze jutro obrazek i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 09.08.2015 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 tak, zasłony planuję - rozglądałam się ostatnio za gumowanym lnem, czy czymś takim. tylko muszę do ikei po karnisze pojechać - po dychu widziałam, że mają prysznicówki, nie prysznicówki, drzewka wyglądają rewelacyjnie pokaż koniecznie tą szafę, ciekawa jestem co wykomnbinowałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 09.08.2015 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Jutro cyknę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.08.2015 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 (edytowane) Byliny cieniolubne:funkie (Hosta) brunera wielkolistna (Brunnera macrophylla) – marmurkowe liście i wiosną niebieskie kwiatypluskwica groniasta (Cimicifuga racemosa) – pięknie kwitnie miodunka plamista (Pulmonaria officinalis) – zielone, biało nakrapiane liście.tawułka Arendsa (Astilbe x arendsii) – kwitnie latemwiele zawilców (np. zawilec mieszańcowy, zawilec japoński)języczka pomarańczoważurawkiciemierniki (np. biały, wschodni)różaneczniki można sadzić w doniczkachsporo kwiatów runa leśnego, np. przylaszczki czy fiołkiprzywrotnik ostroklapowy znakomicie da sobie radę w cieniu – ma efektowne liście i jasnożółe kwiaty (przycięty po kwitnieniu, powtarza) Edytowane 9 Sierpnia 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 09.08.2015 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Tomkowa jestem pod wrażeniem. Pytałam juz kiedys jak Ty to malujesz i nie wiem czy ja przegapiłam odpowiedź czy może Ty pytanie Jak już się obrobisz u dziewczyn to wpadaj do mnie mandale malować :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 10.08.2015 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Wow ależ ogromny i przytulny taras, w taki upał marzę o takim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.08.2015 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Tomkowa jestem pod wrażeniem. Pytałam juz kiedys jak Ty to malujesz i nie wiem czy ja przegapiłam odpowiedź czy może Ty pytanie Jak już się obrobisz u dziewczyn to wpadaj do mnie mandale malować :lol2: Waniliana, chyba nie przegapiłam Będziemy domalowywać mandalę w kuchni do blatu;) Taca mi się podoba chociaz nie ukrywam że trochę mi za dużo na niej o te paski po bokach. Malowałas od szablonu? Bo sama wiem że to nie taka prosta sprawa Nie, nie od szablonu Paski z boku pewnie pójdą do zamalowania Muszę kupić ten lakier fluggera, w takim razie Wszystko malowane od ręki Na donicy wcześniej narysowałam szachownicę ołówkiem Potwierdzam, że flugger jest super Wow ależ ogromny i przytulny taras, w taki upał marzę o takim Dianka, czy tkanina w szachownicę (pokazana kilka postów wcześniej) ma odpowiednią gramaturę na roletę rzymską? Jest odpowiednio cienka? Byliny cieniolubne: funkie (Hosta) brunera wielkolistna (Brunnera macrophylla) – marmurkowe liście i wiosną niebieskie kwiaty pluskwica groniasta (Cimicifuga racemosa) – pięknie kwitnie miodunka plamista (Pulmonaria officinalis) – zielone, biało nakrapiane liście. tawułka Arendsa (Astilbe x arendsii) – kwitnie latem wiele zawilców (np. zawilec mieszańcowy, zawilec japoński) języczka pomarańczowa żurawki ciemierniki (np. biały, wschodni) różaneczniki można sadzić w doniczkach sporo kwiatów runa leśnego, np. przylaszczki czy fiołki przywrotnik ostroklapowy znakomicie da sobie radę w cieniu – ma efektowne liście i jasnożółe kwiaty (przycięty po kwitnieniu, powtarza) Dziękuję! Na pewno coś kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 10.08.2015 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Karolina, jak poduchy na siedzisko kuchenne? Może szachownica? KOLOROWA! ... jestem ZA! czekam na ostatni kawałek blatu przy siedzisku i można miarę zdejmować do szycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.08.2015 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Poczyniłam obrazek malusi i już wisi, więc mogę pokazać lifting szafy w wiatrołapie A polegał, jak wspominałam wcześniej, na przyklejeniu lusterek Obrazek to maleńka reprodukcja Joan Miro "Baletnica", pasuje do tego większego, który tam wisi na innej ścianie "Kobieta z ptakiem w świetle księżyca" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.08.2015 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 I jest wyczekiwany stołek chiński Na razie jeden przyjechał. Od razu wylądował tam, gdzie planowałam Jeszcze nie testowałam, choć tu i ówdzie chodzą słuchy, że właśnie siedzę pod prysznicem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 10.08.2015 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 I jest wyczekiwany stołek chiński Na razie jeden przyjechał. Od razu wylądował tam, gdzie planowałam Jeszcze nie testowałam, choć tu i ówdzie chodzą słuchy, że właśnie siedzę pod prysznicem oj tam oj tam ciekawe czy taki stolek utrzyma ciezar dwoch osob musicie wyprobowac i dac znac co to jakosci i wygodnosci :rotfl: szafa wyglada zupelnie inaczej z tymi lustrami, az w pierwszej chwili to myslalam ze mam jakies omamy, bo szukalam gdzie jest real a gdzie odbicie ps. tarasik miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 10.08.2015 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Aniu ślicznie ten stołek pasuje ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 10.08.2015 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 rewelacja ten stołek:) muszę pilnować W, może i ja coś upoluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.08.2015 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 ciekawe czy taki stolek utrzyma ciezar dwoch osob musicie wyprobowac i dac znac co to jakosci i wygodnosci :rotfl: szafa wyglada zupelnie inaczej z tymi lustrami, az w pierwszej chwili to myslalam ze mam jakies omamy, bo szukalam gdzie jest real a gdzie odbicie ps. tarasik miodzio Trochę szerzej się z tymi lusterkami zrobiło, bo wąsko tam, jak jasny gwint Póki co, jestem słomiana wdowa, więc testy wytrzymałości dopiero za tydzień Tarasik klimatyczny z lampeczkami Chodzę między nim, a łazienką i nie wiem, gdzie dłużej posiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 10.08.2015 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Dobrze ze tylko tydzien... nie chciej wiedziec co sie dzieje po 4/5tygodniach :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.08.2015 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Aniu ślicznie ten stołek pasuje ))) rewelacja ten stołek:) muszę pilnować W, może i ja coś upoluję Bardzo się z niego cieszę Kupiony po kryjomu, postawiony podczas nieobecności i taka to będzie niespodzianka Drugi też będzie biały, w bardziej znanej wersji, z dziurkami i wypukłymi guzikami. O, wiem, taki jak u Czaplanki Dlatego zastanawiam się, czy tego nie wyeksmituję do salonu, a tamten pójdzie pod prysznic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.08.2015 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Znowu Ci się udało Szafa bdb, a stołek wygląda bardzo na miejscu. Zaznaczam, że ja takich stołków i innych orientalnych pufów nie lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts