Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pestko, mam i żurawki, i funkie :D Rosną w gruncie. Kilka funkii mam też w dużych drewnianych donicach. One chyba lubią mieć sporo miejsca, więc nie bardzo by było gdzie je tam upchnąć w dużych donicach. Marzą mi się tam intensywnie kolorowe kwiaty, ale do tego potrzebne jest słońce. Niecierpkom też lepiej poza tarasem, rosną sobie tuż przy nim ;)

fajny tarasik wyszedł :wiggle: super te drziewiaste zasłony wyglądają.

zapraszam do siebie na taras od południa :rotfl: tam Ci wszystko uroście a następnie się spali na popiół :lol2:

Julka już śpi w łazience :rotfl: jutro przychodzi teściu, będzie ściągał ścianę. Na razie nawet nie myślę jaki będzie pierdzielnik masakryczny, bo już przy wkuwaniu blatów była tragedia :lol2:

zmalowałaś coś nowego? :p

Emila, fajnie jest i bardzo się cieszę :D Coś wymyślisz na ten południowy taras, jestem pewna. Między Twoimi pięknymi kolumnami zasłony z jakiegoś szlachetnego materiału też by się dobrze prezentowały :) Nie to, co u mnie prysznicówki :lol2:

Malowanie zostawiłam sobie na jutro :D Dziś dokonałam liftingu szafy wbudowanej w wiatrołapie :p Ponaklejałam na drzwi lustra Lots ;) Jeszcze jutro obrazek i gotowe :)

tak, zasłony planuję - rozglądałam się ostatnio za gumowanym lnem, czy czymś takim. tylko muszę do ikei po karnisze pojechać - po dychu widziałam, że mają :p

prysznicówki, nie prysznicówki, drzewka wyglądają rewelacyjnie

pokaż koniecznie tą szafę, ciekawa jestem co wykomnbinowałaś :rolleyes:

Byliny cieniolubne:

funkie (Hosta)

brunera wielkolistna (Brunnera macrophylla) – marmurkowe liście i wiosną niebieskie kwiaty

pluskwica groniasta (Cimicifuga racemosa) – pięknie kwitnie

miodunka plamista (Pulmonaria officinalis) – zielone, biało nakrapiane liście.

tawułka Arendsa (Astilbe x arendsii) – kwitnie latem

wiele zawilców (np. zawilec mieszańcowy, zawilec japoński)

języczka pomarańczowa

żurawki

ciemierniki (np. biały, wschodni)

różaneczniki można sadzić w doniczkach

sporo kwiatów runa leśnego, np. przylaszczki czy fiołki

przywrotnik ostroklapowy znakomicie da sobie radę w cieniu – ma efektowne liście i jasnożółe kwiaty (przycięty po kwitnieniu, powtarza)

Edytowane przez pestka56

Tomkowa jestem pod wrażeniem. Pytałam juz kiedys jak Ty to malujesz i nie wiem czy ja przegapiłam odpowiedź czy może Ty pytanie ;)

Jak już się obrobisz u dziewczyn to wpadaj do mnie mandale malować :lol2::lol2::lol2:

Waniliana, chyba nie przegapiłam ;) Będziemy domalowywać mandalę w kuchni do blatu;) :D

Taca mi się podoba chociaz nie ukrywam że trochę mi za dużo na niej o te paski po bokach. Malowałas od szablonu? Bo sama wiem że to nie taka prosta sprawa :p

Nie, nie od szablonu ;) Paski z boku pewnie pójdą do zamalowania :)

Muszę kupić ten lakier fluggera, w takim razie :)

Wszystko malowane od ręki ;) Na donicy wcześniej narysowałam szachownicę ołówkiem ;) Potwierdzam, że flugger jest super :)

Wow ależ ogromny i przytulny taras, w taki upał marzę o takim

:hug: Dianka, czy tkanina w szachownicę (pokazana kilka postów wcześniej) ma odpowiednią gramaturę na roletę rzymską? Jest odpowiednio cienka?

Byliny cieniolubne:

funkie (Hosta)

brunera wielkolistna (Brunnera macrophylla) – marmurkowe liście i wiosną niebieskie kwiaty

pluskwica groniasta (Cimicifuga racemosa) – pięknie kwitnie

miodunka plamista (Pulmonaria officinalis) – zielone, biało nakrapiane liście.

tawułka Arendsa (Astilbe x arendsii) – kwitnie latem

wiele zawilców (np. zawilec mieszańcowy, zawilec japoński)

języczka pomarańczowa

żurawki

ciemierniki (np. biały, wschodni)

różaneczniki można sadzić w doniczkach

sporo kwiatów runa leśnego, np. przylaszczki czy fiołki

przywrotnik ostroklapowy znakomicie da sobie radę w cieniu – ma efektowne liście i jasnożółe kwiaty (przycięty po kwitnieniu, powtarza)

Dziękuję! Na pewno coś kupię :)

Poczyniłam obrazek malusi i już wisi, więc mogę pokazać lifting szafy w wiatrołapie :D A polegał, jak wspominałam wcześniej, na przyklejeniu lusterek ;) Obrazek to maleńka reprodukcja Joan Miro "Baletnica", pasuje do tego większego, który tam wisi na innej ścianie "Kobieta z ptakiem w świetle księżyca" ;)

wiatrołap3.jpg

wiatrołap4.jpg

I jest wyczekiwany stołek chiński :D Na razie jeden przyjechał. Od razu wylądował tam, gdzie planowałam :) Jeszcze nie testowałam, choć tu i ówdzie chodzą słuchy, że właśnie siedzę pod prysznicem :lol2:

oj tam oj tam :p

ciekawe czy taki stolek utrzyma ciezar dwoch osob :rolleyes:

musicie wyprobowac i dac znac co to jakosci i wygodnosci :oops:

:rotfl::rotfl::rotfl:

szafa wyglada zupelnie inaczej z tymi lustrami, az w pierwszej chwili to myslalam ze mam jakies omamy, bo szukalam gdzie jest real a gdzie odbicie :lol2:

ps. tarasik miodzio :wiggle:

ciekawe czy taki stolek utrzyma ciezar dwoch osob :rolleyes:

musicie wyprobowac i dac znac co to jakosci i wygodnosci :oops:

:rotfl::rotfl::rotfl:

szafa wyglada zupelnie inaczej z tymi lustrami, az w pierwszej chwili to myslalam ze mam jakies omamy, bo szukalam gdzie jest real a gdzie odbicie :lol2:

ps. tarasik miodzio :wiggle:

Trochę szerzej się z tymi lusterkami zrobiło, bo wąsko tam, jak jasny gwint :D

Póki co, jestem słomiana wdowa, więc testy wytrzymałości dopiero za tydzień :lol2:

Tarasik klimatyczny z lampeczkami ;) Chodzę między nim, a łazienką i nie wiem, gdzie dłużej posiedzieć :rotfl:

Aniu ślicznie ten stołek pasuje :-))))

rewelacja ten stołek:) muszę pilnować W, może i ja coś upoluję:)

Bardzo się z niego cieszę :wiggle: Kupiony po kryjomu, postawiony podczas nieobecności i taka to będzie niespodzianka :lol2:

Drugi też będzie biały, w bardziej znanej wersji, z dziurkami i wypukłymi guzikami. O, wiem, taki jak u Czaplanki :) Dlatego zastanawiam się, czy tego nie wyeksmituję do salonu, a tamten pójdzie pod prysznic ;)