Mmelisa 17.08.2015 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Pesteczka, ten czajnik co podlinkowalas nie jest taki drogi.. ja bym brala na Twoim miejscu skoro i tak szukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 17.08.2015 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 na czas braku prądu przecież można sobie kupić malutką butle - kuchenkę turystyczną czajnik fajny a ten diamentowy super, jest cała kolekcja sprzetów z tej lini - toster, mikser, blender itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 17.08.2015 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Pestka wygląda na to, że ten czajnik jest wycofany z oferty jak się pojawia to jakieś "zabłąkane" egzemplarze z magazynów będzie ciężko upolować Meliska te Twój czajnik to wypasiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.08.2015 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 No właśnie ja juz nawet z producentem korespondowałam. Obiecali zawiadomić jak wróci do produkcji. Prawie codziennie poluję na resztki i.... pudło jak dotąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 17.08.2015 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Meliska te Twój czajnik to wypasiony Fakt, udalo sie kupic przy -50% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 17.08.2015 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Tomkowa - Meliska mi doniosła, że malujesz i to jak czy używasz farb Annie Sloan ?? bo jeśli tak to mam sporo pytań zajrzyj proszę do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 17.08.2015 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Tomkowa uzywa chyba fluggera.. nie jestem pewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 17.08.2015 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 no to teraz też nie masz cebulki z ognia do rosołu skoro masz prąd jak kusi Cię ten gaz - co ja rozumiem - to może kup płytę podwójną??? coś na ten styl: http://www.megamedia.pl/_p/116/n/plyty-gazowe-z-wlasnym-sterow.-gorenje-itg-623-usc-p116980.jpg http://www.megamedia.pl/plyta-gazowo-indukcyjna-gorenje-itg-623-usc.php dla mnie od sufitu pomogłam? Ja nie gotuję, więc opalanie cebuli jest w gestii domowego kucharza Dla mnie może i nad świeczką Fajna ta kuchnia kombinowana i markę bardzo lubię. Temat mnie przerasta nieco Obniżona albo wychodzaca spod maskownicy Dla mnie idealnie byłoby 4 palniki indukcji i 2 na gaz z butli. Tylko nie moge znaleźć takiej 2 palnikowej U nas bywa, że prąd szlag trafia i wtedy bryndza, nawet herbaty nie ma. Już trenowałam gotowanie na kominku i pogrzewanie zupy. O, dla mnie też byłaby to idealna opcja Niestety 90 cm płyty się nie zmieści. Maksimum to 80, a najchętniej 70 cm. Jak to wykombinować?? Tomkowa, przychodzę z prośbą o pomoc w wymyśleniu układu kuchni. U ciebie zawsze tłok, więc może dziewczyny pomogą, tym bardziej, że i u ciebie "siedzimy " w kuchni http://forum.muratordom.pl/showthread.php?240507-uklad-kuchni Zaraz zerknę hej Tomkowa jestem za połączeniem płyt indukcyjnej i gazowej - skoro lubisz gotować na gazie (ja tak mam, z tym, że zestawiłam 3 płyty) indukcja sprawdza się, gdy mi się gaz kończy, a gaz był idealny, gdy teraz przez te wichury nie mieliśmy kilka godzin prądu ale przyznaję, że jestem zwolenniczką gotowani na gazie z indukcji częściej korzysta mój 13-letni syn nauczyłam go obsługi i robi sobie czasem jajecznicę, a ja jestem spokojna, że nie używa gazu, gdy nas nie ma - polecam ceramiczne patelnie Pesteczko, jak to nie możesz znaleźć ? na taką patrzyłaś ? ta nie może być ? plus 4-palnikowa indukcyjna ?? http://i90.twenga.com/agd/plyta-gazowa/bosch-prb326b70e-plyta-gazowa-tp_2228226441089438730f.jpg Cześć Ja w ogóle nie lubię gotować Lecę do Ciebie zobaczyć Twoją kombinację płyt Można jednocześnie włączyć obie płyty? Pestka drobiazg zajrzyj do mnie - mam takie, używam codziennie i jestem zadowolona polecam wszystkim, gdzie tylko mogę, bo jest dość miejsca, gotuje się wygodnie, myje dobrze, no i układ / zestaw jest idealny pod moje oczekiwania może masz podobne Chodzi o płytę kuchenną, czy garnki? Co do garnkow na indukcję - tez kilka okazało się nie nadających zię, mimo magnesow i innych cudów. Kupiłam takie cudo : http://img18.allegroimg.pl/photos/oryginal/48/67/86/12/4867861230 i używam pod te garnki /patelnie które bardzo chcialam jeszcze zachowac /zestaw patelni inginio, mała patelnia na 1 jajeczko itp)- sprawdza sie Ja mam jedna płyte - tylko szersza 70 cm - dwie ma słonko i Karolina A czy swoja polecam, nie narzekam ale nie wiem czy jest jakas wybitna Zadowolone ze swoich są Chloe i andralel ale one troszkę byly poza moim budżetem chociaz śliczne Fajna ta podkładka, do zapamiętania Wiem, że gotujesz na jednej płycie, ale coś mi się kojarzy, że miałaś dwie: jedną kupioną, drugą dostaną wraz z meblami. Nie znajdę nazwy tej kupowanej, więc mam prośbę o przypomnienie. Kuchnie Chloe i andariel też są poza moim zasięgiem Tomkowa - Meliska mi doniosła, że malujesz i to jak czy używasz farb Annie Sloan ?? bo jeśli tak to mam sporo pytań zajrzyj proszę do mnie Tomkowa uzywa chyba fluggera.. nie jestem pewna Ach, ta Mmeliska Ja miałam ambitny plan malowania mebli, który się nie powiódł Na nieszczęście pomalowałam jedno drewniane krzesło farbą do drewna Dulux. Zdecydowanie nie polecam. Fluggera mam lakier, którym malowałam pierdółki, którymi odstresowywałam stres Specjalistkami od malowania są Aga11 i dardurdka, warto zasięgnąć ich rad. Aga na pewno malowała farbami kredowymi, a u mnie polecała farby akrylowe Flugger. Mam do przemalowania w sypialni całą zabudowę i komplet Malm i na pewno użyję farb akrylowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 17.08.2015 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 .... Ach, ta Mmeliska .... Nooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 17.08.2015 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 hejka wiecie co ja miałam/mam taką podkładkę, bo jak kupiłam indukcję, to miałam zestaw garnków tefal inginio, ale tych bordowych i one się nie nadawały na indukcję. Muszę was ostrzec, bo u mnie ta podkładka weszła w jakąś reakcję z kuchenką i niestety mam okrągłe ślady lekko białe, przy zapalonym świetle od razu widać. jednym słowem zniszczyłam nową kuchenkę:/ jedno pole:/ Tomkowa na początku byłam za wieszaniem rolety do sufitu, ale jak zrobiłas wizualizację, to bardziej pasuje obniżona. Do sufitu to razem z maskownicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 17.08.2015 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 ... Maksimum to 80, a najchętniej 70 cm. Jak to wykombinować??... a tak 75cm http://image.ceneo.pl/data/products/16509239/f-hotpoint-ariston-pk-741-rqo-gh-ha.jpg?=d540a http://www.euro.com.pl/plyty-do-zabudowy/hotpoint-ariston-pk-741-rqo-gh-ha-ee.bhtml?from=ceneo&p=1179.00&cr=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 17.08.2015 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Nooooo A Ty jesteś za wyżej, czy niżej? hejka wiecie co ja miałam/mam taką podkładkę, bo jak kupiłam indukcję, to miałam zestaw garnków tefal inginio, ale tych bordowych i one się nie nadawały na indukcję. Muszę was ostrzec, bo u mnie ta podkładka weszła w jakąś reakcję z kuchenką i niestety mam okrągłe ślady lekko białe, przy zapalonym świetle od razu widać. jednym słowem zniszczyłam nową kuchenkę:/ jedno pole:/ Tomkowa na początku byłam za wieszaniem rolety do sufitu, ale jak zrobiłas wizualizację, to bardziej pasuje obniżona. Do sufitu to razem z maskownicą Dzięki za opinię i ostrzeżenie Czyli wychodzi na to, że do czasu remontu kuchni roleta będzie wisiała niżej. Czyli baaaaaardzo długo tak będzie wisiała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 17.08.2015 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Co do patelni (jak i garnkow) to nie ma jak sklep z magiczna literka I na poczatku u nas w sklepie jernia, zakupilam niska patelke do nalesnikow... swietnie sie na niej je smazy...nie wiem czy cena za nia 50zl to duzo, ale tutaj to sie nazywa "b.tanio", bo sa patelnie o wieeeeele wiele drozsze a ja szukalam czegosc taniego i koniecznie na indukcje. Tomkowa, Ty to masz fajnie... tez bym chciala zeby ktos mi cos ugotowal.. wlasnie koncze gotowac leczo, beda jesc je bite 3 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 17.08.2015 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 A Ty jesteś za wyżej, czy niżej? zalezy jak na to spojrzec.. lubie wyzej i nizej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 17.08.2015 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 o tak - mam garnki z I i są świetne na indukcję - kosztowały grosze ... beda jesc je bite 3 dni też lubię tak gotować co będę codziennie przy garach stała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 17.08.2015 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 a tak 75cm http://image.ceneo.pl/data/products/16509239/f-hotpoint-ariston-pk-741-rqo-gh-ha.jpg?=d540a http://www.euro.com.pl/plyty-do-zabudowy/hotpoint-ariston-pk-741-rqo-gh-ha-ee.bhtml?from=ceneo&p=1179.00&cr=0 Fajnie to wygląda, ale podobno płyta ceramiczna to przeżytek I jak to myć??? Czytałam też, że paleniska powinny być żeliwne, a nie stalowe. Ale ja się na tym znam tyle, co na balecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 17.08.2015 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 zalezy jak na to spojrzec.. lubie wyzej i nizej Patrz z przodu i z boku, zboku Przez to forum spaliłam już trzeciego naleśnika (ostatni dzień samotności w kuchni) Co by było, jak bym miała gaz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 17.08.2015 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 a w opis się nie wczytywałam przyznaję... tylko fotka i wymiar patrzyłam le skoro nie Ty kucharzysz - to niech kucharz sobie sam szuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 17.08.2015 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Już sprawdzam, bo powiesiłam "roletę" Mam nadzieję, że coś widać, bo marne te fotki [ATTACH=CONFIG]327858[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]327859[/ATTACH] Chyba wszystko działa No i jak lepiej? musialam zacytowac post ze zdjeciami by ich nie szukac wstecz pytanko: jezeli zamontujesz rolete "nizej" to w jaki sposob? czy bedzie ona wlasnie tak przylegac do sciany jak te "podgladowe" ? w kwestii wyboru mam mieszane uczucia, bo mam podobny dylemat u siebie w sumie nie wiem co i czy cos u mnie "zawisnie", wiec i doradzac mi nie po drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 17.08.2015 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 o tak - mam garnki z I i są świetne na indukcję - kosztowały grosze też lubię tak gotować co będę codziennie przy garach stała ja i tak mimo tego Musze stac codziennie... a leczo to taki "smakolyk zastepczy" do "zapchajdziury" Patrz z przodu i z boku, zboku Przez to forum spaliłam już trzeciego naleśnika (ostatni dzień samotności w kuchni) Co by było, jak bym miała gaz??? teee ty se nie pozwalaj, bo zrobie magiczny trik i nie bedziemy juz kolezankami spalilas nalesnika, bo masz zla patelnie, na pewno to wina patelni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts