lukasz69karolina 17.08.2015 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 ... pytanko: jezeli zamontujesz rolete "nizej" to w jaki sposob? czy bedzie ona wlasnie tak przylegac do sciany jak te "podgladowe" ? ... Melcia przylegać do ściany to nigdy nie będzie bo odstaje o grubość mechanizmu - ok 3cm chyba czy montowane na suficie, czy nad oknem - odstawać będzie tyle samo zawsze - i to wg mnie kolejne za montażem wyyyyyyyysoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 17.08.2015 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 a w opis się nie wczytywałam przyznaję... tylko fotka i wymiar patrzyłam le skoro nie Ty kucharzysz - to niech kucharz sobie sam szuka dokladnie... a jak mu malo miejsca, to niech zrobi rewolucje w kuchni i znajdzie to miejsce moze sie zmieszcza 2 razy po 4 palniki (indukcja i gaz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 17.08.2015 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 (edytowane) Melcia przylegać do ściany to nigdy nie będzie bo odstaje o grubość mechanizmu - ok 3cm chyba czy montowane na suficie, czy nad oknem - odstawać będzie tyle samo zawsze - i to wg mnie kolejne za montażem wyyyyyyyysoko pfii 3 cm to nie tak duzo... mi na pierwszy rzut oka "wysoko" tez sie spodobalo....ale ja nie powinnam glosowac, mnie trzeba wykluczyc...wroc! zwolnic z wyboru opcji miedzy 1 i 2... za malo propozycji... Edytowane 17 Sierpnia 2015 przez Mmelisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 17.08.2015 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Ja nie gotuję, więc opalanie cebuli jest w gestii domowego kucharza Dla mnie może i nad świeczką Fajna ta kuchnia kombinowana i markę bardzo lubię. Temat mnie przerasta nieco Fajna ta podkładka, do zapamiętania Wiem, że gotujesz na jednej płycie, ale coś mi się kojarzy, że miałaś dwie: jedną kupioną, drugą dostaną wraz z meblami. Nie znajdę nazwy tej kupowanej, więc mam prośbę o przypomnienie. Kuchnie Chloe i andariel też są poza moim zasięgiem Kup kucharzowi palnik do cebuli i rozwiąże sie problem gazu Ja mam taka płytę/chyba/ http://www.electrolux.pl/Additions/ImageResize/ImageExternal.aspx?src=http%3a%2f%2fservices.electrolux-medialibrary.com%2f118ed4c0ee6546f4a7684c7fef8c985aNrZmYkM861d1f%2fview%2fWS_PN%2fPSEEHO110P000111.png&width=1000&height=9999&interpolation=HighQualityBicubic&forcejpeg=true EHL7640FOK Fakt miałam dwie plyty , jedna dostałam w I. do mebli kuchennych, służy teraz koledze naszemu bo akurat wykańczał mieszkanko i robił nowe meble do kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 17.08.2015 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 (edytowane) teee ty se nie pozwalaj, bo zrobie magiczny trik i nie bedziemy juz kolezankami spalilas nalesnika, bo masz zla patelnie, na pewno to wina patelni Oczywiście, że to wina patelni A tamto to wina klawiatury Spacja się nie wcisnęła dokladnie... a jak mu malo miejsca, to niech zrobi rewolucje w kuchni i znajdzie to miejsce moze sie zmieszcza 2 razy po 4 palniki (indukcja i gaz) Obawiam się, że może się to skończyć kuchenką turystyczną na stole Ja mam taka płytę/chyba/ http://www.electrolux.pl/Additions/ImageResize/ImageExternal.aspx?src=http%3a%2f%2fservices.electrolux-medialibrary.com%2f118ed4c0ee6546f4a7684c7fef8c985aNrZmYkM861d1f%2fview%2fWS_PN%2fPSEEHO110P000111.png&width=1000&height=9999&interpolation=HighQualityBicubic&forcejpeg=true EHL7640FOK Dzięki!! Na tę też mnie nie stać Edytowane 17 Sierpnia 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 17.08.2015 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 ja mam indukcje 80tke..ale jak zerknelam na jej cene teraz, to sama galy wytrzeszczylam i szczene zbieram z podlogi :lol2:ciekawe jak to sie stalo, ze ja kupilismy, coz takiego zrobilam wiec lepiej zamkne pape Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 17.08.2015 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 ... coz takiego zrobilam ... byłaś bardzo NIEgrzeczna w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 17.08.2015 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 płytę przecież można wszędzie w blat wcisnąć, to nie zmywarka która zajmuję całą szafke tylko nie wiem po co Ci ten gaz, jeżeli nie tyle lat go nie miałaś, a cebulki i tak od lat nie przypalasz na palniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 17.08.2015 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Dzięki!! Na tę też mnie nie stać Ja swoją kupiłam jako "ekspozycyjną" w sklepie na S. Byla ostatnia wiec zapytałam czy będzie rabat , kosztowała chyba poniżej 1500 zl Do tego wygralam w promocji przy zakupach bon za 500 zl wiec dolozylam do pralki, bardzo udany był ten zakup chociaz taki "na hura" Weszliśmy do sklepu , zaczelam oglądac- P zapytał "chcesz" , Ja: chce ale droga , P: to kupjemy i mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 17.08.2015 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 płytę przecież można wszędzie w blat wcisnąć, to nie zmywarka która zajmuję całą szafke tylko nie wiem po co Ci ten gaz, jeżeli nie tyle lat go nie miałaś, a cebulki i tak od lat nie przypalasz na palniku U mnie jest tylko jedno miejsce na płytę i może ona mieć max 80 cm. 90-tka byłaby z 5-centymetrowymi paskami blatu po obu brzegach, a to chyba niezbyt dobrze, bo ktoś przechodząc niechcący zahaczy o garnek z wrzątkiem Emila, ja nigdy nie miałam gazu A przypalam wszystko, za co się wezmę. I bez palnika świetnie sobie radzę Ja swoją kupiłam jako "ekspozycyjną" w sklepie na S. Byla ostatnia wiec zapytałam czy będzie rabat , kosztowała chyba poniżej 1500 zl Do tego wygralam w promocji przy zakupach bon za 500 zl wiec dolozylam do pralki, bardzo udany był ten zakup chociaz taki "na hura" Weszliśmy do sklepu , zaczelam oglądac- P zapytał "chcesz" , Ja: chce ale droga , P: to kupjemy i mam Iwonka, Ty generalnie masz farta do zakupów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 17.08.2015 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Jaką płytę konkretnie masz? I jaką patelnię? Gdybyś miała gaz ziemny zdecydowałabyś się na płytę gazową? Płyta whirpool ACM 795 BA - 90 cm, pisalaś że Ci się taka nie zmieści Gdybym miała gaz ziemny gotowałabym na gazie A patelnia? Nie mam pojęcia co to ale było napisane : nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek, w tym indukcyjnych Kosztowała 50 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 17.08.2015 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Jako że tu zawsze ruch a ja potrzebuję odpowiedzi do jutra to pozwolę sobie Tomkowa u Ciebie zapytać :Które ze słoików ikeowych mieszczą kilogram mąki? A może jakieś inne polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 17.08.2015 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 (edytowane) http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70213550/ ja mam te słoiki na mąkę - mieszczą idealnie kilogram mąki razowej. sprawdź sobie pojemność i szukaj takich słoików. przeliczyłam Ci wagę na objętość mąka pszenna pełnoziarnista - 1 kilogram = 1,61 litr mąka pszenna - 1 kilogram = 1,47 litr mąka ziemniaczana - 1 kilogram = 1,32 litr mąka kukurydziana - 1 kilogram = 2,08 litr cukier - 1 kilogram = 1,14 litr cukier brązowy - 1 kilogram = 1,23 litr mąka graham - 1 kilogram = 1,56 litr mąka krupczatka - 1 kilogram = 1,19 litr płatki owsiane - 1 kilogram = 1,54 litr ryż sypki - 1 kilogram = 1,39 litr wiórki kokosowe - 1 kilogram = 2,27 litr ja mam mąkę pszenną pełnoziarnistą, orkiszową pełnoziarnistą, żytnią pełnoziarnistą i mieszankę tych mąk pełnoziarnistą - wszystkie sie mieszczą do tego słoika spokojnie Edytowane 17 Sierpnia 2015 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 17.08.2015 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70213550/ ja mam te słoiki na mąkę - mieszczą idealnie kilogram mąki razowej. sprawdź sobie pojemność i szukaj takich słoików. przeliczyłam Ci wagę na objętość mąka pszenna pełnoziarnista - 1 kilogram = 1,61 litr mąka pszenna - 1 kilogram = 1,47 litr mąka ziemniaczana - 1 kilogram = 1,32 litr mąka kukurydziana - 1 kilogram = 2,08 litr cukier - 1 kilogram = 1,14 litr cukier brązowy - 1 kilogram = 1,23 litr mąka graham - 1 kilogram = 1,56 litr mąka krupczatka - 1 kilogram = 1,19 litr płatki owsiane - 1 kilogram = 1,54 litr ryż sypki - 1 kilogram = 1,39 litr wiórki kokosowe - 1 kilogram = 2,27 litr ja mam mąkę pszenną pełnoziarnistą, orkiszową pełnoziarnistą, żytnią pełnoziarnistą i mieszankę tych mąk pełnoziarnistą - wszystkie sie mieszczą do tego słoika spokojnie DZięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 18.08.2015 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Cześć Ja w ogóle nie lubię gotować Lecę do Ciebie zobaczyć Twoją kombinację płyt Można jednocześnie włączyć obie płyty? Hmmm .... ja za to lubię gotować i gotuję codziennie tzn codziennie inny obiad i robię to na bieżąco każdego dnia czasem są to obiady szybkie i proste, ale równie smaczne, co te skomplikowane i czasochłonne bazuję jednak na tych, które robię szybko, by nie jeść obiadu na kolację o 19-tej używam także piekarnika, bo mamy kilka ulubionych potraw właśnie z piekarnika wracając do płyt - mam kombinację 3 płyt po 30 cm każda, jedna to gazówka na wok i inne duże garnki, druga też gazówka, ale 2-palnikowa, trzecia to indukcja na 2 pola wszystkie można używać równocześnie lub każdą z osobna, są od siebie niezależne Chodzi o płytę kuchenną, czy garnki? piszę o płytach wygodne, bo garnki się nie zsuwają i jest dość miejsca by ustawiać je obok siebie Ach, ta Mmeliska Ja miałam ambitny plan malowania mebli, który się nie powiódł Na nieszczęście pomalowałam jedno drewniane krzesło farbą do drewna Dulux. Zdecydowanie nie polecam. Fluggera mam lakier, którym malowałam pierdółki, którymi odstresowywałam stres Specjalistkami od malowania są Aga11 i dardurdka, warto zasięgnąć ich rad. Aga na pewno malowała farbami kredowymi, a u mnie polecała farby akrylowe Flugger. Mam do przemalowania w sypialni całą zabudowę i komplet Malm i na pewno użyję farb akrylowych proszę podaj mi nazwę tyc akrylowych do Agi już zajrzałam z pytaniem, ale do dardurdki nie z tym, że dziewczyny malują meble w stylu prowansalskim i jemu podobnym a ja po prostu chcę biały, czysty biały i tyle, inny nie pasuje do mojego stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 18.08.2015 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 z tymi farbami kredowymi to jest o tyle dobrze, że nie powstają smugi po pędzlu. i chyba nie trzeba od razu shabby malować, można też na gładko. są też farby takie do wszystkich powierzchni - od 3v3 colorissim - one też chyba nie wymagają podkładu. ale nie jestem pewna też mnie czeka niedługo malowanie mebli i muszę coś wymylić czym je pomalować. Ale na 99 % będzie to kredowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 18.08.2015 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 doszłam do wniosku, że farby AS to naciąganie kasy - żeby uzyskać ładne kolory trzeba zmieszać kilka kolorów, zresztą sami to na stronie sugerują tesciowi sie nudzi na emeryturze. Mąż wymyślił, niech sobie remont w domu zrobi, odświeży ściany. Pogadał ze swoją klientką - jakaś podobno architektką wnętrz. Doradziła mu zielone ściany i pomarańczowe sufity, W łazience gdzie ma seledynowe płytki bedzie niebieski sufit. (ze niby jak na na łące będzie) Malarz już umówiony na jutro. Mąż ma kompletny zakaz na podejmowanie jakichkolwiek decyzji u nas w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 18.08.2015 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 proszę podaj mi nazwę tyc akrylowych do Agi już zajrzałam z pytaniem, ale do dardurdki nie z tym, że dziewczyny malują meble w stylu prowansalskim i jemu podobnym a ja po prostu chcę biały, czysty biały i tyle, inny nie pasuje do mojego stylu Zajrzyj na blog dardurdki TU A farba akrylowa do drewna Flugger to ta: z tymi farbami kredowymi to jest o tyle dobrze, że nie powstają smugi po pędzlu. i chyba nie trzeba od razu shabby malować, można też na gładko. są też farby takie do wszystkich powierzchni - od 3v3 colorissim - one też chyba nie wymagają podkładu. ale nie jestem pewna też mnie czeka niedługo malowanie mebli i muszę coś wymylić czym je pomalować. Ale na 99 % będzie to kredowa. Aga pisała, że każda farba, oprócz kredowych, wymaga podkładu. I że kredowa pozostawia taką specyficzną powłokę, nie uzyska się tak gładkiej powierzchni jak po akrylu, podobno. Doradziła mu zielone ściany i pomarańczowe sufity, W łazience gdzie ma seledynowe płytki bedzie niebieski sufit. (ze niby jak na na łące będzie) Malarz już umówiony na jutro. Mąż ma kompletny zakaz na podejmowanie jakichkolwiek decyzji u nas w domu :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 18.08.2015 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 zobaczymy jak to będzie szło z tymi farbami - kupię puszkę białej i sama będę kręcić kolory może męża poproszę o pomoc próbowałaś pędzelkiem z włosiem syntetycznym malować? takim z niebieskimi lub pomarańczowym włosiem - do farb akrylowych lub lakierów. Nie powinny smugi powstać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 18.08.2015 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 ups pomerdało mi się, to Wanilia malowała kredowymi i mówiła, że smugi sie robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts