Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

...

pytanko: jezeli zamontujesz rolete "nizej" to w jaki sposob? czy bedzie ona wlasnie tak przylegac do sciany jak te "podgladowe" ?

...

Melcia przylegać do ściany to nigdy nie będzie bo odstaje o grubość mechanizmu - ok 3cm chyba

czy montowane na suficie, czy nad oknem - odstawać będzie tyle samo zawsze - i to wg mnie kolejne za montażem wyyyyyyyysoko :)

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a w opis się nie wczytywałam :-P przyznaję... tylko fotka i wymiar patrzyłam :D

le skoro nie Ty kucharzysz - to niech kucharz sobie sam szuka :lol2:

dokladnie... a jak mu malo miejsca, to niech zrobi rewolucje w kuchni i znajdzie to miejsce :D moze sie zmieszcza 2 razy po 4 palniki (indukcja i gaz) :D

Melcia przylegać do ściany to nigdy nie będzie bo odstaje o grubość mechanizmu - ok 3cm chyba

czy montowane na suficie, czy nad oknem - odstawać będzie tyle samo zawsze - i to wg mnie kolejne za montażem wyyyyyyyysoko :)

pfii 3 cm to nie tak duzo...

mi na pierwszy rzut oka "wysoko" tez sie spodobalo....ale ja nie powinnam glosowac, mnie trzeba wykluczyc...wroc! zwolnic z wyboru opcji miedzy 1 i 2...

za malo propozycji... :rolleyes:

Edytowane przez Mmelisa

Ja nie gotuję, więc opalanie cebuli jest w gestii domowego kucharza :D Dla mnie może i nad świeczką :lol2:

Fajna ta kuchnia kombinowana i markę bardzo lubię. Temat mnie przerasta nieco ;)

Fajna ta podkładka, do zapamiętania :)

Wiem, że gotujesz na jednej płycie, ale coś mi się kojarzy, że miałaś dwie: jedną kupioną, drugą dostaną wraz z meblami. Nie znajdę nazwy tej kupowanej, więc mam prośbę o przypomnienie. Kuchnie Chloe i andariel też są poza moim zasięgiem ;)

Kup kucharzowi palnik do cebuli i rozwiąże sie problem gazu :yes:

Ja mam taka płytę/chyba/

http://www.electrolux.pl/Additions/ImageResize/ImageExternal.aspx?src=http%3a%2f%2fservices.electrolux-medialibrary.com%2f118ed4c0ee6546f4a7684c7fef8c985aNrZmYkM861d1f%2fview%2fWS_PN%2fPSEEHO110P000111.png&width=1000&height=9999&interpolation=HighQualityBicubic&forcejpeg=true

EHL7640FOK

Fakt miałam dwie plyty , jedna dostałam w I. do mebli kuchennych, służy teraz koledze naszemu bo akurat wykańczał mieszkanko i robił nowe meble do kuchni :p

teee ty se nie pozwalaj, bo zrobie magiczny trik i nie bedziemy juz kolezankami :lol2:

spalilas nalesnika, bo masz zla patelnie, na pewno to wina patelni :lol2:

Oczywiście, że to wina patelni :D A tamto to wina klawiatury :D Spacja się nie wcisnęła :lol2:

dokladnie... a jak mu malo miejsca, to niech zrobi rewolucje w kuchni i znajdzie to miejsce :D moze sie zmieszcza 2 razy po 4 palniki (indukcja i gaz) :D

Obawiam się, że może się to skończyć kuchenką turystyczną na stole :lol2:

Ja mam taka płytę/chyba/

http://www.electrolux.pl/Additions/ImageResize/ImageExternal.aspx?src=http%3a%2f%2fservices.electrolux-medialibrary.com%2f118ed4c0ee6546f4a7684c7fef8c985aNrZmYkM861d1f%2fview%2fWS_PN%2fPSEEHO110P000111.png&width=1000&height=9999&interpolation=HighQualityBicubic&forcejpeg=true

EHL7640FOK

Dzięki!! :) Na tę też mnie nie stać :lol2:

Edytowane przez Tomkowa

Dzięki!! :) Na tę też mnie nie stać :lol2:

Ja swoją kupiłam jako "ekspozycyjną" w sklepie na S. Byla ostatnia wiec zapytałam czy będzie rabat , kosztowała chyba poniżej 1500 zl :p

Do tego wygralam w promocji przy zakupach bon za 500 zl wiec dolozylam do pralki, bardzo udany był ten zakup chociaz taki "na hura"

Weszliśmy do sklepu , zaczelam oglądac- P zapytał "chcesz" , Ja: chce ale droga , P: to kupjemy i mam :-)

płytę przecież można wszędzie w blat wcisnąć, to nie zmywarka która zajmuję całą szafke :rotfl:

tylko nie wiem po co Ci ten gaz, jeżeli nie tyle lat go nie miałaś, a cebulki i tak od lat nie przypalasz na palniku :lol2:

U mnie jest tylko jedno miejsce na płytę i może ona mieć max 80 cm. 90-tka byłaby z 5-centymetrowymi paskami blatu po obu brzegach, a to chyba niezbyt dobrze, bo ktoś przechodząc niechcący zahaczy o garnek z wrzątkiem ;)

Emila, ja nigdy nie miałam gazu :lol2: A przypalam wszystko, za co się wezmę. I bez palnika świetnie sobie radzę :lol2:

Ja swoją kupiłam jako "ekspozycyjną" w sklepie na S. Byla ostatnia wiec zapytałam czy będzie rabat , kosztowała chyba poniżej 1500 zl :p

Do tego wygralam w promocji przy zakupach bon za 500 zl wiec dolozylam do pralki, bardzo udany był ten zakup chociaz taki "na hura"

Weszliśmy do sklepu , zaczelam oglądac- P zapytał "chcesz" , Ja: chce ale droga , P: to kupjemy i mam :-)

Iwonka, Ty generalnie masz farta do zakupów :D

Jaką płytę konkretnie masz? I jaką patelnię? :) Gdybyś miała gaz ziemny zdecydowałabyś się na płytę gazową?

Płyta whirpool ACM 795 BA - 90 cm, pisalaś że Ci się taka nie zmieści

Gdybym miała gaz ziemny gotowałabym na gazie :yes:

A patelnia? Nie mam pojęcia co to ale było napisane : nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek, w tym indukcyjnych :cool: Kosztowała 50 zł

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70213550/ ja mam te słoiki na mąkę - mieszczą idealnie kilogram mąki razowej. sprawdź sobie pojemność i szukaj takich słoików.

przeliczyłam Ci wagę na objętość

mąka pszenna pełnoziarnista - 1 kilogram = 1,61 litr

mąka pszenna - 1 kilogram = 1,47 litr

mąka ziemniaczana - 1 kilogram = 1,32 litr

mąka kukurydziana - 1 kilogram = 2,08 litr

cukier - 1 kilogram = 1,14 litr

cukier brązowy - 1 kilogram = 1,23 litr

mąka graham - 1 kilogram = 1,56 litr

mąka krupczatka - 1 kilogram = 1,19 litr

płatki owsiane - 1 kilogram = 1,54 litr

ryż sypki - 1 kilogram = 1,39 litr

wiórki kokosowe - 1 kilogram = 2,27 litr

ja mam mąkę pszenną pełnoziarnistą, orkiszową pełnoziarnistą, żytnią pełnoziarnistą i mieszankę tych mąk pełnoziarnistą - wszystkie sie mieszczą do tego słoika spokojnie :)

Edytowane przez Emila3000

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70213550/ ja mam te słoiki na mąkę - mieszczą idealnie kilogram mąki razowej. sprawdź sobie pojemność i szukaj takich słoików.

przeliczyłam Ci wagę na objętość

mąka pszenna pełnoziarnista - 1 kilogram = 1,61 litr

mąka pszenna - 1 kilogram = 1,47 litr

mąka ziemniaczana - 1 kilogram = 1,32 litr

mąka kukurydziana - 1 kilogram = 2,08 litr

cukier - 1 kilogram = 1,14 litr

cukier brązowy - 1 kilogram = 1,23 litr

mąka graham - 1 kilogram = 1,56 litr

mąka krupczatka - 1 kilogram = 1,19 litr

płatki owsiane - 1 kilogram = 1,54 litr

ryż sypki - 1 kilogram = 1,39 litr

wiórki kokosowe - 1 kilogram = 2,27 litr

ja mam mąkę pszenną pełnoziarnistą, orkiszową pełnoziarnistą, żytnią pełnoziarnistą i mieszankę tych mąk pełnoziarnistą - wszystkie sie mieszczą do tego słoika spokojnie :)

DZięki :)

Cześć

Ja w ogóle nie lubię gotować Lecę do Ciebie zobaczyć Twoją kombinację płyt Można jednocześnie włączyć obie płyty?

Hmmm .... ja za to lubię gotować i gotuję codziennie :) tzn codziennie inny obiad i robię to na bieżąco każdego dnia

czasem są to obiady szybkie i proste, ale równie smaczne, co te skomplikowane i czasochłonne

bazuję jednak na tych, które robię szybko, by nie jeść obiadu na kolację o 19-tej ;)

używam także piekarnika, bo mamy kilka ulubionych potraw właśnie z piekarnika :)

wracając do płyt - mam kombinację 3 płyt po 30 cm każda, jedna to gazówka na wok i inne duże garnki, druga też gazówka, ale 2-palnikowa, trzecia to indukcja na 2 pola

wszystkie można używać równocześnie lub każdą z osobna, są od siebie niezależne

Chodzi o płytę kuchenną, czy garnki?

piszę o płytach ;) wygodne, bo garnki się nie zsuwają i jest dość miejsca by ustawiać je obok siebie

Ach, ta Mmeliska Ja miałam ambitny plan malowania mebli, który się nie powiódł

Na nieszczęście pomalowałam jedno drewniane krzesło farbą do drewna Dulux. Zdecydowanie nie polecam.

Fluggera mam lakier, którym malowałam pierdółki, którymi odstresowywałam stres

Specjalistkami od malowania są Aga11 i dardurdka, warto zasięgnąć ich rad.

Aga na pewno malowała farbami kredowymi, a u mnie polecała farby akrylowe Flugger.

Mam do przemalowania w sypialni całą zabudowę i komplet Malm i na pewno użyję farb akrylowych

proszę podaj mi nazwę tyc akrylowych :)

do Agi już zajrzałam z pytaniem, ale do dardurdki nie

z tym, że dziewczyny malują meble w stylu prowansalskim i jemu podobnym

a ja po prostu chcę biały, czysty biały i tyle, inny nie pasuje do mojego stylu ;)

z tymi farbami kredowymi to jest o tyle dobrze, że nie powstają smugi po pędzlu. i chyba nie trzeba od razu shabby malować, można też na gładko.

są też farby takie do wszystkich powierzchni - od 3v3 colorissim - one też chyba nie wymagają podkładu. ale nie jestem pewna :lol2:

też mnie czeka niedługo malowanie mebli i muszę coś wymylić czym je pomalować. Ale na 99 % będzie to kredowa.

doszłam do wniosku, że farby AS to naciąganie kasy - żeby uzyskać ładne kolory trzeba zmieszać kilka kolorów, zresztą sami to na stronie sugerują :mad:

tesciowi sie nudzi na emeryturze. Mąż wymyślił, niech sobie remont w domu zrobi, odświeży ściany. Pogadał ze swoją klientką - jakaś podobno architektką wnętrz. Doradziła mu zielone ściany i pomarańczowe sufity, W łazience gdzie ma seledynowe płytki bedzie niebieski sufit. (ze niby jak na na łące będzie) Malarz już umówiony na jutro.

Mąż ma kompletny zakaz na podejmowanie jakichkolwiek decyzji u nas w domu :rotfl:

proszę podaj mi nazwę tyc akrylowych :)

do Agi już zajrzałam z pytaniem, ale do dardurdki nie

z tym, że dziewczyny malują meble w stylu prowansalskim i jemu podobnym

a ja po prostu chcę biały, czysty biały i tyle, inny nie pasuje do mojego stylu ;)

Zajrzyj na blog dardurdki TU

A farba akrylowa do drewna Flugger to ta:

emalia2.jpg

z tymi farbami kredowymi to jest o tyle dobrze, że nie powstają smugi po pędzlu. i chyba nie trzeba od razu shabby malować, można też na gładko.

są też farby takie do wszystkich powierzchni - od 3v3 colorissim - one też chyba nie wymagają podkładu. ale nie jestem pewna :lol2:

też mnie czeka niedługo malowanie mebli i muszę coś wymylić czym je pomalować. Ale na 99 % będzie to kredowa.

Aga pisała, że każda farba, oprócz kredowych, wymaga podkładu. I że kredowa pozostawia taką specyficzną powłokę, nie uzyska się tak gładkiej powierzchni jak po akrylu, podobno.

Doradziła mu zielone ściany i pomarańczowe sufity, W łazience gdzie ma seledynowe płytki bedzie niebieski sufit. (ze niby jak na na łące będzie) Malarz już umówiony na jutro.

Mąż ma kompletny zakaz na podejmowanie jakichkolwiek decyzji u nas w domu :rotfl:

:rotfl::rotfl:

zobaczymy jak to będzie szło z tymi farbami - kupię puszkę białej i sama będę kręcić kolory :lol2: może męża poproszę o pomoc :rotfl:

próbowałaś pędzelkiem z włosiem syntetycznym malować? takim z niebieskimi lub pomarańczowym włosiem - do farb akrylowych lub lakierów. Nie powinny smugi powstać.