Tomkowa 21.08.2015 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 (edytowane) Waniliana, moja sypialnia absolutnie nie będzie granatowa Tylko jedna ściana za łóżkiem miałaby być w kolorze Old Navy BM Reszta to jasny szary i biały, cała zabudowa po obu stronach biała. A w tej sypialni, która i Tobie się podoba cały klimat robią piękne kwiatowe dekoracje łóżka i koralowe fotele Ja język wywalam co po chwila, więc sypialnia może przybrać zupełnie inny wygląd, niż planowany Piękna z granatem: Wrzuciłam do swojej kwiatowe poduszki i czerwony fotel Edytowane 21 Sierpnia 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 21.08.2015 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Na dobry początek dnia i siłę do piątkowych zadań serwuję koktajl ze śliwkami, malinami i czekoladą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 21.08.2015 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Tomkowa na koktajl się skuszę po południu, od rana u nas zimno i w sumie wciąż myślę o ciepłym leczo, co je wczoraj pichciłam Bratkaf mówiłam, że bez ramki lub z cienką pisałaś, że zostanie tam mało miejsca i wyobraziłam sobie niemal taki właśnie korytarz mam lustro w grubej ramie i wiem, że efekt jest, gdy trochę tej ściany jest wybrałaby bez fazowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 21.08.2015 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 ale dobrze czy źle?, bo ja się nie znam, a z majstrem mieliśmy niezłe przeboje w łazience:) ... bardzo dobrze :) ja też tak mam w połowie domu na dużej powierzchni wygląda to mega! a majster mój też nie mógł zakumać jak to ma wracać mijanka? nie takie schodki? Ta mijanka jest bardzo ciekawa, a Karolina, zdaje się, ma tak samo ułożone płytki na podłodze ... bilobil na pamięć proszę Pani najdalej dwa dni temu oglądałaś fotki i już nie pamiętasz z tego co mnie pamięć nie myli to sama też tak chciałaś, ale nie wyszło jakoś Na dobry początek dnia i siłę do piątkowych zadań serwuję koktajl ze śliwkami, malinami i czekoladą ... jezusiczku! dla takich pyszności muszę w końcu kupić sobie jakiś mikser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 21.08.2015 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Dzięki dziewczyny za porady, stanie na tym, że lustro albo w cienkiej ramie do wysokości drzwi, albo bez ramy, ale pociągnięte do sufitu. Trochę mi ulżyło, bo ceny luster w drewnianej ramie mało nie zabiły mojego męża:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 21.08.2015 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 mi się wydaje taki smutny ten przedpokój, jeszcze koło drzwi wejściowych a szafą mi czegoś brakuje:/ a może taki zegar? http://cdn3.jysk.com/getimage/web.large/26142 pod nim skrzynka na klucze, tabliczka z napisem, albo drewniane serducho.... albo wieszak na torebkę (ale z wieszakiem jest tak, że jak już jest... to często jest zawieszony na maksa, bo się nikomu szafy nie chce otworzyć ) Catti, Ty jesteś Pani Przedszkolanka? nie :no: nauczanka ale, żeby pięknie literki się pisały, to kolorowanie to podstawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 21.08.2015 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 tak to jest jak się nie pokazuje całego przedpokoju, ale dziękuję wszystkim za propozycje. zegar i skrzynka na klucze odpadają, bo zegar wisi niedaleko na ścianie ceglanej, a koło drzwi wyjściowych mam jeszcze komodę, w takim samym stylu jak szafa, trzymam tam buty i klucze właśnie:) Sprawa nie jest pilna, najbardziej mnie to lustro męczyło, teraz już wiem chociaż czego chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 21.08.2015 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Ale ładna, ach bardzo w moim stylu [ATTACH=CONFIG]328215[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 21.08.2015 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 bilobil na pamięć proszę Pani najdalej dwa dni temu oglądałaś fotki i już nie pamiętasz z tego co mnie pamięć nie myli to sama też tak chciałaś, ale nie wyszło jakoś jezusiczku! dla takich pyszności muszę w końcu kupić sobie jakiś mikser Bilobil mam, ale zapominam brać A mijankę chciałam, chciałam, ale potem wymyśliłam sobie czarno-biały dywan z płytek pod stołem w jadalni i wyszło na to, że muszą być prosto. W końcu nie starczyło kasy na biało-czarne płytki i zostało samo prosto Podziwiam za funkcjonowanie w kuchni bez miksera. Ja dwóch dni nie wytrzymałam, jak mi się zepsuł Sprawa nie jest pilna, najbardziej mnie to lustro męczyło, teraz już wiem chociaż czego chcę. W grupie siła Pokaż koniecznie, jak już coś tam zawiesisz A nad pufą może zwyczajnie obrazek? Albo litery z pierwszych z Waszych imion? Albo wianek "sezonowy", dekorowany w zależności od pory roku lub świąt? Albo jednak ładny wieszak? TU szczegóły i więcej fajnych wieszaków Ale ładna, ach bardzo w moim stylu [ATTACH=CONFIG]328215[/ATTACH] Piękna, też do niej wzdycham I do tych też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 21.08.2015 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 A jak o dziwactwach, to pokażę Wam mój ostatni zakup Calming Colouring Patterns W tikeju paniusia zwinęła mi sprzed nosa przecudnej urody lustro, więc musiałam nabyć coś na uspokojenie Oto efekt "calm down" Po lewej "przed", po prawej "po" [ATTACH=CONFIG]328183[/ATTACH] Bardzo odstresowuja dopóki starsza nie zaczęła szlochać mam się z nią podzielić kolorowanka A młodsze ze mam oddać kredki w końcu doprowadzona do ostateczności spakowalam do pudła przeprowadzki Sorki że nie czytałam wcześniej ale nie ma szans nadrabiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 21.08.2015 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 melduję, że łazienka pomalowana teraz tylko domyć ją z wapna muszę moje płytki biało - czarne kosztowały 40 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 21.08.2015 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Wow te inspiracje sypialniane a ja mam bardzo duza sypialnie wiec mozna poszalec ;)Bedzie wykanczana razem z lazienka i garderoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.08.2015 04:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Bardzo odstresowuja dopóki starsza nie zaczęła szlochać mam się z nią podzielić kolorowanka A młodsze ze mam oddać kredki w końcu doprowadzona do ostateczności spakowalam do pudła przeprowadzki Sorki że nie czytałam wcześniej ale nie ma szans nadrabiac Sorki, że nie napisałam, co z tą Twoją kanalizacją, bo facet był nieuchwytny. Ale widziałam u Ciebie, że temat ogarnięty i prace trwają, hura! U mnie dzieci duże, kłótni o kredki nie ma, ale z zaciekawieniem przyglądają się, co matka wymyśliła z tymi malowankami Oby nie z politowaniem melduję, że łazienka pomalowana teraz tylko domyć ją z wapna muszę moje płytki biało - czarne kosztowały 40 zł/m2 Zdjęcia, zdjęcia prosimy!! Weź mi nie mów z tymi płytkami Ale jak budżet wynosi 0 zł, to i dobra cena jest za wysoka. Nie miałam czasu na szukanie okazji, bo pomysł był wczoraj, a płytki kładli jutro.. Ale możesz podać źródło, przyda się Może ułożę jedne na drugich? Wow te inspiracje sypialniane a ja mam bardzo duza sypialnie wiec mozna poszalec ;)Bedzie wykanczana razem z lazienka i garderoba. Moja ma 20 metrów po zabudowaniu skosów i też mówiłam, że jest duża, ale bardzo dawno temu Teraz mogłabym mieć każde pomieszczenie parę metrów większe. Jaki masz pomysł na swoją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 22.08.2015 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 melduję, że łazienka pomalowana teraz tylko domyć ją z wapna muszę moje płytki biało - czarne kosztowały 40 zł/m2 A kłamiesz ta farbą z wapnem? Testowalas ja w końcu z tymi naklejanymi haczykami do obrazów? Da się na niej malować farbę (biały podkład i kolorowy wzór ze zwykłej farby)? I jak się ja myje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.08.2015 05:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Biało-czarne płytki, ech.. Właśnie natknęłam się na fotki odremontowanego apartamentu Marilyn Monroe w NYC, jest do wynajęcia Patrzcie na kuchnię, a ja sobie popłaczę http://emotikona.pl/emotikony/pic/0cray.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.08.2015 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Znacie jakiś prosty sposób na usunięcie drewnianego forniru? Ręcznie i szlifierką odpada, bo nie we wszystkich miejscach schodzi, a nie chcę uszkodzić drewna pod spodem. Jakaś chemia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.08.2015 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 No dobra, sprawa przeróbki lustra rozwiązana Lustro rok stało na podwórku, niby pod zadaszeniem. Rama lustra, niby zabezpieczona, zawilgotniała potwornie. Po zeszlifowaniu forniru okazało się, że jest w niej kilka sęków, które ze starości spróchniały. Wywaliłam w ramie trzy dziury na wylot i postanowiłam spasować Lustro do wyrzucenia, bo szpachlować, kitować, czy co tam jeszcze mi się nie chce. To biorę się za sprzątanie tego bałaganu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 22.08.2015 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 płytki z opoczna z kolekcji biało-czarnej - terakota, na te fotki tak czekasz, to zwykła łazienka najtaniej zrobiona jedne płytki 40 zł, drugie 18 zł, reszta ikea Aninko malowałam farbą wapienną - mąż ją zawsze na oko urabia - woda, wapno i pokost, Później to przez sitko trzeba - zeby grudek nie było, Konsystencje taką jaka ci odpowiada - ja wczoraj taka gęstą śmietaną malowałam, bo było sporo nierówności na ścianie. Farba minimalnie pyli i z tymi haczykami nie wiem jak będzie. Chociaż żółta farba malarska trzyma sie sciany - już miesiąc nie wiem jak się będzie trzymać żwykła farba, pewnie sporo gruntu trzeba dać, żeby sie trzymała. ale wapno można barwić pigmentami. Julka w pokoju ma boskie błękitne ściany. Te farby nie są jakoś mega zmywalne, bo to nie ceramika czy inny lateks, ale myję się je zaskakująco dobrze. Nie mam płytek nad zlewem i kuchenką i ściany w tych miejscach super sie domywały. Zmywałam już sos pomidorowy ze szprotek w puszcze, zmywałam rozlaną kawę. Jak się nie zmyje zawsze sobie można ukręcić na szybko trochę garby i zamalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.08.2015 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 płytki z opoczna z kolekcji biało-czarnej - terakota, na te fotki tak czekasz, to zwykła łazienka najtaniej zrobiona jedne płytki 40 zł, drugie 18 zł, reszta ikea To jeszcze bardziej czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 23.08.2015 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Poduszka w szachownicę gotowa Chyba dokupię jeszcze jedną próbkę tkaniny na uszycie drugiej Gabardyna jest zdecydowanie lepsza niż płótno a'la len. Dostałam też od firmy wydruk wszystkich kolorów i ich rozmyć z opisem CMYK, bardzo przydatne A na dobry początek dnia polewam czekoladkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts