Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pestko: Comics 135-10, Edinburgh 115-81, Etna 705-09, Chenille 702-23, Cotton Panama 702-07, Cotton Panama 702-28, Cotton Panama 702-08, Cotton Panama 702-33, Rustica 138-25, Ashley 137-69 :) Za dużo wzięłam tych cotton. Córcia zamówiła kolejną dziesiątkę ;) To, co widać na monitorze kompletnie różni się od tkaniny w realu. Np. Rustica u mnie wygląda na piękną szarość, a w rzeczywistości jest pięknym lnianym beżem (zgodnie z opisem) ;) I chyba już wiem, co wezmę na skrzynię ;) Dziś byłam ją obejrzeć, trzeba jeszcze tylko dokupić nogi i gotowa do tapicerowania :wiggle: Edytowane przez Tomkowa

Comics będzie na pled, Rustica mnie kusi na fotel, ale nie jest to tkanina tapicerska. Pięknie się komponuje z Etną :) Przyjdzie jeszcze jeden Edinburgh i wtedy dokonam ostatecznego wyboru. Chenille też jest bardzo ładny. Mówiłam, że stanęłam pośród tego jak oślina pośród jadła :lol2: Jak dojdzie kolejna dziesiątka, na pewno padnę :D

Emila, chodziło o tkaniny właśnie z tego sklepu, czy któreś konkretne? Ja wcześniej pisałam o tkaninach Home Decor, że mi się smugi okropne od prania porobiły, zbiegły się też, ale ociupinkę. Dlatego trzeba je uprać przed szyciem. A tapicerskich na skrzynię i fotel prać nie zamierzam ;)

Gumisiowa kupiła taką w zygzag, ale nie pamiętam żeby coś o praniu pisała. W każdym razie nie u siebie w wątku.

Te tkaniny są różne jeśli chodzi o materiały, grubości, faktury.

Ja mam też 10 próbek zasłonowych grubszych. Moczyłam je w mocno ciepłej wodzie i poza pognieceniem nic się nie stało.

To niesprawiedliwe, że czas tak szybko płynie ;) Im człowiek starszy, tym pędzi szybciej :( Dla pięciolatka rok to 1/5 jego życia, a dla czterdziestolatka 1/40 ;) Czyli z roku na rok, rok jest coraz krótszy :cool:

Wakacje się kończą, a ja z tej niezbyt radosnej okazji postanowiłam usłodzić nam te ostatnie dni swawoli :) Zaraz się biorę za Malinową chmurkę :D To piękny i pyszny smakołyk, będący naszym ulubionym wypiekiem (obok czeskiej Marlenki) :) Częstujcie się!

Malinowa chmurka!.JPG