Mmelisa 28.08.2015 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Mmmm czestuje sie z rozkosza akurat do kawusi Domniemam, ze nie masz urodzin, bo jestes z marca...imieniny byly w lipcu.. a lato u mnie zakonczylo sie znacznie predzej (matkoicorko! 2 tygodnie temu! ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 28.08.2015 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 (edytowane) Mmelisko, wszystko się zgadza Ulubione ciasto na osłodę końca wakacji i kolejnej ulubioności: pełni Księżyca To jutro Rozświetla mi przez okna dachowe całą sypialnię, jest magicznie i romantycznie, wpatrywać się mogę bez końca Uwielbiam Księżyc Edytowane 28 Sierpnia 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 28.08.2015 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Tomkowa nie myślałaś o prowadzeniu jakiegoś streszczenia Twojego wątku Nie mam szans nadrobić więc pozdrawiam Cię na szybciutko bo córa właśnie wstała i nie da mamie poczytać P.S. Ciasto wygląda apetycznie, zwłaszcza, że ja na głodniaka siedzę bo nie chcę mi się jechać z małą do sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 28.08.2015 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Inka, pozdrawiam :hug:Obawiam się, że jak zacznę streszczać, to wyjdzie jeszcze więcej Niewiele jest do nadrabiania: nadal szukam tkanin na fotel, obecnie dodatkowo na skrzynię, którą Tata już niemal skończył I nie mogę się doczekać, kiedy ruszę z sypialnią. Może zapiszę się na jakiś zimowy kurs równania ścian? I wtedy wiosną ruszę z kopyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 28.08.2015 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Tomkowa ciasto wygląda pysznie już wyszukałam przepis, ale wygląda na czasochłonne ...... kiedyś dużo piekłam, robiłam dzieciom efektowne torty na urodziny (np. torebkę, pociąg, grzybek z gry mario itp. ........ teraz szukam czegoś, co zrobię w 5 min, a resztę zrobi piekarnik ale to ciasto jest tak intrygujące, że pewnie się przełamię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 28.08.2015 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Pięknie wygląda te ciasto i też muszę zrobić, póki jeszcze takie piękne świeże malinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 28.08.2015 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Inka, pozdrawiam :hug:Obawiam się, że jak zacznę streszczać, to wyjdzie jeszcze więcej Niewiele jest do nadrabiania: nadal szukam tkanin na fotel, obecnie dodatkowo na skrzynię, którą Tata już niemal skończył I nie mogę się doczekać, kiedy ruszę z sypialnią. Może zapiszę się na jakiś zimowy kurs równania ścian? I wtedy wiosną ruszę z kopyta To już wszystko wiem Oj znając Ciebie powiedzenie ruszę z kopyta to mało powiedziane Doczytałam, że pokazałaś dwie wizję sypialni. Mi bardziej podoba się ta jasna i mimo wszystko nie likwidowałabym tej zabudowy. Łóżko za drzwiami też wygląda dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 28.08.2015 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Włąśnie dozmałam poważnego ślinotoku na widok ciasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 28.08.2015 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Aż wstyd przyznać, ale za ciasto jeszcze się nie wzięłam Ale jest jeszcze trochę dnia Upiekłam za to warzywny pasztet, a w międzyczasie wzięłam się za szafkę tv Lack, która robi u mnie za ławeczkę w wiatrołapie Dotychczas leżały na niej jakieś poduszki, które ciągle ktoś zrzucał i z lubością na nich leżał pies Myślałam o czymś jasnym i kolorowym, ale nieprzerwane wycieczki młodzieży, piesia i wszechobecny tam kurz, szybko zamieniłyby jasność w burość Wyszperałam więc w szafie starą zasłonkę, wycięłam na wymiar 2-centymetrową gąbkę i po rozebraniu ławeczki na części pierwsze, z takerem w dłoni przemajstrowałam ją w tapicerowaną ławkę Jak Lack wygląda, wiadomo, więc prezentacji "before" nie będzie. Jest za to "after" Aha: dokleiłam też lustra na drzwiach drugiej szafy Kawałeczek widać w odbiciu na pierwszej fotce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 28.08.2015 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 elegancko w wiatrołapie masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 28.08.2015 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Emila, gdzie tam elegancja Do wymiany jest lustro w czarnej ramie. Zniekształca jak diabli, ale tylko jak się patrzy pod skosem Starocie z niego potworne, rama była złota, ale popsikałam ją raz dwa Właśnie w jego miejscu miało wisieć drewniane z szachownicą, ale nie zawiśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 28.08.2015 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Tomkowa ciasto wygląda pysznie już wyszukałam przepis, ale wygląda na czasochłonne ...... kiedyś dużo piekłam, robiłam dzieciom efektowne torty na urodziny (np. torebkę, pociąg, grzybek z gry mario itp. ........ teraz szukam czegoś, co zrobię w 5 min, a resztę zrobi piekarnik ale to ciasto jest tak intrygujące, że pewnie się przełamię Pięknie wygląda te ciasto i też muszę zrobić, póki jeszcze takie piękne świeże malinki Włąśnie dozmałam poważnego ślinotoku na widok ciasta Namawiam do zrobienia, przepis tylko pozornie jest skomplikowany, a ciasto czasochłonne Robi się sprawnie, a przepis z bloga "Z miłości do słodkości" sprawdzony To już wszystko wiem Oj znając Ciebie powiedzenie ruszę z kopyta to mało powiedziane Doczytałam, że pokazałaś dwie wizję sypialni. Mi bardziej podoba się ta jasna i mimo wszystko nie likwidowałabym tej zabudowy. Łóżko za drzwiami też wygląda dobrze Strasznie przebieram nogami do tej sypialni Nie mogę się doczekać! Mam już nawet pierwszą zdobycz: bordowy pled! Ma wszytą na jednej stronie jakąś tiulową dużą wstawkę, ale zastąpię ją tą piękną Kendo Ameris Wszystko wskazuje na to, że sypialnia będzie jasna, a zabudowa się uchowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 28.08.2015 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 skrzynię, którą Tata już niemal skończył To już wiadomo po kim masz ta umiejętność natychmiastowego przechodzenia z planów w czyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 29.08.2015 06:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Aniko, Tata jest zdecydowanie lepszy Poszukuję dobrej, mocnej sokowirówki i proszę Was o rekomendacje Ma być taka, która bez trudu poradzi sobie z twardymi warzywami, czyli np. z marchewką, nie tańcząc przy tym po całej kuchni i nie robiąc jazgotu na cały dom No i mycie. Miałam sokowirówkę, którą do mycia musiałam rozebrać na 5 części. Nigdy więcej! Macie sokowirówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.08.2015 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Polecam wolnobrotową, polską Botti. Mam i ją uwielbiam za wspomniane przez ciebie cechy. Jedynie pestki pomidorków nastręczają drobny kłopot - po około 4-5 kg trzeba przemyć, bo pestki blokują wyrzut suchej masy. Można myć w zmywarce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 29.08.2015 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Pestko, a możesz podać dokładną nazwę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.08.2015 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 http://www.nietylkoagd.pl/wyciskarka-slow-juicer-botti-pc150a-wolnoobrotowa.html Ja kupiłam za tę samą cenę w Leclerku na Ursynowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 29.08.2015 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Dzięki. Ona ma tylko 150W mocy? Radzi sobie z burakami i innymi najtwardszymi warzywami? Nie przegrzewa się? Ten pojemnik na sok i odpadki jest połączony razem? Czy każdy jest osobno i tylko tak to wygląda na fotce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 29.08.2015 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 ...... kiedyś dużo piekłam, robiłam dzieciom efektowne torty na urodziny (np. torebkę, pociąg, grzybek z gry mario itp. ........ teraz szukam czegoś, co zrobię w 5 min, a resztę zrobi piekarnik o to tak jak ja jakby co, to dysponuję kilkoma sprawdzonymi przepisami Strasznie przebieram nogami do tej sypialni Nie mogę się doczekać! Wszystko wskazuje na to, że sypialnia będzie jasna, a zabudowa się uchowa :wave: Poszukuję dobrej, mocnej sokowirówki i proszę Was o rekomendacje Ma być taka, która bez trudu poradzi sobie z twardymi warzywami, czyli np. z marchewką, nie tańcząc przy tym po całej kuchni i nie robiąc jazgotu na cały dom No i mycie. Miałam sokowirówkę, którą do mycia musiałam rozebrać na 5 części. Nigdy więcej! Macie sokowirówki? ja mam, ale jakoś rzadko teraz używam, kupiliśmy kiedyś takie kombo http://p.alejka.pl/i2/p_new/36/42/ariete-new-tutti-frutti-425-bia_0_b.jpg fajne to o tyle, że jest mikser do koktajli (który niestety już mi był wysiadł ze starości, ale mielił lód ), wyciskarka i sokowirówka.... ale w tym roku widziałam te wolnoobrotowe i byłam pod wrażeniem ilości soku, który można wycisnąć odpad był totalnie czymś wysuszonym i było go niewiele pomysł jednak odrzuciłam ze względu na cenę ... te, które oglądałam kosztowały ponad 1500 zł :bash: a teraz widzę, że można kupić w normalnej cenie.... może się jednak skuszę? na pewno poczekam na odpowiedzi Pestki gratuluję łąweczki!!! bo zapomniałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.08.2015 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Wiciska nawet sok z owoców pigwowca, a to dużo twardsze od marchewki czy buraka. Tylko kroję w ćwiartki Wyciska na susz kompletny. Pomarańczę ze skórą zmełła też. Lodu nie próbowałam, bo w instrukcji nie piszą, że można. Ona jest wolnoobrotowa, więc nie potrzebuje jakiejś ogromnej mocy. Pojemniki są oba osobno. Możesz też podstawić coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts