Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

Catti, mnie przerażają takie kombajny ;) Bo po pierwsze zajmują za dużo miejsca, a po drugie mają za dużo części :D Ławeczka dziękuje :) Gdybym nie pytała w domu, co się w wiatrołapie zmieniło, nikt by nie zauważył :lol2: Tacy wrażliwcy na zmiany :p

O wyciskarkach nawet nie wspominałam, bo nie mam takich pieniędzy ;) Kiedyś się nimi bardzo interesowałam, gdy usłyszałam o metodzie Gersona.

Pestki sokowirówka wygląda fajnie i jeżeli Kasia ją chwali, znaczy, warto ją mieć :)

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tomkowa, jeśli chcesz mocniejszą to na tej stronie z linka mają 400 W, ale droższą. Ta pewnie lód też pokruszy chociaż, sądząc po mojej, to nie wiem po co aż taka moc.

Chwalę moją Botti, bo miałam kilka różnych sokowyrzymałek i zawsze mnie szlag trafiał. A tu cicho, bez ganiania się po stole i wreszcie bez obrzydliwych zakamarów do mycia. Na dodatek wszystkie się szybko zapychały miąszem i wtedy to dopiero był jazgot i trzymanie siłą na miejscu. Botti ma problem wyłącznie z wypychaniem pestek pomidorów, a i to dopiero po kilku kilogramach. Po prostu przestaje wyrzucać miąż i słabo sok leci – znak, że trzeba otworzyć, wyrzucić pestki i jedziemy dalej.

też tą sokowirówkę chyba kupię, Patrzyłam na te wyciskarki i nadal kosztują 1.5 koła :lol2: tyle to mogę dać za robota kuchennego, a nie sokowirówkę, która nie wiadomo czy mi się nie znudzi, albo nie będzie lezęć 3 miesiące w zlewie i gnić czekajac aż umyję :rotfl:

o zdjeciach pamietam, ale bylica teraz pyli jak głupia i chodzę jak zombi. Nie jestem w stanie zrobić cokolwiek w domu. łazienkę jak umyłam w zeszłym tygodniu to do dzisiaj jest nie ruszona. :sick:

Tomkowa, jeśli chcesz mocniejszą to na tej stronie z linka mają 400 W, ale droższą. Ta pewnie lód też pokruszy chociaż, sądząc po mojej, to nie wiem po co aż taka moc.

Chwalę moją Botti, bo miałam kilka różnych sokowyrzymałek i zawsze mnie szlag trafiał. A tu cicho, bez ganiania się po stole i wreszcie bez obrzydliwych zakamarów do mycia. Na dodatek wszystkie się szybko zapychały miąszem i wtedy to dopiero był jazgot i trzymanie siłą na miejscu. Botti ma problem wyłącznie z wypychaniem pestek pomidorów, a i to dopiero po kilku kilogramach. Po prostu przestaje wyrzucać miąż i słabo sok leci – znak, że trzeba otworzyć, wyrzucić pestki i jedziemy dalej.

Jak ja szukam, że nie mogę znaleźć Botti 400W?? Bardzo, bardzo mnie przekonują Twoje opisy tego urządzenia :)

też tą sokowirówkę chyba kupię, Patrzyłam na te wyciskarki i nadal kosztują 1.5 koła :lol2: tyle to mogę dać za robota kuchennego, a nie sokowirówkę, która nie wiadomo czy mi się nie znudzi, albo nie będzie lezęć 3 miesiące w zlewie i gnić czekajac aż umyję :rotfl:

o zdjeciach pamietam, ale bylica teraz pyli jak głupia i chodzę jak zombi. Nie jestem w stanie zrobić cokolwiek w domu. łazienkę jak umyłam w zeszłym tygodniu to do dzisiaj jest nie ruszona. :sick:

Też raczej kupię, ale jeszcze szukam tej 400W, o której wspomniała Pestka. Bardzo współczuję alergii :hug:

Nie Botti :no: Oni mają tylko jedną taką. Ale w tym samym sklepie są innych producentów też, m.in. ta

http://www.nietylkoagd.pl/wyciskarka-gotie-topjuicer-gsj500g-wolnoobrotowa.html

Tylko o tej nic nie wiem ponad to co napisali.

hmmm to chyba byłby odpowiednik tej sokowirówki???? tylko 2 razy drożej wychodzi :lol2: jak się wciągne w te soki to może kiedyś wymienie (albo jak mi zgniję w zlewie :rotfl:)

http://www.kenwoodworld.com/pl-pl/produkty/kenwood-roboty-kuchenne/chef-and-major-attachments/at644-metal-fruit-press-awat644b01

hmmm to chyba byłby odpowiednik tej sokowirówki???? tylko 2 razy drożej wychodzi :lol2: jak się wciągne w te soki to może kiedyś wymienie (albo jak mi zgniję w zlewie :rotfl:)

http://www.kenwoodworld.com/pl-pl/produkty/kenwood-roboty-kuchenne/chef-and-major-attachments/at644-metal-fruit-press-awat644b01

Emi, ale ten Kenwood tylko przeciera raczej i nie oddziela soku od miążu :(

z jednej strony wylatuję miąższ z drugiej strony sok. no ale właśnie sama nie wiem, dlatego nie rozważam :) sprawdzałam czy kenwood nie ma sokowirówek wolnostojąych tego typu i tak przy okazji w przystawki zajrzałam. Sokowirówkę mają jako przystawkę - ale tradycyjną, jak podłacze ją pod silnik 1400 to na gwiezdny pył zmieli owoce pewnie razem z witaminami :)

prędzej kupię sitko do przecierania jako przystawka :) do przecierów z pomidorów i innych, gdzie sok i flaczki mają być razem :)

i tą sokowirówkę Twoją. Mam sąsiada z olbrzymim sadem, będzie co przerabiać :D

zamawiałaś z tej strony co w linku??

kurde ta wyglada identycznie a marka inna......

http://image.ceneo.pl/data/products/37401652/i-lucznik-am1795.jpg?=90be6 http://www.nietylkoagd.pl/media/products/323008f88721b918bb375abd2c8885eb/images/thumbnail/big_pc150a_1.jpg?lm=1426711325

marka łucznik kojarzy mi się bardzo negatywnie, ze względu na ich maszyny do szycia które są kompletnym złomem (jeżeli złom może być plastikowy :lol2:)

Pestko długo masz tą sokowirówkę? solidna jest?

tak przeglądam i trafiłam na takie cudeńko - niestety dużo droższe, od mojego drugiego ulubionego obok kenwooda producenta

http://www.oleole.pl/wyciskarki-wolnoobrotowe/panasonic-mj-l500.bhtml?from=ceneo&p=799.00&cr=0 tu inny opis http://www.redcoon.pl/B590943-Panasonic-MJ-L500-Slow-Juicer_Sokowir%C3%B3wki?refId=ceneo

można wyciskać soki z mrożonych owoców :)

Edytowane przez Emila3000

Od wiosny mam. Używam raz na tydzień mniej więcej.

Emi, patrzę na tego Pa.... i wygląda, że technologia, a nawet materiały w wyciskaczu takie same jak w B... - pomarańczowy silikon, czarny plastik, kształt i konstrukcja elementów.

Mój J mówi, że większość sprzętów jest składana z elementów produkowanych w fabrykach gdzieś tam i różni markowi i nie markowi producenci w swoich wyrobach wykorzystują te same. Może to nasze polskie B... tak właśnie składa swoje produkty. Jakoś nie wierzę, żeby mieli w PL tyle linii technologicznych. Raczej sprowadzają i tylko dają swoje logo. A może nawet obie wyciskarki są robione w tej samej tajwańskiej fabryce.

Muszę pomacać na żywo gdzieś te wyciskarki :lol2: ogólnie zgłupiałam i przypomniałam sobie, że nienawidzę kupować sprzętów do domu, bo nigdy nie potrafię sie zdecydować :rotfl:

a łucznik kurde to straszny szajs, produkowany gdzieś w Chinach czy gdzieś, maszyny do szycia robią teraz masakrycznie tandetne.