andrew_no1 16.06.2015 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Witam wszystkich forumowiczów. Zastanawiamy się, w którym miejscu ma stać tv. Na poniższym zdjęciu wkleiłem też stoliki z uchwytami pod tv, bo myślę że taki stolik lub w podobie kupimy. Jeśli chodzi o umiejscowienie mebli to jeszcze wszystko do zrobienia. Na zdjęciu zaznaczyłem dwa miejsca gdzie mógłby stać tv, zastanawiam się czy nie byłoby problemu gdyby był z lewej strony od kominka, to znaczy żeby boczna kratka z której leci ciepło zbytnio nie wpływała na TV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateusz550 16.06.2015 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 A nie lepiej na tej ścianie, na której jest kominek tylko po drugiej stronie drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 16.06.2015 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Przy umieszczeniu telewizora na przeciwko okna będziesz widział na ekranie odbicie okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaPk 16.06.2015 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Zgadzam sie, tez odradzam taki uklad. Ja mam TV naprzeciwko kanapy, a okno wzgledem nich jest po lewej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateusz550 16.06.2015 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 W sumie racja. Naprzeciwko okna faktycznie lepiej nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 16.06.2015 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Przy umieszczeniu telewizora na przeciwko okna będziesz widział na ekranie odbicie okna. Niekoniecznie, ja tak mam na przeciwko okna tarasowego , dodatkowo okno mam po lewej stronie TV i wystarczy odpowiedni kąt - ponadto obecne TV nie odbijają tak światła (jak działają) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Isabela 16.06.2015 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Przemawia do mnie pomysł z powieszeniem TV nad fotelem. Nie ukrywam jednak, że umiejscowienie kaloryfera nieco tę wizję zaburza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrew_no1 16.06.2015 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Tak jak pisałem na początku, zostają tylko dwa miejsca do wyboru te co zaznaczone na zdjęciu. Na pewno odpada jak pisał Mateusz550, czyli lewa ściana od drzwi ponieważ słońce będzie świecić na tv i poza tym sofa nie powinna być naszym zdaniem odwrócona tyłem do okien i wyjścia na taras.Także, ściana gdzie kaloryfer albo po lewej stronie od kominka z zastosowaniem stolika z podwieszeniem tv. Kwestia czy jakby miał być po lewej stronie od kominka to czy temperatura mu nie zaszkodzi? Wtedy cały wypoczynek zmieniłby miejsce na kominek, a stół z krzesłami byłby z widokiem na taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2013arch 17.06.2015 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Witamobie opcje są dobre, ale TV przy grzejniku ma więcej zalet: TV koło grzejnika:+jadalnia bliżej kuchni+nikt nie będzie przechodził przed ekranem+TV dobrze widoczny z jadalni+możesz wstawić grzejnik wertykalny i powiesić tv na środku TV obok kominka:-musiałbyś zamienić fotele z jadalnią-trzeba będzie czasem przejść przed ekranem-tv słabo widoczny z jadalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 17.06.2015 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 U mnie w salonie będzie identyczny układ,stół przy kominku,a kanapy tyłem i tv jak u ciebie na ścianie z kaloryferem.(kominek będzie używany rekreacyjnie kilka razy w roku,ważniejsze dla mnie było umiejscowienie tv tak by był widoczny i z kanapy i ze stołu).U ciebie natomiast masz na tyle miejsca by tv dać koło kominka a stół z kanapą zamienić miejscami.Ale jeśli w kominku palicie rzadko,a większość czasu spędzacie przy stole to lepiej niech stoi bliżej kuchni.Sami musicie zdecydować co dla was wygodniejsze,zawsze kaloryfer można wkomponować w ścianę tv tak że nie będzie nawet widoczny lub dać grzejnik dekoracyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts